שאלה למומחים- לכידת וידאו DV וקידוד בחומרה
שלום לכולם
יש לי מצלמת וידאו שאני בדרך כלל מוריד ממנה את החומר עם כבל firewire ועם תוכנת MovieFactory , לתוכנה יש את האפשרות להוריד ישר לMPEG2 או לAVI.
אבל את קידוד הMPEG היא עושה בתוכנה ,ולדעתי לא ממש איכותי .
ברשותי כרטיס WinTV PVR 150 - האם יש תוכנה אחרת או דרך לעשות את הקידוד בחומרה , וכך לחסוך במשאבים ולקבל איכות טובה יותר ?
האם בכלל ניתן לקודד סרט לMPEG2 בחומרה עם הכרטיס הזה או שרק הקלטות מטלויזיה ?
תודה
שלומי
יש לי מצלמת וידאו שאני בדרך כלל מוריד ממנה את החומר עם כבל firewire ועם תוכנת MovieFactory , לתוכנה יש את האפשרות להוריד ישר לMPEG2 או לAVI.
אבל את קידוד הMPEG היא עושה בתוכנה ,ולדעתי לא ממש איכותי .
ברשותי כרטיס WinTV PVR 150 - האם יש תוכנה אחרת או דרך לעשות את הקידוד בחומרה , וכך לחסוך במשאבים ולקבל איכות טובה יותר ?
האם בכלל ניתן לקודד סרט לMPEG2 בחומרה עם הכרטיס הזה או שרק הקלטות מטלויזיה ?
תודה
שלומי
כרטיס ה- 150 מכיל מקודד חומרה ויודע לקבל וידאו מטיונר פנימי או מחיבור וידאו חיצוני (SVIDEO או קומפוזיט)
אם יש למצלמה שלך יציאת וידאו אנלוגית אתה יכול לחבר ל- 150 ולדחוס בחומרה.
אני לא בטוח שהאיכות תיהיה טובה יותר מאשר בתוכנה. היתרון הגדול בדחיסה בחומרה היא הורדת העומס מהמעבד ולכן זו שיטה טובה במיוחד לצפייה בוידאו חי.
את סרטי הוידאו שלך אתה יכול לדחוס בלילה כשהמחשב ממילא לא עושה כלום. פורמט ה- AVI שאתה מוריד אינו דחוס (קובץ גדול) ויש מספר רב של תוכנות שיכול לדחוס ישירות ל DIVX ולחסוך קידוד כפול MPEG (בחומרה) ואז DIVIX לחיסכון במקום.
בהצלחה
אם יש למצלמה שלך יציאת וידאו אנלוגית אתה יכול לחבר ל- 150 ולדחוס בחומרה.
אני לא בטוח שהאיכות תיהיה טובה יותר מאשר בתוכנה. היתרון הגדול בדחיסה בחומרה היא הורדת העומס מהמעבד ולכן זו שיטה טובה במיוחד לצפייה בוידאו חי.
את סרטי הוידאו שלך אתה יכול לדחוס בלילה כשהמחשב ממילא לא עושה כלום. פורמט ה- AVI שאתה מוריד אינו דחוס (קובץ גדול) ויש מספר רב של תוכנות שיכול לדחוס ישירות ל DIVX ולחסוך קידוד כפול MPEG (בחומרה) ואז DIVIX לחיסכון במקום.
בהצלחה
טיפש שאינו עקשן, אינו טיפש מספיק
הי
יש לי בעיה כשאני מוריד חומר DV מהמצלמה , זה נראה כמו פסים על הוידאו בתנועה מהירה , זה לא מופיע בזמן ההורדה (בחלון הpreview) ולא מופיע כאשר המצלמה מחוברת ישר לטלויזיה .
זאת אומרת שאחרי ההורדה (דרך firewire) נגרם איזה שהוא נזק לתמונה , עוד סיפטום דומה הוא קווים ישרים שפתאום מופיעים מזוגזגים .
