TCL 85C8L - נפלתי עם אלקטרוניקס פרו

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
gvid פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 349
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,

אתחיל בזה שאומר שאם הייתי יודע מראש שאלקטרוניס פרו נותנים את השירות לא בטוח שהייתי קונה.
הטלוויזה אצלי כבר כחודש וחצי ושמתי לב דיי בהתחלה שיש פס לאורך המסך שנראה בעיקר על רקע בהיר אבל לא רק, וכול מה שמימין לפס משנה גוון בעיקר לגוון ורוד (אבל תלוי ברקע). פניתי לשירות חודש ויומיים (זה פרט חשוב) לאחר הרכישה, צירפתי צילומים של הבעיה וקבעו לי ביקור טכנאי. לאחר כמה ימים כשהגיע הטכנאי, ראה את הבעיה וצילם דוגמאות, הוא אמר שהבעיה בפנל ויש צורך להחליפו. התעקשתי שאני לא מוכן להחליף מאחר והמוצר חדש ואני מבקש החלפה. הטכנאי אמר שהחלפה זה רק במסגרת החודש הראשון ובגלל שעברו חודש ויומיים זה כבר תיקון ולא החלפה ושטכנאי בכיר צריך לבוא ולראות את הבעיה. הוא הקריא לי את מה שכתב והעביר את הממצאים שלו למעלה ואמר שייצור איתי קשר.
עכשיו מגיע הטוויסט. למחרת, מתקשרת נציגה מהשירות ואומרת לי שאחרי שטכנאי בכיר ראה את הממצאים, הוא החליט שאין בעיה והכול תקין. כמובן שהייתי בשוק וביקשתי לדבר עם אותו טכנאי והתשובה שניתנה שאין אפשרות כזו. התעקשתי שוב והתקשרתי למוקד והועברתי לטכנאי "מומחה" (לא הבכיר) שאמר שייבדוק מה אפשר לעשות ויחזור אליי. כמובן שהוא לא חזר וכשאני חזרתי אליו שוב, קיבלתי את אותה התשובה. שאלתי אותו איך אתם מחליטים בצורה כזו שרירותית שהטלוויזיה תקינה, במיוחד אחרי שהטכנאי שהיה אצלי קבע שמדובר בפנל דפוק?! הטכנאי הבכיר אפילו לא בא לראות את התקלה. התשובה המעצבנת שלו הייתה שבבדיקת צבעים ביוטיוב שמריצה מסך אדום, כחול, ירוק, שחור ולבן לא רואים את הבעיה ואין מה לעשות יותר וזו התשובה הסופית שלהם. הזילזול שלהם בלקוח הוא נוראי ואין לך עם מי לדבר.
מצרף להתרשמות שני צילומים שמראים את הבעיה. במציאות זה נראה אפילו יותר גרוע. זה נראה גם בשידורי כדורגל ובכל רקע בהיר כמו שמיים, ים, שלג וכו'. כנראה שזה המחיר בגלל שבגדתי הפעם בסוני אהבתי הראשונה :)
פנינו כרגע בכיוון תביעות קטנות ואשמח שמי שיש לו קצת נסיון ייתן קצת טיפים איך להתנהל מולם ומול בית המשפט. בתור התחלה שלחתי להם מייל וביקשתי את ממצאי הבדיקה של ביקור הטכנאי אבל אני בספק אם הם יישלחו לי אותם.
תודה!
20260912_100105.jpg
superman_under_1MB.jpg

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10121
נתן תודות: 594 פעמים
קיבל תודות: 622 פעמים

שליחה #2 

מתי אבחנת בתופעה בפעם הראשונה?
בדקת עם מקורות אחרים\כבל אחר?
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1524
נתן תודות: 362 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #3 

הזיה. תמשיכו לעשות אחריות והרחבה של אחריות והרחבה של הרחבה.

gvid פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

Nba כתב: מתי אבחנת בתופעה בפעם הראשונה?
בדקת עם מקורות אחרים\כבל אחר?
...
לא קשור במקור. רואים את זה תמיד. גם במחשב שמחובר ב-HDMI וגם באפליקציות כמו סטינג, נטפליקס, פריים, פלקס וכו'.
הבחנתי בזה לראשונה אחרי שבועיים אבל לא היה לי זמן להתעסק עם זה. אני מניח שאם זה היה במסגרת החודש ולא חודש ויומיים, אז היו מחליפים כי זה נופל על היבואן ולא על השירות.

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4205
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 226 פעמים

שליחה #5 

TCL זה לא יבוא של SG?

gvid פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

amitbak כתב: TCL זה לא יבוא של SG?
...
נראה לי שיש גם וגם. מחסני חשמל זה SG והרוב זה CDATA.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

שליחה #7 

איזה באסה זה ההתנהלות עם נותני שירות פח...היה לי פעם מקרה דומה עם מסך OLED שכמו אצלך חלק מהמסך היה כהה יותר. לשמחתי אז החליפו את כל הטלויזיה בחדשה.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1305
נתן תודות: 84 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #8 

סיפקו לך מוצר תקול, והעובדה שהטכנאי שביקר אצלך קבע שמדובר בבעיה בפאנל משחקת לטובתך.
עצם זה שפטרו אותך כלאחר יד מבלי לבדוק בכלל את התקלה היא ביזיון.
תתעד הכל כבר עכשיו (כולל תאריכים, שמות, ומה נאמר ע"י כל אחד מהצדדים),
ותיגש לתביעות קטנות עם דרישה לקבלת החזר מלא על הטלוויזיה + פיצוי.
הטענה של "בדיקת הצבעים ביוטיוב מוכיחה שהכל בעצם בסדר" היא אחת ההזויות ששמעתי. לא להאמין שזאת ה(תת) רמה.

