תכנון תקשורת ובית חכם בדירה חדשה מקבלן, אשמח לחוות דעת והמלצות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Jekyll פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני נמצא כרגע בתהליך רכישת דירה חדשה מקבלן. הדירה עדיין בשלבי בנייה, וכחלק מהתהליך אני צריך להעביר לקבלן תוכניות והנחיות שונות לגבי הדירה, בין היתר בנושא תקשורת ותשתיות לבית חכם.

מדובר בדירה יחסית קטנה: 4 חדרים, כ־90 מ״ר, עם מרפסת חיצונית קטנה.

המטרה שלי היא לתכנן מראש תשתית תקשורת טובה, יציבה וגמישה, שתוכל לשרת אותי לשנים קדימה, ובמקביל לאפשר שילוב נוח של בית חכם בלי להינעל על ספק או מערכת סגורה.

בנושא הבית החכם, חשוב לי מאוד להימנע מפתרון שהוא Vendor Lock-in. אני מעדיף ללכת על פתרון כמה שיותר סטנדרטי, מודולרי ופתוח. לכן כרגע התכנון שלי הוא בעיקר לדאוג לכך שבתשתיות החשמל יעברו קווי אפס לנקודות הרלוונטיות, ושקופסאות המתגים והשקעים יהיו עמוקות / גדולות מספיק. בהמשך אני מתכנן להשתמש ברכיבים בסגנון Shelly, שיוכלו להתחבר דרך WiFi, Zigbee או Matter, ולחבר אותם ל־Home Assistant.

מבחינת תשתית הרשת בבית, חשבתי לבקש מהקבלן לפרוס כבלי CAT6A.
אשמח לדעת האם לדעתכם זו בחירה נכונה לדירה כזו, או שעדיף ללכת על תקן / סוג כבל אחר. בנוסף, האם מספיק להגדיר לקבלן “CAT6A”, או שיש דגשים נוספים שכדאי לציין, כמו סוג הכבל, סיכוך, שקעי קצה, פאנל בארון התקשורת וכו׳?

מבחינת נקודות רשת, התכנון הראשוני שלי הוא לבקש נקודת רשת אחת בכל חדר. במקומות שבהם אצטרך יותר מחיבור אחד, למשל בסלון, חשבתי פשוט לחבר סוויץ׳ מקומי לנקודה הקיימת ולפצל משם למכשירים נוספים.
אשמח לשמוע האם לדעתכם זו גישה נכונה, או שעדיף כבר בשלב הבנייה לבקש יותר מנקודת רשת אחת באזורים מסוימים, למשל בסלון, בפינת עבודה, ליד טלוויזיות וכו׳.

מבחינת ציוד התקשורת עצמו, אני שוקל ללכת על ציוד של UniFi. כבר תקופה שאני מתרשם מהמוצרים ומה־Ecosystem שלהם, ונראה לי שזה יכול להתאים לדירה. חשבתי לשים Cloud Gateway בארון התקשורת, ואם יש דגם מתאים עם כ־5 חיבורי רשת, לחבר ממנו ישירות את נקודות הרשת שמגיעות מהחדרים.

בנושא ה־WiFi, חשבתי להתקין Access Point תקרתי של UniFi במיקום מרכזי יחסית בדירה. הרעיון הוא שהוא לא יהיה סגור בתוך ארון התקשורת, אלא מותקן בתקרה במקום פתוח ומרכזי, כדי שיוכל לספק כיסוי WiFi טוב לכל הדירה.

בנוסף, יש לי NAS שמשמש אותי גם כשרת ביתי, ועליו אני מתכנן להריץ את Home Assistant כדי לנהל את כל רכיבי הבית החכם. אחד הדברים שאני עדיין מתלבט לגביהם הוא איפה נכון למקם את ה־NAS. מצד אחד הייתי שמח שהוא יהיה מוסתר, אולי באזור ארון התקשורת, ומצד שני חשוב לי שיהיו לו אוורור ותנאים מתאימים, כדי שלא יתחמם או יעשה רעש במקום לא מתאים.

