NOKIA ONT וFIRMWARE לא מאושר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
shaked פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 894
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #1 

היי,
משתמש ב-G-010G-Q תקין בגרסה מאושרת, והבנתי שאפשר לחלץ את הקושחה דרך חיבור סיראלי.
למטרות גיבוי וניסוי החלטתי להזמין עוד 2. כצפוי, הן הגיעו בגרסת תוכנה שונה, ומסתבר שיש גם 2 גרסות חומרה.

מה יקרה בחיבור שלהן ל1 מתשתיות הסיבים? האם יש סיכוי שיישלח עדכון גרסה מה ISAM? או שהאקטיבציה תצליח אבל לא יהיה חיבור?

תודה

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 460
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 153 פעמים

שליחה #2 

27/06/2026 13:27  
shaked כתב:
למטרות גיבוי וניסוי החלטתי להזמין עוד 2. כצפוי, הן הגיעו בגרסת תוכנה שונה,
...
מאיפה הזמנת ועם איזה גרסאות קושחה קיבלת?

מה יקרה בחיבור שלהן ל1 מתשתיות הסיבים? האם יש סיכוי שיישלח עדכון גרסה מה ISAM? או שהאקטיבציה תצליח אבל לא יהיה חיבור?
...
כנראה שבחיבור לתשתית IBC יש סיכוי לא רע שבתהליך האקטיבציה המכשיר יעבור שידרוג לגרסת הקושחה שמאושרת אצלם. אמנם לא נתקלתי בהקשר הזה במידע קונקרטי לגבי ה-G-010G-Q, אבל היו די הרבה דיווחים על כך שהמערכות שלהם נוהגות לעדכן גרסאות קושחה של מתאמי סיב כחלק מתהליך האקטיבציה. בכלל זה, היו גם דיווחים על מכשירים שנדפקו לחלוטין בתהליך הזה בגלל שהותקנה עליהם גרסת קושחה לא מתאימה.

כנראה שבתשתית בזק עדכוני קושחה כאלה של מתאמי סיב פרטיים לא מתבצעים. כנראה גם שבשתי התשתיות אין בעיה טכנית לבצע אקטיבציה של מכשירים עם גרסת קושחה שאיננה מאושרת ושהם יעבדו באופן תקין. הבעיה היא שבטווח זמן כלשהו אחרי האקטיבציה (כנראה שעות או ימים, לרוב) השימוש בקושחה הלא מאושרת מתגלה והמכשיר מנותק מהרשת. יתכן גם שהמספר הסידורי שלו מוכנס לרשימה שחורה של מספרים סידוריים שלא ניתן יותר להשתמש בהם באותה תשתית (וגם לא ברור אם ואיך ניתן להלבין אותם מחדש).

whatevernevermind
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 125
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #3 

shaked כתב: היי,
משתמש ב-G-010G-Q תקין בגרסה מאושרת, והבנתי שאפשר לחלץ את הקושחה דרך חיבור סיראלי.
למטרות גיבוי וניסוי החלטתי להזמין עוד 2. כצפוי, הן הגיעו בגרסת תוכנה שונה, ומסתבר שיש גם 2 גרסות חומרה.
תודה
...
יש יותר מ-2 גרסאות חומרה, ויש גם את G-010G-T שהוא זהה רק בעל פורט RJ45 של 2.5G במקום 1G.

אני מניח שאם קיבלת גרסאת קושחה לא נתמכת אז לא הזמנת מישראל (מה גם שלא ניתו לרכוש את המוצרים האלה בישראל...). כאן צריך להבין שלכל מדינה ולרוב אף לכל מפעיל תשתית יש גרסאות מותאמות. זה נכון לכמעט 100% מהקושחות של המוצרים שבדקתי בישראל - ממש יש התאמה בתוך הקושחה עבור דרישות המפעיל ולרוב זה ממש מצויין שם (רואים למשל "bezeq" בהגדרות הפנימיות של הקושחה).
זה נכון לכל מדינה ומפעיל ולכן סביר שמה שקיבלת הוא מותאם למפעיל שמכר למי שקנית ממנו. למוצר הספציפי שאתה מזכיר אני ראיתי לפחות 3 "משפחות"/דורות של קושחה, כולל התאמות לספקיות כאלה ואחרות.

מסיבה זו, אני מאוד ממליץ לא לחבר לתשתית ישראלית כלשהי. זה יכול לעבוד, אבל גם יכול לא לעבוד, וגרוע מכך - להזיק לתשתית, שזו הסיבה שהמפעילות דורשות גרסה ראשונית מאושרת מלכתחילה.

