עזרה : מה עושים אין כמעט מקום בכונן C במחשב
-
clubnet
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5243
- שם מלא: clubnet
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 189 פעמים
היי חברים אני צריך את עזרתם:
יש ברשותי כונן C עליו מותקן מע" ההפעלה, ועוד מספר
ממש מצומצם של דברים, העניין שכל פעם שיש איזה עידכון (ככה נראה לי) המקום הולך וקטן
מצטמצם לי, מה עושים? האם ניתן בכלל להוסיף הרד-דיסק אליו בנוסף או שלא? אם כן יש לכם פתרון,
לפתור לי הבעיה לבנתיים?
או לחילופין אפשר לפנות מקום? אם כן כיצד.
אודה לכם על העזרה בנושא שלי, מצורף תמונה.
יש ברשותי כונן C עליו מותקן מע" ההפעלה, ועוד מספר
ממש מצומצם של דברים, העניין שכל פעם שיש איזה עידכון (ככה נראה לי) המקום הולך וקטן
מצטמצם לי, מה עושים? האם ניתן בכלל להוסיף הרד-דיסק אליו בנוסף או שלא? אם כן יש לכם פתרון,
לפתור לי הבעיה לבנתיים?
או לחילופין אפשר לפנות מקום? אם כן כיצד.
אודה לכם על העזרה בנושא שלי, מצורף תמונה.
- JamesStone
- חבר ותיק

- תגובות: 1601
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 519 פעמים
- קיבל תודות: 148 פעמים
כשאני לא יודע איך לפתור בעיה (במחשב, באוטו, גינון ואפילו שידרוג מתכונים), אני שואל את AI_ג'ימיני
תשאל אותו. הוא ממש טוב בזה.
ג'יימס
תשאל אותו. הוא ממש טוב בזה.
ג'יימס
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73178
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 643 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
תוריד את זה ותריץ שתבין מה באמת תופס לך הכי הרבה מקום, הרבה פעמים מוצאים "הפתעות":
https://apps.microsoft.com/detail/xp9m2 ... n-US&gl=US
אחרי שתבין את המצב יהיה קל יותר לדעת מה אפשר למחוק ומה לא ולהתקדם משם.
אם אין מה למחוק (ואני בספק), הגיע הזמן להגדיל את הדיסק. רכוש אחד גדול יותר ובקש מהחנות ממנה הינך רוכש לשכפל את הדיסק הקיים לדיסק הגדול יותר ואו להחליף בנהם אחרי השיכפול, או להוסיף את החדש/גדול יותר כראשי ואת הישן בכמשני (בהנחה שיש לך מספיק חריצי הרחבה על לוח האם).
אם אין מה למחוק (ואני בספק), הגיע הזמן להגדיל את הדיסק. רכוש אחד גדול יותר ובקש מהחנות ממנה הינך רוכש לשכפל את הדיסק הקיים לדיסק הגדול יותר ואו להחליף בנהם אחרי השיכפול, או להוסיף את החדש/גדול יותר כראשי ואת הישן בכמשני (בהנחה שיש לך מספיק חריצי הרחבה על לוח האם).
-
clubnet
- חבר מכור קשה

היי תודה דרך אגב חיפשתי סרטונים ביוטיוב על ניקוי דיסק cHuber כתב: תוריד את זה ותריץ שתבין מה באמת תופס לך הכי הרבה מקום, הרבה פעמים מוצאים "הפתעות":
אם אין מה למחוק (ואני בספק), הגיע הזמן להגדיל את הדיסק. רכוש אחד גדול יותר ובקש מהחנות ממנה הינך רוכש לשכפל את הדיסק הקיים לדיסק הגדול יותר ואו להחליף בנהם אחרי השיכפול, או להוסיף את החדש/גדול יותר כראשי ואת הישן בכמשני (בהנחה שיש לך מספיק חריצי הרחבה על לוח האם)....
מצאתי את הסרטון הבא מה דעתך עליו?
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9355
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
הרבה מזה אלו העדכונים למערכת ההפעלה. תנסה כמו שאמרו לך, תריץ ניקוי לדברים שאפשר למחוק ובנוסף כנס להגדרות > אפליקציות> אפליקציות מותקנות ותראה אם יש שם דברים שאתה לא משתמש בהם שאפשר למחוק (סתם לדוגמא, אפליקציית מזג האוויר).
-
clubnet
- חבר מכור קשה

סבבה אבדוק את מה שאמרת לי והעלה עידכון לפה.toxin כתב: הרבה מזה אלו העדכונים למערכת ההפעלה. תנסה כמו שאמרו לך, תריץ ניקוי לדברים שאפשר למחוק ובנוסף כנס להגדרות > אפליקציות> אפליקציות מותקנות ותראה אם יש שם דברים שאתה לא משתמש בהם שאפשר למחוק (סתם לדוגמא, אפליקציית מזג האוויר)....
תודה לך.
-
clubnet
- חבר מכור קשה

היי חבר
@Huber
טוב הורדתי את התוכנה שנתת לי, צילמתי לך אחרי הסריקה, דרך אגב לפני הסריקה
קיבלתי את החלון הבא : מה עלי לעשות אם 3 האופציות הללו?
מה עושים עכשיו תוכל להדריך אותי, אני פעם ראשונה עם התוכנה ולא רוצה למחוק דברים
שאחר כך אצטער עליהם, תודה.
ממתין לתשובה שלך.
@Huber
טוב הורדתי את התוכנה שנתת לי, צילמתי לך אחרי הסריקה, דרך אגב לפני הסריקה
קיבלתי את החלון הבא : מה עלי לעשות אם 3 האופציות הללו?
מה עושים עכשיו תוכל להדריך אותי, אני פעם ראשונה עם התוכנה ולא רוצה למחוק דברים
שאחר כך אצטער עליהם, תודה.
ממתין לתשובה שלך.
- Huber
- חבר במועדון HT

