התייעצות לגבי החלפת מקרן

מקרנים קידמיים - Front Projector.
molvy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7039
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם

יש לי היום את ה LG HU810PW של LG ואני מאוד מרוצה מממנו

לפני חודשיים צץ לו פיקסל שרוף ולבן באופן קבוע, לפני שבוע הצטרף אליו עוד פיקסל לבן ואני חושש שהתופעה תניב עוד ועוד פיקסלים שרופים

ההתלבטות שלי מה לעשות כרגע ה LG מספק לי תמונה של 130 אינצ' כאשר המקרן נמצא הכי רחוק מהמסך במגבלות החדר

הקיר האחורי של החדר (זה שמול המסך) במרחק של 4.1 מטר כך שאם אני מתקין את המקרן הכי רחוק מהמסך העדשה נמצאת במרחק של 3.66 מטר מהמסך

ה LG נותן לי בתנאים אלו כאמור כ 130 אינצ'

המקרן היחידי עם THROW RATIO מספיק קטן שנותן כזו תמונה, הוא ה XGIMI HORIZON 20 (מקרן UST לא מתאים לחדר ההקרנה שלי)

אני לא מכיר את המקרן הזה ולא את החברה הזו

למישהו יש אותו או יש ניסיון איתו, מישהו יכול להמליץ עליו או על מקרן אחר?

תודה לעונים

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9012
נתן תודות: 1569 פעמים
קיבל תודות: 1348 פעמים

שליחה #2 

אני לא מבין יותר מדיי, אם בכלל, במקרנים אבל רושם לך מה שהצ'אט ציין.
כמה מפריעים הפיקסלים השרופים ?

כדי לקבל תמונה בגודל **130 אינץ'** (ביחס מסך סטנדרטי של 16:9) ממרחק הטלה של **4.1 מטר**, אתה זקוק למקרן בעל **יחס הטלה (Throw Ratio) של כ-1.42**.
רוב מקרני הקולנוע הביתי הסטנדרטיים כוללים עדשת זום גמישה המכסה את הטווח המדויק הזה.
להלן שלוש קטגוריות מקרנים מובילות שיתאימו בדיוק למגבלות החדר שלך:
### 1. מקרני לייזר ו-4K פרימיום (הבחירה המובילה)
* **Epson Home Cinema 5050UB / EH-TW9400:** למקרן זה יש זום ממונע רחב במיוחד (יחס של 1.35 עד 2.84). ממרחק של 4.1 מטר הוא מסוגל להפיק בקלות תמונה של 130 אינץ' (ואף מאפשר גמישות רבה לשינוי גודל התמונה בלחיצת כפתור).
* **XGIMI Horizon Ultra / Horizon Max:** מקרני לייזר חכמים עם יחס הטלה של 1.2-1.5:1. טווח הזום האופטי והדיגיטלי שלהם מאפשר להם לפגוע בדיוק ב-130 אינץ' ממרחק של 4.1 מטרים.
### 2. מקרני 4K / 1080p בטווח מחיר בינוני
* **BenQ HT2060 / TK860i:** בעלי יחס הטלה שנע לרוב בין 1.15 ל-1.5. ממרחק של 4.1 מטרים, שימוש קל בזום של המקרן יקטין את התמונה בדיוק לגודל ה-130 אינץ' שאתה צריך.
* **Optoma UHD38x / UHD55:** מקרנים בעלי יחס הטלה של 1.21-1.59. ממרחק של 4.1 מטרים הם יכולים להציג תמונה שמוגדרת בדיוק על 130 אינץ'.
> **הערה חשובה לתכנון:** > מרחק של 4.1 מטרים מהקיר האחורי צריך לקחת בחשבון גם את **עומק המקרן עצמו** (לרוב כ-30–40 ס"מ) ואת המרווח הנדרש מאחוריו לאוורור וכבלים (כ-10–20 ס"מ).
> המשמעות היא שמרחק ההטלה בפועל (מהעדשה לקיר) יהיה סביב **3.5 עד 3.6 מטרים**.
>
אם המרחק בפועל מהעדשה יורד ל-3.6 מטרים, חפש מקרן עם יחס הטלה של **1.25** (כמו ה-**BenQ** או ה-**XGIMI** שצוינו לעיל), שכן הם יתאימו בצורה מושלמת גם למרחק המקוצר.

