שתי סוגיות בנוגע ל-HD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9321
נתן תודות: 1555 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #1 

לחברי הפורום שלום,
אני חדש בפורום הזה, וברצוני להעלות כאן שתי סוגיות:
ראשית, למחשב שלי יש יציאת S VIDEO .האם יציאה כזו יכולה להעביר תכנים של HD? במידה ולא, האם יש אפשרות לחבר מתאם מיוחד, או שצריך בכלל להחליף כרטיס מסך?
יש לי את המתאם שלהלן, האם זה יוכל להועיל למטרה זו?
http://avdcs.co.uk/aten/videoswitch/vc1024.html

אגב, הבנתי שדרוש מחשב חזק כדי להעביר HD ולכן מעניין אותי לדעת אם נתוני המחשב שלי עומדים בדרישות:
P-4 3GHz
512MB RAM
כרטיס מסך- ATI- RADEONx300

שנית, אני מעוניין לרכוש מכשיר LCD בגודל עד 32 אינטש. הדרישות שלי מהמכשיר זה:
1. מותג איכותי (לא איזה דגם מפוקפק שקיים רק בארץ, למשל)
2. שיוכל להציג וגם לקלוט תכנים של HD
3. שיהיה תואם לשיטה האירופית 1080i50

התקציב שאני מייעד לכך הוא עד 8000 שקלים. אשמח לשמוע עצות והמלצות מהמומחים בעניין. על מה כדאי ללכת, ומאיזה מוצרים רצוי להתרחק...

תודה רבה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

לא, SVIDEO לא יכול להעביר חומר HD ושום מתאם לא יעזור.
HD יכול לעבור בקומפוננט או חיבורים דיגיטליים (DVI/HDMI).

המחשב טיפה חלש, עוד זיכרון היה עוזר לו.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #3 

אם כך, זה אומר שאני חייב להחליף כרטיס מסך? ואם כן, אז איזה מומלץ לקחת?
קצת מאכזב לשמוע שהמחשב שקניתי רק לפני חודשיים, נחשב לחלש. כמה זיכרון מומלץ להוסיף?
לא לקחתי בחשבון הוצאות נוספות על המחשב, לקראת הרכישה של מכשיר LCD
:oops:

תודה

crusader
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1952
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #4 

המחשב שלך הוא לא ממש מחשב חלש אבל מצד שני הוא גם לא ממש מחשב חזק.
אני הייתי משדרג ומוסיף לפחות עוד 512 מ"ב (זו דרישת מינימום לצפיה בסרטי HD).
כרטיס מסך שאני הייתי הולך עליו מבחינת כדאיות ועלות כלכלית הינו 6600GT של חברת "לידטק" מבין היצרנים החברה נחשבת לטובה מאוד והכרטיס שלה (6600GT) נחשב לטוב ביותר כיום,בנוסף הוא מגיע עם תמיכה מלאה בפורמט HD, דבר שכמעט שום חברה אחרת לא נותנת בטווח המחירים שלו.
המלצות למסכים כמובן שיש כמה השאלה היא האם התקציב נשאר אותו דבר (8K) לאור השידרוגים הנוספים שיש לכלול?
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

טוב, מובן שבשלב כלשהו אצטרך לקחת בחשבון את ההוצאה הנוספת הזו על שידרוג המחשב, אבל אין לי מה למהר עם זה, כי ממילא אין כרגע הרבה תכנים של HD זמינים ברשת.
לכן, נכון לעכשיו, אני מעדיף לרכז את מירב המשאבים שלי ברכישת מכשיר ה-LCD במסגרות אותם מגבלות תקציב (סביבות ה-8000 עם אפשרות לחריגות קלות כלפי מעלה, אבל לא יותר מדי)...

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

איזה מבין המכשירים ברשימה שערכתי הם המומלצים ביותר?

