שרשור תגובות: מסך 65G66LW של LG | דור שני של Tandem OLED

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78962
שם מלא: עפר לאור

שליחה

https://htmag.co.il?p=111804

ביקורת מסך 65G66 tandem OLED של חברת LG

JoeJoe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 468

שליחה

דווקא סדרה C בגודל 77 או 83 עם הפאנל החדש יותר מעניינת לדעתי השנה, בהשוואה לשנה שעברה.
בכל מקרה תודה על הביקורת.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4815

שליחה

מעניין ממש שלא הכניסו DV2 ו-HDMI2.2 לסדרת ה-G שלהם לפחות. היה הגיוני אם נו מכניסים בהדרגה כדי לייצר איזה בידול מסדרת ה-C.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

לגמרי, די הופתעתי

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6647

שליחה

הבנתי ש DTS-HD לא נתמך , האם הפורמט DTS רגיל נתמך ?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

לא שראיתי.

MironAloni
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9

שליחה

היי עופר, יכול לשתף בהמלצות שלך להגדרות? לדוגמא האם בDV באמת כדאי לבטל חדות וכל הפחתת רעשים כמו בהמלצות של rting?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

כשאני בודק את המסך אני לרוב לא מכייל אותו (ואחרי זה אני כמובן מחזיר, אז אין לי דרך לבדוק).

באופן כללי תמיד רעיון טוב לבטל חדות והפחתת רעשים ב-4K HDR (לא רק ב-DV) הם רק מוסיפים עיבוד שלא נחוץ לסוג כזה של תוכן.

איציק37
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 161

שליחה

יהיה מעניין מאוד אם תוכל להשוות את המסך הזה לעוד שני מסכים שיצאו השנה:
Samsung S95H,Sony Bravia 9 Mark 2.

הסמסונג משתמשת בטכנולוגית QD-OLED עם נפח צבע קצת יותר גדול והסוני עם טכנולוגית LED RGB, שמכסה את כל מרחב הצבעים של REC 2020 ובכך היא מתעלה על הסמסונג וה-LG, גם מבחינת צבע, בנוסף ליתרון של בהירות התמונה . לפי השוואות שראיתי בעיניים שלי, אחד ליד השני, בערוצי יוטיוב שונים, המסך של סוני היה האיכותי ביותר מבחינת בהירות וצבע ולא הצלחתי לראות זליגה של אור במסך של סוני בין אזורים בהירים לכהים. בהשוואות דומות גם המסך של TCL,שהבנתי שהוא משתמש בטנולוגיית LED דומה לסוני (אני מתכוון לדגם C8L) גם כן התעלה לטעמי על מסכי ה-OLED של סמסונג ו-LG. אבל המסך שלי בסלון הוא מסך LED של LG מדגם ישן ולכן השוואה אמיתית תוכל להיות רק כשהמסכים נמצאים מולי ולא בקטע וידיאו של יוטיוב.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

השאלה מה הם בדקו. כי תוכן רגיל לרוב מעלים את כל החסרונות של מינילד ו rgb microled. אבל במצבי בדיקה לרוב ניתן להבחין בקוביות של התאורה האחורית. אם זה מפריע לך או בכלל רלוונטי (מי שלא צופה בחושך זה בכלל לא צריך לעניין אותו)

lokilook
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 209

שליחה

ממליץ לבדוק את ערוץ היוטיוב של ג'ניפר
לדעתי הכי טובים בתחום לבדוק את היכולות של המסכים המודרניים. כמובן לפתוח על המסך שלכם