זה לגמרי הגיוני – מדובר במותג חדש יחסית בנוף הקולנוע הביתי בהשוואה לענקיות ותיקות כמו Epson או BenQ, אבל בשנים האחרונות הוא הפך לאחד השמות החמים והנמכרים ביותר בעולם המקרנים.
חברת **XGIMI** (מבוטא: *אקזימי*) היא חברה טכנולוגית שהתחילה את דרכה בייצור מקרנים חכמים וניידים, והיום היא מובילה את קטגוריית מקרני הלייזר הביתיים "הכל-באחד" (Smart Projectors).
### מה הסיפור שלהם ולמה הם הפכו ללהיט?
בניגוד למקרנים המסורתיים (כמו אלו של פעם שהיו צריכים חיבור למחשב, ממיר ומערכת שמע חיצונית), המקרנים של XGIMI מגיעים בגישת "שגר ושכח":
* **מערכת הפעלה מובנית:** הם מגיעים עם Android TV או Google TV מובנים רשמיים, מה שמתפקד בדיוק כמו טלוויזיה חכמה. יש שם נטפליקס, יוטיוב, סלקום/פרטנר וכל אפליקציה ישראלית אחרת בלי צורך בסטרימר חיצוני.
* **סאונד מובנה ברמה גבוהה:** הם משתפים פעולה עם מותג האודיו היוקרתי **Harman Kardon**. הרמקולים שמובנים בתוך גוף המקרן חזקים מספיק כדי למלא חדר, כך שלא חייבים לקנות מערכת שמע נפרדת אם לא רוצים.
* **כיוונון אוטומטי מטורף:** הדור החדש שלהם כולל חיישנים שמבצעים פוקוס אוטומטי, יישור תמונה (Keystone) ואפילו התחמקות מכשולים (כמו עציץ או תמונה על הקיר) באופן אוטומטי לחלוטין תוך שניות בודדות.
* **טכנולוגיית לייזר:** דגמים כמו ה-**Horizon Ultra** (שבתמונה) משלבים לייזר ונורת LED (טכנולוגיית Dual Light) שנותנת צבעים חדים, בהירות גבוהה שמתאימה גם לסלון מואר, ואורך חיים של עשרות אלפי שעות (אין צורך להחליף נורות לעולם).
אם אתה מעדיף מותגים מוכרים וקלאסיים, **Epson** (טכנולוגיית 3LCD אמינה) או **BenQ** (המלכים של דיוק הצבעים בקולנוע ביתי) הן בחירות מעולות ובטוחות לחלוטין שיתאימו למרחקים שלך. אבל אם אתה מחפש מכשיר קומפקטי, מודרני ושקט שמכיל הכל בפנים – ה-XGIMI הוא אופציה ששווה להכיר.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

molvy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #3 

אבי ראשית תודה רבה על הרצון ועל ההשקעה

הצאט לא התייחס לגודל המקרן

4.1 מטר זה הקיר משמע מהקיר צריך 10 ס"מ לניתוב הכבלים ועוד 40 ס"מ לגודל המסך כך שהעדשה שמטילה את התמונה על המסך נמצאת במרחק של 3.6 מטר מהמסך

ומשם כל החישוב מסתבך

ורק המקרן שרשמתי מסוגל לנפק תמונה גדולה מספיק מהמרחק הזה כפי שצוין על ידך בהמשך התגובה

ובגלל שאני לא מכיר אותו הייתי שמח אם מישהו שבאמת מכיר אותו יכול לשפוך מעט אינפורמציה

אני לא רץ להחליף את המקרן אבל אם תופעת הפיקסלים השרופים תתחיל להתפשט ברחבי התמונה לא תהייה לי ברירה

SamiSosa
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #4 

הייתי מתחיל מלחשוב באמת אם אתה ממש עכשיו רוצה להחליף כי שוק המקרנים לאחרונה מפציץ מוצרים והדגם שעכשיו הוא הכי לוהט עוד חודש כבר יהיה אחר.
והדבר השני שצריך לדעת זה תקציב.

אחרי שתהיה סגור על שני אלו אפשר יהיה לבדוק איזה מקרן נותן לך את הביצועים הכי טובים למרחק שבחרת.

molvy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

SamiSosa כתב: הייתי מתחיל מלחשוב באמת אם אתה ממש עכשיו רוצה להחליף כי שוק המקרנים לאחרונה מפציץ מוצרים והדגם שעכשיו הוא הכי לוהט עוד חודש כבר יהיה אחר.
והדבר השני שצריך לדעת זה תקציב.
אחרי שתהיה סגור על שני אלו אפשר יהיה לבדוק איזה מקרן נותן לך את הביצועים הכי טובים למרחק שבחרת.
...
ראשית יש לי חדר יעודי להקרנה ואני משתמש במקרן כבר כ 20 שנה כך שאין כלל שאלה אם אני צריך מקרן אני רואה 2-3 סרטים בשבוע והמקרן עובד די חזק

אני יוצא מנקודה אחרת, לא תקציב, כי דרישה של גודל תמונה בהתחשב במרחק המוגבל מהמסך שב שאני יכול להתקין את המקרן

וכמובן איכות המקרן והתמונה שהוא מפיק

לפי מה שאני קורא כרגע יש מקרן אחד שמספק את הביצועים הללו והשאלה אם הוא טוב

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7644
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #6 

לא כתבת מה הקריטריונים האחרים שלך, תקציב וכו'.

