יש לי במערכת speakers A ו- B מה עדיף?
יש לי ברסיבר speakers A ו - B מה עדיף?
--------------------------------------------------------------------------------
עדיף להשתמש בשניהם? או רק באחד
(יש לי 4 כניסות לרמקולים כאשר ב- A יש 2 ו-B יש 2)
כשאני משתמש בשניהם העוצמה מוקטנת אז בבקשה תסבירו לי על השיטה הזאת.
ומותר לחבר 2 רמקולים באותו חור? זה מקצר? זה הורס את הרסיבר?
וכאשר אני מחבר 2 רמקולים של 50 וואט באותו חור (כי רמקול אחד נשרף לי) זה הורס כשאני מגביר ממש הרבה? לא נראה כי הרמקולים הקטנים האלה נשרפו או משהו כזה פיזית אין הבדל.
הרסיבר צריך להכיר בסוגי הרמקולים כלומר, אם אני קונה סאב וופר הוא צריך לדעת שאני מחבר סאב וואפר?
לרסיברים הישנים של מערכות השלבים (separates) מה שיש לי יש חיבור לסאב וואפר ולרמקול סנטר? צריך להגדיר משהו?
סליחה על כל השאלות ותודה רבה.
אין לי מושג בכל הקשור לציוד אודיו אז בבקשה תהיו סבלניים כלפי
--------------------------------------------------------------------------------
עדיף להשתמש בשניהם? או רק באחד
(יש לי 4 כניסות לרמקולים כאשר ב- A יש 2 ו-B יש 2)
כשאני משתמש בשניהם העוצמה מוקטנת אז בבקשה תסבירו לי על השיטה הזאת.
ומותר לחבר 2 רמקולים באותו חור? זה מקצר? זה הורס את הרסיבר?
וכאשר אני מחבר 2 רמקולים של 50 וואט באותו חור (כי רמקול אחד נשרף לי) זה הורס כשאני מגביר ממש הרבה? לא נראה כי הרמקולים הקטנים האלה נשרפו או משהו כזה פיזית אין הבדל.
הרסיבר צריך להכיר בסוגי הרמקולים כלומר, אם אני קונה סאב וופר הוא צריך לדעת שאני מחבר סאב וואפר?
לרסיברים הישנים של מערכות השלבים (separates) מה שיש לי יש חיבור לסאב וואפר ולרמקול סנטר? צריך להגדיר משהו?
סליחה על כל השאלות ותודה רבה.
אין לי מושג בכל הקשור לציוד אודיו אז בבקשה תהיו סבלניים כלפי
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
טוב, בוא נתחיל לאט לאט.
1. אם לא קראת את ה-MANUAL של הרסיבר שלך, זה הזמן לעשות זאת. נושא ה-AB רשום שם.
2. A ו-B מתייחסים לחדרים שונים (לפחות תחשוב על זה ככה לעת עתה), אי לכך הרעיון הוא לחבר שני זוגות רמקולים, אחד ל-A ואחד ל-B ואז בעזרת הבורר אתה יכול לבחור להשמיע או בחדר A או בחדר B או בשני החדרים גם יחד A+B.
3. לרסיבר שלך, קרוב לודאי יש רק סט הגברה אחד עבור הקידמיים, אי לכך, חיבור של שני זוגות מעמיס יותר על המגבר כי הוא צריך עץה לדחוף שני זוגות רמקולים.
4. לא מומלץ לחבר שני זוגות רמקולים לאותה יצאיה במגבר (מה שאתה קורא לו "חור"). הסיבה היא שזה ייאמץ את המגבר מה שעלול ליגרום לו נזק.
5. לרמקול אין הספק (וואטים), זהו רק נתון שבא לציין מה ההספק המקסימאלי שניתן להזין לו מבלי לגרום לו נזק. אם המגבר שלך חזק מההספק הנתון ואתה מגביר מאוד, הרמקול יינזק.
6. רסיבר לא "מזהה" רמקולים. לסאב וופר אקטיבי יש יציאה מיוחדת ברסיבר שנקראית לרוב SUB WOOFER OUT או SUB PRE OUT. שאר ההגדרות נעשית בתפריטים של הרסיבר.
7. אם יש לך מערכת סטראיו ישנה בחלקים (תן דגמים), קרוב לודאי שאין לה יציאת סנטר וסאב, כי זה סטריאו.
1. אם לא קראת את ה-MANUAL של הרסיבר שלך, זה הזמן לעשות זאת. נושא ה-AB רשום שם.
2. A ו-B מתייחסים לחדרים שונים (לפחות תחשוב על זה ככה לעת עתה), אי לכך הרעיון הוא לחבר שני זוגות רמקולים, אחד ל-A ואחד ל-B ואז בעזרת הבורר אתה יכול לבחור להשמיע או בחדר A או בחדר B או בשני החדרים גם יחד A+B.
3. לרסיבר שלך, קרוב לודאי יש רק סט הגברה אחד עבור הקידמיים, אי לכך, חיבור של שני זוגות מעמיס יותר על המגבר כי הוא צריך עץה לדחוף שני זוגות רמקולים.
4. לא מומלץ לחבר שני זוגות רמקולים לאותה יצאיה במגבר (מה שאתה קורא לו "חור"). הסיבה היא שזה ייאמץ את המגבר מה שעלול ליגרום לו נזק.
5. לרמקול אין הספק (וואטים), זהו רק נתון שבא לציין מה ההספק המקסימאלי שניתן להזין לו מבלי לגרום לו נזק. אם המגבר שלך חזק מההספק הנתון ואתה מגביר מאוד, הרמקול יינזק.
