מה עושים עם התופים?
-
shmulik509
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 107
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
כל פעם שיוצא לי לשמוע מקרוב מערכת תופים, מתחדדת אצלי ההכרה עד כמה מערכות השמע מוגבלות. מכת תוף שמתפוצצת היא משהו שעוד לא שמעתי בפריכות האמיתית בשום מערכת. זה נכון לכל כלי, אבל הפער במקרה של תופים הוא הכי גדול.
מי אשם? המדיה? האלקטרוניקה? הרמקולים?
מי אשם? המדיה? האלקטרוניקה? הרמקולים?
כולם אשמים בזה. ואני אוסיף עוד 2 דברים:shmulik509 כתב:כל פעם שיוצא לי לשמוע מקרוב מערכת תופים, מתחדדת אצלי ההכרה עד כמה מערכות השמע מוגבלות. מכת תוף שמתפוצצת היא משהו שעוד לא שמעתי בפריכות האמיתית בשום מערכת. זה נכון לכל כלי, אבל הפער במקרה של תופים הוא הכי גדול.
מי אשם? המדיה? האלקטרוניקה? הרמקולים?...
האקוסטיקה שבחדר. משחקת תפקיד מאוד מאוד חשוב
מצב הרוח שלך גם יכול להשפיע לטוב וגם לרע
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
הרמקולים ואולי המגבר אם הוא לא מתאים להם.
גם המדיה או יותר נכון המיקס מוגבל בתחום הדינאמי לעומת החיים האמיתיים, אבל זה כבר פחות בעייתי לדעתי.
קטע תופים יכול לגרום להרבה מערכות להתבייש וזאת משום שהוא פועל בקצוות - מצילות בגבוהים ו-KICK DRUM בנמוכים.
גם המדיה או יותר נכון המיקס מוגבל בתחום הדינאמי לעומת החיים האמיתיים, אבל זה כבר פחות בעייתי לדעתי.
קטע תופים יכול לגרום להרבה מערכות להתבייש וזאת משום שהוא פועל בקצוות - מצילות בגבוהים ו-KICK DRUM בנמוכים.
"מכה מפוצצת" היא למעשה פולס (בקירוב פונקציית דלתא של דיראק למי שמכיר). טרנספורם הפוריה שלה (ההרכב שלה מתדרים) כולל פס רחב מאוד של תדרים.
כל מיגבלות רוחב הפס של כל מערכת, באות לידי ביטוי, באות מסוג זה.
דוגמא עוד יותר מובהקת: כל מי ששמע יריות כלי נשק במשך שנים בקולנוע/טלויזיה, מופתע כמה במציאות זה נשמע אחרת בהגיעו לטירונות.
רעיון: אולי צריך לבנות מערכת שמע שלא מבוססת רק על רמקולים אלא גם תופים מופעלים אוטומטית
כל מיגבלות רוחב הפס של כל מערכת, באות לידי ביטוי, באות מסוג זה.
דוגמא עוד יותר מובהקת: כל מי ששמע יריות כלי נשק במשך שנים בקולנוע/טלויזיה, מופתע כמה במציאות זה נשמע אחרת בהגיעו לטירונות.
רעיון: אולי צריך לבנות מערכת שמע שלא מבוססת רק על רמקולים אלא גם תופים מופעלים אוטומטית
משה
moco,
רק שמערכת השמע שלנו (אוזניים) לא יכולות לשמוע את כל התדרים.
ההבדל הגדול בין תופים אמיתיים למערכת, הם התדרים הנמוכים באמת, מתחת ל 30HZ, אנחנו לא שומעים אותם אלא מרגישים אותם בגוף.
כמו ש MartinHSabag טוען מערכת טובה ומתואמת, תביא אותך ל 30HZ אבל מתחת לזה אין סיכוי לשחזר את הצליל הן מבחינת ההקלטה והמסטרינג והן מבחינת המערכת.
אהבתי את הרעיון של מערכת תופים נשלטת, מזכיר את הפסנתרים שמנגנים לבד (משפחת אדמס)
רק שמערכת השמע שלנו (אוזניים) לא יכולות לשמוע את כל התדרים.
ההבדל הגדול בין תופים אמיתיים למערכת, הם התדרים הנמוכים באמת, מתחת ל 30HZ, אנחנו לא שומעים אותם אלא מרגישים אותם בגוף.
כמו ש MartinHSabag טוען מערכת טובה ומתואמת, תביא אותך ל 30HZ אבל מתחת לזה אין סיכוי לשחזר את הצליל הן מבחינת ההקלטה והמסטרינג והן מבחינת המערכת.
אהבתי את הרעיון של מערכת תופים נשלטת, מזכיר את הפסנתרים שמנגנים לבד (משפחת אדמס)
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
http://members.aol.com/Bio50/LecNotes/lecnot31.htmlshlezman כתב:ל MartinHSabag, צודק.
ל moco, מה המקור של הגרף ?...
משה
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
Re: הכי טוב להיות פ ר ה !!!
לא בטוח, יכולים לעשות ממך מעיל פרווהsyntaxix3 כתב:
לא בעצם סמור........
שמוליק ו.
ואם כבר תופים....
רוצים לראות מה קרה לעולם התופים לאחרונה?
הוא הפך ליהיות עולם שקט יותר ועם זאת אמיתי לחלוטין!!!!
http://www.rolandus.com/products/detail ... 2D20S%2DBK
אני מנגן כבר הרבה שנים בכלי הכיפי הזה, בערך מכיתה ד'...
לזה לא האמנתי שאיי פעם יגיעו...
ניגנתי במערכת תופים האלקטרונית הזו והתחושה אמיתית ב 99.9%
אני בתוך האוזניות שלי ומסביבי לא שומעים כלום!!
ועוד לא אמרתי כלום על המודול המטריף!
אולי אעשה על זה סקירה יום אחד, יש לזה באמת סאונד נדיר.
רוצים לראות מה קרה לעולם התופים לאחרונה?
הוא הפך ליהיות עולם שקט יותר ועם זאת אמיתי לחלוטין!!!!
http://www.rolandus.com/products/detail ... 2D20S%2DBK
אני מנגן כבר הרבה שנים בכלי הכיפי הזה, בערך מכיתה ד'...
לזה לא האמנתי שאיי פעם יגיעו...
ניגנתי במערכת תופים האלקטרונית הזו והתחושה אמיתית ב 99.9%
אני בתוך האוזניות שלי ומסביבי לא שומעים כלום!!
ועוד לא אמרתי כלום על המודול המטריף!
אולי אעשה על זה סקירה יום אחד, יש לזה באמת סאונד נדיר.
פשוט לחיות טוב...
או קיי.moco כתב:צפיתי בכמה דמואים באתר שנתת ולא הצלחתי להבין במה מדובר. זה תופים ומצילתיים או לא? הם לא אומרים שזה שקט בחוץ ואני לא מבין איך נותנים מכה למצילתיים ולא שומעים כלום....
המצילות ששמעת, הן עשוייות מגומי, יש בפנים חיישנים שמדמים מצילה אמיתית.
כששמעת את המערכת בעצם שמעת את מה שיצא להגברה, אם אתה מכבה את ההגברה אתה תשמע נקישות חרישיות כי בעצם את מנגן על רשת מתוחה שמתחתיה יש חיישנים ממש כמו בגיטרה חשמלית, הכל מבוסס על תנועת אויר.
מדהים!!