תיקון עצמי למגבר פיוניר, אפשרי ?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
למה אתה לא עונה על התרגילים שנתתי לך?
תבין, יש דבר כזה שנקרא נאמנות למקור (המדיה) ואז אכן התכונות שלך רלוונטיות, אולם יש קהל גדול מאוד שלא מחפש את זה, אלא מחפש שזה יישמע טוב לאוזניו.
הקשר בין נשמע טוב לתכונות אידיאליות הוא מקרי בלבד.
תבין, יש דבר כזה שנקרא נאמנות למקור (המדיה) ואז אכן התכונות שלך רלוונטיות, אולם יש קהל גדול מאוד שלא מחפש את זה, אלא מחפש שזה יישמע טוב לאוזניו.
הקשר בין נשמע טוב לתכונות אידיאליות הוא מקרי בלבד.
נשמע טוב , מהו?
שלום
נכון 95-99% מהאוכלוסיה שומעים במערכות מיני איווה - וזה נשמע להם טוב ,ושומעים במערכת יקרה יותר - רסיבר JVC או קנווד עם רמקולים פירלס - וגם זה נשמע להם מעולה ...?
אבל אנחנו קבוצה קטנה בציבור שומעי המוסיקה , שמחפשים את השלמות , ומוכנים להוציא אלפי שקלים או דולרים על מנת להשיג תוצאה טובה יותר , מדויקת יותר ולבזבז אין סוף זמן בדיונים בפורומים באינטרנט או לצאת לתערוכות לחפש אחר השלמות ...!
ולדעתי , השלמות היא נאמנות למקור !
מי שרוצה לצבוע את המקור בצבעים משלו שיערב לו ..שיצייר שפם על ה"לה-ג'קונדה"
ויכריז שיש לו את המונה -ליזה של מיכאל אנג'לו בבית......................?נראה כמה מבקרי אומנות הציור יגיעו אליו.
בברכה
דודו
נכון 95-99% מהאוכלוסיה שומעים במערכות מיני איווה - וזה נשמע להם טוב ,ושומעים במערכת יקרה יותר - רסיבר JVC או קנווד עם רמקולים פירלס - וגם זה נשמע להם מעולה ...?
אבל אנחנו קבוצה קטנה בציבור שומעי המוסיקה , שמחפשים את השלמות , ומוכנים להוציא אלפי שקלים או דולרים על מנת להשיג תוצאה טובה יותר , מדויקת יותר ולבזבז אין סוף זמן בדיונים בפורומים באינטרנט או לצאת לתערוכות לחפש אחר השלמות ...!
ולדעתי , השלמות היא נאמנות למקור !
מי שרוצה לצבוע את המקור בצבעים משלו שיערב לו ..שיצייר שפם על ה"לה-ג'קונדה"
ויכריז שיש לו את המונה -ליזה של מיכאל אנג'לו בבית......................?נראה כמה מבקרי אומנות הציור יגיעו אליו.
בברכה
דודו
ומה אכפת לך בדיוק מה "מבקרים" למיניהם חושבים? אודיו זה דבר סובייקטיבי בכל רמה שלא תתעסק איתו ולדעתי האישית נאמנות למקור הוא לא דבר קדוש.מי שרוצה לצבוע את המקור בצבעים משלו שיערב לו ..שיצייר שפם על ה"לה-ג'קונדה"
ויכריז שיש לו את המונה -ליזה של מיכאל אנג'לו בבית......................?נראה כמה מבקרי אומנות הציור יגיעו אליו....
מיכאל .
סובייקטיבי?
מיכאל
לפי דבריך - אודיו הינו ענין סובייקטיבי..?
למה ירחונים כמו - "WHAT HI-FI " ו "HI-FI CHOICE" - מבצעים סקירה של המוצרים ? מדרגים אותם..?
למה הפורום הזה..? ולמה אתה משתתף בפורום ..? ..הרי הנושא סובייקטיבי - ולדעתך אין משמעות..........הלו כן ?
תציג את דעתך האובייקטיבית ותנמק אותה , אל תשלול את דעתם של אחרים .
אתה יכול להעדיף את דעתך...!
בברכה
דודו
לפי דבריך - אודיו הינו ענין סובייקטיבי..?
למה ירחונים כמו - "WHAT HI-FI " ו "HI-FI CHOICE" - מבצעים סקירה של המוצרים ? מדרגים אותם..?
למה הפורום הזה..? ולמה אתה משתתף בפורום ..? ..הרי הנושא סובייקטיבי - ולדעתך אין משמעות..........הלו כן ?
תציג את דעתך האובייקטיבית ותנמק אותה , אל תשלול את דעתם של אחרים .
אתה יכול להעדיף את דעתך...!
