שלום לכולם
אני מחשיב את עצמי כאחד שקצת מזהה איכות כשהוא רואה/שומע אותה. הבעיה שיש המון דברים שלא מתיישבים טוב עם ההגיון שלי ולכן אני חייב לתהות האם אני יותר יומרני מאיכותי.
לפני כמה חודשים שאלתי כמה שאלות לגבי הפלאזמה שלי : PS50Q7H של SAMSUNG,
כשאני מסתכל בסצנות כהות בחושך אני ממש מאוכזב ממה שאני רואה. רמת צבעים נמוכה, מקרו בלוקים, עיוותים שונים ומשונים. עופר פעם הסביר לי שחלק מהבעיות נובעות דווקא מיחס הקונטרסט הגבוה של סמסונג (דוגמא מצורפת). לא ממש השתכנעתי מכיוון שזה קורה רק בחיבור ה HDMI ( יש לי את ה OPPO ) ולא קורה בחיבור קומפוננט ( שבו הצבעים הרבה פחות יפים והתמונה יותר מטושטשת ).
ב Sound & Vision האחרון יש ביקורת על כבלים המותאמים ל HD יש להם כמה דרגות כשהכבלים בעצם שונים ברוחב הפס שהם מסוגלים להעביר. מכיוון שאני משתמש באופציית ה upscaling של ה DVD אני תוהה האם זו הבעיה. אני חייב לציין שאני בכלל לא מבין מה קורה כאשר כבר לא מסוגל להעביר את הקצב הנדרש לאות דיגיטלי. באות אנלוגי נאבד את התדרים הגבוהים כלומר התמונה תהיי חדה פחות אבל בנתונים דיגיטליים עם מערכת מקודדת ועם מנגנון תיקון שגיאות אני אמור לקבל *** כנראה ).
אז תוך כדי כך שאני בכלל תוהה האם אני היחיד שמאוכזב מהסצינות הכהות ( ובכל סרט יש כאלה ) אני מנסה לשחק עם ה UPSACLING של ה DVD שלי ובכלל לא רואה הבדל בין 480p לבין 720p. כשאני מחבר את המחשב וצופה ב planet earth ב 720p זה עולה אחר לגמרי מבחינת הרזולוציה ( עדיין אותן הבעיות בסצנות כהות ).
מרחק הצפיה שלי, אגב, הוא 5 וחצי מטר.
הנה סדר בבלאגן למי שטרח להגיע עד כאן :
1. מי רואה בפלאזמה שלו או ב LCD שלו סרטים ומבסוט מהם גם בחושך? אני חייב לקבל אומדן כלשהוא.
2. מה דעתכם, האם כבל HDMI טוב יעשה הבדל ?
3. מישהו עם OPPO. אפשר לקבל דוגמא ? תגידו לי קח את הסרט X בנקודת זמן Y ותראה הבדלים בין 480p לבין 720p פה ופה.
תודה
צריך להתבכיין קצת
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: