מדריך להמרת AAC ל AC3 ושמירתו יחד עם H264 בקונטיינר mkv

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
Lior_M פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #1 

טוב חברים,
כבר יומיים אני שובר את הראש איך לשנות את פס קול מפורמט AAC5.1 ל AC3 כיוון
שהרסיבר שלי לא יודע לפענח AAC. ( הכל התחיל אחרי שקניתי את ה 4100 ומאוד התאכזבתי לגלות שחלק גדול מקבצי ה mkv שלי מכיל פס קול בפורמט AAC )

שימו לב,
המדריך אינו מיועד לאלה שמשתמשים ב HTPC שם ניתן לבצע המרה ל AC3 ב realtime.
ראו הערתו של BRK בסוף הפוסט הנ"ל

להלן המדריך ..

קובץ המקור הינו קונטיינר mkv עם סטרים וידאו H.264 וסטרים אודיו AAC5.1.

תמונה

שלב ראשון הפרדת הסטרימים על ידי תוכנת MKVextractGUI ( התוכנה היא חלק מחבילת MKVtoolnix אותה אפשר להוריד מכאן : )

http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/

בוחרים את סטרים הווידאו ואת סטרים האודיו בו רוצים להשתמש ( לפעמים יש יותר מאחד ). כמו כן אפשר לבחור גם בקובץ התרגום והפרקים.

תמונה

התוצאה : שני קבצים אחד אודיו והשני וידאו.

תמונה

שלב שני, המרת קובץ ה AAC לקובץ WAV6ch על ידי Decoder חביב אותו תוכלו להוריד
מכאן :
http://www.hydrogenaudio.org/forums/ind ... st&id=1081

תמונה

ה Decoder ייצור קובץ WAV שבתוכו ששת ערוצי הסראונד. קובץ ה input הוא קובץ ה aac אותו חילצתם מהקונטיינר בשלב הראשון.

שלב שלישי : חילוץ ששת הערוצים מקובץ ה wav בכדי לקבל שישה ערוצי מונו שכל אחד מייצג ערוץ אחד בתמונת הסראונד. מבצעים זאת על ידי הרצת תוכנה שנקראת Tranzcode v0.40 אותה אפשר להוריד מכאן :
http://tranzcode.byethost22.com/

את התוכנה מריצים ב Command Line ( יש גם GUI איפשהו אבל לא היה לי כוח לחפש ).
הכי פשוט בעולם. התוכנה מקבלת כ input את קובץ ה WAV6ch ומייצרת שישה קבצי WAV באותה ספריה.
תמונה

שלב רביעי :
ביצוע Up Sampling לקבצי ה wav שכן ה AAC מקודד ב Sample bitrate של 22Khz ואילו AC3 מקודד בדרך כלל ב 44.1Khz או יותר. בכל מקרה המקודד של דולבי לא מקבל קבצי wav ב 22Khz ולכן נדרשת ההמרה. וז מתבצעת בצורה פשוטה על ידי פתיחת כל אחד מה wav's שנוצרו בשלב הקודם בכל editor של audio ( אני השתמשתי בזה של Nero ).
לאחר פתיחת הקובץ יש לשמור אותו מחדש בשם אחר כאשר בהגדרות משנים את ה Sample Rate ל 44.1Khz ( וכמובן משאירים אותו במונו ).

תמונה

להלן הערתו של BRK בנוגע לתדר דגימה בפורמט AAC

BRK כתב: 1) AAC (או HE-AAC) בהפצות מקודד ב44.1 KHZ ולא ב22 KHZ !! כשמשתמשים בHE-AAC אז נכון שהוא מקדד ל22KHZ אבל קיים ערוץ מידע שמשלים ל44.1KHZ ולכן הפלט הסופי הוא תמיד 44.1KHZ (וזה לא משנה איך MEDIA INFO בוחר להציג את זה). לידע כללי, קוראים לזה SBR.
אם התוכנה שלך המירה את הקובץ ל22KHZ זה אומר אחד מהדברים הבאים: או שהתוכנה לא תומכת בHE-AAC (הכי סביר) או שיש לה איזה באג או שהתוכנה פשוט גרועה.
לכן בהמרה לWAV אתה חייב למצוא דרך אחרת או תוכנה אחרת כי בתהליך שציינת אתה מאבד המון איכות.
...
שלב חמישי :
מייבאים את הקבצים לתוכנת AC3tools Pro שהיא בעצם מקודד של דולבי אותה אפשר להוריד מכאן : ( התוכנה בתשלום ) אבל ה trail עבד לי.