שליחה #6 

טוב, אז לאחר יומיים של חיפושים במספר חנויות באזור מגוריי בצפון, רשמתי לפניי מספר דגמים שצדו את עיניי.
אולי מן הראוי להזכיר, שהמכשיר שאני מחפש צריך להיות מותג איכותי, שיוכל להציג וגם לקלוט תכנים של HD.
אבל הכי חשוב מבחינתי זה שהמכשיר יגרום אצלי לקפיצת מדרגה רצינית מבחינת חוות הצפייה לעומת מכשיר ה-SONY מדגםKV-29LS60K שמונח אצלי בסלון! ואני מתכוון שקפיצת המדרגה הזו תתרחש כבר עכשיו, לגבי התכנים שזמינים כרגע -שידור טלוויזיה דרך הממיר של HOT וסרטים ב-DVD (אני מבין שתכנים של HD צפויים לחדור אצלנו בארץ בצורה מאסיבית יותר, רק במהלך השנים הקרובות...)
אבקש לשמוע את חוות דעתכם, -איזה מהמכשירים ברשימה הזו יכולים להתאים למטרה שלי, ומאיזה מכשירים כדאי להתרחק...
כמובן שאשמח לשמוע גם המלצות על מכשירים אחרים שלא מופיעים ברשימה זו!
(מרחק הצפייה אצלי הוא בערך 3 מטר)

LCD
Thomson 27 LB120S4 -₪ 8500

Thomson 30 LB120S4-.₪10800

Philips 30PF9946 -₪.11900

PHILIPS LCD "32 32PF4320-₪ 12990

SAMSUNG LS26A33W - ₪10890

.LG 32LZ50-₪ 9900

Toshiba 27WL55-₪ 8950

32WL55E Toshiba-₪ 13990

כמו כן ראיתי בעיתון מבצע של אחד הרשתות הגדולות שבמסגרתו אפשר לרכוש טלוויזיית LCD Marantz דגםLC3250EX במחיר 9480 ₪ ולקבל במתנה נגן DIVX מרנץ בשווי 600 שקלים!
(ידוע לי שמרנץ נחשב למותג חזק בתחום האודיו, אבל אין לי מושג איך מכשירי הטלוויזיה שלהם, ואולי זה בכלל עוד אחד ממוצרי המדבקה?)

פלסמות:
PHILIPS "42 42PF5320-₪ 16992

LG 42PX3RV- ₪13,990

הערה חשובה:
מאחר ואני משתמש חדש בפורום הזה, אני לא מכיר את מדיניות האתר בנוגע לפרסום של מחירים (הקפדתי שלא לפרסם את שמות החנויות שמציעים מחירים אלו).
במידה ולא נהגתי נכון, אז אנא התעלמו לגמרי מהמחירים ותתייחסו בבקשה רק לאיכות המוצרים, או שאערוך מחדש הודעה זו, בהשמטה של המחירים!

תודה רבה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #7 

אין בעיה עם מחירים ושמות חנויות.
אנחנו לא קשורים לאף אחד ופה היתרון שלנו.
הכל מבחינתנו שקוף.

אם אתה פוזל לכיוון פלאזמות, אז בתקציב הזה אתה יכול לקבל רק EDTV.
בדוק גם את המבצעים באתר.
About.me

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

מרטין, האם הכוונה שלך שהפלסמה הזו של LG היא למעשה לא מכשיר HD?
אם כך יש כאן בפירוש הטעיה של הציבור! אני מחזיק בידי דף של LG אותו קיבלתי היום ב"שקם אלקטריק" (אמרת שאין בעיה לפרסם, אז שיהיה) שכותרתו "נכנסת בשביל פלזמה-יצאת גם עם LCD מתנה!"
זהו בעצם מבצע שבמסגרתו ניתן לקנות את הפלסמה 42PX3RV ב-17990 שקלים ולקבל LCD 19 אינטש בשווי 4000 שקלים מתנה (או לחילופין לקבל את המכשיר ב- 13990 שקלים במסגרת עסקת "טרייד- אין" עם מכשיר טלוויזיה תקין ישן.
בקיצור, בדף הזה מופיע מפרט של המכשיר ונכתב שם בפירוש: כניסת HDMI-תמיכה מלאה בשידורי High Definition !!!

בכל אופן, מה לגבי מכשירי ה-LCD ברשימה שציינתי? האם יש ביניהם כאלה שהם כן HDTV ושיגרמו אצלי לעלית מדרגה בכל הנוגע לחוויית הצפייה?

לגבי המבצעים של האתר, האם הם רלוונטיים גם לתושבי הצפון? ברור כשאני קונה מוצר כזה רציני אז חשוב מאוד שאגיע פיסית לחנות, ובשבילי להגיע לאזור המרכז זה יותר גרוע מחו"ל :מבולבל:
חוץ מזה יש פה גם עניין של התקנה אצלי בבית, וקשר קרוב עם המעבדה למקרה של תקלות ושירות הדרכה...

