מערכת קולנוע ביתית לחדר עזרה בבקשה!
אני רוצה לקנות מערכת קולנוע ביתית לחדר, גודל החדר שלי הוא 3*4 אני מחפש משהו שיתן איכות ולא סתם עוצמה ורעש אין לי ממש תקציב אבל אני מחפש משהו זול וטוב שמשתלם לקנות.חשבתי על רמקולים אחוריים קידמיים סנטר וסאב אם צריך, בקשר לאיזה סוג רמקולים אין לי מושג אבל אני מעדיף רמקולים שלא עומדים על הריצפה גדולים כאלה כי אין לי ממש מקום, אז אם מישהו יכול לעזור לי אני יודה לו תודה מראש.
אני מחפש משהו הכי זול שיש בכוונה לא כתבתי תקציב כי תאמת אין לי אני זורם עם זה ואם אני רואה שהגזמנו אני עוצר בוא נגיד ככה שנתחיל מתקציב של עד 5000 כולל כל הסטים הרסיבר והסאב אם צריך כמובן (אם לא צריך סאב אני מוכן לוותר סתם גונב מקום).
בקשר לתקציב תשמע אם נתתי תקציב זול מידי תגיד לי לאן להעלות אותו כדי לקבל משהו שאני יהיה מרוצה ממנו אבל שיהיה משתלם לי ואם יש משהו יותר זול מזה שמשתלם ואני יהיה מרוצה ממנו אז עוד יותר טוב.
תשמע אני מכור למוזיקה יש לי באוטו מערכת בשווי של בערך 17K אבל אני לא שומע הרבה מוזיקה בבית אבל בכל מקרה אני צריך משהו שישמעו לפחות סבבה אז בבקשה עזרה!
בקשר לתקציב תשמע אם נתתי תקציב זול מידי תגיד לי לאן להעלות אותו כדי לקבל משהו שאני יהיה מרוצה ממנו אבל שיהיה משתלם לי ואם יש משהו יותר זול מזה שמשתלם ואני יהיה מרוצה ממנו אז עוד יותר טוב.
תשמע אני מכור למוזיקה יש לי באוטו מערכת בשווי של בערך 17K אבל אני לא שומע הרבה מוזיקה בבית אבל בכל מקרה אני צריך משהו שישמעו לפחות סבבה אז בבקשה עזרה!
אני לא יודע כל כך לעור לך
מדפיים שמעתי שוורדפילד או איך שלא כתובים את זה טובים
סטאלייסטים..אה.....איניפיטי ג'י בי אל בוסטוןם [בבקשה?!] מוראל
בקשר לרסיבר תקח דנון-פיוניר-ימאהה-רוטל-הארמן קרדון כל אחד מאלה
מדפיים שמעתי שוורדפילד או איך שלא כתובים את זה טובים
סטאלייסטים..אה.....איניפיטי ג'י בי אל בוסטוןם [בבקשה?!] מוראל
בקשר לרסיבר תקח דנון-פיוניר-ימאהה-רוטל-הארמן קרדון כל אחד מאלה
היי,זה רק אני או שאני רואה dvd של פיוניר שם למטה?
מאוד מצטער על ההתעלמות
אם כי הם לא יתנו לך תוצאה וחווית ק"ב טובה יותר מסט של 5.1 הכולל רצפתיים מדפיים סנטר וסאב העשויים מעץ
ובטח שלא במוזיקה שלה תצטרך זוג רצפתי טוב שבו לדעתי כדאי להשקיע את רוב התקציב מכיוון שהוא הדומיננטי אם יש לך בעיה של מקום תוכל לקנות זוג רמקולים אחוריים מסט סטליטים אך עדיין מומלץ לקנות רצפתיים וסנטר טוב
הסאב לוקח חלק חשוב מאוד בחווית הק"ב וכדאי לכלול אותו בתקציב
יצרנים של רמקולים שעולים לי בראש שהם זולים ונותנים תמורה טובה
זה וורפדיל, גיי בי אל, קליפש, פולק הרבה שאלה של טעם כדאי ללכת ולשמוע שילובים ולהצטייד בפסקול של סרט
רסיברים לק"ב טובים לדעתי בראש ובראשונה פיוניר שמצטיין בק"ב אך חלש מאוד בסטריאו, ימהה גם כן טוב ובנוסף הרמן קארדון רסיברים שישלבו גם צד מוזיקלי זאת דעתי כמובן הם דנון ואונקיו שניהם נותנים את שתי העולמות בצורה טובה
מה שאני מציע זה קודם כל לבחור סט רמקולים ואחר כך להתאים להם רסיבר אם במקרה נתקלת בסט שאהבת הכולל רסיבר + רמקולים לך על זה זכור לשלב גם את השימוש המשני שהוא מוזיקה תבוא עם כמה דיסקים כדאי לקבל התרשמות
אני מבין שאתה מתכוון לסטליטיםאני מעדיף רמקולים שלא עומדים על הריצפה גדולים כאלה כי אין לי ממש מקום...