מניסיוני, גם בזק וגם IBC משדרגות מגרסה מאושרת לגרסה "אחרונה" ומתוקנת מבחינתן. אגב לפעמים זה עם אותו מספר גרסה בדיוק אבל קימפול ותוכן מעט שונים. IBC בפרט הרסו לי מכשיר אחד שדחפו לו מרחוק גרסה לא תואמת, למרות שהתחלתי מגרסה תואמת ומאושרת (בוצע על ידי מתקין רשמי של הספקית שלא היה לו שמץ של מושג למה הוא הרס לי את המכשיר). כתבתי על זה ארוכות (מאוד) כאן בפורום. חפש שרשורים ראשונים שלי אם זה מעניין אותך.

אגב, לIBC יש גם איזורים שבהם הOLT אינו Nokia בכלל וכנראה שאין שם ISAM אלא מוצר של DASAN. למזלי/לצערי אצלי זה כן היה ISAM מה שאפשר להם להרוס לי מרחוק את המוצר (פירוט בשרשור ההוא...).

אני ממליץ פשוט להשתמש במוצר שהספקיות מספקות לך בחינם ולא להתעסק עם ONT פרטי אלא אם יש לך סיבה ממש ממש טובה...

אגב, את הקושחה ניתן לחלץ גם בלי סריאלי וגם בלי לפתוח את המכשיר, אבל באמת - לשם מה?

shaked פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 894
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #4 

תודה רבה
itfan כתב: מאיפה הזמנת ועם איזה גרסאות קושחה קיבלת?
...
EBAY אנגליה, עודפים של OPENREACH. יש לפחות 2 P/N תחת אותו דגם שמתנהגים קצת אחרת. אצלי יש גישה לממשק ווב, גרסה
3FE45655BOCK**
(זהה ב-Active/Standby software version) ולא מופיעה בחיפוש בשום מקום.
27/06/2026 16:49  
whatevernevermind כתב:
...
הכוונה שלי ל-Hardware version בממשק, עדיין לא הספקתי לפתוח ולהשוות. מופיע שם P/N בתוספת 01/02, שאולי רומז ל-ICS.
הסיריאלי וה-MAC על הקופסה זהים למוצר עצמו, אבל משום מה MREV 03 ICS 03.
G-010G-T לא תואם ל-IBC ופחות זמין.

זה ניסוי לא יקר שמיועד לגיבוי ולטובת התעסקות עם עדכונים/צריבות.
המטרה העיקרית היא לחלץ את הגרסה המאושרת בלי להרוס את המכשיר הישראלי שקניתי, כי אותו קצת קשה להחליף.

אני זוכר את השרשור שלך ואאל"ט גם אצלי זה נוקיה. בגלל זה תהיתי לגבי האופציה לעדכון מ-ISAM.
אבל זה נראה בעייתי, אז אעשה את זה ידנית ואבדוק.
אגב, את הקושחה ניתן לחלץ גם בלי סריאלי וגם בלי לפתוח את המכשיר, אבל באמת - לשם מה?
...
הכוונה דרך SSH? מעניין אם/עד כמה OPENREACH חסמו את זה. בתקווה שזה לא כמו בדגם מ-Bouygues שנפסל בגלל זה.
OPENREACH
OPENREACH
OPENREACH
OPENREACH
NOKIA IL
 NOKIA IL

whatevernevermind
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

shaked כתב:
המטרה העיקרית היא לחלץ את הגרסה המאושרת בלי להרוס את המכשיר הישראלי שקניתי, כי אותו קצת קשה להחליף.
...
המוצר הזה הוא מוצר גנרי של CIG. למעשה זה המוצר עם הכי הרבה התאמות ותת-התאמות מכולם, והוא נפוץ כמעט בכל המדינות בעולם, ולא רק תחת הגרסאות של נוקיה.

מכיוון שזה מוצר OEM לחלוטין, יש המון גרסאות חומרה ותוכנה שונות שמתאימות לפרמטרים השונים - צבע, צורה, לוגו, הledים, סוג חיבור החשמל, סוג שקע הסיב, עוצמת השידור האופטי, תקני תקשורת שונים ומשונים, ממשק קנפוג פעיל או מבוטל, סיסמאות דיפולטיות לניהול, הזדהות החומרה והזדהות המשתמש, ועוד ועוד.

