לדעתכם סוני מפצחת את השוק?!
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78828
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
המהלך האחרון של סוני עם ה-VW100 (ראו מאמר מחר בבוקר) וה- HS60 נראה כאילו סוני החליטו לכבוש את השוק ק"ב משני הכיוונים.
ה-HS60 מהצד של ה-LCD, וה- VW100 מהצד ה-HIGH END, בשיטת SXRD.
מהלכים נוספים עושים רושם שסוני החליטה החלטה אסטרטגית לנסות ולכבוש את שוק הקולנוע הביתי בכמה זירות שונות.
מה דעתכם, האם הם יצליחו בכך?
לדעתי, רעיון ה-QUALIA - כלומר, יצירת קו מוצרים אולטרה יקר ואולטרה אקסקלוסיבי איפשר להם לפתח טכנולוגיות יקרות שאח"כ זולגות לשוק הרגיל. בגלל המיתוג המיוחד, בעצם אף אחד לא מאשים את סוני שהם יורים גבוה מדי בגלל ה- QUALIA 004, מכיוון שזה מראש מותג מעל ראשם של מרבית האנשים.
כך הם יכולים לבשל את הקדרה, לשמור על השמנת ולהדליק את הנר משני הצדדים.
לדעתי מדובר במהלך לא פחות ממבריק ושילמדו אותו שנים רבות בביה"ס למנהל עסקים.
ה-HS60 מהצד של ה-LCD, וה- VW100 מהצד ה-HIGH END, בשיטת SXRD.
מהלכים נוספים עושים רושם שסוני החליטה החלטה אסטרטגית לנסות ולכבוש את שוק הקולנוע הביתי בכמה זירות שונות.
מה דעתכם, האם הם יצליחו בכך?
לדעתי, רעיון ה-QUALIA - כלומר, יצירת קו מוצרים אולטרה יקר ואולטרה אקסקלוסיבי איפשר להם לפתח טכנולוגיות יקרות שאח"כ זולגות לשוק הרגיל. בגלל המיתוג המיוחד, בעצם אף אחד לא מאשים את סוני שהם יורים גבוה מדי בגלל ה- QUALIA 004, מכיוון שזה מראש מותג מעל ראשם של מרבית האנשים.
כך הם יכולים לבשל את הקדרה, לשמור על השמנת ולהדליק את הנר משני הצדדים.
לדעתי מדובר במהלך לא פחות ממבריק ושילמדו אותו שנים רבות בביה"ס למנהל עסקים.
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
סוני כמו שרק סוני יודעת היא חברה השופעת במוחות מבריקים אשר לא מפסיקים להפתיע אותנו כל הזמן.
מהלך כזה הוא רק אחד מבין רבים שהביאו אותה לאן שהיא היום, וכפי הנראה לסוס יש עוד דרך ארוכה ומרובת מכשולים אך נראה כי דבר לא עוצר אותו מלעשות זאת בדהירה חיננית
ללא ספק סוני היא אחת החברות שתככב עוד רבות בספרי ההיסטוריה...
מהלך כזה הוא רק אחד מבין רבים שהביאו אותה לאן שהיא היום, וכפי הנראה לסוס יש עוד דרך ארוכה ומרובת מכשולים אך נראה כי דבר לא עוצר אותו מלעשות זאת בדהירה חיננית
ללא ספק סוני היא אחת החברות שתככב עוד רבות בספרי ההיסטוריה...
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
לא משנה כמה המוצרים של סוני איכותיים תמיד היתה להם בעיה של מחיר גבוה ללא הצדקה ומה שהיה נכון לפני עשרים שנה כאשר הם היו בין הבודדים לא נכון היום כשיש הרבה חברות טובות שמציעות את אותו הדבר בדיוק ואפילו יותר טוב בהרבה פחות כסף, נגמרו הימים שאנשים משלמים על השם.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לדעתי המהלך היה גאוני גם מבחינת תזמון, גם מבחינת שמירת הסוד עד הרגע האחרון וגם בתימחור (הכוונה ל-VW100).
כמה פעמים העקשנות של סוני עלתה לה הרבה כסף (BETA MAX, מיני דיסק) כשהיא יכלה בקלות להכתיב את הפורמט העתידי, אילולא היתה פחות עקשנית....
הפתיחות שלה פה הוא סימן טוב.
כמה פעמים העקשנות של סוני עלתה לה הרבה כסף (BETA MAX, מיני דיסק) כשהיא יכלה בקלות להכתיב את הפורמט העתידי, אילולא היתה פחות עקשנית....
הפתיחות שלה פה הוא סימן טוב.