אשמח מאוד לשמוע את דעתכם על התכנון:
האם יש משהו שהייתם עושים אחרת?
האם יש נקודות תקשורת או תשתיות שכדאי להוסיף כבר עכשיו?
האם CAT6A זו בחירה נכונה?
האם נקודת רשת אחת בכל חדר וסוויץ׳ מקומי במקומות שצריך זו גישה טובה?
האם יש דגשים מיוחדים לגבי UniFi, WiFi תקרתי, ארון תקשורת, NAS או Home Assistant?
והאם יש משהו חשוב שלא חשבתי עליו ושכדאי לי להכניס לתכנון כבר בשלב הזה?

תודה רבה מראש לכל מי שיוכל לעזור, להעיר ולהאיר.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3396
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 327 פעמים

שליחה #2 

ציינת נכון את כל הנקודות הרלוונטיות.
יש כאן את העיקר בנושא תקשורת .

https://share.google/aimode/ktSto7q7mcNB4Zyl7

מסתבר שיש חובה להכנות לא רק לתקשורת פנימית, אלא גם לקו אופטי עד ארון התקשורת..

גודל קופסאות המתגים גם חשוב. 3 gang )120) מקובל כאן, תראה אם יתאים לגודל שהפנלים שתרכוש. כמות שקעים לחדר - זה עניין של נוחות מול עלות. אמרת נכון - מתג תמיד יתן מענה.
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 743
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #3 

קח בחשבון הוספת נק' גישה בממ"ד. גם אם תמצא מיקום מספק לנק' גישה אחת במיקום מרכזי סביר שזה לא יהיה יעיל בממ"ד עם דלת סגורה.
כיוון שאתה מתכנן ציוד של ubiquiti אולי תשקול העברת שני קווים לממ"ד, אחד עבור שקע פנוי לכל צורך שלא יהיה והשני עבור נק' הגישה.
נראה שמתג של 5 פורטים יהיה קטן מידי. אם יש לך 4 חדרים אז תצטרך מתג של 8 פורטים - 4 לחדרים ועוד 2 לנק' הגישה.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #4 

תשתיתית, ברגע שיש נקודת רשת בכל חדר/ממד, תוספת נקודת גישה עפ הצורך דרכה בהמשך היא טריוויאלית.

Jekyll פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

rafi_d כתב: ציינת נכון את כל הנקודות הרלוונטיות.
יש כאן את העיקר בנושא תקשורת .
https://share.google/aimode/ktSto7q7mcNB4Zyl7
מסתבר שיש חובה להכנות לא רק לתקשורת פנימית, אלא גם לקו אופטי עד ארון התקשורת..
גודל קופסאות המתגים גם חשוב. 3 gang )120) מקובל כאן, תראה אם יתאים לגודל שהפנלים שתרכוש. כמות שקעים לחדר - זה עניין של נוחות מול עלות. אמרת נכון - מתג תמיד יתן מענה.
...
אכן נדאג שגודל הקופסאות יהיה מספיק גדול בשביל שרכיבי Shelly יוכלו להתחבר לכבלי החשמל. בנוסף להעברת קו אפס.
מבחינת נוחות מול עלות - כרגע העלות לא רלוונטית. יש לי את החופש לבחור כאוות נפשי, לכן אעדיף לבחור לפי נוחות בלי להתחשב בעלות.

UriM כתב: קח בחשבון הוספת נק' גישה בממ"ד. גם אם תמצא מיקום מספק לנק' גישה אחת במיקום מרכזי סביר שזה לא יהיה יעיל בממ"ד עם דלת סגורה.
כיוון שאתה מתכנן ציוד של ubiquiti אולי תשקול העברת שני קווים לממ"ד, אחד עבור שקע פנוי לכל צורך שלא יהיה והשני עבור נק' הגישה.
נראה שמתג של 5 פורטים יהיה קטן מידי. אם יש לך 4 חדרים אז תצטרך מתג של 8 פורטים - 4 לחדרים ועוד 2 לנק' הגישה.
...
כלומר אתה ממליץ להוסיף ממש עוד Access Point ישירות בחדר של הממ״ד? בנוסף ל- Access Point התקרתי של Ubiquiti שאני אשים במסדרון הבית בשביל כיסוי לכל הבית?
אם כן, ככל הנראה אני אביא Access Point מבוסס קיר של Ubiquiti. או שזה קצת over-kill בשביל חדר אחד בלבד?
בנוגע לכמות הפורטים - אם אני לא טועה, לא קיים Cloud Gateway של Ubiquiti עם 8 פורטים. מה שאומר שזה ידרוש ממני להוסיף סוויץ׳ כבר בארון התקשורת? הבנתי נכון?