6. רסיבר לא "מזהה" רמקולים. לסאב וופר אקטיבי יש יציאה מיוחדת ברסיבר שנקראית לרוב SUB WOOFER OUT או SUB PRE OUT. שאר ההגדרות נעשית בתפריטים של הרסיבר.
7. אם יש לך מערכת סטראיו ישנה בחלקים (תן דגמים), קרוב לודאי שאין לה יציאת סנטר וסאב, כי זה סטריאו.
כן
אם ברצונך לשמוע בסטיראו בסלון או בחדר שינה (היכן שהמערכת מחוברת) מומלץ לחבר אך ורק קדמיים לחיבור אחד A או B
אין שום אפקט בחיבור 4 רמקולים שונים לפרונט
ובטח לא לשים אחרויים עם מידע של קדמיים ..זה לא נותן כלום
בכל מקרה
כך 2 רמקולים חבר לכניסות של A
ותהנה.
אם ברצונך לשמוע בסטיראו בסלון או בחדר שינה (היכן שהמערכת מחוברת) מומלץ לחבר אך ורק קדמיים לחיבור אחד A או B
אין שום אפקט בחיבור 4 רמקולים שונים לפרונט
ובטח לא לשים אחרויים עם מידע של קדמיים ..זה לא נותן כלום
בכל מקרה
כך 2 רמקולים חבר לכניסות של A
ותהנה.
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN
אם הספק הרמקולים גבוה משל המגבר זה לא מזיק נכון?
אם נניח אני קונה רמקולים טובים מדי יחסית לרסיבר שברשותי זה לא מזיק נכון?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
כמו שכבר מרטין ענה לך מקודם
לרמקול היא הספק משלו
מה שכתוב על הרמקול הוא רמת הוואטים שהרמקול יכול לספוג בפיק שלו ...
אין שום בעיה שהרמקולים שלך יהיו "טובים " מהמגבר ולהיפך ....
בעיקרון רווחת הדעה שקונים רמקולים שאוהבים ותאימים להם הגברה ולא להיפך ...
בהצלחה
לרמקול היא הספק משלו
מה שכתוב על הרמקול הוא רמת הוואטים שהרמקול יכול לספוג בפיק שלו ...
אין שום בעיה שהרמקולים שלך יהיו "טובים " מהמגבר ולהיפך ....
בעיקרון רווחת הדעה שקונים רמקולים שאוהבים ותאימים להם הגברה ולא להיפך ...
בהצלחה
אני שומע לרוב מוזיקה ישנה מאוד (שנות ה-60 70) כדי לי להשקיע
פעם גם ככה ההקלטות לא היו באיכות (זה לא אומר שהמוזיקה לא איכותיתי
)
אז כדי לי למרות זאת להשקיע בציוד אודיו? אני חי מוזיקה לדעתי זה ההמצאה הכי גדולה של האנושות
אז כדי לי למרות זאת להשקיע בציוד אודיו? אני חי מוזיקה לדעתי זה ההמצאה הכי גדולה של האנושות
לדעתי יש שני סוגי אנשים שמגיעים לפה
כאלה שמגיעים מהציוד ואז מגלים את המוסיקה ...
וכאלה שהגיעו מהמוזיקה וגילו ציוד כדי להעצים את חווית השמע בבית וכו ...(אני נמצא פה)
כאלו שמוסיקה זה החיים שלהם
הייתי תמיד ממליץ ללכת ולקנות ולהשקיע את מיטב הציודים שהכיס מרשה לכם .
בהצלחה .
כאלה שמגיעים מהציוד ואז מגלים את המוסיקה ...
וכאלה שהגיעו מהמוזיקה וגילו ציוד כדי להעצים את חווית השמע בבית וכו ...(אני נמצא פה)
כאלו שמוסיקה זה החיים שלהם
הייתי תמיד ממליץ ללכת ולקנות ולהשקיע את מיטב הציודים שהכיס מרשה לכם .
בהצלחה .
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
Re: אני שומע לרוב מוזיקה ישנה מאוד (שנות ה-60 70) כדי לי לה
יש הקלטות פנטסטיות משנות ה-70, אפיךו כאלה שנחשבות בין ההקלטות הטובות ביותר שנעשו אי פעם.gbonfil כתב:פעם גם ככה ההקלטות לא היו באיכות (זה לא אומר שהמוזיקה לא איכותיתי)
אז כדי לי למרות זאת להשקיע בציוד אודיו? אני חי מוזיקה לדעתי זה ההמצאה הכי גדולה של האנושות...
האם שווה להשקיע, זו החלטה אישית שלך.
- luxlucis
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 355
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
גם אצלי רוב הדיסקים הם משנות ה-60-70. אני אוהב בעיקר פרוג-רוק.
אני חייב להודות שרוב ההקלטות לא מדהימות. יש כמה כוכבים, אבל רוב הדיסקים נשמעים שחסר משהו (אני מודע לכך שיכול להיות שזה תוצר של רמסטרינג לדיסק - לרוב אין לי את התקליט המקורי להשוואה).
ועדיין, ככל שתעלה ברמה של המערכת תקבל סאונד טוב יותר.
אני חייב להודות שרוב ההקלטות לא מדהימות. יש כמה כוכבים, אבל רוב הדיסקים נשמעים שחסר משהו (אני מודע לכך שיכול להיות שזה תוצר של רמסטרינג לדיסק - לרוב אין לי את התקליט המקורי להשוואה).
ועדיין, ככל שתעלה ברמה של המערכת תקבל סאונד טוב יותר.
פרננדו.