צר לי להיות הסקפטי פה אבל לדעתי זה בכלל לא מהלך גאוני ואני לא רואה איך סוני מפצחים את השוק בקולנוע ביתי במיוחד שלאורך השנים סוני איבדה הרבה משמה הטוב בגלל תמחור יקר ועוד הרבה סיבות שאין טעם לפרט ומאחר ומדובר על העתיד ימים יגידו.
-
oferlaor
- מנהל

lironk,
אבל תביט בעובדות - הם פשוט הראשונים שפיצחו את הדבר שכולם חיכו לו - מקרן קדמי 1080P במחיר "עממי". המחיר הרשמי של המתחרה הכי קרוב למקרן הזה הוא $30,000 (מחיר ברחוב קרוב יותר ל-$20,000).
ברור שה-MARKUP שלהם עצום - מה שאומר שמחיר המקרן הזה יצנח די משמעותית, דבר שיהפוך ל-4000$ תוך שנה או שנה וחצי.
אבל תביט בעובדות - הם פשוט הראשונים שפיצחו את הדבר שכולם חיכו לו - מקרן קדמי 1080P במחיר "עממי". המחיר הרשמי של המתחרה הכי קרוב למקרן הזה הוא $30,000 (מחיר ברחוב קרוב יותר ל-$20,000).
ברור שה-MARKUP שלהם עצום - מה שאומר שמחיר המקרן הזה יצנח די משמעותית, דבר שיהפוך ל-4000$ תוך שנה או שנה וחצי.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
סוני היו הרבה פעמים ראשונים ואם לא ראשונים הם לפחות היו אלה שנכנסו בעוצמה אל השוק אבל עם הזמן הרבה דברים התמוססו להם בגלל בא נאמר שחצנות יתרה, יכול להיות שהם משנים כיוון סוף סוף ,שוב כמו שאמרתי ימים יגידו.MartinHSabag כתב:העיניין הרבה פעמים הוא "מי ראשון".
כרגע המתחרים "חיים בסרט" כי הם הוציאו מקרנים נחותים בהרבה עם מחיר גבוה יותר, ככה שהם ממש בבעיה לדעתי......
lironk כ"כ צודק
ועופר...מה שמלמדים על סוני בבי"ס לעסקים זה רק את הכישלונות שלהם...זו החברה עם הכי הרבה כישלונות
מהבטא מקס ועד הבלו ריי
ואכן השחצנות והתימחור שלהם עולים להם ביוקר
הדבר היחיד שסוני לא איבדו בו את הראש זה צוות המעצבים התעשייתיים הנהדר שלהם.
בשנות ה-70 הם הפסידו עם הבטא מקס בשוק הוידאו
בשנות ה-90 עם המינידיסק
בשנות ה-2000 ...איפה להתחיל...
הממורי סטיק המעצבן והיקר שלהם
ההתעקשות לא להיכנס לתחום ה-MP3 וה-DIVX
פרומט הבלו ריי (שוב...היקר) שלא אומץ ע"י רוב האולפנים הגדולים בהוליווד
סוני עם השיגעון שלה עם מנגנוני שמירת זכויות יוצרים במוצרים שלה וחוסר היכולת (או שחצנות) לראות לאן נושבת הרוח, כ"כ כושל (שוק ה-MP3 או נגני DIVX).
החברה הזאת פשוט הולכת נגד הצרכנים עם השיגעונות שלה.
דווקא את זה ילמדו בבתי ספר למנהל עסקים ובאוניברסיטאות עוד שנים רבות
ולא את פריצות הדרך הטכנולוגיות שלה.
סוני אולי אוהבים לקפוץ לבריכה ראשונים...אבל ההיסטוריה מוכיחה שזה לאו דווקא בריא...עדיף להיות שני
אני אישית לא נוגע בסוני כבר עשור (גם תימחור גבוה ...וגם בגלל כל השגיאות והעיוורון השורר בחברה הזו).
סוני בארצנו הם עם היחס עלות תועלת הכי גרוע לדעתי...בשבילי סוני לא מותג אלא ענק גוסס.
יכול להיות שהמקרנים הללו פריצת דרך, אך אולי לאזרחי ארה"ב החדשות הללו נהדרות...בארץ אנחנו לא
נהנה מההוזלות של סוני...לא עם יבואן ומדינה ששולחים ידיהם עמוק כ"כ לכיס.
אני ממליץ להמתין ולראות מה פנסוניק קנון ונק יביאו באמתחתם...
מה גם ששוק המקרנים יקבל תאוצה רק כאשר חיי המנורות יגיעו מעשית ולא תאורטית ל-10,000 שעות.