rafi_d כתב: תשתית, ברגע שיש נקודת רשת בכל חדר/ממד, תוספת נקודת גישה עפ הצורך דרכה בהמשך היא טריוויאלית.
...
לא הבנתי את כוונת ההודעה פה. אני אכן אדאג לנקודת רשת בכל חדר (ובממ״ד נקודה נוספת).
בגלל שהתשתית כל כך חשובה, אני מנסה לדאוג מעכשיו שהתשתית תהיה טובה ככל הניתן.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #6 

הכוונה, שAP לא "חשוב" כשיקול בהקשר להכנת תשתית. ברגע שיש נקודת רשת בכל חדר (ממד), יש תמיד אפשרות לחבר דרכה AP אם מתעורר הצורך.
אצלי למשל הממד בדיוק מול ארון התקשורת ובו הנתב, אז יש כיסוי ללא AP...
לא צריך לקנות AP מראש, לפני שבודקים בפועל אם צריך...

כן חשוב קוטר הצנרת, למשל. קבלנים נוהגים לשים של 20ממ , ותקפיד על 25 (עדיף אפילו שני צינורות לכל חדר). ההשחלה תהיה אפשרית בעתיד ל2-3 כבלים/נקודות.

Jekyll פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

rafi_d כתב: הכוונה, שAP לא "חשוב" כשיקול בהקשר להכנת תשתית. ברגע שיש נקודת רשת בכל חדר (ממד), יש תמיד אפשרות לחבר דרכה AP אם מתעורר הצורך.
אצלי למשל הממד בדיוק מול ארון התקשורת ובו הנתב, אז יש כיסוי ללא AP...
לא צריך לקנות AP מראש, לפני שבודקים בפועל אם צריך...
כן חשוב קוטר הצנרת, למשל. קבלנים נוהגים לשים של 20ממ , ותקפיד על 25. ההשחלה תהיה אפשרית בעתיד ל2-3 כבלים/נקודות.
...
עד כדי.. מאחר וכן צריך להכין תשתית של העברת כבל בתקרה בשביל פיתרון AP תקרתי של Ubiquiti.

תודה על ההערה של קוטר הצנרת. אבקש מהקבלן.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #8 

לא הייתי מהמר על כך שהוא יסכים לסלול לך תעלה בבטון אל תקרת ממ"ד (אלא אם תוכננה כבר לפני היציקה מראש) ...

alchemy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 749
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #9 

AP בממ"ד זה די חובה, בשנים האחרונות בילינו די הרבה בממ"ד וכנראה שנבלה גם בעתיד לצערי.
בזכות זה שבתכנון רשת ביתית מראש שמתי 3 יחידות AP ב MESH, כאשר אחת מהן בממ"ד, לא הייתה בעיה עם אינטרנט בממ"ד.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #10 