http://www.mediatwins.com/products/ac3t ... index.html

עכשיו הקטע הטריקי.
לכל פורמט סראונד סדר ערוצים משלו להלן :

ac3 (3/2) - L, C, R, SL, SR
vorbis 5.1 - L, C, R, SL, SR, LFE
wav 5.1 - L, R, C, LFE, SL, SR
aac 5.1 - C, L, R, SL, SR, LFE

יש לשים לב שמתוך ששת הקבצים שיצרנו בשלב שלוש התחלף ערוץ ה LFE עם ערוץ ה SL
כלומר הקובץ שנקרא LFE הוא למעשה ה SL ולהיפך.
יש לזכור זאת כאשר מייבאים את הקבצים ל Encoder אחרת יהיה לכם בלאגן במיקס.
תמונה

בשעה טובה יש לנו קובץ AC3
תמונה

שלב שישי : מריצים mkvmerge ( חלק מחבילת MKVtoolnix ) ובוחרים את הקבצים אותם רוצים לצרף.
נבחר את קובץ הווידאו אותו חילצנו בשלב ראשון ואת קובץ ה AC3 אותו קיבלנו בשלב הקודם.
אפשר אם רוצים להוסיף קובץ Chapters ואו כתוביות.

תמונה

תוצאה סופית : קונטיינר mkv עם H.264 ופס קול AC3

תמונה
תמונה

בהצלחה

ליאור

להלן הערתו של BRK בנוגע ל realtime conversion מ AAC ל AC3 לבעלי HTPC.

BRK כתב: 2) למי שמשתמש במחשב או HTPC כנגן סרטים (בניגוד לסטרימרים בהם ההגדרות קבועות מראש) אז אין שום סיבה לעשות את ההמרה המוזכרת. ישנם פילטרים שעושים המרה של כל מקור 5.1 (AAC 5.1, WMA5.1 וכו'...) ל AC3 5.1 640KBPS בזמן אמת וכך אפשר להנות מתמיכה של המגבר ב5.1 דרך הכניסה הדיגיטלית בצורה שקופה שלא כוללת שום התערבות.
הפילטר הראשון שעושה את זה הוא AC3 FILTER, שם פשוט מסמנים דחיסה לAC3 בזמן אמת ומסמנים גם את האופצייה לא לדחוס סאונד שמופיע בסטיראו.
הפילטר השני שעושה את זה הוא בעצם הFFDSHOW (תודות לעבדכם הנאמן :P ) כשהיתרון הוא שיש אותו כבר להרבה אנשים במחשב. בהגדרות של הסאונד צריך לסמן בOUTPUT דחיסה ל AC3 וכמובן לא לשכוח לסמן "דחיסה רק של סאונד רב ערוצי".
...
נערך לאחרונה על ידי Lior_M ב 16/11/2007 19:08, נערך 4 פעמים בסך הכל.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

ewolf
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 578
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

כל הכבוד (Y)

ALFRED3
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 743
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #3 

סחטיין על ההשקעה (Y)

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #4 

(Y)
יפה מאוד

אפשר לארגן מזה מדריך מסודר במדריכי האתר

Lior_M פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

guyezra כתב:(Y)
יפה מאוד

אפשר לארגן מזה מדריך מסודר במדריכי האתר
...
תודה,
שלחתי הודעה לזיו בנושא. הוא בודק את המדריך ויפרסם אותו בהמשך.

אני עובד כרגע על מדיריך נוסף שעושה את אותה פעולה אבל מקובץ WMV עם פס קול
WMV5.1.

ליאור
הקולנוע שלי

good__one
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 701
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

שליחה #6 

לא הבנתי את השלב הזה:
עכשיו הקטע הטריקי.

...
למה ל-AC3 יש רק 5 ערוצים ולא 5.1?
לאן נעלם ערוץ התדרים הנמוכים?

ואיך מתקנים את החילוף?
פשוט בחיבור הערוצים שמים את ה-SL ב-LFE ולהיפך?

Lior_M פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

good__one כתב:
לא הבנתי את השלב הזה:
עכשיו הקטע הטריקי.

...
...
ה LFE לא נעלם. כנראה טעיתי ב copy past.
good__one כתב: איך מתקנים את החילוף?
פשוט בחיבור הערוצים שמים את ה-SL ב-LFE ולהיפך?
...
[/quote]

בדיוק..
הקולנוע שלי

good__one
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

טוב, תודה.
אני אנסה את זה בהזדמנות...

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #9 

שתי הערות, הראשונה קריטית:

1) AAC (או HE-AAC) בהפצות מקודד ב44.1 KHZ ולא ב22 KHZ !! כשמשתמשים בHE-AAC אז נכון שהוא מקדד ל22KHZ אבל קיים ערוץ מידע שמשלים ל44.1KHZ ולכן הפלט הסופי הוא תמיד 44.1KHZ (וזה לא משנה איך MEDIA INFO בוחר להציג את זה). לידע כללי, קוראים לזה SBR.

אם התוכנה שלך המירה את הקובץ ל22KHZ זה אומר אחד מהדברים הבאים: או שהתוכנה לא תומכת בHE-AAC (הכי סביר) או שיש לה איזה באג או שהתוכנה פשוט גרועה.
לכן בהמרה לWAV אתה חייב למצוא דרך אחרת או תוכנה אחרת כי בתהליך שציינת אתה מאבד המון איכות.

2) למי שמשתמש במחשב או HTPC כנגן סרטים (בניגוד לסטרימרים בהם ההגדרות קבועות מראש) אז אין שום סיבה לעשות את ההמרה המוזכרת. ישנם פילטרים שעושים המרה של כל מקור 5.1 (AAC 5.1, WMA5.1 וכו'...) ל AC3 5.1 640KBPS בזמן אמת וכך אפשר להנות מתמיכה של המגבר ב5.1 דרך הכניסה הדיגיטלית בצורה שקופה שלא כוללת שום התערבות.

הפילטר הראשון שעושה את זה הוא AC3 FILTER, שם פשוט מסמנים דחיסה לAC3 בזמן אמת ומסמנים גם את האופצייה לא לדחוס סאונד שמופיע בסטיראו.

הפילטר השני שעושה את זה הוא בעצם הFFDSHOW (תודות לעבדכם הנאמן :P ) כשהיתרון הוא שיש אותו כבר להרבה אנשים במחשב. בהגדרות של הסאונד צריך לסמן בOUTPUT דחיסה ל AC3 וכמובן לא לשכוח לסמן "דחיסה רק של סאונד רב ערוצי".

Lior_M פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

BRK כתב:שתי הערות, הראשונה קריטית:

1) AAC (או HE-AAC) בהפצות מקודד ב44.1 KHZ ולא ב22 KHZ !! כשמשתמשים בHE-AAC אז נכון שהוא מקדד ל22KHZ אבל קיים ערוץ מידע שמשלים ל44.1KHZ ולכן הפלט הסופי הוא תמיד 44.1KHZ (וזה לא משנה איך MEDIA INFO בוחר להציג את זה). לידע כללי, קוראים לזה SBR.

...
אוקי,
פשוט קיבלתי קבצי wav ב 22khz והנחתי שזה הקידוד. האמת זה באמת לא נשמע הגיוני.
BRK כתב: 2) למי שמשתמש במחשב או HTPC כנגן סרטים (בניגוד לסטרימרים בהם ההגדרות קבועות מראש) אז אין שום סיבה לעשות את ההמרה המוזכרת.
...
כאילו ברור ..
מדובר רק על מקרים בהם אתה תקוע עם AAC ולא יכול להמיר realtime או לפענח את המקור.