בברכה
דודו
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
תרגיל
שלום
אני אינני מהנדס אקוסטיקה - שאלות כאלו תפנה למר שמי משיח
השכלתי היא הנדסאי אלקטרוניקה (ללא פרוייקט) , טכנאי אלקטרוניקה מדופלם - 30 שנה
וניסיון של 25 שנה באלקטרוניקה , בעיקר של אודיו.
בודאי קראת את המאמר של חברך ה"ליויתן" מהפורום המקביל
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... id=2241819
ובכן , כפי שמכונאי ממבט על רכב ידע כיצד הרכב יסע , כך אני ממבט על נתוני מכשיר ועל המכשיר עצמו - מבפנים,
אוכל לדעת כיצד הוא ישמע.....!
בברכה
דודו
דרך אגב , אני מתחיל עכשיו בבנית יחידת הספק ( סטריאו ) - KRELL KSA150
חבל על הזמן...............!
אני אינני מהנדס אקוסטיקה - שאלות כאלו תפנה למר שמי משיח
השכלתי היא הנדסאי אלקטרוניקה (ללא פרוייקט) , טכנאי אלקטרוניקה מדופלם - 30 שנה
וניסיון של 25 שנה באלקטרוניקה , בעיקר של אודיו.
בודאי קראת את המאמר של חברך ה"ליויתן" מהפורום המקביל
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... id=2241819
ובכן , כפי שמכונאי ממבט על רכב ידע כיצד הרכב יסע , כך אני ממבט על נתוני מכשיר ועל המכשיר עצמו - מבפנים,
אוכל לדעת כיצד הוא ישמע.....!
בברכה
דודו
דרך אגב , אני מתחיל עכשיו בבנית יחידת הספק ( סטריאו ) - KRELL KSA150
חבל על הזמן...............!
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
מרטין,MartinHSabag כתב:רק כדי שנעמיד דברים בפרופורציה, הנה תרגיל קטן בשבילך:
- נתון רמקול בעל עכבה של 8 אוהם נומינלית ולצורך התרגיל נניח שהוא לא משתנה לאורך כל התחום.
- הנצילות של הרמקול היא סבירהף נניח 90DB.
- מרחק הישיבה של המאזין מהרמקול הנ"ל הוא 3 מטרים.
- בהנחה ש-92DB באוזן, גורם לנזק בלתי הפיך, מה ההספק הנדרש ע"מ להתחיל לגרום נזק בלתי הפיך לאוזן?
...
12 וואט, כאשר מדובר ברמקול בודד ולא זוג.
לפי המחשבון:
http://www.myhometheater.homestead.com/ ... lator.html
שמוליק ו.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
דודו, הבנתי.
אם אתה לא מסוגל לחשב את החישוב הבסיסי הזה שמראה בדיוק את הקשר בין הספק ועוצמת שמע מרמקול נתון, הרי שלצערי אתה לא מבין את מקומו של מגבר בשרשרת השמע.
מזכיר לי את אלו שמרימים מכסה מנוע ואומרים "פששש איזה יופי...." כאילו אפשר להבין מזה משהו....
שמוליק, אתה צודק.
כמובן שבד"כ מחשבים עבור שני רמקולים שכן הסכום שלהם הוא מה שחשוב ובמקרה שלנו 6W לערוץ יספיקו כדי לגרום לנזק שמיעתי במרחק של 3 מטר.
דודו, האם במקרה של רמקול כזה, צריך יותר מנגיד 30W לערוץ (הייתי סופר לארג' בשביל HEADROOM וכאלה)?
אם אתה לא מסוגל לחשב את החישוב הבסיסי הזה שמראה בדיוק את הקשר בין הספק ועוצמת שמע מרמקול נתון, הרי שלצערי אתה לא מבין את מקומו של מגבר בשרשרת השמע.
מזכיר לי את אלו שמרימים מכסה מנוע ואומרים "פששש איזה יופי...." כאילו אפשר להבין מזה משהו....
שמוליק, אתה צודק.
כמובן שבד"כ מחשבים עבור שני רמקולים שכן הסכום שלהם הוא מה שחשוב ובמקרה שלנו 6W לערוץ יספיקו כדי לגרום לנזק שמיעתי במרחק של 3 מטר.
דודו, האם במקרה של רמקול כזה, צריך יותר מנגיד 30W לערוץ (הייתי סופר לארג' בשביל HEADROOM וכאלה)?
- דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

- תגובות: 900
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
הערת ביניים,
חישוב מתח אפקטיבי אינו חלוקה של ערך המתח השיאי (P-P) בשורש פאיי, אלא מכפלה ב - 0.707,
או ליתר דיוק; מכפלה ב - שורש2/2.