איך זה עובד? בתוך המוצר "צרוב" (=רשום בflash על חלק שאמור לדמות eeprom) בלוק מידע עם פרטי החומרה שלו - מודל, מספר סריאלי, MAC, גרסאת חומרה ועוד כמה דברים.

מנגד, בתוך הקושחה יש קובץ שבו בכל שורה 3 מספרים - שמתאימים בדיוק לדגמי החומרה הפיזיים (מקביל ל part number) ולגרסה מאג'ורית ומינורית. בנוקיה זה בדיוק ה manufactoring revision (mrev) והissuer control statement (ics). הקובץ הזה מגדיר על איזה "חומרות" יכולה לרוץ אותה קושחה. כאמור יש לפחות עשרות גרסאות חומרה, ואולי מאות גרסאות קושחה למוצר מהמודל הזה.

בגלל כמות ההתאמות המאסיבית, ממש לא כל קושחה יכולה לרוץ על כל החומרות, אפילו שהן נקראות אותו הדבר. ההבדלים האלה מספיקים כדי שהקושחה תסרב לרוץ.

לכן, יש סיכוי גדול שהקושחה הישראלית פשוט תסרב לרוץ על החומרות שהשגת, במיוחד כי נראה שהמיי'גור הישראלי 03 גדול יותר מכל מה שהשגת. אל תנסה לשנות את ההגדרות בקושחה או את זהות החומרה בדמוי-eeprom הזה, אלא אם אתה *ממש ממש* יודע מה אתה עושה, ואז אני מניח שהיית כבר יודע לחלץ קושחה ללא התערבות פיזית...

גם אם הקובץ מכיל שורה שיש בה את הdevid ואת המאג'ורי המדוייקים, עדיין הייתי נזהר מאוד - זה בדיוק מה שדפק לי את השדרוג מרחוק שעשו IBC. הם דחפו קושחה ממותגת נוקיה שתומכת "גם" בזהות הOEM הגנרי, למוצר של דראקו שלא שינו לו את הזהות והיא נשארה הגנרית - למרות שהחומרה שונה ובפועל לא מתאימה לקושחה. וזה בלי שאני עשיתי כלום, והטכנאי חיבר לתשתית מוצר שנקנה בישראל עם גרסאת חומרה ותוכנה נתמכת רשמית.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1301
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 157 פעמים

שליחה #6 

גם פרטנר ניסו לחבר את GoFiber GF10SK לתשתית IBC והמערכת ביצעה עדכון קושחה, מה שגרם למכשיר להיות תקול. אומנם המכשיר היה שלהם ולא שלי.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

whatevernevermind
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

Jabberwock כתב: גם פרטנר ניסו לחבר את GoFiber GF10SK לתשתית IBC והמערכת ביצעה עדכון קושחה, מה שגרם למכשיר להיות תקול. אומנם המכשיר היה שלהם ולא שלי.
...

בטוח שזה היה GF10SK ולא GF10C?
לי זה קרה עם GF10C. שהוא גם מוצר גנרי של CIG.

המוצר GF10SK הוא ממש אחר לחלוטין ועדכון תוכנה אליו כנראה לא היה מתחיל בכלל. הוא גם כן כמובן OEM של חברה סינית, אבל ממש לא CIG... אלא אותה חברה שעשתה גם את GFD172.

מה שעוד ראיתי שקורה (ויש לי לוגים של זה...), זה שחברות התשתית מתעקשות לקבע עדכון תוכנה מסויים. לפני שהתשתית מוכנה לספק שירות לONT שכבר התסנכרן אליה והגיע לO5, נדחף עדכון תוכנה שלא מתאים בכלל למכשיר. ואז מה שקורה זה שהעדכון יורד דרך הערוץ הסנדרטי בOMCI, ומתחילה התקנה שמיד נעצרת כי הבדיקה הראשונה בתהליך מגלה שהעדכון לא מתאים לחומרה. התשתית עדיין לא מוכנה לספק שירות ואז זה פשוט חוזר חלילה - שוב יורד עדכון, שוב מתחילה התקנה שנכשלת מיד, וכך לנצח. המכשיר מרגיש "תקול" כי מסרב לעבוד למרות שמסונכרן, אבל בפועל מה שתקול זה ההגדרות בצד הOLT בחברת התשתית.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1301
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 157 פעמים

שליחה #8 

כן, זה היה עם GF10SK. ממה שזכור לי, הוא התחיל להבהב בנורה שלא אמורה להבהב. כאילו השתבש לו הגדרות ה-GPIO.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”