בהחלט, רק לא חייבים תקרתי, מניחים אותו בסמוך לשקע בקיר

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #11 

ה-APs של Unifi הם PoE, ולכן אני מסכים עם @UriM שמומלץ להעביר קו רשת נפרד ל-AP, כי זה חוסך PoE switch נוסף בממ״ד. מה שכן, בד״כ הקבלן מעביר ל-office box גם כבל טלפון וגם Coax, ששניהם מיותרים, ואפשר להחליף אותם בכבלי רשת לאחר הכניסה לדירה.
אין צורך ב-Wall AP. הנקודות העגולות הרגילות עובדות מצויין גם על הקיר, ובהתחשב בכך שהכיסוי הנדרש של הנקודה הספציפית הזו הוא רק לממ״ד, אפשר לחבר אותה לקיר ליד ה-office box, זה לגמרי מספיק. חציבה בממ״ד זה דבר יקר, ובמקרה הזה ממש לא הכרחי.
בכל מקרה אתה רוצה switch בארון התקשורת. ל-gateway בד״כ אין מספיק כח PoE כדי להחזיק מספר 2-3 APs, שלא לדבר על מצלמות, והוא גם מאוד מוגבל בתור switch.
שים לב שאם יש לך קירות בטון בדירה, הם מנחיתים דרמטית את יכולת הקליטה, אתה יכול להשתמש ב-http://design.ui.com כדי לתכנן איפה לשים את הנקודות. ספציפית הקליטה של 6GHz נפגעת מאוד מהר.

Jekyll פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

הפיתרון התקרתי שהתכוונתי אליו היה במסדרון הבית, לא עבור הממ״ד.
עבור הממ״ד תכננתי Wall AP, אבל כנראה שאוכל לקחת גם את ה״רגיל״ לפי@dr0r

רק מה שבסוף לא הצלחתי להבין יותר מדי זה הציוד. ה- Gateway לא יהיה מספיק טוב ל- PoE ולשאר הציוד? אם כן מה עליי לעלות?
איזה מוצרי UniFi אצטרך בסופו של דבר סך הכל? :)

תודה שוב

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

בניית המערכת תלויה בצרכים.
אם אין הרבה צרכנים, טלפונים, מחשבים, טאבלטים, רכיבי IoT, אז אפשר להסתפק בנתב זול כגון ה-UCG-Ultra, שיספק קישוריות עד 1Gb והוא עולה רק כ-550 ש"ח (בארץ). אם הדרישות גבוהות, או שמתוכננת קישוריות מעל 1GB, אז תצטרך לעלות ל-UCG-Fiber שכבר עולה כ-1500.

מלבד הנתב תצטרך מתג. אם רשת פנימית של 1GB מספיקה לך (לי, למשל, היא מספיקה) אז ה-USW-Ultra-60W, שיש לו 8 פורטים PoE והוא עולה כ-700 ש"ח יעשה את העבודה מצויין. אם תרצה לעלות לרשת של 2.5GB אז יש את ה-USW-Flex-2.5G-8-PoE שיש לו 8 פורטים של 2.5GB ועוד פורט של 10GB נחושת או SFP והוא עולה כ-1100 (לא בטוח שכולל ספק הכח).

לגבי ה-APs לממ"ד. לדעתי מספיק משהו זול, ה-U6 Pluse או ה-U7-Lite כיוון שהוא אמור לשרת רק את הממ"ד אז אין סיבה לשים שם משהו מעבר.
ה-AP שאתה מתכנן למסדרון זה כבר עניין אחר. אם הדירה בנויה בצורה מאורכת לא בטוח ש-AP אחד יספיק. ואם יש מרפסת או גינה אז צריך לקחת גם אותם בחשבון (אם רוצים שם WiFi).
יכול להיות, שמלבד הכנה ל-AP אחד במסדרון, שווה לשקול 2 נק' בצורה שתתן כיסוי טוב יותר לכל הבית. יהיה לכם מבאס מאוד אם אחרי כל ההכנה המקדימה ה-WiFi יקרטע בכל מיני נקודות בבית.

Jekyll פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

UriM כתב: בניית המערכת תלויה בצרכים.
אם אין הרבה צרכנים, טלפונים, מחשבים, טאבלטים, רכיבי IoT, אז אפשר להסתפק בנתב זול כגון ה-UCG-Ultra, שיספק קישוריות עד 1Gb והוא עולה רק כ-550 ש"ח (בארץ). אם הדרישות גבוהות, או שמתוכננת קישוריות מעל 1GB, אז תצטרך לעלות ל-UCG-Fiber שכבר עולה כ-1500.
מלבד הנתב תצטרך מתג. אם רשת פנימית של 1GB מספיקה לך (לי, למשל, היא מספיקה) אז ה-USW-Ultra-60W, שיש לו 8 פורטים PoE והוא עולה כ-700 ש"ח יעשה את העבודה מצויין. אם תרצה לעלות לרשת של 2.5GB אז יש את ה-USW-Flex-2.5G-8-PoE שיש לו 8 פורטים של 2.5GB ועוד פורט של 10GB נחושת או SFP והוא עולה כ-1100 (לא בטוח שכולל ספק הכח).
לגבי ה-APs לממ"ד. לדעתי מספיק משהו זול, ה-U6 Pluse או ה-U7-Lite כיוון שהוא אמור לשרת רק את הממ"ד אז אין סיבה לשים שם משהו מעבר.
ה-AP שאתה מתכנן למסדרון זה כבר עניין אחר. אם הדירה בנויה בצורה מאורכת לא בטוח ש-AP אחד יספיק. ואם יש מרפסת או גינה אז צריך לקחת גם אותם בחשבון (אם רוצים שם WiFi).
יכול להיות, שמלבד הכנה ל-AP אחד במסדרון, שווה לשקול 2 נק' בצורה שתתן כיסוי טוב יותר לכל הבית. יהיה לכם מבאס מאוד אם אחרי כל ההכנה המקדימה ה-WiFi יקרטע בכל מיני נקודות בבית.
...
תודה רבה.
בנוגע לנקודת AP נוספת - אני מזכיר שהדירה די קטנה - 90 מ״ר של 4 חדרים. ממה שבדקתי ה- U7, אפילו הפשוט ביותר, מכסה די בקלות מעבר ל- 120 מ״ר.
לכן, האם אתה חושב שיהיה צורך ב- AP נוסף? (במידה וכן, אולי אני לא אכין תשתית לזה ו״במקרה הגרוע״ אני אקנה U7 In Wall ואחבר בסלון. אני די מעדיף להמנע מעוד AP תקרתי, בטח במקום מרכזי כמו בסלון. ה- AP התקרתיים לא אסתטיים כל כך).
דעתך?

alchemy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 749
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #15 

Jekyll כתב: תודה רבה.
בנוגע לנקודת AP נוספת - אני מזכיר שהדירה די קטנה - 90 מ״ר של 4 חדרים. ממה שבדקתי ה- U7, אפילו הפשוט ביותר, מכסה די בקלות מעבר ל- 120 מ״ר.
לכן, האם אתה חושב שיהיה צורך ב- AP נוסף? (במידה וכן, אולי אני לא אכין תשתית לזה ו״במקרה הגרוע״ אני אקנה U7 In Wall ואחבר בסלון. אני די מעדיף להמנע מעוד AP תקרתי, בטח במקום מרכזי כמו בסלון. ה- AP התקרתיים לא אסתטיים כל כך).
דעתך?
...

בדירה הקודמת שלי שהייתה בערך 90 מ"ר AP בודד שהיה על התקרה במסדרון סיפק פתרון מצויין לכל הדירה.

העניין של AP ממ"ד זה אחרת, עם דלת סגורה רוב הסיכויים שלא תהייה לך קליטה טובה, בוא נגיד שאם כן הייתי מתחיל לדאוג לגבי איכות האטימה של הממ"ד.

Jekyll פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

alchemy כתב: בדירה הקודמת שלי שהייתה בערך 90 מ"ר AP בודד שהיה על התקרה במסדרון סיפק פתרון מצויין לכל הדירה.
העניין של AP ממ"ד זה אחרת, עם דלת סגורה רוב הסיכויים שלא תהייה לך קליטה טובה, בוא נגיד שאם כן הייתי מתחיל לדאוג לגבי איכות האטימה של הממ"ד.
...
כן, לקחתי בחשבון את ההערות שלכם בנוגע לממ״ד. אני בהחלט אקנה AP נוסף של UniFi שיהיה בממ״ד.
תודה

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2789
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #17 