מה עם וולריון מקס? נותן אותו כדוגמא בלבד כי הוא נראה מתאים לך, אין לי שום קשר ליבואן או לחברה.
לפי המחשבון כאן זה מתאים למרחק וגודל המסך

https://www.projectorcentral.com/valeri ... or-pro.htm

molvy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

mulder כתב: לא כתבת מה הקריטריונים האחרים שלך, תקציב וכו'.
מה עם וולריון מקס? נותן אותו כדוגמא בלבד כי הוא נראה מתאים לך, אין לי שום קשר ליבואן או לחברה.
לפי המחשבון כאן זה מתאים למרחק וגודל המסך
https://www.projectorcentral.com/valeri ... or-pro.htm
...
כן הוא מתאים אבל הוא הרבה יותר יקר מהאופציה של XGIMI HORIZON 20 שמציג כמעט אותו מפרט (פרט לחוזק ההקרנה שאינו מהותי עבורי)

אבל הוא בפירוש אופציה

אני לא נכנס למגבלות תקציב אלא להתאמה ולאיכות התמונה

אתה יודע להגיד משהו על המקרן הזה?

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10057
נתן תודות: 566 פעמים
קיבל תודות: 583 פעמים

שליחה #8 

molvy כתב: אתה יודע להגיד משהו על המקרן הזה?
...
יש לך פה שרשור שלם על המקרן הזה
viewtopic.php?t=394986

אני הייתי בודק אותו כאופציה, למעשה אני באמת בודק אותו כאופציה.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7644
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #9 

18/07/2026 19:37  
molvy כתב:
כן הוא מתאים אבל הוא הרבה יותר יקר מהאופציה של XGIMI HORIZON 20 שמציג כמעט אותו מפרט (פרט לחוזק ההקרנה שאינו מהותי עבורי)

אבל הוא בפירוש אופציה

אני לא נכנס למגבלות תקציב אלא להתאמה ולאיכות התמונה

אתה יודע להגיד משהו על המקרן הזה?
...
הוולריון אמור להיות בהדגמה באודיוקלאב וקרוסאובר, תוכל לבדוק איתם. לא ראיתי עדיין בעצמי אבל לפי ביקורות והדגמות ביוטיוב אפשר להבין את ההתלהבות.
גם ה xgimi נראה מצוין, תבדוק גם את דגמי ה טיטאן שלהם.

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 677
נתן תודות: 454 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #10 

תסתכל בדקה 18:00

muli77
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 104
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #11 

יש לחברת בנקיו דגם 5850 שיכול לתת מענה בנושא זה ממרחק של 3.6 מטר כלומר מתחילת החדשה עד למסך במרחק של 3.6 מטר תקבל 150 אינץ׳ הודות למערכת מתוחכמת של עדשה מחירו 7000 דולר

molvy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

ככול שאני צולל לתוך החומר נראה לי שה XGIMI TITAN BOIR PRO הוא הבחירה האופטימלית למקרן שמתאים לחדר שלי ונותן לי את הגודל והאיכות שאני מחפש

אני אמתין כמה חודשים כדי להבין מה קורה עם הפיקסלים השרופים במקרן הנוכחי שלי וכדי לקבל חוות דעת יותר מגובשות לגבי המקרן הזה כי כרגע הוא די בתחילת הדרך והוא די יקר

תודה ל emage על סרטון ההשוואה המאוד מפורט ונראה מאוד אמין

molvy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

בשיחה עם XGIMI הם לא שולחים לארץ והיבואן הרשמי שלהם בארץ לא מייבא את הדגם הזה XGIMI TITAN BOIR PRO כך שנגזר עלי להמתין לשינויים ביבוא לארץ על ידי היבואן הרשמי

בינתיים רואה סרטים עם 2 פיקסלים שרופים ... לא מציק יותר מידי

SamiSosa
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

molvy כתב: ראשית יש לי חדר יעודי להקרנה ואני משתמש במקרן כבר כ 20 שנה כך שאין כלל שאלה אם אני צריך מקרן אני רואה 2-3 סרטים בשבוע והמקרן עובד די חזק
אני יוצא מנקודה אחרת, לא תקציב, כי דרישה של גודל תמונה בהתחשב במרחק המוגבל מהמסך שב שאני יכול להתקין את המקרן
וכמובן איכות המקרן והתמונה שהוא מפיק
לפי מה שאני קורא כרגע יש מקרן אחד שמספק את הביצועים הללו והשאלה אם הוא טוב
...
איך הבנת ממה שרשמתי שאני שואל אם אתה צריך מקרן? השאלה הייתה אם אתה צריך אותו עכשיו? כי דגמים חדשים יוצאים כל הזמן אז אם ההחלפה היא עתידית, הדיבור כרגע לא רלוונטי.

אם אתה רוצה להחליף עכשיו ואתה נעול על XGIMI H20 אז עושה רושם שהוא מקרן מעולה. היה לי את הולריון מקס ועכשיו יש לי את XGIMI TITAN NOIR MAX והם כולם טובים למחירם (מחיר קיקסטרטר), עם פלוסים ומינוסים שצריך לבחון.

SamiSosa
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

molvy כתב: בשיחה עם XGIMI הם לא שולחים לארץ והיבואן הרשמי שלהם בארץ לא מייבא את הדגם הזה XGIMI TITAN BOIR PRO כך שנגזר עלי להמתין לשינויים ביבוא לארץ על ידי היבואן הרשמי
בינתיים רואה סרטים עם 2 פיקסלים שרופים ... לא מציק יותר מידי
...
אם אתה חובב הרפתאות, יש גרסה סינית ל-XGIMI NOIR במחיר (יחסית) נוח.
הבעיה היא שהתפריט בסינית. לי אישית זה לא הפריע כשקניתי פעם מקרן של הייסנס מסין. מתרגמים עם הפלאפון, משנים הגדרות ולא נוגעים יותר.

molvy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #16 

SamiSosa כתב: איך הבנת ממה שרשמתי שאני שואל אם אתה צריך מקרן? השאלה הייתה אם אתה צריך אותו עכשיו? כי דגמים חדשים יוצאים כל הזמן אז אם ההחלפה היא עתידית, הדיבור כרגע לא רלוונטי.
אם אתה רוצה להחליף עכשיו ואתה נעול על XGIMI H20 אז עושה רושם שהוא מקרן מעולה. היה לי את הולריון מקס ועכשיו יש לי את XGIMI TITAN NOIR MAX והם כולם טובים למחירם (מחיר קיקסטרטר), עם פלוסים ומינוסים שצריך לבחון.
...
תודה על ההבהרה אכן לא הבנתי את כוונתך

לא אני לא רוצה להחליף עכשיו למרות שיש לי 2 פיקסלים שרופים במקרן הנוכחי אבל אני רוצה להתכונן לרכוש משהו באם הפיקסלים השרופים יתחילו להתפרע

כמו שכתבתי כרגע אין אפשרות לרכוש את ה XGIMI TITAN BOIR PRO לא בארץ ולא ישירות מ XGIMI כך שאין לי הרבה ברירות אלא להמתין

מעניין אותי איך הצלחת להשיג את המקרן שיש לך והאם אתה רוצה למכור אותו? 😊

ולא אני לא רוצה להיכנס להרפתקה של תפריטים בסינית

SamiSosa
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

קיניתי דרך קיקסטרטר (גיוס המונים).
יש מספר חברות מקרנים לגיטימיות (כמו ולריון ו-XGIMI) שהחליטו שזו דרך טוב לשווק חלק מהמקרנים שלהם.
המשלוח לארץ לא זול וגם לא המיסים. ועדיין, המחיר הסופי שווה את זה כי אח"כ המחיר הרשמי בד"כ מכפיל את עצמו.
ממליץ לך להציץ שם כשתרצה לשדרג. תמיד יש מקרן חדש באופק.

molvy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #18 

הצצתי שם ולדעתי אין מקרן של XGIMI באופציות

אציץ שם שוב מידי פעם

כרגע לא רואה משהו מעניין? או שאני מפספס משה?

muli77
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 104
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #19 

אני מבין שיקול מרכזי לקבל תמונה גדולה יותר באותו מרחק ש jvc Sony epson לא יכולות לתת וכאן המקרן שאתה רוצה יצליח לנפק גודל גדול יותר באותו מרחק שסוני או אפסון או jvc לא יוכלו לתת

molvy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #20 

זה שיקול די מרכזי

אבל גם איכות המקרן הוא שיקול מאוד מרכזי

לכן אני מתעניין ב XGIMI שכל הביקורות מהללות את האיכות של המקרנים הללו

שלח תגובה