דרך אגב, מהו גודל מסך (פורמט רחב) האופטימאלי למרחק צפייה של 3 מטרים (אולי קצת פחות)?

תודה

emordeko
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #9 

אני מסכים איתך שזה מבלבל מאוד אנשים שאין להם הרבה מושג בפלזמות
הכוונה שלהם שהוא יכול לקבל אותות hd ולהציג אותם על המסך

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #10 

bariko

1. יש הבדל בין HDTV READY לבין HDTV COMPATIBLE.
יש מאמר בנושא, רצוי לקרוא אותו ולהבין את ההבדל.

2. מסך בעל רזולוציה גבוהה אכן תביא שיפור, כמה? האם שווה? זה כבר אישית. גם על זה יש מאמר ורצוי לעשות חיפוש על זה.

3. אם אתה לא יכול לקחת יום וליסוע למרכז ע"מ להתרשם מהמסכים ומהחנויות על הוצאה של 13-14K ש"ח, אז אין לי מה להגיד לך.לך לשקם אלקטריק ותתחדש.
לי, סכום כזה הוא לא מבוטל והייתי רוצה לוודא שאני מוציא אותו על המיטב. חקירה ברשת ובפורומים כמו שלנו זה שלב ראשון, אבל לקפוץ למרכז זה בעיה?
ראבק, זה כולה ישראל, אתה מגזים....
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78829
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #11 

לגבי המלצות, שים לב שאנחנו לא ממליצים - לכל אחד יש טעם משלו, והאתר אינו ממליץ על סוג אחד או על סוג אחר - אלא חברים באתר פשוט מציינים את העדפותיהם.

יש הבדל עצום בין מסך 32" LCD לבין מסך פלאזמה 42". זה כמו להגיד שאתה מתלבט בין רכב 4x4 לאוטובוס...

מעניין שמנית כאן המון מסכים ואת אחד המוצלחים שכחת - נסה לבדוק מסכים של שארפ.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

מרטין, לא הצלחתי למצוא את המאמר הזה שאתה מדבר עליו. האם תוכל להפנות אותי בבקשה ללינק המתאים?
בגדול, ידוע לי שישנם מכשירים היכולים להציג תכני HD , אבל אין להם את היכולת לקלוט שידורים כאלה . וזה בעצם ההבדל בין HD COMPATIBALE ל-HD READY

לגבי הרזולוציה, האם אתה מתכוון למאמר של עופר "רזולוציה - מה עדיף?" אני די משוכנע שסרטים ב-DVD יראו בצורה יותר איכותית על מסכי LCD / פלסמה בהשוואה למכשיר הסוני CRT שיש לי כרגע. אך מעניין מאוד לראות כיצד נראים גם סרטי וידאו על גבי LCD ואיך על פלסמה (אצלנו בבית הווידיאו ושידור הטלוויזיה דרך הממיר עדיין מהווים את נתח הצפייה העיקרי)

כעקרון, אתה צודק בהנחה שכאשר הולכים להשקיע הרבה כסף על מוצר יוקרתי, אז כדאי גם להגיע למקומות מרוחקים יותר.
הבעיה היא שאמי חולה במחלת האלצהיימר הארורה , וקשה להשאיר אותה ללא השגחה למשך שהות זמן ארוכה! אני כמובן מעדיף לקנות מכשיר כזה בחנות ייעודית לקולנוע ביתי מאשר "בשקם אלקטריק" ודומיו. מצאתי ברשימת הלינקים של האתר שני חנויות כאלו באזור חיפה: "סטיראו שופ" שם כבר ביקרתי (התרשמתי שהאנשים שם אכן מבינים עניין, רק הבעיה שהמבחר שלהם די מצומצם) ו"לגאסי אודיו", שם אני מתכוון לבקר כנראה בשבוע הבא.
האם תוכל להמליץ לי על חנות מסוימת באזור חיפה (מאלה שציינתי, או אולי חנות אחרת)? אני מתכוון להמלצה מבחינה מקצועית גרידא...

