גודל IPv6 Prefix Delegation אצל ספקים שונים
לאחר שבמעבר בין ספקי שירות התברר לי שלא כל ספק מאפשר Prefix Delegation קצר יותר מ-64, וכשלתי בנסיונותי למצוא מידע עדכני ומבוסס אודות גודל זה אצל הספקים השונים (כולל בבירור מול נציגים טכניים של החברות, במקרים מסוימים), אשמח שתחלקו מנסיונכם (העדכני) - מה נתמך ע"י ספק השירות שלכם?
הבהרה: אני מתייחס להקצאת prefix דינמית אד-הוק עבור חיבור, ולא להקצאה סטטית.
מנסיוני:
* בזק - מאפשרת Prefix באורך 56 (אולי גם קצר יותר, לא ניסיתי).
* גילת טלקום - לא מאפשרת Prefix קצר מ-64.
שלא מנסיוני:
* סלקום - לפי הצהרה של נציג תמיכה טכנית (לא בדקתי), מאפשרת Prefix באורך 56.
הבהרה: אני מתייחס להקצאת prefix דינמית אד-הוק עבור חיבור, ולא להקצאה סטטית.
מנסיוני:
* בזק - מאפשרת Prefix באורך 56 (אולי גם קצר יותר, לא ניסיתי).
* גילת טלקום - לא מאפשרת Prefix קצר מ-64.
שלא מנסיוני:
* סלקום - לפי הצהרה של נציג תמיכה טכנית (לא בדקתי), מאפשרת Prefix באורך 56.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1301
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
ה-IPv6 של סלקום לא עובד לי טוב. יש אתרים שזה עושה בעיות. הבעיה קיימת גם אצל אחרים שדיווחו כאן בפורום.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 125
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 37 פעמים
סלקום - /56
כן נדרש להפעיל MSS clamp כדי להמנע מבעיות באתרים מסויימים שלא תומכים כנדרש ב-PMTU discovery
כן נדרש להפעיל MSS clamp כדי להמנע מבעיות באתרים מסויימים שלא תומכים כנדרש ב-PMTU discovery
- ziv67
- חבר פעיל

- תגובות: 62
- שם מלא: ziv
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
- יצירת קשר:
סלקום נותנים אכן prefix delegation של 56
עם קצת השקעה הצלחתי להגדיר את ה opnsense שלי לעבוד טוב גם עם IPV6 , כפי שציינו ל פניי MSS clamp ומכאן זה עובד תקין גם IPV4 וגם IPV6 ללא פגיעה בביצועים
עם קצת השקעה הצלחתי להגדיר את ה opnsense שלי לעבוד טוב גם עם IPV6 , כפי שציינו ל פניי MSS clamp ומכאן זה עובד תקין גם IPV4 וגם IPV6 ללא פגיעה בביצועים
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1301
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
הבעיה רק בסלקום. ראה כאן:
viewtopic.php?t=401619
וכאן:
viewtopic.php?t=402679
גם עם התיקון שמצאתי היום web.whatsapp.com לא עובד. תקוע בטעינה: עריכה: עכשיו הסתדר. לא ברור מה היה.
viewtopic.php?t=401619
וכאן:
viewtopic.php?t=402679
גם עם התיקון שמצאתי היום web.whatsapp.com לא עובד. תקוע בטעינה: עריכה: עכשיו הסתדר. לא ברור מה היה.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- ziv67
- חבר פעיל

- יצירת קשר:
התחברות ל AZURE למשל או אפילו דו"אל outlook.com שגם עושה אוטנטיקציה מול AZURE נכשל. הגדרתי CLAM אוטומטי על ה opnsense שלי שנותן ל IPV6 1432 ול IPV4 1452 (הורדה אוטמטית של 60 מתוך MTU של 1492 עבור IPV6 והורדה אוטומטית של 40 עבור IPV4 מתוך אותו MTU של 1492)ohecht כתב: אני לא נתקלתי בצורך לMss Clamp, מה היו הסיבות שלכם להפעיל? מה הmss שהגדרתם ל-ipv6? האם הגדרתם גם לipv4?...
האמת שהבעיה היחידה שהייתה לי שקשורה ל-ipv6 הייתה שלילד לא עבד המיינקראפט עם ipv6 אז פשוט ביטלתי לו במחשב את ה-ipv6, עכשיו אני תוהה אם זה קשור כי המשחק מתחבר לazure לאימות. איך הגדרת? MSS 1492 על ממשק הPPPOE?ziv67 כתב: התחברות ל AZURE למשל או אפילו דו"אל outlook.com שגם עושה אוטנטיקציה מול AZURE נכשל. הגדרתי CLAM אוטומטי על ה opnsense שלי שנותן ל IPV6 1432 ול IPV4 1452 (הורדה אוטמטית של 60 מתוך MTU של 1492 עבור IPV6 והורדה אוטומטית של 40 עבור IPV4 מתוך אותו MTU של 1492)...
- ziv67
- חבר פעיל

- יצירת קשר:
לצערי בגלל צורך בקו טלפון אני לא יכול לוותר על הראוטר של סלקום. ולכן, הראוטר של סלקום הוא זה שמחייג PPPOE הראוטר OPNSENSE פשוט יושב על ה DMZ . ולכן ההגדרה של ה mss clamp היא על הרגל של ה WAN ב opnsenseohecht כתב: האמת שהבעיה היחידה שהייתה לי שקשורה ל-ipv6 הייתה שלילד לא עבד המיינקראפט עם ipv6 אז פשוט ביטלתי לו במחשב את ה-ipv6, עכשיו אני תוהה אם זה קשור כי המשחק מתחבר לazure לאימות. איך הגדרת? MSS 1492 על ממשק הPPPOE?...