ליאור
הקולנוע שלי

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

Lior_M כתב:
BRK כתב:שתי הערות, הראשונה קריטית:

...
אוקי,
פשוט קיבלתי קבצי wav ב 22khz והנחתי שזה הקידוד. האמת זה באמת לא נשמע הגיוני.
BRK כתב: 2) למי שמשתמש במחשב או HTPC כנגן סרטים (בניגוד לסטרימרים בהם ההגדרות קבועות מראש) אז אין שום סיבה לעשות את ההמרה המוזכרת.
...
כאילו ברור ..
מדובר רק על מקרים בהם אתה תקוע עם AAC ולא יכול להמיר realtime או לפענח את המקור.

ליאור
...
אולי זה ברור לך ולי אבל ל 99 אחוז מהאנשים לא, וזו אחת הסיבות שבקושי משתמשים בפורמט המצויין הזה. למעשה עד כדי כך לא מודעים לאופצייה זו שנאלצתי לפנות למפתחים של FFDSHOW הפופולארית בכדי להפוך אופצייה זו לשימושית בתוכנה שלהם וזה לקח יותר משבוע עם דיונים של 2 - 3 עמודים של עקרונות ואלגוריטמים כלליים, וכל זאת כשאני בכלל משתמש בAC3 FILTER בשביל מטרה זו (מה לא עושים בשביל לקדם דברים מוצלחים... :) ).

לכן חשוב להדגיש את זה. בכל מקרה הדבר היחידי כרגע שבטוח ברור הוא שהמדריך והעבודה שלך מבורכים מאוד, הרבה השקעה למען אחרים - זו הדרך.
רק בהתחשב שהדבר משרת אחרים, כדאי לבדוק ולתקן את עניין הסאונד ולציין לפני הכל שאם מישהו חושב להשתמש במדריך זה גם בשביל צפייה בHTPC אז במקרה כזה יש דרך פשוטה של המרה לAC3 בזמן אמת ללא כל שינוי של הקובץ. בכל אופן זו המלצתי.

Lior_M פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

BRK,
שילבתי את הערותיך בפוסט המקורי.

אתה מציין בדבריך שה AAC הוא פורמט מצויין.
מכיוון שהמפגש שלי עם הפורמט הזה יצרה אצלי בעיקר כאב ראש, אשמח אם תסביר מהם יתרונותיועל פני AC3 או DTS ואם הוא כל כך מצויין ( אני לא מערער על קביעתך, אני פשוט רוצה להבין ) איך יכול להיות שאף רסיבר ( כולל החדשים ביותר ) לא כולל מפענח כזה ?

ליאור
הקולנוע שלי

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

WELL, זה עלול להיות דיון ארוך :)

בכללי כדאי לציין שAAC לעומת AC3 וDTS בתקנים החדשים שלהם הם שני פורמטים שמיועדים למטרות שונות. AAC מיועד לקצבים נמוכים ולהפצות באינטרנט וAC3 וDTS מיועדים להפצות סרטים על מדייה ניידת רבת נפח, יותר מיזה בAC3 וDTS יש הגדרות נוספות שמותאמות לצפייה בסרטים בקולנוע ביתי ובאולמות. כיוון שAAC לא יועד למטרה הוא לא כולל מאפיינים כמו DRC או התאמה לקצבים מאוד גבוהים (זה לא שהוא לא מתאים - פשוט שם הוא פחות מהווה יתרון).

בקצבים נמוכים (כמו DVD ומטה) מבחינת איכות AAC עושה עבודה טובה יותר, אך כדאי לציין שאנחנו עוד לפני המילה האחרונה כי החברות הגדולות שמפתחות דוחסים לAAC עוד לא עשו אופטימיזציות ל 5.1 ויש עוד מקום לשיפור.

עכשיו נחזור לנקודה המקורית, ההמלצה ל"מצויינות" של AAC5.1 היא בגיבויים של סרטים (שמכונים גם הפצות ברשת לפעמים). הסטנדרטים שמקובלים היום של 700 מגה או 1400 מגה לא מספיק טובים (הקצב ביט שלהם) מבחינת הוידאו וכשרוצים גם סאונד 5.1 רב ערוצי מצרפים AC3 שתופס 448KBPS ולא משאיר הרבה לוידאו. האיכות שנותן AAC 5.1 מפתיע בקצבים של 140-240 KBPS וניתן לקבל איכות מאוד טובה ולפנות מקום יקר לאיכות הוידאו.
אם ניקח למשל סרטים שמגובים על 700 מגה עם MP3 128KBPS STEREO, אז עם פורמט כמו HE AAC 5.1 אפשר בקצב של 130 KBPS לקבל 5.1 שייתן איכות זהה אבל את החוויה של 5.1.
בנוסף גם אפשר לגבות סרט מHDDVD ל 2.2 GB ברזולוצייה של 1024 וסאונד AAC 5.1 בקצב של 190 וזואת בעזרת H264.