לגבי מדידות ועיוותים: הרבה מאוד זמן התייחסו למדידות עיוותים של ציוד שמע בצורה לא נכונה,
ועדיין יש שטוענים שגם היום המדידות אינן משקפות בצורה מלאה את האוזן שלנו.
למשל:
1. עומס התנגותי טהור של 8 אוהם הסתבר כאינו מייצג עכבה של רמקול, ושימוש
בנגד עומס למדידת עיוותים אינו נכון.
2. מדידות עיוותים במגברי שפופרות - עיוותים במגברי שפופרות מאופיינים בעיוותים
לינאריים (THD) בסדרים זוגיים - כלומר, הרמוניות זוגיות, ובדרך כלל ההרמוניות
הראשונות בלבד. הסתבר שהאוזן שלנו מייצרת הרמוניות זוגיות בעצמה (תנועה של השערות
באוזן), ולכן כל עוד ההרמוניות הזוגיות הראשונות שמייצר המגבר אינן עולות בעוצמתן
על ההרמוניות שמייצרת האוזן, לא נשמע אותן. הבעיה היא שאצל כל אחד האוזן
מתנהגת אחרת, ואין מדד אחיד לאחוז העיוותים שהאוזן יכולה "לסבול".
למעשה הבדיקה המדעית היחידה שנעשתה עד היום בתחום הזה היתה על אוזני חתולים
מגברים טרנזיסטוריים מייצרים עיוותים בסדרים אי-זוגיים, ולכן הכרחי לשמור
על אחוזי עיוותים נמוכים ככל האפשר.
3. עיוותים לא-לינאריים - עיוותי אינטרמודולציה מייצגים נכון יותר את מה שמתרחש במגבר
בעת השמעת מוזיקה, וגם הבדיקות הסטנדרטיות (שימוש ב - 60 הרץ ו 7 קילוהרץ בהפרש
של 12 דיבי בעוצמה בינהם) אינו מתאמים לציוד שמע לאודיו. הבדיקות המודרניות מדברות על שילוש
של גל מרובע וסינוס שיוצרים הרמוניות רלוונטיות לתחום השמע כגון DIM30 ו - DIM100.
התייחסות לבדיקות אלו אגב, מצאתי רק בציוד מקצועי (PRO).
><>
חישוב מתח אפקטיבי אינו חלוקה של ערך המתח השיאי (P-P) בשורש פאיי, אלא מכפלה ב - 0.707,
או ליתר דיוק; מכפלה ב - שורש2/2.
לגבי מדידות ועיוותים: הרבה מאוד זמן התייחסו למדידות עיוותים של ציוד שמע בצורה לא נכונה,
ועדיין יש שטוענים שגם היום המדידות אינן משקפות בצורה מלאה את האוזן שלנו.
למשל:
1. עומס התנגותי טהור של 8 אוהם הסתבר כאינו מייצג עכבה של רמקול, ושימוש
בנגד עומס למדידת עיוותים אינו נכון.
2. מדידות עיוותים במגברי שפופרות - עיוותים במגברי שפופרות מאופיינים בעיוותים
לינאריים (THD) בסדרים זוגיים - כלומר, הרמוניות זוגיות, ובדרך כלל ההרמוניות
הראשונות בלבד. הסתבר שהאוזן שלנו מייצרת הרמוניות זוגיות בעצמה (תנועה של השערות
באוזן), ולכן כל עוד ההרמוניות הזוגיות הראשונות שמייצר המגבר אינן עולות בעוצמתן
על ההרמוניות שמייצרת האוזן, לא נשמע אותן. הבעיה היא שאצל כל אחד האוזן
מתנהגת אחרת, ואין מדד אחיד לאחוז העיוותים שהאוזן יכולה "לסבול".
למעשה הבדיקה המדעית היחידה שנעשתה עד היום בתחום הזה היתה על אוזני חתולים
מגברים טרנזיסטוריים מייצרים עיוותים בסדרים אי-זוגיים, ולכן הכרחי לשמור
על אחוזי עיוותים נמוכים ככל האפשר.
3. עיוותים לא-לינאריים - עיוותי אינטרמודולציה מייצגים נכון יותר את מה שמתרחש במגבר
בעת השמעת מוזיקה, וגם הבדיקות הסטנדרטיות (שימוש ב - 60 הרץ ו 7 קילוהרץ בהפרש
של 12 דיבי בעוצמה בינהם) אינו מתאמים לציוד שמע לאודיו. הבדיקות המודרניות מדברות על שילוש
של גל מרובע וסינוס שיוצרים הרמוניות רלוונטיות לתחום השמע כגון DIM30 ו - DIM100.
התייחסות לבדיקות אלו אגב, מצאתי רק בציוד מקצועי (PRO).