תודה רבה

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

עופר, אולי לא ניסחתי את זה נכון, אבל לזה בדיוק התכוונתי. אם אני מגלה אצל מספר אנשים עדיפות למכשיר מסוים על פני מכשירים אחרים, אז סביר להניח שהם בעצמם מחזיקים במכשיר כזה, או שהדברים נאמרים על סמך השוואות שהם עצמם ביצעו. כמובן שאני לא לוקח כל דעה כזו "כתורה מסיני", אבל יהיה לכך משקל לא מבוטל כאשר אצטרך "לחתוך" דברים.. (אם מישהו יבוא למשל ויגיד לי שלא כדאי לי אפילו להתקרב למכשיר המרנץ שציינתי, מאחר שמדובר במוצר מדבקה שעלול להתפרק בכל רגע, אז מובן שלא אוכל להתעלם מאזהרה כזו)

לגבי ההשוואה בין 32" LCD לבין מסך פלאזמה 42" אז סליחה על הבורות (כך בחשבון שרק עכשיו התחלתי לגלות את העולם הזה) אבל לא הבנתי איזה מהם נחשב מבחינתך כרכב 4*4 ואיזה כאוטובוס ,אלא אם כן אתה מתכוון רק מבחינת גודל המסך ואז זה די ברור..

כמובן שבסיבובים שערכתי עד עכשיו ראיתי גם מכשירים של שארפ (אני לא חושב שהעין האנושית מסוגלת שלא להבחין בהבדל האיכותי לעומת מכשירים אחרים :wink: ), פשוט המחירים הם הרחק מעבר ליכולת הכלכלית שלי!!!

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #14 

בגדול, ידוע לי שישנם מכשירים היכולים להציג תכני HD , אבל אין להם את היכולת לקלוט שידורים כאלה . וזה בעצם ההבדל בין HD COMPATIBALE ל-HD READY
...
בדיוק הפוך.
יש יכולת לקלוט אבל לא להציג את הרזולוציה המלאה. (איך ניתן להציג משהו שלא ניתן לקלוט?).

לגבי המאמר על HDTV, ראה פה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=253

שים לב שיש בתחילה קישור לשני מאמרים קודמים.
About.me

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #15 

מרטין, BARIKO התכוון למכשיר ברזולוציית HD, שלא יכול לקלוט שידורי HD, כמו הPANASONIC PHD7 שלא יכול לקלוט את תקן ה1080i50

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #16 

אהה, אוקי, זה נושא שלישי בכלל....(Y)
About.me

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

אוקי, קראתי את הכתבות. למען האמת קשה לי להגיד שעכשיו הדברים הרבה יותר ברורים לי (אני לא טיפש, וסביר להניח שלפני כמה שנים הייתי קולט את זה בהרבה יותר קלות. פשוט עכשיו, בגלל הצרות בבית, קשה לי להתרכז ולהבין דברים לעומק, בעיקר כשמדובר בדברים טכניים...)
בגדול, הצלחתי כבר להבין שכיום קיימים מעט מאוד מכשירי טלוויזיה המסוגלים להציג HD ברזולוציה המלאה , ואלה שמסוגלים לעשות זאת הינם יקרים מאוד (לפחות בשבילי).
השאלה, כשאני עומד כיום לרכוש מכשיר טלוויזיה (ועדיין לא החלטתי אם זה יהיה LCD או פלסמה) עם מחשבה לטווח הרחוק בנוגע לשידורי ה-HD , אז לצורך זה, על מה חשוב לי להקפיד שיופיע במפרט הטכני של המכשיר – HD READY או HD COMPATIBALE?

חשוב לי לציין, שאנחנו לא מיליונרים (נהפוך הוא) וסביר להניח שהמכשיר שאותו ארכוש כעת כבר ילווה אותי במהלך חמש השנים הקרובות (לפחות). לכן אני רוצה להימנע ממצב שבו אצטרך "לאכול את הלב" כאשר שידורי ה-HV יחדרו לארץ בצורה מאסיבית, ואני לא אוכל ליהנות מהם, למרות המכשיר היקר שרכשתי...
:oops:

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

תודה על התיקון sunny_jim
:)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #19 

אתה צריך שהרזולוציה תהיה לפחות בעלת 720 שורות.
שתהיה לו כניסה דיגיטלית (HDMI/DVI) שתומכת ב-HDCP.
ושתתמוך בפורמט של 1080i50.

זהו בגדול.
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78829
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים