איך אנו אמורים לשפוט צילומים של מסכי LCD בביקורות ?
היי שלום,
יש לי שאלה ?
כל הביקורות למסכי LCD ללא יוצא מין הכלל תמיד מתייחסות לבעיות הרפרודוקציה של הגוונים השחורים ואבדן הפרטים הכהים.
וכדי לחזק ולהמחיש את התופעות הנ"ל תמיד מצורפות תמונות של המסך לביקורת.
כמו כן תמיד חברי הפורים מבקשים צילומים של מסך מימשהו שקנה מסך חדש.
השאלה שלי איך אם אני בעצמי צופה בביקורת ע"ג צג המחשב שהוא LCD (כמו רובינו היום)
אמור לראות הבעיות הנ"ל ?
האם צג המחשב שלי הוא טוב יותר מהמסך שצילמתם ? או מהטווח הדינמי של חיישן ה CMOS או ה CDD במצלמה שצילמה את התמונות ?
בהנחה שמצלמה היא מעולה אז אני מניח שמה שאני רואה על הצג שלי זה למעשה איך שהצג שלי מציג את התמונה והבעיות שאני רואה הן גם של המסך המצולם וגם של הצג שלי .
(וכמובן שהמסך שלי מכוייל לפי sRGB )
זה לא אותו דבר בדיוק כמו לנסות לשמוע הקלטת Audio אדיופילית והקלטה קצת פחות טובה ברמקול המצ'וקמק של המחשב ולנסות למצוא את ההבדלים ?
אשמח אם תאירו את עיני בנושא .
אמיר
יש לי שאלה ?
כל הביקורות למסכי LCD ללא יוצא מין הכלל תמיד מתייחסות לבעיות הרפרודוקציה של הגוונים השחורים ואבדן הפרטים הכהים.
וכדי לחזק ולהמחיש את התופעות הנ"ל תמיד מצורפות תמונות של המסך לביקורת.
כמו כן תמיד חברי הפורים מבקשים צילומים של מסך מימשהו שקנה מסך חדש.
השאלה שלי איך אם אני בעצמי צופה בביקורת ע"ג צג המחשב שהוא LCD (כמו רובינו היום)
אמור לראות הבעיות הנ"ל ?
האם צג המחשב שלי הוא טוב יותר מהמסך שצילמתם ? או מהטווח הדינמי של חיישן ה CMOS או ה CDD במצלמה שצילמה את התמונות ?
בהנחה שמצלמה היא מעולה אז אני מניח שמה שאני רואה על הצג שלי זה למעשה איך שהצג שלי מציג את התמונה והבעיות שאני רואה הן גם של המסך המצולם וגם של הצג שלי .
(וכמובן שהמסך שלי מכוייל לפי sRGB )
זה לא אותו דבר בדיוק כמו לנסות לשמוע הקלטת Audio אדיופילית והקלטה קצת פחות טובה ברמקול המצ'וקמק של המחשב ולנסות למצוא את ההבדלים ?
אשמח אם תאירו את עיני בנושא .
אמיר
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78900
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
התשובה היא שאי אפשר לשפוט איכות תמונה בכלל מתמונות בביקורות, נקודה.
הסיבה היחידה לשים תמונות בביקורת זה בשביל לתת אולי פרספקטיבה או הסבר על משהו ספציפי, או פשוט בכדי למנוע שיעמום (יותר מדי טקסט ופחות מדי תמונות...)
הדרך היחידה להשוות מסכים לדעתי זה דרך מדידות או דרך השוואה של שני מכשירים זה לצד זה.
הסיבה היחידה לשים תמונות בביקורת זה בשביל לתת אולי פרספקטיבה או הסבר על משהו ספציפי, או פשוט בכדי למנוע שיעמום (יותר מדי טקסט ופחות מדי תמונות...)
הדרך היחידה להשוות מסכים לדעתי זה דרך מדידות או דרך השוואה של שני מכשירים זה לצד זה.