חלונות ממ״ד ישנים
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78806
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
יש לנו חלונות ממד של ארפל. הם כבר לא מייצרים חלקי חילוף והחלקים מפלסטיק שגורמים לחלון להיות אטום נשברים עם הזמן.
לא הצלחתי למצוא ספק של החלקים האלה אבל זה נראה לי פשוט יחסית לתכנן. אני מומחה קטן מאוד אבל בעזרת אבא שלי (שיודע תכנון מכאני) אנחנו מכינים כזה.
זה נראה לי פרוייקט די מעניין כי אני מניח שמי שיש לו חלון ממ״ד של ארפל מהשנתונים של סוף שנות התשעים בטח סובל מהשטות הזו. המוגזמים האלה רוצים שנחליף את כל החלון בגלל חלקי הפלסטיק השטותיים האלה.
לא הצלחתי למצוא ספק של החלקים האלה אבל זה נראה לי פשוט יחסית לתכנן. אני מומחה קטן מאוד אבל בעזרת אבא שלי (שיודע תכנון מכאני) אנחנו מכינים כזה.
זה נראה לי פרוייקט די מעניין כי אני מניח שמי שיש לו חלון ממ״ד של ארפל מהשנתונים של סוף שנות התשעים בטח סובל מהשטות הזו. המוגזמים האלה רוצים שנחליף את כל החלון בגלל חלקי הפלסטיק השטותיים האלה.
נסה להתקשר לחנות הזו :
R SYSTEMS
https://www.r-system.co.il/
הם עזרו לי במס' דברים הקשורים למתאמים מיוחדים ל-ממ"ד - ללא עלות .. שווה לנסות.
יום טוב
R SYSTEMS
https://www.r-system.co.il/
הם עזרו לי במס' דברים הקשורים למתאמים מיוחדים ל-ממ"ד - ללא עלות .. שווה לנסות.
יום טוב
-
oferlaor
- מנהל

הקטע הוא שהחלקים שנשברו לי הם ממש פשוטים יחסית להדפסה עם מדפסת תלת. יש לי מדפסת, הבעיה זה התכנון.
ניסיתי כל מני כלים אבל לא בא לי ללמוד מידול ב-Solidworks רק בשביל זה...
ניסיתי כל מני כלים אבל לא בא לי ללמוד מידול ב-Solidworks רק בשביל זה...
- carmonle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- שם מלא: ערן כרמון
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
בזמנו עוד לפני מלחמת המפרץ בדקתי אטימות של הממד על ידי מכון התקנים - הבדיקה העידה על כשל בנושא איטום (באם היה מאוד מפריע לי מניח שהייתי משדרג חלון וכל הנדרש בנושא)
אני מסתפק בכך שהחלון כן ננעל כולל חלון הברזל - אין סינון כמו בממדים בבניה חדשה כיום
אני מסתפק בכך שהחלון כן ננעל כולל חלון הברזל - אין סינון כמו בממדים בבניה חדשה כיום
-
oferlaor
- מנהל

הלוואי והייתי מגיע לרמת איטום. המנגנון של החלון (לא הברזל, אלא החלון הרגיל שיושב מאחורי החלון ברזל) משתמש בפרזול ממש דפוק. בגדול זה הברגה בתוך החלון שמתברגת לפין מתכת. הפין ננעץ במסילות מפלסטיק שמחוברות למסגרת.
זה לא ממש חזק ועם השנים זה מתפורר. אני בעצם מנסה עכשיו לתקן את זה על ידי הדפסה ב-PETG של המסילות. אני גם מנסה להבין אם אפשר לרכוש (או אולי לייצר) את הפינים האלה כי חלק מהם כנראה השתחררו מהחלון ואלוהים יודע איפה הם.
זה לא ממש חזק ועם השנים זה מתפורר. אני בעצם מנסה עכשיו לתקן את זה על ידי הדפסה ב-PETG של המסילות. אני גם מנסה להבין אם אפשר לרכוש (או אולי לייצר) את הפינים האלה כי חלק מהם כנראה השתחררו מהחלון ואלוהים יודע איפה הם.
-
oferlaor
- מנהל