בקיצור שימוש בפורמטים חדשים, ובפרט AAC 5.1 מאפשרים לעלות שלב בכל הקשור לאיכות בנושא הגיבויים ולהתאים יותר טוב לציוד התצוגה המתקדם. ולא מדובר רק בפינוי נפח לוידאו ושיפור איכותו אלא גם באפשרות להשתמש ב5.1 בדיוק באותם תנאים ואיכות במקרים שהשתמשנו לפני כן בסטיראו עקב העובדה שהוא נותן איכות זהה בפחות מקום ובייחוד איכות די טובה בקצבים מאוד נמוכים.

עכשיו למה אין תמיכה ?

תשובה שקשורה בעיקר לביקוש, כשכולם ישתמשו בזה יתחילו לקבל תמיכה, אבל עקב העובדה שכל הסטנדרטים של הגיבויים נקבעים לפי הקבוצות הפיראטיות שאוסרות לחרוג מהן בהפצות והעובדה שכל הסטנדרטים האלו הם מיושנים טכנולוגית (נגני DVD שתומכים בXVID הם עיקר הסיבה לכך), עקב כל אלו הסטנדרטים לא ירוצו קדימה ללא שינוי במוסכמות.
כיום יש את H264 לוידאו וAAC 5.1 לאודיו ביחד עם MKV כקונטיינר, ביחד עם DVDR כמדייה לגיבויי. נקווה שיאמצו אותם בקרוב.

ויש כמובן את עניין פילוח השוק, אחת המפתחות הראשיות של AAC היא בעצם DOLBY שמשווקת את AC3, לכן אין הפתעות במה שקורה בHDDVD וBLUE RAY.

כדאי לציין גם שAAC 5.1 אפילו פחות נפוץ היום מX264 וMKV עקב העובדה שאין תמיכה ברסיברים ואנשים לא יודעים שאפשר להשתמש בהמרה של זמן אמת לAC3, וזה מחזיר אותנו לנושא המקורי 8) .

good__one
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

אז בשורה התחתונה,
האם אדם שצופה כיום בעיקר בתכנים מהאינטרנט צריך לדרוש רסיבר עם AAC
או שכמות התכנים בהווה ובעתיד לא גדולה, ומקסימום עושים את ההמרה בצורה
נקודתית כפי שמתואר בתחילת השירשור?

Lior_M פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

good__one כתב:אז בשורה התחתונה,
האם אדם שצופה כיום בעיקר בתכנים מהאינטרנט צריך לדרוש רסיבר עם AAC
או שכמות התכנים בהווה ובעתיד לא גדולה, ומקסימום עושים את ההמרה בצורה
נקודתית כפי שמתואר בתחילת השירשור?
...
זו שאלת ביצה ותרנגולת ...
מבחינת פורמטי חובה אין סיכוי שתפגוש את ה AAC על BD או HDDVD.
מה יקרה עם הפצות באינטרנט ? זו שאלה של היצע וביקוש.
אם אנשים יתלוננו שיש להם בעיה עם AAC אנחנו נראה את זה פחות ופחות. אם לא, יש סיכוי שזה יתפוס.
לגבי רסיברים, המפענחים המשולבים בהם הם מפענחים ברשיון כלומר הסכם עם dolby או dts לגבי שילוב האלגוריתם שלהם ברסיברים. לרוב, החברות הגדולות הולכות לפי מה שקורה בתעשייה קרי : מה שמודפס על DVD , BD ו HDDVD.
אני מאוד אתפלא אם חברה כלשהי תשלב מפענח AAC בכל מקרה זה יהיה קוריוז.

ליאור
הקולנוע שלי

good__one
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

אני פשוט מתלבט האם לקנות את הסוני 710 שמגיע עם AAC
או רסיבר אחר עם המלצות שלא כולל AAC, ובמידת הצורך לעשות המרה.

