התחדשתי בחתן לבן קטן
אז אחרי לא מעט התלבטויות והתנסויות, התחדשתי ב־Morel Sopran 622.
הציוד הנוכחי אצלי בבית:
Rotel Michi X5 S2
Eversolo A10
הרמקולים הקודמים שלי היו GoldenEar Triton Reference, ולפניהם גם היו לי B&W 702 S3.
אני חייב לציין משהו שממש הפתיע אותי: למרות שה־Morel הוא רמקול מדפי, אני מרגיש שאני מצליח לקבל ממנו בערך 75% מהנפח והגוף שקיבלתי מה־GoldenEar Triton Reference — וזה באמת לא ברור לי איך זה קורה, כי בגולדן יש סאבים אקטיביים מובנים.
גם מול ה־B&W 702 S3, הנפח שהמורל נותן מרגיש לי באותו אזור, וזה פשוט מפתיע בטירוף בשביל רמקול מדפי.
עוד דבר שחייבים לציין הוא איכות הבנייה המטורפת של ה־Sopran 622. מבחינתי זה ממש מרגיש ברמה של רמקולים יקרים בהרבה, אפילו באזור של B&W 805 D4, כמו שתוכלו לראות בתמונות ששמתי. הגימור, התחושה, הנוכחות וההשקעה בפרטים הקטנים פשוט רמה גבוהה מאוד, ובמחיר הרבה יותר נגיש.
באמת יש לישראל במה להתגאות ברמקול הזה. זה כיף לראות מוצר ישראלי שמרגיש ונשמע ברמה כזאת.
מעבר לזה, חייב להגיד תודה ענקית לרועי מחנות קרוסאובר, שמלווה אותי כבר בערך 15 שנה. תמיד עם המחירים הכי טובים, השירות הכי טוב, והיחס הכי מקצועי שיש.
רועי כבר מכיר אותי ואת האוזן שלי ברמה כזאת שלפעמים נראה לי שהוא אפילו יותר מתקדם ממודל AI פייבל האסור בשימוש
וה־Morel Sopran 622 פשוט מפתיע במיוחד בנפח יש למישהו הסבר איך מדפי מוציא כזה באס?
קצת תמונות
הציוד הנוכחי אצלי בבית:
Rotel Michi X5 S2
Eversolo A10
הרמקולים הקודמים שלי היו GoldenEar Triton Reference, ולפניהם גם היו לי B&W 702 S3.
אני חייב לציין משהו שממש הפתיע אותי: למרות שה־Morel הוא רמקול מדפי, אני מרגיש שאני מצליח לקבל ממנו בערך 75% מהנפח והגוף שקיבלתי מה־GoldenEar Triton Reference — וזה באמת לא ברור לי איך זה קורה, כי בגולדן יש סאבים אקטיביים מובנים.
גם מול ה־B&W 702 S3, הנפח שהמורל נותן מרגיש לי באותו אזור, וזה פשוט מפתיע בטירוף בשביל רמקול מדפי.
עוד דבר שחייבים לציין הוא איכות הבנייה המטורפת של ה־Sopran 622. מבחינתי זה ממש מרגיש ברמה של רמקולים יקרים בהרבה, אפילו באזור של B&W 805 D4, כמו שתוכלו לראות בתמונות ששמתי. הגימור, התחושה, הנוכחות וההשקעה בפרטים הקטנים פשוט רמה גבוהה מאוד, ובמחיר הרבה יותר נגיש.
באמת יש לישראל במה להתגאות ברמקול הזה. זה כיף לראות מוצר ישראלי שמרגיש ונשמע ברמה כזאת.
מעבר לזה, חייב להגיד תודה ענקית לרועי מחנות קרוסאובר, שמלווה אותי כבר בערך 15 שנה. תמיד עם המחירים הכי טובים, השירות הכי טוב, והיחס הכי מקצועי שיש.
רועי כבר מכיר אותי ואת האוזן שלי ברמה כזאת שלפעמים נראה לי שהוא אפילו יותר מתקדם ממודל AI פייבל האסור בשימוש
וה־Morel Sopran 622 פשוט מפתיע במיוחד בנפח יש למישהו הסבר איך מדפי מוציא כזה באס?
קצת תמונות
נערך לאחרונה על ידי Eliran15 ב 18/06/2026 15:37, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2489 פעמים
תתחדש ותהנה.
למה החלפת את הגולדן ?
למה החלפת את הגולדן ?
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
רמקול מעולה.