ניסיתי גם דרך MovieFactory וגם דרך MovieMaker אותה תוצאה
למישהו יש רעיון ?
תודה שלומי
יש לי בעיה כשאני מוריד חומר DV מהמצלמה , זה נראה כמו פסים על הוידאו בתנועה מהירה , זה לא מופיע בזמן ההורדה (בחלון הpreview) ולא מופיע כאשר המצלמה מחוברת ישר לטלויזיה .
זאת אומרת שאחרי ההורדה (דרך firewire) נגרם איזה שהוא נזק לתמונה , עוד סיפטום דומה הוא קווים ישרים שפתאום מופיעים מזוגזגים .
ניסיתי גם דרך MovieFactory וגם דרך MovieMaker אותה תוצאה
למישהו יש רעיון ?
תודה שלומי
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2080
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
רק בערה אחת - קובץ ה- AVI אמנם אינו דחוס מאד, אבל הוא דחוס. פורמט הדחיסה נקרא DV (כמו שם הקלטת) והוא עובד על bitrate של 25MBit/s. נדמה לי שאחד ממאפייניו הוא שכל פריים נדחס בנפרד ללא תלות בפריימים לפניו כמו MPEG2.
התופעה שאתה מתאר אינה בעייה בקובץ אלא תופעה רגילה - פורמט הוידאו האנלוגי משודר בצורה הנקראת Interlace. הכוונה שהתמונה מורכבת מ- Frameים האחד מכיל את השורות הזוגיות והשני את השורות האי זוגיות של הוידאו (ה- FRameים הללו משודרים לסרוגין). כאשר צופים בוידאו בטלויזיה רגילה אין שום בעייה מכיוון שצורת הוידאו שצולם מתאים לצורה בה הטלויזיה מראה את הוידאו. איפה מתחילות הבעיות ? במחשבים וצגי LCD שם בכל רגע נתון מוצגת תמונה מלאה הכוללת גם את השורות הזוגיות וגם האי זוגיות. כל עוד התמונה לא זזה מהר מידי זה לא נורא אבל כשהמצלמה זזה מהר יכול להיות מצב שבו על המסך מוצגת תמונה שמורכבת משורות זוגיות ושורות אי זוגיות שלא מתאימות (מפגרות ב- Frame אחד) התוצאה הנראת היא חיתוך אופקי של התמונה.
לכן - קודם כל תיהיה רגוע, לא נגרם כל נזק לוידאו והכול בסדר.
כיצד מתגברים על התופעה ? ב- Playerים יש אופציה הנקראת De-interlace שתפקידה לעבד את הוידאו על מנת להקטין את הויזואליות של התופעה כשמציגים וידאו שהוא Interlace על גבי מסך שהוא Non-Interlace (לדוגמא - הצגת תמונה המורכבת משורות זוגיות ושורות אי זוגיות שהן סוג של אינטרפולציה של השורות הזוגיות).
לכן - קודם כל תיהיה רגוע, לא נגרם כל נזק לוידאו והכול בסדר.
כיצד מתגברים על התופעה ? ב- Playerים יש אופציה הנקראת De-interlace שתפקידה לעבד את הוידאו על מנת להקטין את הויזואליות של התופעה כשמציגים וידאו שהוא Interlace על גבי מסך שהוא Non-Interlace (לדוגמא - הצגת תמונה המורכבת משורות זוגיות ושורות אי זוגיות שהן סוג של אינטרפולציה של השורות הזוגיות).
טיפש שאינו עקשן, אינו טיפש מספיק
אני ממליץ על תוכנת חינמית VLC שניתנת להורדה דרך הלינק הבא
http://www.videolan.org/vlc/
קליק ימני על חלון הוידאו יפתח אופציות שאחד מהם הוא DEINTERLACE. תוכל לבחור אחד מהשיטות לטיפול בתופעה.
http://www.videolan.org/vlc/
קליק ימני על חלון הוידאו יפתח אופציות שאחד מהם הוא DEINTERLACE. תוכל לבחור אחד מהשיטות לטיפול בתופעה.