שאלתי כבר את השאלה הזו בפוסט הזה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=43365
ועדיין אני מתנדנד...

ברסיבר שלי כיום אין DTS שאז לא היה פורמט מוביל,
ולצערי אני לא יכול להנות מסרטים המקודדים ב-DTS.
בגלל זה השאלות על ה-AAC.

אם הוא הולך להיות פורמט מוביל באינטרנט (משם מגיעים התכנים שלי)
אני לא רוצה להשאר עם רסיבר "נכה".

מצד שני, אם הפורמט הזה זניח, עדיף לי להשקיע ברסיבר
עם המלצות ושמתאים לי יותר מהסוני.

Lior_M פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

good__one כתב:אני פשוט מתלבט האם לקנות את הסוני 710 שמגיע עם AAC
או רסיבר אחר עם המלצות שלא כולל AAC, ובמידת הצורך לעשות המרה.

שאלתי כבר את השאלה הזו בפוסט הזה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=43365
ועדיין אני מתנדנד...

ברסיבר שלי כיום אין DTS שאז לא היה פורמט מוביל,
ולצערי אני לא יכול להנות מסרטים המקודדים ב-DTS.
בגלל זה השאלות על ה-AAC.

אם הוא הולך להיות פורמט מוביל באינטרנט (משם מגיעים התכנים שלי)
אני לא רוצה להשאר עם רסיבר "נכה".

מצד שני, אם הפורמט הזה זניח, עדיף לי להשקיע ברסיבר
עם המלצות ושמתאים לי יותר מהסוני.
...
אכן שאלה קשה,
אני יכול להגיד לך מהי נטיית ליבי..
אני מקווה שהפורמט הזה יעלם. יש מספיק בלגן עם שני פורמטים.
פורמט מוביל הוא לא יהיה זה כמעט בטוח. אני חושב שאולי כדאי להפנות את השאלה לתותחי ה USENET ולברר בכמה אחוזים מהסרטים שהם מורידים הם נתקלו בפורמט הזה.
אצלי יש קרוב ל 40 סרטים ורק אחד מהם הגיע עם AAC.בסוף גם מצאתי אותו אצל חבר עם DTS ..

ליאור
הקולנוע שלי

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

כדאי לציין שמדברים יותר על AAC5.1.
הפורמט רק צובר תאוצה ולאט לאט יותר משתמשים בו, הבעייה כמו שנאמר - היא הקבוצות הפיראטיות שלא משנות את הסטנדרטים ומחייבות לעבוד לפיהם. אבל ביום שירד להם האסימון - זה יבוא בבום, ואחרי שזה יהיה נפוץ - תבוא תמיכת הנגנים (קצת כמו הספורט המוטורי בארץ). יש כבר קבוצות קטנות שמורדות ומנסות לקדם את הX264+MKV+AAC5.1. בכל מקרה זה עניין של לא מעט זמן - רוב הציבור ההדיוט לא רוצה להוריד סרטים שלא יעבדו לו בנגן הDVD-DIVX שלו ולא ממש אכפת לו איך הם נראים או נשמעים (גם ככה יש לו רמקולים "מעולים" של 350 ש"ח).

הפורמט לא מיותר בכלל - צריך לזכור שזה או זה או הAC3 המיושן שתופס 448 KBPS, ובגלל עובדה זו יותר מחצי ההסרטים באים בסטיראו וחצי מהנותרים באים בקצביי וידאו מגוחכים של 600-800, כמעט בקצב של האודיו בלבד (AC3) והכל נראה זוועה על טלווזית HD ולא רק.
AC3 פורמט מיושן ובזבזן, הוא זה שצריך להיעלם מעולם הגיבויים.

Lemonad
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

אודיו AAC ב קובץ mpeg4

שליחה #19 

שלום לכולם,

ראיתי בפורום מדריך להמרת AAC אודיו ל AC3 ב קבצי mkv
אבל איך אני עושה אותו דבר בקובץ mpeg4 ?

תודה רבה

:מבולבל:

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46368
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #20 

רצוי היה לשרשר את ההודעה באותו שרשור, שנדע על איזה מדריך אתה מדבר.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”