התייעצות לגבי החלפת מקרן
-
molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7039
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
שלום לכולם
יש לי היום את ה LG HU810PW של LG ואני מאוד מרוצה מממנו
לפני חודשיים צץ לו פיקסל שרוף ולבן באופן קבוע, לפני שבוע הצטרף אליו עוד פיקסל לבן ואני חושש שהתופעה תניב עוד ועוד פיקסלים שרופים
ההתלבטות שלי מה לעשות כרגע ה LG מספק לי תמונה של 130 אינצ' כאשר המקרן נמצא הכי רחוק מהמסך במגבלות החדר
הקיר האחורי של החדר (זה שמול המסך) במרחק של 4.1 מטר כך שאם אני מתקין את המקרן הכי רחוק מהמסך העדשה נמצאת במרחק של 3.66 מטר מהמסך
ה LG נותן לי בתנאים אלו כאמור כ 130 אינצ'
המקרן היחידי עם THROW RATIO מספיק קטן שנותן כזו תמונה, הוא ה XGIMI HORIZON 20 (מקרן UST לא מתאים לחדר ההקרנה שלי)
אני לא מכיר את המקרן הזה ולא את החברה הזו
למישהו יש אותו או יש ניסיון איתו, מישהו יכול להמליץ עליו או על מקרן אחר?
תודה לעונים
יש לי היום את ה LG HU810PW של LG ואני מאוד מרוצה מממנו
לפני חודשיים צץ לו פיקסל שרוף ולבן באופן קבוע, לפני שבוע הצטרף אליו עוד פיקסל לבן ואני חושש שהתופעה תניב עוד ועוד פיקסלים שרופים
ההתלבטות שלי מה לעשות כרגע ה LG מספק לי תמונה של 130 אינצ' כאשר המקרן נמצא הכי רחוק מהמסך במגבלות החדר
הקיר האחורי של החדר (זה שמול המסך) במרחק של 4.1 מטר כך שאם אני מתקין את המקרן הכי רחוק מהמסך העדשה נמצאת במרחק של 3.66 מטר מהמסך
ה LG נותן לי בתנאים אלו כאמור כ 130 אינצ'
המקרן היחידי עם THROW RATIO מספיק קטן שנותן כזו תמונה, הוא ה XGIMI HORIZON 20 (מקרן UST לא מתאים לחדר ההקרנה שלי)
אני לא מכיר את המקרן הזה ולא את החברה הזו
למישהו יש אותו או יש ניסיון איתו, מישהו יכול להמליץ עליו או על מקרן אחר?
תודה לעונים
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9012
- נתן תודות: 1569 פעמים
- קיבל תודות: 1348 פעמים
אני לא מבין יותר מדיי, אם בכלל, במקרנים אבל רושם לך מה שהצ'אט ציין.
כמה מפריעים הפיקסלים השרופים ?
כדי לקבל תמונה בגודל **130 אינץ'** (ביחס מסך סטנדרטי של 16:9) ממרחק הטלה של **4.1 מטר**, אתה זקוק למקרן בעל **יחס הטלה (Throw Ratio) של כ-1.42**.
רוב מקרני הקולנוע הביתי הסטנדרטיים כוללים עדשת זום גמישה המכסה את הטווח המדויק הזה.
להלן שלוש קטגוריות מקרנים מובילות שיתאימו בדיוק למגבלות החדר שלך:
### 1. מקרני לייזר ו-4K פרימיום (הבחירה המובילה)
* **Epson Home Cinema 5050UB / EH-TW9400:** למקרן זה יש זום ממונע רחב במיוחד (יחס של 1.35 עד 2.84). ממרחק של 4.1 מטר הוא מסוגל להפיק בקלות תמונה של 130 אינץ' (ואף מאפשר גמישות רבה לשינוי גודל התמונה בלחיצת כפתור).
* **XGIMI Horizon Ultra / Horizon Max:** מקרני לייזר חכמים עם יחס הטלה של 1.2-1.5:1. טווח הזום האופטי והדיגיטלי שלהם מאפשר להם לפגוע בדיוק ב-130 אינץ' ממרחק של 4.1 מטרים.
### 2. מקרני 4K / 1080p בטווח מחיר בינוני
* **BenQ HT2060 / TK860i:** בעלי יחס הטלה שנע לרוב בין 1.15 ל-1.5. ממרחק של 4.1 מטרים, שימוש קל בזום של המקרן יקטין את התמונה בדיוק לגודל ה-130 אינץ' שאתה צריך.
* **Optoma UHD38x / UHD55:** מקרנים בעלי יחס הטלה של 1.21-1.59. ממרחק של 4.1 מטרים הם יכולים להציג תמונה שמוגדרת בדיוק על 130 אינץ'.
> **הערה חשובה לתכנון:** > מרחק של 4.1 מטרים מהקיר האחורי צריך לקחת בחשבון גם את **עומק המקרן עצמו** (לרוב כ-30–40 ס"מ) ואת המרווח הנדרש מאחוריו לאוורור וכבלים (כ-10–20 ס"מ).
> המשמעות היא שמרחק ההטלה בפועל (מהעדשה לקיר) יהיה סביב **3.5 עד 3.6 מטרים**.
>
אם המרחק בפועל מהעדשה יורד ל-3.6 מטרים, חפש מקרן עם יחס הטלה של **1.25** (כמו ה-**BenQ** או ה-**XGIMI** שצוינו לעיל), שכן הם יתאימו בצורה מושלמת גם למרחק המקוצר.
זה לגמרי הגיוני – מדובר במותג חדש יחסית בנוף הקולנוע הביתי בהשוואה לענקיות ותיקות כמו Epson או BenQ, אבל בשנים האחרונות הוא הפך לאחד השמות החמים והנמכרים ביותר בעולם המקרנים.
חברת **XGIMI** (מבוטא: *אקזימי*) היא חברה טכנולוגית שהתחילה את דרכה בייצור מקרנים חכמים וניידים, והיום היא מובילה את קטגוריית מקרני הלייזר הביתיים "הכל-באחד" (Smart Projectors).
### מה הסיפור שלהם ולמה הם הפכו ללהיט?
בניגוד למקרנים המסורתיים (כמו אלו של פעם שהיו צריכים חיבור למחשב, ממיר ומערכת שמע חיצונית), המקרנים של XGIMI מגיעים בגישת "שגר ושכח":
* **מערכת הפעלה מובנית:** הם מגיעים עם Android TV או Google TV מובנים רשמיים, מה שמתפקד בדיוק כמו טלוויזיה חכמה. יש שם נטפליקס, יוטיוב, סלקום/פרטנר וכל אפליקציה ישראלית אחרת בלי צורך בסטרימר חיצוני.
* **סאונד מובנה ברמה גבוהה:** הם משתפים פעולה עם מותג האודיו היוקרתי **Harman Kardon**. הרמקולים שמובנים בתוך גוף המקרן חזקים מספיק כדי למלא חדר, כך שלא חייבים לקנות מערכת שמע נפרדת אם לא רוצים.
* **כיוונון אוטומטי מטורף:** הדור החדש שלהם כולל חיישנים שמבצעים פוקוס אוטומטי, יישור תמונה (Keystone) ואפילו התחמקות מכשולים (כמו עציץ או תמונה על הקיר) באופן אוטומטי לחלוטין תוך שניות בודדות.
* **טכנולוגיית לייזר:** דגמים כמו ה-**Horizon Ultra** (שבתמונה) משלבים לייזר ונורת LED (טכנולוגיית Dual Light) שנותנת צבעים חדים, בהירות גבוהה שמתאימה גם לסלון מואר, ואורך חיים של עשרות אלפי שעות (אין צורך להחליף נורות לעולם).
אם אתה מעדיף מותגים מוכרים וקלאסיים, **Epson** (טכנולוגיית 3LCD אמינה) או **BenQ** (המלכים של דיוק הצבעים בקולנוע ביתי) הן בחירות מעולות ובטוחות לחלוטין שיתאימו למרחקים שלך. אבל אם אתה מחפש מכשיר קומפקטי, מודרני ושקט שמכיל הכל בפנים – ה-XGIMI הוא אופציה ששווה להכיר.
כמה מפריעים הפיקסלים השרופים ?
כדי לקבל תמונה בגודל **130 אינץ'** (ביחס מסך סטנדרטי של 16:9) ממרחק הטלה של **4.1 מטר**, אתה זקוק למקרן בעל **יחס הטלה (Throw Ratio) של כ-1.42**.
רוב מקרני הקולנוע הביתי הסטנדרטיים כוללים עדשת זום גמישה המכסה את הטווח המדויק הזה.
להלן שלוש קטגוריות מקרנים מובילות שיתאימו בדיוק למגבלות החדר שלך:
### 1. מקרני לייזר ו-4K פרימיום (הבחירה המובילה)
* **Epson Home Cinema 5050UB / EH-TW9400:** למקרן זה יש זום ממונע רחב במיוחד (יחס של 1.35 עד 2.84). ממרחק של 4.1 מטר הוא מסוגל להפיק בקלות תמונה של 130 אינץ' (ואף מאפשר גמישות רבה לשינוי גודל התמונה בלחיצת כפתור).
* **XGIMI Horizon Ultra / Horizon Max:** מקרני לייזר חכמים עם יחס הטלה של 1.2-1.5:1. טווח הזום האופטי והדיגיטלי שלהם מאפשר להם לפגוע בדיוק ב-130 אינץ' ממרחק של 4.1 מטרים.
### 2. מקרני 4K / 1080p בטווח מחיר בינוני
* **BenQ HT2060 / TK860i:** בעלי יחס הטלה שנע לרוב בין 1.15 ל-1.5. ממרחק של 4.1 מטרים, שימוש קל בזום של המקרן יקטין את התמונה בדיוק לגודל ה-130 אינץ' שאתה צריך.
* **Optoma UHD38x / UHD55:** מקרנים בעלי יחס הטלה של 1.21-1.59. ממרחק של 4.1 מטרים הם יכולים להציג תמונה שמוגדרת בדיוק על 130 אינץ'.
> **הערה חשובה לתכנון:** > מרחק של 4.1 מטרים מהקיר האחורי צריך לקחת בחשבון גם את **עומק המקרן עצמו** (לרוב כ-30–40 ס"מ) ואת המרווח הנדרש מאחוריו לאוורור וכבלים (כ-10–20 ס"מ).
> המשמעות היא שמרחק ההטלה בפועל (מהעדשה לקיר) יהיה סביב **3.5 עד 3.6 מטרים**.
>
אם המרחק בפועל מהעדשה יורד ל-3.6 מטרים, חפש מקרן עם יחס הטלה של **1.25** (כמו ה-**BenQ** או ה-**XGIMI** שצוינו לעיל), שכן הם יתאימו בצורה מושלמת גם למרחק המקוצר.
זה לגמרי הגיוני – מדובר במותג חדש יחסית בנוף הקולנוע הביתי בהשוואה לענקיות ותיקות כמו Epson או BenQ, אבל בשנים האחרונות הוא הפך לאחד השמות החמים והנמכרים ביותר בעולם המקרנים.
חברת **XGIMI** (מבוטא: *אקזימי*) היא חברה טכנולוגית שהתחילה את דרכה בייצור מקרנים חכמים וניידים, והיום היא מובילה את קטגוריית מקרני הלייזר הביתיים "הכל-באחד" (Smart Projectors).
### מה הסיפור שלהם ולמה הם הפכו ללהיט?
בניגוד למקרנים המסורתיים (כמו אלו של פעם שהיו צריכים חיבור למחשב, ממיר ומערכת שמע חיצונית), המקרנים של XGIMI מגיעים בגישת "שגר ושכח":
* **מערכת הפעלה מובנית:** הם מגיעים עם Android TV או Google TV מובנים רשמיים, מה שמתפקד בדיוק כמו טלוויזיה חכמה. יש שם נטפליקס, יוטיוב, סלקום/פרטנר וכל אפליקציה ישראלית אחרת בלי צורך בסטרימר חיצוני.
* **סאונד מובנה ברמה גבוהה:** הם משתפים פעולה עם מותג האודיו היוקרתי **Harman Kardon**. הרמקולים שמובנים בתוך גוף המקרן חזקים מספיק כדי למלא חדר, כך שלא חייבים לקנות מערכת שמע נפרדת אם לא רוצים.
* **כיוונון אוטומטי מטורף:** הדור החדש שלהם כולל חיישנים שמבצעים פוקוס אוטומטי, יישור תמונה (Keystone) ואפילו התחמקות מכשולים (כמו עציץ או תמונה על הקיר) באופן אוטומטי לחלוטין תוך שניות בודדות.
* **טכנולוגיית לייזר:** דגמים כמו ה-**Horizon Ultra** (שבתמונה) משלבים לייזר ונורת LED (טכנולוגיית Dual Light) שנותנת צבעים חדים, בהירות גבוהה שמתאימה גם לסלון מואר, ואורך חיים של עשרות אלפי שעות (אין צורך להחליף נורות לעולם).
אם אתה מעדיף מותגים מוכרים וקלאסיים, **Epson** (טכנולוגיית 3LCD אמינה) או **BenQ** (המלכים של דיוק הצבעים בקולנוע ביתי) הן בחירות מעולות ובטוחות לחלוטין שיתאימו למרחקים שלך. אבל אם אתה מחפש מכשיר קומפקטי, מודרני ושקט שמכיל הכל בפנים – ה-XGIMI הוא אופציה ששווה להכיר.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
-
molvy
- חבר במועדון HT

אבי ראשית תודה רבה על הרצון ועל ההשקעה
הצאט לא התייחס לגודל המקרן
4.1 מטר זה הקיר משמע מהקיר צריך 10 ס"מ לניתוב הכבלים ועוד 40 ס"מ לגודל המסך כך שהעדשה שמטילה את התמונה על המסך נמצאת במרחק של 3.6 מטר מהמסך
ומשם כל החישוב מסתבך
ורק המקרן שרשמתי מסוגל לנפק תמונה גדולה מספיק מהמרחק הזה כפי שצוין על ידך בהמשך התגובה
ובגלל שאני לא מכיר אותו הייתי שמח אם מישהו שבאמת מכיר אותו יכול לשפוך מעט אינפורמציה
אני לא רץ להחליף את המקרן אבל אם תופעת הפיקסלים השרופים תתחיל להתפשט ברחבי התמונה לא תהייה לי ברירה
הצאט לא התייחס לגודל המקרן
4.1 מטר זה הקיר משמע מהקיר צריך 10 ס"מ לניתוב הכבלים ועוד 40 ס"מ לגודל המסך כך שהעדשה שמטילה את התמונה על המסך נמצאת במרחק של 3.6 מטר מהמסך
ומשם כל החישוב מסתבך
ורק המקרן שרשמתי מסוגל לנפק תמונה גדולה מספיק מהמרחק הזה כפי שצוין על ידך בהמשך התגובה
ובגלל שאני לא מכיר אותו הייתי שמח אם מישהו שבאמת מכיר אותו יכול לשפוך מעט אינפורמציה
אני לא רץ להחליף את המקרן אבל אם תופעת הפיקסלים השרופים תתחיל להתפשט ברחבי התמונה לא תהייה לי ברירה
הייתי מתחיל מלחשוב באמת אם אתה ממש עכשיו רוצה להחליף כי שוק המקרנים לאחרונה מפציץ מוצרים והדגם שעכשיו הוא הכי לוהט עוד חודש כבר יהיה אחר.
והדבר השני שצריך לדעת זה תקציב.
אחרי שתהיה סגור על שני אלו אפשר יהיה לבדוק איזה מקרן נותן לך את הביצועים הכי טובים למרחק שבחרת.
אחרי שתהיה סגור על שני אלו אפשר יהיה לבדוק איזה מקרן נותן לך את הביצועים הכי טובים למרחק שבחרת.
-
molvy
- חבר במועדון HT

ראשית יש לי חדר יעודי להקרנה ואני משתמש במקרן כבר כ 20 שנה כך שאין כלל שאלה אם אני צריך מקרן אני רואה 2-3 סרטים בשבוע והמקרן עובד די חזקSamiSosa כתב: הייתי מתחיל מלחשוב באמת אם אתה ממש עכשיו רוצה להחליף כי שוק המקרנים לאחרונה מפציץ מוצרים והדגם שעכשיו הוא הכי לוהט עוד חודש כבר יהיה אחר.
אחרי שתהיה סגור על שני אלו אפשר יהיה לבדוק איזה מקרן נותן לך את הביצועים הכי טובים למרחק שבחרת....
אני יוצא מנקודה אחרת, לא תקציב, כי דרישה של גודל תמונה בהתחשב במרחק המוגבל מהמסך שב שאני יכול להתקין את המקרן
וכמובן איכות המקרן והתמונה שהוא מפיק
לפי מה שאני קורא כרגע יש מקרן אחד שמספק את הביצועים הללו והשאלה אם הוא טוב
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7644
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
לא כתבת מה הקריטריונים האחרים שלך, תקציב וכו'.
מה עם וולריון מקס? נותן אותו כדוגמא בלבד כי הוא נראה מתאים לך, אין לי שום קשר ליבואן או לחברה.
לפי המחשבון כאן זה מתאים למרחק וגודל המסך
https://www.projectorcentral.com/valeri ... or-pro.htm
מה עם וולריון מקס? נותן אותו כדוגמא בלבד כי הוא נראה מתאים לך, אין לי שום קשר ליבואן או לחברה.
https://www.projectorcentral.com/valeri ... or-pro.htm
-
molvy
- חבר במועדון HT

כן הוא מתאים אבל הוא הרבה יותר יקר מהאופציה של XGIMI HORIZON 20 שמציג כמעט אותו מפרט (פרט לחוזק ההקרנה שאינו מהותי עבורי)mulder כתב: לא כתבת מה הקריטריונים האחרים שלך, תקציב וכו'.
https://www.projectorcentral.com/valeri ... or-pro.htm...
אבל הוא בפירוש אופציה
אני לא נכנס למגבלות תקציב אלא להתאמה ולאיכות התמונה
אתה יודע להגיד משהו על המקרן הזה?
יש לך פה שרשור שלם על המקרן הזהmolvy כתב: אתה יודע להגיד משהו על המקרן הזה?...
viewtopic.php?t=394986
אני הייתי בודק אותו כאופציה, למעשה אני באמת בודק אותו כאופציה.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7644
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
הוולריון אמור להיות בהדגמה באודיוקלאב וקרוסאובר, תוכל לבדוק איתם. לא ראיתי עדיין בעצמי אבל לפי ביקורות והדגמות ביוטיוב אפשר להבין את ההתלהבות.18/07/2026 19:37molvy כתב: כן הוא מתאים אבל הוא הרבה יותר יקר מהאופציה של XGIMI HORIZON 20 שמציג כמעט אותו מפרט (פרט לחוזק ההקרנה שאינו מהותי עבורי)
אבל הוא בפירוש אופציה
אני לא נכנס למגבלות תקציב אלא להתאמה ולאיכות התמונה
אתה יודע להגיד משהו על המקרן הזה?...
גם ה xgimi נראה מצוין, תבדוק גם את דגמי ה טיטאן שלהם.
-
molvy
- חבר במועדון HT

ככול שאני צולל לתוך החומר נראה לי שה XGIMI TITAN BOIR PRO הוא הבחירה האופטימלית למקרן שמתאים לחדר שלי ונותן לי את הגודל והאיכות שאני מחפש
אני אמתין כמה חודשים כדי להבין מה קורה עם הפיקסלים השרופים במקרן הנוכחי שלי וכדי לקבל חוות דעת יותר מגובשות לגבי המקרן הזה כי כרגע הוא די בתחילת הדרך והוא די יקר
תודה ל emage על סרטון ההשוואה המאוד מפורט ונראה מאוד אמין
אני אמתין כמה חודשים כדי להבין מה קורה עם הפיקסלים השרופים במקרן הנוכחי שלי וכדי לקבל חוות דעת יותר מגובשות לגבי המקרן הזה כי כרגע הוא די בתחילת הדרך והוא די יקר
תודה ל emage על סרטון ההשוואה המאוד מפורט ונראה מאוד אמין
-
molvy
- חבר במועדון HT

בשיחה עם XGIMI הם לא שולחים לארץ והיבואן הרשמי שלהם בארץ לא מייבא את הדגם הזה XGIMI TITAN BOIR PRO כך שנגזר עלי להמתין לשינויים ביבוא לארץ על ידי היבואן הרשמי
בינתיים רואה סרטים עם 2 פיקסלים שרופים ... לא מציק יותר מידי
בינתיים רואה סרטים עם 2 פיקסלים שרופים ... לא מציק יותר מידי
איך הבנת ממה שרשמתי שאני שואל אם אתה צריך מקרן? השאלה הייתה אם אתה צריך אותו עכשיו? כי דגמים חדשים יוצאים כל הזמן אז אם ההחלפה היא עתידית, הדיבור כרגע לא רלוונטי.molvy כתב: ראשית יש לי חדר יעודי להקרנה ואני משתמש במקרן כבר כ 20 שנה כך שאין כלל שאלה אם אני צריך מקרן אני רואה 2-3 סרטים בשבוע והמקרן עובד די חזק
אני יוצא מנקודה אחרת, לא תקציב, כי דרישה של גודל תמונה בהתחשב במרחק המוגבל מהמסך שב שאני יכול להתקין את המקרן
וכמובן איכות המקרן והתמונה שהוא מפיק
לפי מה שאני קורא כרגע יש מקרן אחד שמספק את הביצועים הללו והשאלה אם הוא טוב...
אם אתה רוצה להחליף עכשיו ואתה נעול על XGIMI H20 אז עושה רושם שהוא מקרן מעולה. היה לי את הולריון מקס ועכשיו יש לי את XGIMI TITAN NOIR MAX והם כולם טובים למחירם (מחיר קיקסטרטר), עם פלוסים ומינוסים שצריך לבחון.
אם אתה חובב הרפתאות, יש גרסה סינית ל-XGIMI NOIR במחיר (יחסית) נוח.molvy כתב: בשיחה עם XGIMI הם לא שולחים לארץ והיבואן הרשמי שלהם בארץ לא מייבא את הדגם הזה XGIMI TITAN BOIR PRO כך שנגזר עלי להמתין לשינויים ביבוא לארץ על ידי היבואן הרשמי
בינתיים רואה סרטים עם 2 פיקסלים שרופים ... לא מציק יותר מידי...
הבעיה היא שהתפריט בסינית. לי אישית זה לא הפריע כשקניתי פעם מקרן של הייסנס מסין. מתרגמים עם הפלאפון, משנים הגדרות ולא נוגעים יותר.
-
molvy
- חבר במועדון HT

תודה על ההבהרה אכן לא הבנתי את כוונתךSamiSosa כתב: איך הבנת ממה שרשמתי שאני שואל אם אתה צריך מקרן? השאלה הייתה אם אתה צריך אותו עכשיו? כי דגמים חדשים יוצאים כל הזמן אז אם ההחלפה היא עתידית, הדיבור כרגע לא רלוונטי.
אם אתה רוצה להחליף עכשיו ואתה נעול על XGIMI H20 אז עושה רושם שהוא מקרן מעולה. היה לי את הולריון מקס ועכשיו יש לי את XGIMI TITAN NOIR MAX והם כולם טובים למחירם (מחיר קיקסטרטר), עם פלוסים ומינוסים שצריך לבחון....
לא אני לא רוצה להחליף עכשיו למרות שיש לי 2 פיקסלים שרופים במקרן הנוכחי אבל אני רוצה להתכונן לרכוש משהו באם הפיקסלים השרופים יתחילו להתפרע
כמו שכתבתי כרגע אין אפשרות לרכוש את ה XGIMI TITAN BOIR PRO לא בארץ ולא ישירות מ XGIMI כך שאין לי הרבה ברירות אלא להמתין
מעניין אותי איך הצלחת להשיג את המקרן שיש לך והאם אתה רוצה למכור אותו?

ולא אני לא רוצה להיכנס להרפתקה של תפריטים בסינית
קיניתי דרך קיקסטרטר (גיוס המונים).
יש מספר חברות מקרנים לגיטימיות (כמו ולריון ו-XGIMI) שהחליטו שזו דרך טוב לשווק חלק מהמקרנים שלהם.
המשלוח לארץ לא זול וגם לא המיסים. ועדיין, המחיר הסופי שווה את זה כי אח"כ המחיר הרשמי בד"כ מכפיל את עצמו.
ממליץ לך להציץ שם כשתרצה לשדרג. תמיד יש מקרן חדש באופק.
יש מספר חברות מקרנים לגיטימיות (כמו ולריון ו-XGIMI) שהחליטו שזו דרך טוב לשווק חלק מהמקרנים שלהם.
המשלוח לארץ לא זול וגם לא המיסים. ועדיין, המחיר הסופי שווה את זה כי אח"כ המחיר הרשמי בד"כ מכפיל את עצמו.
ממליץ לך להציץ שם כשתרצה לשדרג. תמיד יש מקרן חדש באופק.
-
molvy
- חבר במועדון HT

הצצתי שם ולדעתי אין מקרן של XGIMI באופציות
אציץ שם שוב מידי פעם
כרגע לא רואה משהו מעניין? או שאני מפספס משה?
אציץ שם שוב מידי פעם
כרגע לא רואה משהו מעניין? או שאני מפספס משה?
-
molvy
- חבר במועדון HT

זה שיקול די מרכזי
אבל גם איכות המקרן הוא שיקול מאוד מרכזי
לכן אני מתעניין ב XGIMI שכל הביקורות מהללות את האיכות של המקרנים הללו
אבל גם איכות המקרן הוא שיקול מאוד מרכזי
לכן אני מתעניין ב XGIMI שכל הביקורות מהללות את האיכות של המקרנים הללו