ועופר...מה שמלמדים על סוני בבי"ס לעסקים זה רק את הכישלונות שלהם...זו החברה עם הכי הרבה כישלונות
מהבטא מקס ועד הבלו ריי
ואכן השחצנות והתימחור שלהם עולים להם ביוקר
הדבר היחיד שסוני לא איבדו בו את הראש זה צוות המעצבים התעשייתיים הנהדר שלהם.
בשנות ה-70 הם הפסידו עם הבטא מקס בשוק הוידאו
בשנות ה-90 עם המינידיסק
בשנות ה-2000 ...איפה להתחיל...
הממורי סטיק המעצבן והיקר שלהם
ההתעקשות לא להיכנס לתחום ה-MP3 וה-DIVX
פרומט הבלו ריי (שוב...היקר) שלא אומץ ע"י רוב האולפנים הגדולים בהוליווד
סוני עם השיגעון שלה עם מנגנוני שמירת זכויות יוצרים במוצרים שלה וחוסר היכולת (או שחצנות) לראות לאן נושבת הרוח, כ"כ כושל (שוק ה-MP3 או נגני DIVX).
החברה הזאת פשוט הולכת נגד הצרכנים עם השיגעונות שלה.
דווקא את זה ילמדו בבתי ספר למנהל עסקים ובאוניברסיטאות עוד שנים רבות
ולא את פריצות הדרך הטכנולוגיות שלה.
סוני אולי אוהבים לקפוץ לבריכה ראשונים...אבל ההיסטוריה מוכיחה שזה לאו דווקא בריא...עדיף להיות שני
אני אישית לא נוגע בסוני כבר עשור (גם תימחור גבוה ...וגם בגלל כל השגיאות והעיוורון השורר בחברה הזו).
סוני בארצנו הם עם היחס עלות תועלת הכי גרוע לדעתי...בשבילי סוני לא מותג אלא ענק גוסס.
יכול להיות שהמקרנים הללו פריצת דרך, אך אולי לאזרחי ארה"ב החדשות הללו נהדרות...בארץ אנחנו לא
נהנה מההוזלות של סוני...לא עם יבואן ומדינה ששולחים ידיהם עמוק כ"כ לכיס.
אני ממליץ להמתין ולראות מה פנסוניק קנון ונק יביאו באמתחתם...
מה גם ששוק המקרנים יקבל תאוצה רק כאשר חיי המנורות יגיעו מעשית ולא תאורטית ל-10,000 שעות.
טעות. הבעיה עם הנורות הקיימות היא לא אורך חיים קצר כי אם מחיר מאוד גבוה יחסית למחיר המכשיר. היא תיפתר כשתהיה סטנדרטיזציה שתאפשר ייצור בכמויות יותר גדולות. זה ביצה ותרנגולת .מה גם ששוק המקרנים יקבל תאוצה רק כאשר חיי המנורות יגיעו מעשית ולא תאורטית ל-10,000 שעות....
אני גם לא בטוח כי זה מה שעוצר את המקרנים - מעשית מדובר בכמה שנות עבוד (חוץ מלאלה שעבורם המקרן משמש גם כטלויזיה).
משה
-
oferlaor
- מנהל

minime,
יש לי המון השגות לגבי מה שאמרת אבל כמה הערות:
1. BLUERAY רחוק מלהיות כישלון. נכון לעכשיו הוא נראה כמוביל בתחרות. יש יותר מאולפן מרכזי אחד (אם אני זוכר יש בצד שלהם 5 אולפנים מהשורה הראשונה) והמוביל מבינהם הוא SONY STUDIOS שמחזיק את כל ספרית התכנים של MGM שהיא כשלעצמה אוצר בלום שיניב להם הרבה כסף כשיוציאו אותו ב-BD. יתכן שאצטרך לאכול את הכובע שלי בשנה הבאה, אבל אני שם את כל הכסף שלי על BD.
2. שכחת את טרינטרון, ואת הוולקמן .
3. בניגוד לדעה הרווחת, BETA לא היה כישלון. הוא כיום התקן המחייב עבור כל גופי השידור בעולם. מישהו בתעשיה סיפר לי פעם שלדעתו הם היו מרוויחים מהטכנולוגיה הרבה פחות אם זה היה מצליח בשוק הפרטי. כל קלטת BETA מקצועית (ויש המון כאלה) עולה כמה מאות דולרים (!!) ומכשירי וידאו BETA עולים כמה אלפי דולרים (סוגים מסויימים עולים גם עשרות אלפי דולרים). זו תעשיה עצומה ולסוני יש בלעדיות עליה.