><>
נציג AQUA-AUDIO
הדוגמא של המכונאי שמרים מכסה מנוע וישר יודע איך הרכב יסע בלי להעליב זה ממש דוגמא גרועה, כבר נתקלתי במכונאי או שתיים שטעו, אבל להרים מכסה של מרצדס חדישה ולומר שהאוטו נוסע מצויין בשביל זה כבר לא צריך להיות מכונאי.
תגובה
ההבדל ביננו לירון הוא אתה צריך קודם לראות את סמל המרצדס , ואני מספיק לי לראות את סוג השנאי ,ערכי קבלי הסינון , סוג ההיטצינג (לוח הקירור) , מספרי הטרנזיסטורים , מבנה הלוח והמוליכים - כל זה מתבטא בסופו של דבר בערכי מדידות המגבר שמפורסמים ע"י היצרן . ולא משנה לי איך יקראו לקופסא .
לויתן - כחול או לבן - כחול לבן
לגבי החישובים - כבר עברו כ - 25 שנה מאז ששיננתי את הנוסחאות השונות , כך שיכול להיות שטעיתי בערכים .
בברכה
דודו
לויתן - כחול או לבן - כחול לבן
לגבי החישובים - כבר עברו כ - 25 שנה מאז ששיננתי את הנוסחאות השונות , כך שיכול להיות שטעיתי בערכים .
בברכה
דודו
תגובה
לירון
אין לי דבר וחצי דבר אליך , באם פגעתי בך או בריגשותיך אני מתנצל על כך .
אני פניתי אליך כמי שמיצג את האסכולה - שנתוני היצרן באם הם נכונים ונעשו בבדיקות מחמירות
- אינן משקפות את יכולתו של המגבר . באם טעיתי ואינך שייך לאסכולה הזאת -שוב קבל את התנצלותי .
מכונית שעברה את ראלי פריס-דקאר בהצלחה, תסע מעולה באוטוסטראדות של גרמניה ,
בעליות של האלפים בשוויץ ,ובכל דרך לא דרך .
אני מברך כל אדם באשר דעתו על השתתפותו בדיון , גם באם דעתו נוגדת את השקפתי,
ומצפה ליחס דומה משאר משתתפי הדיון.
בברכה
דודו
אין לי דבר וחצי דבר אליך , באם פגעתי בך או בריגשותיך אני מתנצל על כך .
אני פניתי אליך כמי שמיצג את האסכולה - שנתוני היצרן באם הם נכונים ונעשו בבדיקות מחמירות
- אינן משקפות את יכולתו של המגבר . באם טעיתי ואינך שייך לאסכולה הזאת -שוב קבל את התנצלותי .
מכונית שעברה את ראלי פריס-דקאר בהצלחה, תסע מעולה באוטוסטראדות של גרמניה ,
בעליות של האלפים בשוויץ ,ובכל דרך לא דרך .
אני מברך כל אדם באשר דעתו על השתתפותו בדיון , גם באם דעתו נוגדת את השקפתי,
ומצפה ליחס דומה משאר משתתפי הדיון.
בברכה
דודו
נערך לאחרונה על ידי Adudu ב 18/09/2005 13:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
אני משתתף בפורום זה מסיבה אחת עיקרית והיא למידה של התחומים המעניינים אותי, אני לא הגעתי לכאן על מנת לקבל ביקורות של אף אחד (וזה כולל את הירחונים ה"אובייקטיוויים" שציינת) על הטעם שלי בציוד או על הדרך בה אני שומע מוסיקה (כל הצעה לשיפור מחברי לפורום מתקבלת בברכה אך מי שמחליטה בנושא בסופו של דבר היא האוזן שלי ולא של אף אחד אחר), וכן אני מאמין שהתחום הזה שאנו מתעסקים בו הוא סובייקטיבי לחלוטין וכל אחד יחליט לעצמו מה היא ה"שלמות" שאליה הוא רוצה להגיע (קריאה קצרה בפורום הייתה מבהירה לך שאני לא היחיד שחושב כך).למה ירחונים כמו - "WHAT HI-FI " ו "HI-FI CHOICE" - מבצעים סקירה של המוצרים ? מדרגים אותם..?
למה הפורום הזה..? ולמה אתה משתתף בפורום ..? ..הרי הנושא סובייקטיבי - ולדעתך אין משמעות..........הלו כן ?...
ואני זה ששלול (שלא נגיד מזלזל) בדעות של אחריםמי שרוצה לצבוע את המקור בצבעים משלו שיערב לו ..שיצייר שפם על ה"לה-ג'קונדה"
ויכריז שיש לו את המונה -ליזה של מיכאל אנג'לו בבית......................?נראה כמה מבקרי אומנות הציור יגיעו אליו....
מיכאל .