LG (ואולי אחרים) אוספת מידע ללא ידיעת\הסכמת המשתמשים

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

הסרטון מדבר על מסכי מחשב של LG ומוזכרות בו גם טלוויזיות LG לא פעם ולא פעמיים.
לדעתי הנושא המרכזי בסרטון, בו חיבור מסך מחשב חדש למחשב מתקין באופן אוטומטי במקרה הטוב adware ובמקרה הפחות טוב (ותלוי איך אתם מסתכלים על זה) malware על המחשב, ללא הסכמת ואפילו ללא ידיעת המשתמש נשמע לי הזוי לחלוטין.
אבל גם נושא הטלוויזיות מעט "מלחיץ". זה שכל החברות אוספות מידע על התכנים בהם אנו צופים זה ברור וידוע, אבל גם זה שהטלוויזיה מקשיבה למה שהולך בבית, זה קצת מוגזם לדעתי. ובכלל שהמידע הזה במקרה הטוב קבור עמוק במסכי ההסכמה שצריך לעבור ו\או במקרה הפחות טוב פשוט לא מוצג למשתמש בכלל, ומגיע למסכים קיימים עם עידכון קושחה.
מה דעתכם?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46365
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #2 

נראה לי שקצת מאוחר מדי להילחם בזה. בין אם זה פרסומות מותאמות אישית שרודפות אחרינו בכל פלטפורמה חברתית, לבין האפליקציות שרצות לך כבר בטלפון ומאזינות לכל שיחה כדי למקסם המרות, המידע שלנו ממילא כבר בחוץ. זה לא משנה אם זה מגיע מהטלוויזיה, מהמסך או מהטלפון בכיס, התחושה של פרטיות היא מזמן אשליה.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4786
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 767 פעמים

שליחה #3 

אני חושב שהעולם תקוע בפוזיציה בעייתית: אי אפשר לדרוש מחברות בינלאומיות לא לעשות את זה כל עוד ברור לכולם שהסינים עושים את זה ויש חשש אמיתי ממלחמת סחר עם סין

TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #4 

אני לא חושב ש"מאוחר מדי". הבעיה העיקרית שכולם פשוט וויתרו. לדעתי, את רוב האנשים זה לא מעניין כי לרובם אין בכלל מושג על מה מדובר ולמה וזה יכול להיות מצב בעייתי.
זה לא כי אי אפשר לעשות עם זה משהו, פשוט אין מספיק לחץ על החברות.
ואת אלה שהדברים האלה כן מעניינים לא תמיד יודעים מה הם יכולים לעשות בקשר לזה.
לגבי טלפונים, הפתרון יחסית מאד פשוט. במקום אנדרויד מתקינים מערכת הפעלה אחרת, כמו Graphine OS או אפילו Lineage OS. כן, צריך מכשיר שנתמך, אבל זה משני.
במחשבים, אפשר להתקין לינוקס במקום וינדוס. היום זה תהליך לא מורכב, ומאחר ורוב החיים שלנו הם גם ככה באינטנרט, ל-99% מהשימושים זה עובד כמו שצריך.
לגבי טלוויזיות, גם לזה הפתרון יחסית פשוט, פשוט לא לחבר את המסך לאינטרנט. עדכוני קושחה, במידה ויש צורך אפשר לעשות גם offline.
מחברים סטרימר או מחשב לטלוויזיה וזהו.

זה יכול להיות פחות נוח, אבל לדעתי האישית זו הדרך.
אנחנו כלקוחות משלמים אלפי שקלים על הציוד ונותנים לו לעקוב אחרינו בחינם ויותר גרוע, לצוטט לנו.
כל אחד והדעה שלו, אבל לדעתי זה מצב הזוי.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46365
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #5 

בסופו של דבר, צריך להיות מציאותיים: אין שום סיכוי שההמלצות האלו ימומשו על ידי יותר מאחוז נישתי, שלא לומר אפסי, מהאוכלוסייה.
לכן מאוחר מידי.

TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #6 

באיחוד האירופי יש חוקים מאד נוקשים שנוגעים לפרטיות.
באופן אישי יש לי סלידה מאד חזקה מה-EU, אבל יש דברים שהם עושים נכון ומגינים (למיטב יכולתם\ידיעתם) על האוכלסיה.
רק להם ולממשלות שלהם יש את המנדט לצוטט לאוכלוסיה שלהם :)

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #7 

לא ברור לי מאיפה מגיע כל ה-Doom and Gloom בתגובות כאן.
שורש הבעיה שמתוארת בסרטון הוא ש-Windows מאפשרת ליצרן לדחוף כל דבר שעולה בדעתו ביחד עם עדכוני הדרייברים שהוא מעלה ל-Windows Update.
זה כבר קרה בעבר גם עם MSI וגם עם Razer שדחפו והתקינו למשתמשים כל מיני תוכנות עם הרשאות מופרכות מבלי לבקש רשות.
הפתרון הפשוט והמומלץ (ולא רק בגלל הסיפור הזה) הוא לעבור ללינוקס. זה מעבר טריוויאלי היום וחבל לא לעשות אותו.

המאמר שהתפרסם ב-RTINGS לפני יומיים עוסק בנושא הזה מהזווית של מסכי טלוויזיה: https://www.rtings.com/tv/learn/researc ... v-tracking
גם כאן הפתרון הוא די פשוט והוא מתמקד בכיבוי אופציית ה-ACR. אין סיבה לא לעשות את זה.
נערך לאחרונה על ידי sabres ב 30/07/2026 14:44, נערך פעם 1 בסך הכל.

TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #8 

ChinggisKhan כתב: אני חושב שהעולם תקוע בפוזיציה בעייתית: אי אפשר לדרוש מחברות בינלאומיות לא לעשות את זה כל עוד ברור לכולם שהסינים עושים את זה ויש חשש אמיתי ממלחמת סחר עם סין
...
לא ברור לי מה הקשר פה בין כל הדברים שפירטת.
גם את הסינים אפשר לקנוס, או לא להכניס לשווקים מקומיים בגלל העיניינים האלה.
אני גם *חושב* שבמוצרים שמיועדים לשוק האירופאי הסינים נזהרים בכל נושא המעקב והציטוט ללקוחות.

TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #9 

@sabres

GN הראו בסרטון מצבים שבהם גם אחרי שהמשתמש בחר לא לשתף מידע, המידע עדיין נשלח אל שרתי החברה, רק עם שדה אחד שהפך מ-1 ל-0.
זה שביטול ACR אולי מכבה חלק מהמעקב אחרי הצופה לא בהכרח מבטל הכל. וגם העניין שבו יש מיקרופונים שמקשיבים למה שהולך אצלך בבית זה גם לא בהכרח מבטל.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2797
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #10 

להבנתי זה הרבה יותר חמור מזה.
אתמול התקנתי למכר טלוויזיית LG.
ידעתם שעל מנת להפעיל את האפליקציות בטלוויזיות שלהם, צריך להתחבר לחשבון מהסמארטפון, ולמלא נתונים אישיים הכוללים בין השאר שם מלא ותאריך לידה?
תוסיפו לזה חובת הסכמה לאיסוף ההיסטוריה המלאה של התכנים שאתם צופים בהם, וקיבלתם מאגר אדיר שווה ערך לזה הקיים בשירותי ביון.
לדעתי זה לא תקין.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #11 

TheCoolest כתב: @sabres
GN הראו בסרטון מצבים שבהם גם אחרי שהמשתמש בחר לא לשתף מידע, המידע עדיין נשלח אל שרתי החברה, רק עם שדה אחד שהפך מ-1 ל-0.
זה שביטול ACR אולי מכבה חלק מהמעקב אחרי הצופה לא בהכרח מבטל הכל. וגם העניין שבו יש מיקרופונים שמקשיבים למה שהולך אצלך בבית זה גם לא בהכרח מבטל.
...
אתה צודק כמובן אבל זה היה ב-2013 ולא מדובר ב-ACR אלא בהגדרה אחרת.
לפי המאמר ב-RTINGS הטלוויזיות של LG כן מצייתות להגדרה של ה-ACR.
לטענת LG היא "תיקנה" את העניין הספציפי הזה, אבל התגובה שלהם בהחלט צריכה להיות תמרור אזהרה לכל לקוח פוטנציאלי.