4. עם MINIDV, סוני כיום מחזיקה חזק את השוק של מצלמות וידאו (שלא לדבר על שוק הצילום המקצועי עבור תעשיית השידור).
5. יש להם לא מעט הצלחות בשנים האחרונות, עם PS1/2, PSP ועוד מוצרים שונים ומשונים.
בסה"כ, החברה הזו עשתה הרבה מאוד מהלכים חכמים מאוד, וגם הרבה מאוד מהלכים מטופשים מאוד.
כפי שאמרת, MEMORY STICK היה טפשי מאוד, אבל בתור אחד שמחזיק טלפון עם MEMORYSTICK בכיס אחד, ומצלמה עם MEMORY STICK בכיס השני, אני יכול להגיד לך שזה לא ממש מפריע לי (הפריע לי פעם כשזה לא היה נפוץ כ"כ והיה יקר משמעותית יותר מ-SD).
1. BLUERAY רחוק מלהיות כישלון. נכון לעכשיו הוא נראה כמוביל בתחרות. יש יותר מאולפן מרכזי אחד (אם אני זוכר יש בצד שלהם 5 אולפנים מהשורה הראשונה) והמוביל מבינהם הוא SONY STUDIOS שמחזיק את כל ספרית התכנים של MGM שהיא כשלעצמה אוצר בלום שיניב להם הרבה כסף כשיוציאו אותו ב-BD. יתכן שאצטרך לאכול את הכובע שלי בשנה הבאה, אבל אני שם את כל הכסף שלי על BD.
3. בניגוד לדעה הרווחת, BETA לא היה כישלון. הוא כיום התקן המחייב עבור כל גופי השידור בעולם. מישהו בתעשיה סיפר לי פעם שלדעתו הם היו מרוויחים מהטכנולוגיה הרבה פחות אם זה היה מצליח בשוק הפרטי. כל קלטת BETA מקצועית (ויש המון כאלה) עולה כמה מאות דולרים (!!) ומכשירי וידאו BETA עולים כמה אלפי דולרים (סוגים מסויימים עולים גם עשרות אלפי דולרים). זו תעשיה עצומה ולסוני יש בלעדיות עליה.
4. עם MINIDV, סוני כיום מחזיקה חזק את השוק של מצלמות וידאו (שלא לדבר על שוק הצילום המקצועי עבור תעשיית השידור).
5. יש להם לא מעט הצלחות בשנים האחרונות, עם PS1/2, PSP ועוד מוצרים שונים ומשונים.
בסה"כ, החברה הזו עשתה הרבה מאוד מהלכים חכמים מאוד, וגם הרבה מאוד מהלכים מטופשים מאוד.
כפי שאמרת, MEMORY STICK היה טפשי מאוד, אבל בתור אחד שמחזיק טלפון עם MEMORYSTICK בכיס אחד, ומצלמה עם MEMORY STICK בכיס השני, אני יכול להגיד לך שזה לא ממש מפריע לי (הפריע לי פעם כשזה לא היה נפוץ כ"כ והיה יקר משמעותית יותר מ-SD).
- doron_amedey
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3149
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
אני חושב שבארץ הבעיה שלהם גדולה שבעתיים (עם המחירים כמובן).
מוצרי SONY תמיד היו איכותיים ומתקדמים מאד (TRINITRON למשל!!!)
המקרן החדש שלהם קורץ מאד ומדהים 1080 NATIVE!!!!
לדעתי צריך להביא אותו מחו"ל כי ישפאר (כרגיל) ישחטו עם המחירים שלהם.
אני מניח ש-TI תוציא מהר מאד...1080 DLP ואז נראה.
עופר יצא לך לבדוק את המקרן הזה ולתת חוות דעת שלך?
מוצרי SONY תמיד היו איכותיים ומתקדמים מאד (TRINITRON למשל!!!)
המקרן החדש שלהם קורץ מאד ומדהים 1080 NATIVE!!!!
לדעתי צריך להביא אותו מחו"ל כי ישפאר (כרגיל) ישחטו עם המחירים שלהם.
אני מניח ש-TI תוציא מהר מאד...1080 DLP ואז נראה.
עופר יצא לך לבדוק את המקרן הזה ולתת חוות דעת שלך?
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך
-
oferlaor
- מנהל

סוני תמיד נחשבה כחברה מובילה בנושא תצוגה
והיא הצליחה מאוד עם טלויזיות ה CRT מסידרת טריניטרון
אבל כשמדברים על פלזמות או על מסכים דקים אז סוני ממש לא מובילה את השוק
אין לי מספרים מדויקים מבחינת פלח השוק שלה במסכים דקים אבל הם רחוקים מאוד מפנסוניק או נק או אלגי.
ולכן אולי הם מנסים לשנות את המצב ע"י החדרת מקרנים ושוב לתפוס את המעמד של חברה מובילה בתצוגות.
והיא הצליחה מאוד עם טלויזיות ה CRT מסידרת טריניטרון
אבל כשמדברים על פלזמות או על מסכים דקים אז סוני ממש לא מובילה את השוק
אין לי מספרים מדויקים מבחינת פלח השוק שלה במסכים דקים אבל הם רחוקים מאוד מפנסוניק או נק או אלגי.
ולכן אולי הם מנסים לשנות את המצב ע"י החדרת מקרנים ושוב לתפוס את המעמד של חברה מובילה בתצוגות.
עופר אני מסכים איתך לגמרי בנוגע ל Bluray, מה עוד שזה גם פורמט מתקדם בהרבה לעומת HD-DVDoferlaor כתב:
SD)....
25GB בשכבה אחת לעומת 15GB ב HD-DVD.
אך בנוגע ל BETA שני תיקונים חשובים:
1. BETAMAX זה הפורמט הכושל לשוק הביתי משנות ה 70, ואין כל קשר בינו לבין קלטות ה BETACAM אשר משמשות את השוק המקצועי עד היום.
2. נסחפת... קלטת BETACAP SP (אנלוגית) לשידור עולה כמה עשרות דולרים, לא מאות. בטה דיגיטלית עולה קצת יותר.
oferlaor כתב:minime,
כפי שאמרת, MEMORY STICK היה טפשי מאוד, אבל בתור אחד שמחזיק טלפון עם MEMORYSTICK בכיס אחד, ומצלמה עם MEMORY STICK בכיס השני, אני יכול להגיד לך שזה לא ממש מפריע לי (הפריע לי פעם כשזה לא היה נפוץ כ"כ והיה יקר משמעותית יותר מ-SD)....
צודק בהחלט.
וקצת הרחבות:
1. האולפנים שתומכים נכון לעכשיו בבלו-ריי הם (בנוסף סוני, ו-MGM שהספריה שלה שייכת לסוני) פוקס, דיסני, ו-Lions Gate.
סה"כ כ-50% משוק ה-DVD היום.
ל-HD-DVD יש תמיכה מוורנר, יוניברסל, ופארמאונט, שזה כמעט כל 50 האחוזים הנותרים,
אבל יש רינונים על כך שיוניברסל ופארמאונט מתנדנדים עכשיו שפוקס ודיסני הצטרפו ל-BR.
אז לפחות נכון לעכשיו נראה שאם פורמט אחד ינצח, זה יהיה הבלו-ריי.
2. כולנו שכחנו את הקומפקט דיסק?
באמת כישלון נוראי..
לסוני היו הצלחות וכשלונות בהיסטוריה.
לקבוע את עתיד המקרנים שלהם על פי הכשלונות ההסטוריים שלהם לא נראה לי רציני..
לשאלתך עופר,
לדעתי בחלק השוק התחתון לא יהיה איזה אימפקט מיוחד.
אני לא רואה הבדל בשוק לעומת מה שהיה קודם:
הסוני 60 מול פנאסוניק 900 וסאניו Z4, ומקרני DLP מבית אופטומה ואינפוקוס,
לעומת ה-51 מול ה-700, ה-Z3, וכנ"ל מקרני ה-DLP של הדור הקודם.
מכיוון שבדור הקודם סוני לא "השתלטו" על השוק, אלא חיו יפה לצד האחרים, אני מהמר שזה מה שיקרה גם השנה.
בפלח השוק העליון, לעומת זאת, מדובר במהפכה.
לפחות עד שיצאו מקרני DLP ב-1080 במחיר מקביל, לסוני יש יתרון גדול,
ואני רואה כרסום במכירות של השארפ, המרנץ, הימהאה, וכל שאר מקרני ה-DLP במחיר של $10K-$13K.
צריך כמובן גם להבין שמקרני DLP ב-$10K ימשיכו להמכר - רוב השוק הוא צרכנים חסרי הבנה שיקנו מה שהמוכרים "דוחפים" להם..
למה?doron_amedey כתב:אני חושב שבארץ הבעיה שלהם גדולה שבעתיים (עם המחירים כמובן).
לדעתי צריך להביא אותו מחו"ל כי ישפאר (כרגיל) ישחטו עם המחירים שלהם....
לא בהכרח.
התמחור של ישפאר ל-HS-50 היה (ונשאר) סביר והוגן.
נצטרך פשוט לחכות ולראות איך הם יתמחרו את ה-VW100.