עניין הבס הוא סיפור מורכב וארוך בפני עצמו (צריך ממש לחקור את העניין בשביל ללמוד ולדעת שבס זה עולם שלם), במיוחד ברמקול מרובה אלמנטים ועוד עם סאב בס מוגבר שהוא צידי\פרונטאלי או לא נתון לשינוי מיקומים, בקצרה על קצה המזלג הבסים האקטיביים בגולדן כנראה בהתאם לחלל שלך לאקוסטיקה\החזרים ומרחק ישיבה\האזנה, סלופים\פאזות ומרחקים יצרו ביטולים בתדרים מסויימים בגלל זה נדמה לך שאלו מוציאים יותר בס מהקודמים. הגולדן רמקול מאוד מורכב למיקום והצבה ולחלל\חדר שהוא מוצב בו = לא פשוט בכלל למקם אותם.
702 S3 סיפור דומה אם כי קל יותר ועדיין ...
עם אלו הכל פשוט קל יותר (מדפי 2 אלמנטים) יותר פלאג-אנד-פליי. תוסיף סאב נפרד או 2 במיקום וכיול הנכון ואתה בכלל תהיה בעננים.
תתחדש ותהנה.
עניין הבס הוא סיפור מורכב וארוך בפני עצמו (צריך ממש לחקור את העניין בשביל ללמוד ולדעת שבס זה עולם שלם), במיוחד ברמקול מרובה אלמנטים ועוד עם סאב בס מוגבר שהוא צידי\פרונטאלי או לא נתון לשינוי מיקומים, בקצרה על קצה המזלג הבסים האקטיביים בגולדן כנראה בהתאם לחלל שלך לאקוסטיקה\החזרים ומרחק ישיבה\האזנה, סלופים\פאזות ומרחקים יצרו ביטולים בתדרים מסויימים בגלל זה נדמה לך שאלו מוציאים יותר בס מהקודמים. הגולדן רמקול מאוד מורכב למיקום והצבה ולחלל\חדר שהוא מוצב בו = לא פשוט בכלל למקם אותם.
702 S3 סיפור דומה אם כי קל יותר ועדיין ...
עם אלו הכל פשוט קל יותר (מדפי 2 אלמנטים) יותר פלאג-אנד-פליי. תוסיף סאב נפרד או 2 במיקום וכיול הנכון ואתה בכלל תהיה בעננים.
תתחדש ותהנה.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9006
- נתן תודות: 1567 פעמים
- קיבל תודות: 1347 פעמים
אליהן, תתחדש - נראה טוב מאוד.
מה שאר הציוד ? יש סאב ? מה זה הפסים השחורים בצדדים ? אין סטאפ לקולנוע ביתי ?
מה שאר הציוד ? יש סאב ? מה זה הפסים השחורים בצדדים ? אין סטאפ לקולנוע ביתי ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- niguy
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 302
- שם מלא: גיא
- נתן תודות: 117 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
וואו איזה רמקול מרשים! תתחדש ותהנה
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5142
- נתן תודות: 1061 פעמים
- קיבל תודות: 697 פעמים
יפה נראה טוב תתחדש תהנה אין על קרוסאובר
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5142
- נתן תודות: 1061 פעמים
- קיבל תודות: 697 פעמים
ערכתי, היה לי בילבול במספרי הדגמים....
622 זה כנראה מה שיש לפותח הדיון
נערך לאחרונה על ידי FastandFurious ב 18/06/2026 11:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
- Crossover-Shop
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 874
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 293 פעמים
כן בהחלט חתן מדליק במיוחד ונראה מושלם לכבוד שבת
מוראל הלכו פה על הקצה לא סתם לקח לפתח את הסדרה הזו 6 שנים
הרמקול עבר הרבה גלגולים ושינויים עד הגרסא הסופית ובהחלט יכול להתחרות במוצרים גדולים ממנו משמעותית! עם ההגברה הבריאה שיש לך והמקור הרציני אין ספק שהתוצאה טובה משמעותית מאיך שזה נראה! תתחדש יקירי שמח שאתה שמח
מוראל הלכו פה על הקצה לא סתם לקח לפתח את הסדרה הזו 6 שנים
הרמקול עבר הרבה גלגולים ושינויים עד הגרסא הסופית ובהחלט יכול להתחרות במוצרים גדולים ממנו משמעותית! עם ההגברה הבריאה שיש לך והמקור הרציני אין ספק שהתוצאה טובה משמעותית מאיך שזה נראה! תתחדש יקירי שמח שאתה שמח
רק על המיצ'י המוצר הראשון שאני לא רוצה להחליף