מזגן פוג'יטסו תקול..
-
JamesStone
- חבר ותיק

- תגובות: 1605
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 520 פעמים
- קיבל תודות: 148 פעמים
בזמנו סיפרתי את הסיפור של מזגן הפוגי'טסו הזה.
כעת אני עומד להסיר אותו ולהתקין במקומו תדיראן כלשהו..
האמת היא שהלב שלי כואב, לזרוק מזגן כל כך משוכלל שלצערי מסתבר שאין לו חלקים או שהם ממש יקרים..
ובכלל, רמת טכנאי המזגנים בארץ כל כך נמוכה, שחוץ מלהחליף חלקים הם לא באמת יודעים לזהות ולתקן תקלות.
ובכן, האם מישהו בכל זאת מכיר טכנאי של פוג'טסו (מזגן אינוורטר) שמוכן להרים את הכפפה ולנסות להשמיש את המזגן הזה?
לחילופין, האם יש מישהו שצריך מזגן כזה?
ג'יימס
כעת אני עומד להסיר אותו ולהתקין במקומו תדיראן כלשהו..
האמת היא שהלב שלי כואב, לזרוק מזגן כל כך משוכלל שלצערי מסתבר שאין לו חלקים או שהם ממש יקרים..
ובכלל, רמת טכנאי המזגנים בארץ כל כך נמוכה, שחוץ מלהחליף חלקים הם לא באמת יודעים לזהות ולתקן תקלות.
ובכן, האם מישהו בכל זאת מכיר טכנאי של פוג'טסו (מזגן אינוורטר) שמוכן להרים את הכפפה ולנסות להשמיש את המזגן הזה?
לחילופין, האם יש מישהו שצריך מזגן כזה?
ג'יימס
לידיעתכם: תדיראן טורנדו ואלקטרה הם מותגי מדבקה ישראליים של שלשת היצרנים הסיניים MIDEA, GREE, AUX. מידי כמה שנים היבואנים משחקים כסאות מוזיקליים ומחליפים ביניהם את היצרן.
ג'יימס קצת מזכיר לי כאלה שקונים מרצדס קצת ישנה וזולה אבל כשמגיע למוסך מתפלא שהטיפולים והחלפים יקרים...
ג'יימס קצת מזכיר לי כאלה שקונים מרצדס קצת ישנה וזולה אבל כשמגיע למוסך מתפלא שהטיפולים והחלפים יקרים...
דווקא אם אתה רוצה שקט לשנים תקנה מיצובישי, מניסיון אישי עם תדיראן, המזגנים החדשים שלהם זה *** ממש, "זכיתי" בשני מיני מרכזיים של תדיראן בדירה חדשה מקבלן, אין ספור תקלות עד שהצליחו להגיע למצב שהם עובדים בצורה סבירה, מעל 15 ביקורי טכנאים + ביקור צוות הנדסה ממפעל בעפולה.Moshe984 כתב: מזגנים פה אם אתה רוצה שקט לשנים קדימה (כמו טויוטה), זה רק תדיראן/אלקטרה, כלום מעבר....
וזה לא רק אצלי, ב- 70% מהדירות בבניין היו בעיות עם מזגנים.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4808
- נתן תודות: 347 פעמים
- קיבל תודות: 771 פעמים
אני גם התקנתי תדיראן מיני-מרכזי בהמלצת מתקין ודי מתחרט. היו לא מעט תקלות ולהשיג טכנאי באמצע הקיץ לא פשוט. בסוף נאלצתי לעשות הרחבת אחריות שלהם (הם זיכו אותי על תיקון מאיץ יקר כשעשיתי) ואני נאלץ להתקשר אליהם פעם-פעמיים בשנה. הצרה הכי גדולה שהמזגן מרעיש ממש. ההסבר שלהם הוא שהמנוע וכל החלקים הם ממתכת ולכן עמידים יותר, הגם שמרעישים במעט.
המזגן הבא שלי לא יהיה תדיראן
המזגן הבא שלי לא יהיה תדיראן
נערך לאחרונה על ידי ChinggisKhan ב 13/08/2026 21:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3548
- נתן תודות: 1111 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
@ChinggisKhan
VRF של תדיראן? אחרי כמה שנים התחיל לעשות בעיות? אני בדיוק מגיע ל-3 שנים ומתלבט על הרחבת האחריות שהם מציעים (נוטה ל-לא) כי בסך הכל היו 0 תקלות והכל עובד.