הרב יושב לך ב 3 ספריות העליונות. יש לידן חץ קטן, תלחץ עליו שיפתחו תתי התיקיות שנראה מה יושב שם ומה הכי כבד, והכי חשוב מה אולי אפשר למחוק.
להבא בחר "התחל תמיד כמנהל מערכת".
להבא בחר "התחל תמיד כמנהל מערכת".
- Huber
- חבר במועדון HT

תעשה מה שאינטגרל הציע לך, זה עושה את הרב המוחלט אם לא כל מה שהוא מציע בווידאו שמצאת אוטומטית.clubnet כתב: היי תודה דרך אגב חיפשתי סרטונים ביוטיוב על ניקוי דיסק c
מצאתי את הסרטון הבא מה דעתך עליו?
...
-
clubnet
- חבר מכור קשה

אליו אתה מתכוון:Huber כתב: תעשה מה שאינטגרל הציע לך, זה עושה את הרב המוחלט אם לא כל מה שהוא מציע בווידאו שמצאת אוטומטית....
viewtopic.php?t=403653#p3409142+
עשיתי לא עזר נשאר איך שהיה.
-
clubnet
- חבר מכור קשה

צילמתי לך, פתחתי את החצים הקטנים.Huber כתב: הרב יושב לך ב 3 ספריות העליונות. יש לידן חץ קטן, תלחץ עליו שיפתחו תתי התיקיות שנראה מה יושב שם ומה הכי כבד, והכי חשוב מה אולי אפשר למחוק.
להבא בחר "התחל תמיד כמנהל מערכת"....
מה עלי למחוק כעת? שאני לא אמחק דברים חשובים.
דרך אגב שרשמתי לי : עשיתי
זה האמצעי נכון? מה הוא שונה מהשאר?להבא בחר "התחל תמיד כמנהל מערכת"....
נערך לאחרונה על ידי clubnet ב 28/07/2026 19:21, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Huber
- חבר במועדון HT

תחת WINDOWS אין לך מה למחוק, הקבצים הללו חיוניים להסרה/התקנה של תוכנות במחשב שלך.
היום 110 גיגה לכונן הראשי זה מעט מידיי, כנראה שאין לך מנוס אלא לשדרג את הכונן (במיוחד אם אופציית ה CLEANUP לא עזרה יותר מידיי), אם ה 37 גיגה שנשארו לך פנוי כרגע לא מספקים את הצרכים שלך, לך למעבדה שאתה סומך עליה, רכוש כונן חדש ובקש מהם שישכפלו את הכונן הישן לחדש ויחליפו או יצרפו אותו לקיים אם אפשרי מבחינת חריצי ההרחבה על לוח האם.
היום 110 גיגה לכונן הראשי זה מעט מידיי, כנראה שאין לך מנוס אלא לשדרג את הכונן (במיוחד אם אופציית ה CLEANUP לא עזרה יותר מידיי), אם ה 37 גיגה שנשארו לך פנוי כרגע לא מספקים את הצרכים שלך, לך למעבדה שאתה סומך עליה, רכוש כונן חדש ובקש מהם שישכפלו את הכונן הישן לחדש ויחליפו או יצרפו אותו לקיים אם אפשרי מבחינת חריצי ההרחבה על לוח האם.
-
clubnet
- חבר מכור קשה

עוד שאלה האם אפשר להמשיך ככה? אני לא מתכוון לשדרג לחלונות 11 לבנתיים.Huber כתב: תחת WINDOWS אין לך מה למחוק, הקבצים הללו חיוניים להסרה/התקנה של תוכנות במחשב שלך.
היום 110 גיגה לכונן הראשי זה מעט מידיי, כנראה שאין לך מנוס אלא לשדרג את הכונן (במיוחד אם אופציית ה CLEANUP לא עזרה יותר מידיי), אם ה 37 גיגה שנשארו לך פנוי כרגע לא מספקים את הצרכים שלך, לך למעבדה שאתה סומך עליה, רכוש כונן חדש ובקש מהם שישכפלו את הכונן הישן לחדש ויחליפו או יצרפו אותו לקיים אם אפשרי מבחינת חריצי ההרחבה על לוח האם....
מה קורה שכבר אין מקום יותר? אני לא מתקין כעת כלום.
- Huber
- חבר במועדון HT

יש מקום - בערך 30 אחוז פנוי, כל השאר זה הווינדוס ותוכנות שהתקנת. כפי שציינתי 110 גיגה כיום זה כונן מאוד קטן אפילו לצרכים בסיסיים (אצלנו בארגון אני לא רוכש עם פחות מ 256 גיגה, לרב 512 או טרה).
בדוק הודעה פרטית.
בדוק הודעה פרטית.
- l33cher
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1893
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
עצה טובה להחליף לדיסק גדול יותרHuber כתב: אם אין מה למחוק (ואני בספק), הגיע הזמן להגדיל את הדיסק. רכוש אחד גדול יותר ובקש מהחנות ממנה הינך רוכש לשכפל את הדיסק הקיים לדיסק הגדול יותר ואו להחליף בנהם אחרי השיכפול, או להוסיף את החדש/גדול יותר כראשי ואת הישן בכמשני (בהנחה שיש לך מספיק חריצי הרחבה על לוח האם)....
פחות טובה (לדעתי) לשכפל את המערכת הפעלה הקיימת מהדיסק הישן לחדש.
בדיסק חדש - התקנה חדשה ונקיה,שכמובן קודם לכן מבצעים גיבוי מסודר ולאחר ההתקנה החדשה מעבירים ומסדרים כמו שהיה.
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty