החזרה ראוטר לסלקום ושימוש בראוטר הפרטי עם טלפון ביתי
שלום לכולם,
אשמח לעזרה בנושא חיבור סלקום סיבים עם טלפון ביתי.
כרגע יש לי אינטרנט סיבים של סלקום עם ראוטר שלהם, והטלפון הביתי מחובר דרך הראוטר של סלקום.
אני מעוניין להחזיר את הראוטר של סלקום ולהשתמש בראוטר פרטי שלי (Wi-Fi 7), כדי לקבל שליטה מלאה על הרשת הביתית ובקרת הורים טובה יותר, אבל אני לא רוצה לוותר על הטלפון הקווי.
בדקתי מול סלקום אפשרות לקבל ONT עם יציאת TEL לטלפון, ונאמר לי שאין להם פתרון כזה. יש רקOnet ללא אופציה לטלפון הביתי
אני מחפש פתרון שבו כל הציוד יהיה בארון התקשורת בכניסה לבית:
* ONT של סלקום עבור הסיב.
* חיבור LAN מה־ONT לראוטר הפרטי שלי (Wi-Fi 7) שישמש כראוטר הראשי.
* פתרון קטן נוסף עבור הטלפון הקווי בלבד (לדוגמה ATA או ציוד אחר של סלקום), בלי להשתמש בראוטר של סלקום כנתב.
האם יש אפשרות לקבל מסלקום ONT או מתאם טלפוניה ללא עלות במקום הראוטר?
האם ניתן להשאיר ציוד קטן שלהם רק עבור שירות הטלפון, וכל ניהול הרשת יעבור לראוטר הפרטי?
אשמח לשמוע איזה פתרון אתם ממליצים מניסיון עם סלקום סיבים וטלפון ביתי.
תודה רבה.
אשמח לעזרה בנושא חיבור סלקום סיבים עם טלפון ביתי.
כרגע יש לי אינטרנט סיבים של סלקום עם ראוטר שלהם, והטלפון הביתי מחובר דרך הראוטר של סלקום.
אני מעוניין להחזיר את הראוטר של סלקום ולהשתמש בראוטר פרטי שלי (Wi-Fi 7), כדי לקבל שליטה מלאה על הרשת הביתית ובקרת הורים טובה יותר, אבל אני לא רוצה לוותר על הטלפון הקווי.
בדקתי מול סלקום אפשרות לקבל ONT עם יציאת TEL לטלפון, ונאמר לי שאין להם פתרון כזה. יש רקOnet ללא אופציה לטלפון הביתי
אני מחפש פתרון שבו כל הציוד יהיה בארון התקשורת בכניסה לבית:
* ONT של סלקום עבור הסיב.
* חיבור LAN מה־ONT לראוטר הפרטי שלי (Wi-Fi 7) שישמש כראוטר הראשי.
* פתרון קטן נוסף עבור הטלפון הקווי בלבד (לדוגמה ATA או ציוד אחר של סלקום), בלי להשתמש בראוטר של סלקום כנתב.
האם יש אפשרות לקבל מסלקום ONT או מתאם טלפוניה ללא עלות במקום הראוטר?
האם ניתן להשאיר ציוד קטן שלהם רק עבור שירות הטלפון, וכל ניהול הרשת יעבור לראוטר הפרטי?
אשמח לשמוע איזה פתרון אתם ממליצים מניסיון עם סלקום סיבים וטלפון ביתי.
תודה רבה.
אלי,
חפש שרשור על או טלפון פרטי מול הוט. במידה והם לא עושים בעיות עם פרטי המשתמש (תבדוק!!), אז אותו ציוד-מתאם/תוכנה ואותו רעיון...
הבנתי שהרעיון הוא לבדוק אפשרות של טלפון פרטי מול ספק התקשורת, כמו במקרה של HOT — במידה והספק מאפשר לקבל את פרטי המשתמש (SIP), ואז להשתמש במתאם ATA או פתרון תוכנתי במקום להיות תלוי בראוטר של הספק.
המטרה שלי היא להחזיר את הראוטר של סלקום ולהשאיר בארון התקשורת בכניסה לבית ציוד מסודר:
סיב → ONT של סלקום
├── ראוטר פרטי Wi-Fi 7 (ניהול כל הרשת הביתית ובקרת הורים)
└── ATA / פתרון אחר עבור הטלפון הביתי
בנוסף, רציתי לשאול האם קיים אצל סלקום ציוד קטן יותר (למשל ONT/ראוטר קומפקטי) שיש בו גם חיבור לסיב וגם יציאת טלפון (TEL), שאפשר להשאיר רק עבור שירות הטלפון ולשרשר אותו לצד הראוטר הפרטי?
כלומר שהכול יישאר בארון התקשורת:
סיב → ציוד סלקום קטן עבור הטלפון + חיבור לראוטר הפרטי Wi-Fi 7
האם מישהו מכיר פתרון כזה מול סלקום או ביצע התקנה דומה?
אשמח לשמוע מניסיון.
תודה!
המטרה שלי היא להחזיר את הראוטר של סלקום ולהשאיר בארון התקשורת בכניסה לבית ציוד מסודר:
סיב → ONT של סלקום
├── ראוטר פרטי Wi-Fi 7 (ניהול כל הרשת הביתית ובקרת הורים)
└── ATA / פתרון אחר עבור הטלפון הביתי
בנוסף, רציתי לשאול האם קיים אצל סלקום ציוד קטן יותר (למשל ONT/ראוטר קומפקטי) שיש בו גם חיבור לסיב וגם יציאת טלפון (TEL), שאפשר להשאיר רק עבור שירות הטלפון ולשרשר אותו לצד הראוטר הפרטי?
כלומר שהכול יישאר בארון התקשורת:
סיב → ציוד סלקום קטן עבור הטלפון + חיבור לראוטר הפרטי Wi-Fi 7
האם מישהו מכיר פתרון כזה מול סלקום או ביצע התקנה דומה?
אשמח לשמוע מניסיון.
תודה!
אלי,
המכשיר חסר-השם של בזק מתפקד כיציאת טלפון + ברידג' לאינטרנט (לא ראוטר)?
נראה גדול.
חיפשתי פעם דבר כזה, ללא מסקנה:
viewtopic.php?t=396792&start=180#p3396396+
נראה גדול.
חיפשתי פעם דבר כזה, ללא מסקנה:
viewtopic.php?t=396792&start=180#p3396396+
נראה סוג של מתאם סיב+שיחות. מעניין מה המהירות של הפורט... הניחוש שלי - לא יותר מ ג'יגה, ואז חבל..
- ziv67
- חבר פעיל

- תגובות: 62
- שם מלא: ziv
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
- יצירת קשר:
לדעתי ההתקן של בזק פשוט יכול לשבת ב LAN ולהתחבר על האינטרנט ל SIP של בזק ולספק קו טלפון נייח.
לגבי סלקום, גם אני ביררתי מולם אמרו שאין להם פתרון
לגבי סלקום, גם אני ביררתי מולם אמרו שאין להם פתרון
ולשם מה הכניסה של הסיב?ziv67 כתב: לדעתי ההתקן של בזק פשוט יכול לשבת ב LAN ולהתחבר על האינטרנט ל SIP של בזק ולספק קו טלפון נייח.
לגבי סלקום, גם אני ביררתי מולם אמרו שאין להם פתרון...
שווה לברר .. בד"כ הם לא נותנים בכלל ont. אגב, בpdf מציינים במפורט "מתאם לסיב אופטי"..
יש לך מושג כמה עולה "השירות"? אומשהתשלום הוא רק על קו הטלפון?
יש לך מושג כמה עולה "השירות"? אומשהתשלום הוא רק על קו הטלפון?
- ziv67
- חבר פעיל

- תגובות: 62
- שם מלא: ziv
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
- יצירת קשר:
במה שאני ראיתי 27 ש"ח לחודש רק לקו טלפוןrafi_d כתב: שווה לברר .. בד"כ הם לא נותנים בכלל ont. אגב, בpdf מציינים במפורט "מתאם לסיב אופטי"..
יש לך מושג כמה עולה "השירות"? אומשהתשלום הוא רק על קו הטלפון?...