VRF של תדיראן? אחרי כמה שנים התחיל לעשות בעיות? אני בדיוק מגיע ל-3 שנים ומתלבט על הרחבת האחריות שהם מציעים (נוטה ל-לא) כי בסך הכל היו 0 תקלות והכל עובד.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
אין עם זה שום בעיה, מכיון שמאחורי השמות הסיניים הללו עומדות חברות ענק ישאליות שמייבאות אינסוף חלקי חילוף שזמינים בכל מקום ובמחיר הוגן.borsood כתב: לידיעתכם: תדיראן טורנדו ואלקטרה הם מותגי מדבקה ישראליים של שלשת היצרנים הסיניים MIDEA, GREE, AUX. מידי כמה שנים היבואנים משחקים כסאות מוזיקליים ומחליפים ביניהם את היצרן.
ג'יימס קצת מזכיר לי כאלה שקונים מרצדס קצת ישנה וזולה אבל כשמגיע למוסך מתפלא שהטיפולים והחלפים יקרים......
כל טכנאי מצוי מכיר את המזגנים הללו, מכיון שהם מאוד נפוצים.
לך תקנה משהו אחר ולאחר מכן תתפלל למצוא בשבילו חלפים וגם טכנאי שמכיר את המזגן הנדיר הזה וידע מה להחליף בו.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4808
- נתן תודות: 347 פעמים
- קיבל תודות: 771 פעמים
לא VRF. זה בכלל טכנאים המליצו להתרחקvivi כתב: @ChinggisKhan
VRF של תדיראן? אחרי כמה שנים התחיל לעשות בעיות? אני בדיוק מגיע ל-3 שנים ומתלבט על הרחבת האחריות שהם מציעים (נוטה ל-לא) כי בסך הכל היו 0 תקלות והכל עובד....
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
מי שמכיר ויודע, מיצובישי במזגנים זה הבסט של הבסט...כמובן שהמחיר בהתאם.
היום בעיקר מותקן בוילות ודירות יוקרה שהתקציב שלהם למיזוג מאוד "גמיש".
לגבי ידע טכני וחלקים, אני מניח שיהיה מוגבל יותר מאשר המזגנים ה"ישראלים"... תדיראן, אלקטרה ושות'.
נכון להיום, כל המותגים הישראלים הפכו לסינים, כבר לא מייצרים כאן כלום.
ההבדלים ביינהם נשענים בעיקר על התדמית של המותג מפעם.... שכל אחד היה יצרן עצמאי.
אפילו האפליקציה להפעלת המזגן (והממשק המתורגם שלה) הפכה להיות סינית.
אגב, לא בטוח שזה רע לצרכן, המזגנים של midea למשל, לא רעים בכלל.
אלקו למשל, המותג ה"יוקרתי" של אלקטרה (ולא רק הוא), מתוצרת midea סין.
היום בעיקר מותקן בוילות ודירות יוקרה שהתקציב שלהם למיזוג מאוד "גמיש".
לגבי ידע טכני וחלקים, אני מניח שיהיה מוגבל יותר מאשר המזגנים ה"ישראלים"... תדיראן, אלקטרה ושות'.
נכון להיום, כל המותגים הישראלים הפכו לסינים, כבר לא מייצרים כאן כלום.
ההבדלים ביינהם נשענים בעיקר על התדמית של המותג מפעם.... שכל אחד היה יצרן עצמאי.
אפילו האפליקציה להפעלת המזגן (והממשק המתורגם שלה) הפכה להיות סינית.
אגב, לא בטוח שזה רע לצרכן, המזגנים של midea למשל, לא רעים בכלל.
אלקו למשל, המותג ה"יוקרתי" של אלקטרה (ולא רק הוא), מתוצרת midea סין.
מזגני VRF של מיצובישי, דאייקין, LG, טושיבה, פוג'יטסו ועוד ברובם מעולים...אבל...כשיש תקלה או התקנה לקויה (ויש המון קומבינות בהתקנות של VRF במיוחד), אתה אוכל חצץ של אלפי שקלים או אף יותר !!!
מעט אנשי מזגנים מבינים בתחום וגם חלקים לא פשוט למצוא ולכן מומלץ להתרחק מהשמות הללו.
בדירות יוקרה אנשים מתפתים לשמות גדולים ולאנשי מכירות חלקלקים ולאחר מכן (במקרה של תקלות) אוכלים סרטים !!!
מעט אנשי מזגנים מבינים בתחום וגם חלקים לא פשוט למצוא ולכן מומלץ להתרחק מהשמות הללו.
בדירות יוקרה אנשים מתפתים לשמות גדולים ולאנשי מכירות חלקלקים ולאחר מכן (במקרה של תקלות) אוכלים סרטים !!!