איציק37
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 161

שליחה

שלום,

אני מודע לכך שבהשוואה של אתר RTINGS שהשוותה את מסך ה-OLED S95H של סמסונג, שפחות או יותר שקול למסך ה-OLED LG G6 מהסקירה המעולה של עופר לאור, לסוני Bravia 9 Mark 2 ושהסמסונג הוכתר כטוב
יותר מהסוני, אבל ההשוואה ברוב הפרמטרים הייתה צמודה, כאשר בתחום הבהירות הסוני כמובן היה עדיף משעותית יותר. נראה שזה עניין של שנה או שנתיים לכל היותר עד שייצא מסך LED בטכנולוגיית TRUE RGB, שיהרוג את טכנולוגיית ה-OLED. שימו גם לב שבנוסף לנפח הצבע העדיף של מסכי ה-LED החדשים יש יתרון אחד ענק ל-LED - בניגוד ל-OLED אין צריבות או ירידה במסכי LED עם הזמן באיכות התמונה בגלל צריבות או הזדקנות של דיודות ה-LED וירידה באיכות התמונה יש במסכי ה-OLED, כולל החדשים, בגלל הטכנולוגיה.

הנה לינק שמראה השוואה של מסך LED של TCL מדגם C8L מול המסך ה-OLED מדגם LG G6 שבסקירה של עופר. שימו לב שבכל ההשוואות של שני המסכים, זה לצד זה, הצבעים של המסך של TCL יותר בהירים וחיים. כלומר התמונה ב-TCL יותר איכותית והמסך של TCL עולה 1899 פאונד, בעוד המסך של LG עולה 2600 פאונד (שניהם בגודל של 65 אינץ) -
נערך לאחרונה על ידי איציק37 ב 17/09/2026 11:19, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

כמה נקודות
1. מדברים על עוד שנה או שנתיים שלא נזדקק ל OLED כבר עשור ויותר
2. במקביל להתקדמות ב LED יש גם שדרוג קבוע ב OLED. אין להניח שהטכנולוגיה הזו לא תתקדם גם.
3. האתגר העיקרי במסכים כאלה זה צפיפות מקבצי התאורה האחורית.
4. במקביל לטכנולוגיה הזו יש התקדמות גם במיקרו Led. עיקר המגבלה שם זה דיוק התאורות והמחיר. יש מצב שעוד שנתיים זה פשוט יחליף את שתי הטכנולוגיות. שים לב שמדובר בטכנולוגיה סביר עם צבעים רחבים יותר ומסכים גדולים יותר ממה שאפשרי עם LED LCD.
5. לא הייתי לוקח החלטות על בסיס צבעים כפי שהם משתקפים בוידאו יוטיוב... זה לא אומר הרבה וניתן בקלות למניפולציה ולשינוי.
6. בסופו של דבר יש תקן. אפשר להרחיב את טווח הצבעים כמה שרוצים אבל אם רוצים שזה יראה טבעי רצוי שזה יהיה בדיוק לפי התקן.
7. כשמשווים בין מסכים זה לא רלוונטי לבדוק מצב vivid של שניהם (מה שבהכרח יראה הבדלים רבים). מה שחשוב זה איך הם נראים במצב מכוייל וכמה קרוב הם לתקן.
8. יש הרבה דברים שתורמים לתמונה. עוצמת אור וצבע זה רק חלק (משמעותי אבל רק חלק) מהסיפור. זויתיות, עיבוד תמונה, תנועה, חדות, דיוק, כולם חשובים לאיכות התמונה.

lokilook
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

קצת מזכיר את מה שווינסנט אמר לגבי הc6h על החלון של ה 2% שאנחנו נאהב את specular highlights אבל זה לא מה שהמשורר התכוון אליו

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73430
שם מלא: ערן

שליחה

TheCoolest כתב:
...
אפא כל אלו שכבר 10 שנים מדברים על OLED KILLER? מומלץ להם לצפות בזה.

lokilook
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@TheCoolest
ההדגמה הכי מדייקת שיש.

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6647

שליחה

Huber כתב: אפא כל אלו שכבר 10 שנים מדברים על OLED KILLER?
...
מצטרף להתלבטות : אני כבר יושב על הגדר המון זמן (כרגע עם OLED) ומחפש אלטרנטיבה

אבל נראה שאין . בסוף אצטרך להתפשר זה ברור לי

lokilook
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

כנראה שתחרות ה oled עולה שלב עם TCL
https://youtube.com/shorts/MpIFIiRw5QI? ... oq5SKC3dYP

integral
חבר שלא מהעולם הזה