אם כי הם לא יתנו לך תוצאה וחווית ק"ב טובה יותר מסט של 5.1 הכולל רצפתיים מדפיים סנטר וסאב העשויים מעץ
ובטח שלא במוזיקה שלה תצטרך זוג רצפתי טוב שבו לדעתי כדאי להשקיע את רוב התקציב מכיוון שהוא הדומיננטי אם יש לך בעיה של מקום תוכל לקנות זוג רמקולים אחוריים מסט סטליטים אך עדיין מומלץ לקנות רצפתיים וסנטר טוב
הסאב לוקח חלק חשוב מאוד בחווית הק"ב וכדאי לכלול אותו בתקציב
יצרנים של רמקולים שעולים לי בראש שהם זולים ונותנים תמורה טובה
זה וורפדיל, גיי בי אל, קליפש, פולק הרבה שאלה של טעם כדאי ללכת ולשמוע שילובים ולהצטייד בפסקול של סרט
רסיברים לק"ב טובים לדעתי בראש ובראשונה פיוניר שמצטיין בק"ב אך חלש מאוד בסטריאו, ימהה גם כן טוב ובנוסף הרמן קארדון רסיברים שישלבו גם צד מוזיקלי זאת דעתי כמובן הם דנון ואונקיו שניהם נותנים את שתי העולמות בצורה טובה
מה שאני מציע זה קודם כל לבחור סט רמקולים ואחר כך להתאים להם רסיבר אם במקרה נתקלת בסט שאהבת הכולל רסיבר + רמקולים לך על זה זכור לשלב גם את השימוש המשני שהוא מוזיקה תבוא עם כמה דיסקים כדאי לקבל התרשמות
מה היינו עושים בלי מוזיקה?
לפי מה שהבנתי ממה שרשמתם לי זה שריצפתיים גדולים כאלה מקדימה עדיף לי מאשר קטנים.
מאחורה אני חייב רמקולים על הקיר ולא אכפת לי הגודל העניין הוא מקדימה שאני מעדיף רמקולים קטנים גם על הקיר או רמקולים עם מעמד כזה והרמקול למעלה ראיתי כמה כאלה אבל אין לי מושג אם הם טובים או שהם סתם יפים.
הבנתי שאני חייב סאב כדי להשלים את החוויה למרות שהייתי מעדיף בלי סאב כי זה מעצבן הגודל שלו על הריצפה אני רוצה שהיא תישאר נקייה אבל נבליג גם על זה.
לגבי זה שאמרת לי ללכת לחנות עם סרט ולשמוע מה הכי מתאים לי אז אני לא יודע מה להגיד לך אני לא בשביל הדברים האלה, מה שכן אני יכול ללכת לחנות ולשמוע דיסקים שלהם, דרך אגב המערכת לא תשמש רק לסרטים אלה גם למוזיקה ולהכל כולל הכל ואין לי עדיפות למשהו, תאמת שאני מחפש משהו סביר ולא יקר אבל שישמעו טוב ואיכותי ובעיקרון מה שאני רוצה זה פשוט שאם אני ירצה פעם ב... לשמוע מוסיקה חזק אז יהיה לי מערכת שתוכל לעשות את זה ולא סתם רמקולים של מחשב קטנים.
מאחורה אני חייב רמקולים על הקיר ולא אכפת לי הגודל העניין הוא מקדימה שאני מעדיף רמקולים קטנים גם על הקיר או רמקולים עם מעמד כזה והרמקול למעלה ראיתי כמה כאלה אבל אין לי מושג אם הם טובים או שהם סתם יפים.
הבנתי שאני חייב סאב כדי להשלים את החוויה למרות שהייתי מעדיף בלי סאב כי זה מעצבן הגודל שלו על הריצפה אני רוצה שהיא תישאר נקייה אבל נבליג גם על זה.
לגבי זה שאמרת לי ללכת לחנות עם סרט ולשמוע מה הכי מתאים לי אז אני לא יודע מה להגיד לך אני לא בשביל הדברים האלה, מה שכן אני יכול ללכת לחנות ולשמוע דיסקים שלהם, דרך אגב המערכת לא תשמש רק לסרטים אלה גם למוזיקה ולהכל כולל הכל ואין לי עדיפות למשהו, תאמת שאני מחפש משהו סביר ולא יקר אבל שישמעו טוב ואיכותי ובעיקרון מה שאני רוצה זה פשוט שאם אני ירצה פעם ב... לשמוע מוסיקה חזק אז יהיה לי מערכת שתוכל לעשות את זה ולא סתם רמקולים של מחשב קטנים.
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
uknowmy,
כמה עובדות.
רמקול מדפי על סטנד ורמקול רצפתי תופסים בדיוק אותו מקום על הרצפה.
רמקולים סטלטים לא מתאימים למוסיקה ברוב המקרים, במיוחד בתקציבים הנמוכים.
אם אתה תולה רמקול על קיר אתה צריך לחבר אותו למגבר - דבר שמצריך תעלות לכבלים שירוצו על הקירות. או חציבה בקיר. מה שברמקולים רצפתיים/מדפיים אפשר להריץ על הפנל.
אם אתה הולך על סטלטים אתה תהיה חייב סאב כי הם לעלם לא יפיקו צלילים נמוכים בצורה טובה.
לעניין הרמקולים.
כל רמקול מצטיין בדברים אחרים ובתכונות שונות ובהדגשה שונה של אלמנטים בצליל.
אתה צריך לחשוב מה אתה אוהב במוסיקה.
אני אומרת דבר כזה.
תקח דיסק שאתה מכיר, תלך איתו לחנות ותשמע 3-4 רמקולים לא יותר כדי שזה לא יבלבל אותך, ותשמע מה נשמע לך הכי טוב.
היתי רוצה אפילו שתנסה לשים לב מה כל רמקול עושה לצליל
אחרי זה תכתוב מה הרגשת ולאיזה רמקול הכי התחברת
כמה עובדות.
רמקול מדפי על סטנד ורמקול רצפתי תופסים בדיוק אותו מקום על הרצפה.
רמקולים סטלטים לא מתאימים למוסיקה ברוב המקרים, במיוחד בתקציבים הנמוכים.
אם אתה תולה רמקול על קיר אתה צריך לחבר אותו למגבר - דבר שמצריך תעלות לכבלים שירוצו על הקירות. או חציבה בקיר. מה שברמקולים רצפתיים/מדפיים אפשר להריץ על הפנל.
אם אתה הולך על סטלטים אתה תהיה חייב סאב כי הם לעלם לא יפיקו צלילים נמוכים בצורה טובה.
לעניין הרמקולים.
כל רמקול מצטיין בדברים אחרים ובתכונות שונות ובהדגשה שונה של אלמנטים בצליל.
אתה צריך לחשוב מה אתה אוהב במוסיקה.
אני אומרת דבר כזה.
תקח דיסק שאתה מכיר, תלך איתו לחנות ותשמע 3-4 רמקולים לא יותר כדי שזה לא יבלבל אותך, ותשמע מה נשמע לך הכי טוב.
היתי רוצה אפילו שתנסה לשים לב מה כל רמקול עושה לצליל
אחרי זה תכתוב מה הרגשת ולאיזה רמקול הכי התחברת
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
מומלץ לקנות מדפיים הם לא ממש חשובים מעבירים אפקטים קטנים בלבד לכן אין צורך להשקיע בהם בצורה מוגזמת
הנה שתי מאמרים שיעזרו לך לקבל קצת מידע על בניית המערכת:
http://hwzone.co.il/articles/audio_guide/
http://www.dtown.co.il/audio_guidebook/p2_articleid/37
הנה שתי מאמרים שיעזרו לך לקבל קצת מידע על בניית המערכת:
http://hwzone.co.il/articles/audio_guide/
http://www.dtown.co.il/audio_guidebook/p2_articleid/37
מה היינו עושים בלי מוזיקה?
השניים הגדולים - רצפתיים זוג ראשי קדמיuknowmy כתב:זה מה שאני צריך? מערכת כזאת? ואיך נקרא כל רמקול?...
השנים הקטנים - רמקולי מדף זוג אחורי
הארוך - רמקול קדמי מרכזי (מעל הטלויזיה )
בסידור כזה עם זוג רמקולים קדמיים איכותיים אפשר לוותר על סאב .
רמקולים סטליטים הם רמקולים בד"כ קטנטנים שאפשר לפזר בחדר באלגנטיות (לא בוקסות גדולות כמו בתמונה שהבאת) רמקולים אלו מסוגלים להפיק רק את המיד ואת הגבוהים בצורה טובה לכן חובה להוסיף סאב שישלים את הבאס בצורה טובה . את הסאב אפשר להסתיר מאחורי וילון או ספה והיות והצלילים שהוא מפיק אינם כיווניים מתקבלת תחושה שכל הצליל הענק שאתה שומע מתקבל מהסטלטים הקטנטנים.
אמיר