מציע לך לפרוס כמה שיותר נקודות תקשורת קויות בתצורת כוכב לסוויץ המרכזי. זה יחסוך לך פריסת סוויצ'ים נוספים בנקודות שתגלה שיש בהם יותר צרכנים משצפית בתחילה.
אם הממ"ד משמש גם כחדר שינה לילד, כדאי למשוך לשם לפחות קוים לפינת מחשב, טלוויזיה, סטרימר ו-AP לתקשורת אלחוטית מזדמנת. כך גם בחדרים אחרים. בסלון מתחת לטלוויזיה עדיף לפחות לטלוויזיה וסטרימר. כנ"ל לאינטרקום חכם מחוץ לדירה ובכניסה שלה לפנל תקשורת. הקבלן אמנם יתקין לך אינטרקום, אבל ישתמש בכבל דו גידי פשוט, וסיכוי רבש שתרצה משהו מתקדם שמתריע בסלולרי גם כשאתה מחוץ לבית.
אם בכוונתך להתקין מצלמות קבועות, גם אליהם תפרוס.
תגדיל את קוטר הצינור למריקף 25 מ"מ לפחות כדי לאפשר השחלה עתידית של יותר מקו אחד בצינור.
תבקש לבדוק לפני שהחשמלאי מבטן את הצינורות, שהוא לא מכוף אותם יתר על המידה בסיבובים קשים בקירות, ולא מחליף אותם במהלך של קו, בצינור ירוק שרשורי, שכן הוא יהווה לך צוואר הבקבוק בהשחלות עתידיות.
תבקש להשחיל את הקוים שלך מיד לאחר שהחשמלאי מניח את הצינורות לבני שהוא מבטן אותם, וכך תבטיח השחלה חלקה.
בהצלחה!

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

הנתונים שהיצרנים מפרסמים לגבי שטח הכיסוי של AP שונים מתייחסים, להבנתי, לבניה עם קיר גבס (drywall). הבניה בארץ, עם לבנים, מקטינה את המספר הזה בלא מעט.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #19 

נתוני הכיסוי המפורסמים הם בתנאים אידאליים, של אולם פתוח. אי אפשר להסתמך עליהם בשום צורה. תעלה את תוכנית הדירה ל-design.ui.com ותבדוק מה באמת נדרש.

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 343
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #20 

Jekyll כתב: אשמח מאוד לשמוע את דעתכם על התכנון:
האם יש משהו שהייתם עושים אחרת?
האם יש נקודות תקשורת או תשתיות שכדאי להוסיף כבר עכשיו?
האם CAT6A זו בחירה נכונה?
האם נקודת רשת אחת בכל חדר וסוויץ׳ מקומי במקומות שצריך זו גישה טובה?
האם יש דגשים מיוחדים לגבי UniFi, WiFi תקרתי, ארון תקשורת, NAS או Home Assistant?
והאם יש משהו חשוב שלא חשבתי עליו ושכדאי לי להכניס לתכנון כבר בשלב הזה?
...
תפריד מחשבתית בין התשתית לציוד. את הציוד תשדרג נידי פעם, אבל תשתית יהיה לך קשה מאד לשדרג בעתיד. תתמקד בתשתית הקווית.
CAT6A הכי טוב שיש היופ לפריסת קווים בבתים. CAT7 ו CAT8 אינם שדרודים אלא טכנולוגיות אחרות שפחות מתאימות לבתים.
בדירה 90 מ״ר AP תקרתי מיותר לחלוטין. נתב טוב יכסה היטב את כל הבית אולי חוץ מהממד.
אני הייתי שם שתי נקודות בכל חדר ובאזורים כמו ליד הטלוויזיות וחדר עבודה אן איפה שתמקם את ה NAS יותר.
ארון תקשורת גדול עם מספיק נקודות חשמל ומקום לכל הציוד ואולי גם ציוד עתידי כשכל הקווים מגיעים אליו בצינורות רחבים. לא הייתי מפזר סוויצ'ים בבית.
ל WIFI תוכל לדאוג בשלב יותר מאוחר כאשר תכנס לדירה. בכל מקרה אי אפשר לדעת מראש מה יהיה עם ה WIFI כי זה תלוי בצורת הבנייה ויש גם עניין של החזרים והתבאכויות ושאר ירקות...
ממד הכי גדול הוא 12 מ״ר. אם יהיה צורך, AP הכי קטן ובסיסי שמחובר קווית לנתב הראשי יעשה את העבודה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”