עזרה / שאלה : יש ברשותי מסך סמסונג - QE75QN90B יש מצב שהמסך הפך בהיר מידי?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
clubnet פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5246
שם מלא: clubnet
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 189 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים יש ברשותי מסך סמסונג - QE75QN90B
לאחרונה אני מרגיש שהצבע המסך הפך להיות בהיר מידי, לא נגעתי בתפריט.
ההגדרות במסך שלי תמיד היו על "רגיל"
מה דעתכם מה עושים? מצרף 3 תמונות מערוצי 11/12/13
אולי אפשר לכייל את המסך תוכלו לעזור לי, תודה.

עריכה: רציתי לציין שיש לי ממיר מיני פייבר הוט.
ערוץ הטלגרם שלי מוזמנים להירשם :
עוסק במבצע "חרבות ברזל"
https://t.me/news_updates_il

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73272
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #2 

לא מכיר את המסך הזה ובאופן כללי טלוויזיות פחות התחום שלי, אבל זה מה שיש לגמיני להגיד, שווה לנסות:

דגם ה-QE75QN90B של סמסונג הוא מסך Neo QLED עוצמתי ואיכותי מאוד, אך יש לו כושר הארה (Brightness) גבוה במיוחד מבוסס Mini-LED. מסיבה זו, כאשר הגדרות מסוימות מופעלות, או בגלל חוסר תאימות בהגדרות הממיר, התמונה עלולה להיראות מוצפת באור, מבוזבזת ("חיוורת/שרופה") ואיבוד של עומק הצבעים.

הגורם המרכזי לתופעה הוא לרוב שילוב בין מנגנונים אוטומטיים של המסך שקפצו/התעדכנו, לבין הגדרות ה-HDR או רמת השחור בממיר ה-Hot Mini Fiber.

צעדים לפתרון וכיול מהיר של המסך
ביטול מצב חכם (Intelligent Mode / Adaptive Picture):

במסכי סמסונג, מנגנון ה-AI משנה את הבהירות והקונטרסט באופן אוטומטי לפי התאורה בחדר. לעיתים הוא "מדליק" את הבהירות לרמה מוגזמת.

איך לבטל: היכנס ל-הגדרות (Settings) > כל ההגדרות (All Settings) > כללי ופרטיות (General & Privacy) > הגדרות מצב חכם (Intelligent Mode Settings) והעבר ל-כבוי (Off).

שינוי מצב תמונה (Picture Mode):

המצב "רגיל" (Standard) נוטה להגביר בהירות וניגודיות מלאכותית, מה שגורם לגוונים בהירים "להישקף" ולהלבין.

המלצה: כנס ל-הגדרות > תמונה > מצב תמונה והעבר ל-סרט (Movie) או Filmmaker Mode. מצבים אלו מעניקים תמונה טבעית, צבעים מדויקים ועומק שחורים נכון יותר.

כיול הגדרות מתקדמות (Expert Settings):
בתוך הגדרות > תמונה > הגדרות מומחה (Expert Settings), בצע את השינויים הבאים:

משפר ניגודיות (Contrast Enhancer): שחק איתו והעבר ל-כבוי (Off) או נמוך (Low). כשהוא על "גבוה", הוא שורף את האזורים הבהירים בתמונה (כמו גווני עור ופנים בשידורי אקטואליה).

בהירות (Brightness): במידה והתמונה עדיין בהירה מדי, הורד מעט את הבהירות (למשל מ-50 לאזור ה-40-42).

טון צבע (Color Tone): הגדר ל-חם 1 (Warm1) או חם 2 (Warm2) כדי למנוע כחלחלות/לוביות יתר.

מרחב צבעים (Color Space Settings): ודא שמוגדר על אוטומטי (Auto) ולא על "טבעי/שמור" (Native) שעלול לעוות גוונים.

בדיקת ממיר הפייבר של הוט (Hot Mini Fiber):

רמת שחור של HDMI (HDMI Black Level): תחת הגדרות תמונה > הגדרות מומחה, בדוק את האפשרות רמת שחור HDMI. אם היא מוגדרת על "רגיל/Normal" והממיר משדר בטווח מוגבל, התמונה תיראה אפורה וחיוורת. נסה לשנות ל-נמוך (Low) או להפך.

הגדרת רזולוציה בממיר: היכנס להגדרות ממיר ההוט וודא שהרזולוציה מוגדרת על 2160p (4K) וכי אפשרות ה-HDR אינה כפויה על תכנים רגילים (SDR), מכיוון שכפיית HDR על שידורי 11/12/13 גורמת לתמונה להיראות זרחנית/בהירה מדי.

בדיקת שקע HDMI:

עבור ל-הגדרות > כללי > מנהל התקנים חיצוניים (External Device Manager) > Input Signal Plus וודא שהתכונה מופעלת (ON) עבור יציאת ה-HDMI שאליה מחובר הממיר.

אם הבעיה נמשכת אך ורק בממיר של הוט ובאפליקציות הפנימיות של הטלוויזיה (כמו YouTube או Netflix) התמונה נראית מצוין – מקור הבעיה הוא בהגדרות התקשורת/הסנכרון מול הממיר.

הסרטון הבא מדגים בפירוט כיצד לפתור בעיות בהן המסך מציג צבעים חיוורים או בהירים מדי כתוצאה מהגדרות תמונה ו-HDR שגויות במסכי סמסונג:

Samsung TV Wrong Colors & Brightness Fix Guide

סרטון זה מדגים בצורה ברורה כיצד לבטל את המנגנונים האוטומטיים ולכייל את רמת השחור והבהירות במסכי סמסונג כדי להחזיר לתמונה את העומק והצבעים המקוריים.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”