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1407
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #9 

אני גם לא רואה שום פס. ואם יש זה משהו מאד זניח שאף אחד שלא מחפש יראה. חבל על המאמץ. תהנה מהטלויזיה עד שתחליט לשדרג.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20192
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2612 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

תופעה כזו זה ממש לא זניח, יש גוון וורוד על חצי מהמסך. לא חבל על שום מאמץ, וצריך להחליף אותו, או לפחות לתקן.
אני לא בטוח שזה הפאנל עצמו, יכול להיות כרטיס TCON כי לפי התמונה נראה שהחלוקה היא בדיוק במרכז המסך.
אם זה לא בול באמצע, אז תתעלם מהמשפט הקודם.

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3744
שם מלא: חיים
נתן תודות: 867 פעמים
קיבל תודות: 287 פעמים

שליחה #11 

amitbak כתב: TCL זה לא יבוא של SG?
...
כיום יש יבוא של אלקטרה וסי דאטה.
הדגמים שמגיעים מאלקטרה הם אותם דגמים רק בשם דגם אחר של אותיות ומספרים שונים. כדי ליצור בידול בין שתי היבואנים.
נערך לאחרונה על ידי big007 ב 15/09/2026 10:27, נערך פעם 1 בסך הכל.
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

gvid פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

@יהלי ב - רציני שאתה לא רואה?!
@TheCoolest - זה לא במרכז המסך אלא בשליש השמאלי בדיוק. גם בשליש הימני יש פס אבל ממש חלש שאני אפילו לא מזכיר אותו. מצרף עוד דוגמה.
20260828_172246.jpg

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4592
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #13 

יהלי ב כתב: אני גם לא רואה שום פס. ואם יש זה משהו מאד זניח שאף אחד שלא מחפש יראה. חבל על המאמץ. תהנה מהטלויזיה עד שתחליט לשדרג.
...
מה? איך? רואים בבירור שהתמונה היא שני חצאים. החצי הימני ורוד.

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

זאת פשוט שערוריה ההתנהלות של החברות בארץ בנושא אחריות לכותרת "אחריות" בתעודה אין תוקף!!!
תמיד הם ימצאו למה לא!
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 962
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #15 

הסימטריה והחלוקה המתמטית של הפס המפריד בהחלט גורמת ישר לחשוב על בעיה ב-TCON או המגעים של החיבור שלו אבל קשה לדעת, לרוב זה חמור יותר.
דבר ראשון שכדאי לעשות לפני הכרזת מלחמה טוטאלית הוא לחפש דרך פשוטה יותר, או בעצם ברורה יותר, להציג את הבעייה, וכן - היתי מנסה לחפש תבניות בדיקה ששם זה ברור. אם זו בעיה חומרתית (גם אם זה מגעים של TCON) זה אמור להופיע גם בתבניות בדיקה כל שהן. דברים כאלה קשה יותר לראות בתמונה טבעית, וכמובן שלא תמיד קל לצלם את זה. לגבי התמונות שהעלת, זה הכי ברור בתמונה עם הכריש, רק היתי ממליץ לך לעשות זום עם חצים בקטע שבו הפס הכי ברור, משהו שמכסה את התחום של חלק מגוף הכריש וחלק מהמים שמעליו, זה בערך 5% משטח התמונה שהעלית.

באמת קשה לראות את זה בשתיים שלוש שניות הראשונות כשמסתכלים. המטרה שלך ליצור הוכחה ברורה שלא תידרוש מהם להיות "PIXEL PEEPERS" כמונו (חוץ מ- "יהלי.ב" כמובן, שהוא רק "AUDIO PEEPER" במגברים של דנון) ומשם להמשיך ולפתוח במלחמות עולם. וכן, יש הבדל בין תקלה של "לא נדלק" או "נכבה אחרי 50 שניות" לבין תקלה מהסוג הזה שלא תמיד קל לראות, בהנחה שזה אכן תקלה כמו שזה נראה. זה דורש מכל מי שנתקל בתקלה מהסוג המוזר הזה להיות חכם ולא צודק. בהצלחה.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

lokilook
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 207
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #16 

לא מתיימר להיות טכנאי אבל בהחלט רואים את הבעייה, גם בחלוקה בין ימין לשמאל וגם בצבעים.

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

@gvid
ניסית לפנות לרשות להגנת הצרכן להתייעצות?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365
נתן תודות: 992 פעמים
קיבל תודות: 1222 פעמים

שליחה #18 

gvid כתב: נראה לי שיש גם וגם. מחסני חשמל זה SG והרוב זה CDATA.
...
לצערינו SG כבר לא מיבאים TCL ב 2026.
היבואנים היום הם אלקטרה ו C-DATA.
Screenshot_20260915_095831_Google.jpg

stale
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 385
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #19 

פעם כשנותן שירות כלשהו עשה לי בעיות,
פניתי ליבואן, תנסה לפנות אל היבואן,
לא לאלקטרוניקס פרו.

Mad-Dog
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4302
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 480 פעמים

שליחה #20 

לפנות ליבואן ומשם לרשות להגנת הצרכן וגם לבית המשפט, לא לוותר, קיבלת מוצר יקר ופגום חד משמעית

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”