עוד בעיה היא שישנן עוד הגדרות שונות של איסוף מידע שגם אותן צריך לבטל, ושחלק מהיצרניות "מענישות" את הצרכן על הביטול הזה בהסרה של פיצ'רים.
בכל מקרה נראה לי שהקו המנחה לכל צרכן נבון הוא להתרחק ממסכי המחשב והטלוויזיה של LG, או כל חברה אחרת שהופכת את המסך לכלי לאיסוף מידע ודחיפת פרסומות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78863
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5392 פעמים

שליחה #12 

חשבתי שראיתי כבר שרשור בנושא אבל אני לא מוצא אותו (אולי בפורום אחר).

בכל מקרה:
1. התקנה של תוכנה מהסוג הזה כחלק מחבילת דרייברים זה No no וזה בעייתי מאוד.
2. תלוי איזה שליחת מידע מדובר
3. לגבי מסכים (פחות מוניטורים ויותר מסכים חכמים), "הריגול" זה המודל העסקי. החברות מוזילות את המסכים דרמטית ומתבססות על פרסום, ריגול ומידע על היוזרים. זה כל כך קיצוני שחברה אמריקאית שולחת מסכי טלויזיה בחינם אם אתה תראה פרסומות על מסך נפרד שנמצא בחלק התחתון. אה, מה הבעיה, כולם אומרים, פשוט נכסה את השטח הזה. אבל יש שם סנסורים למנוע בדיוק את זה. יש סיכוי שיש גם מצלמה שמצלמת את הסלון...
4. חברות כמו Roku ו-Vizio (של וולמארט) מוכרות שהם מוזלות דרמטית מכיוון שהן מרגלות באופן אקטיבי על מה שצופים. הם לוקחים screenshots, הם יודעים באיזה כניסה אתה, איזה שירות ואיזה חברת כבלים. הם יודעים *הכל*.

לגבי החברות הגדולות יותר, LG, סמסונג, סוני, TCL זו שאלה פתוחה כמה מידע הם מעבירים לשרתים ומה הם בדיוק עושים עם המידע הזה במיוחד אם היוזר לא מסכים לשתף מידע.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4786
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 767 פעמים

שליחה #13 

TheCoolest כתב: לא ברור לי מה הקשר פה בין כל הדברים שפירטת.
גם את הסינים אפשר לקנוס, או לא להכניס לשווקים מקומיים בגלל העיניינים האלה.
אני גם *חושב* שבמוצרים שמיועדים לשוק האירופאי הסינים נזהרים בכל נושא המעקב והציטוט ללקוחות.
...
אנסה להבהיר: גם הרגולוציה של האיחוד האירופאי היא איטית, מסורבלת ולא הכי יעילה. הממשל הסיני לא יוותר על דריסת הרגל שלו בטכנולוגיה הביתית. לכן השאלה היא האם יחליטו לאסור לחלוטין על שימוש במוצרים סינים ?
אני לא רואה את זה קורה ולכן גם חברה כמו LG מרשה לעצמה לעשות את זה כדי להישאר במשחק.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78863
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5392 פעמים

שליחה #14 

דבר ראשון, יש תקדימים. DJI, huawei נחסמו בארה"ב והראשון גם חלקית באירופה.

האיחוד מאוד חזק ומסוגל להזיז חברות גם עקשניות (גוגל ואפל) אם הוא רוצה.

stale
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 382
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

שליחה #15 

אני מיישם חסימה עם PI HOLE

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”