המלצה לעמדת טעינה ביתית לרכב Plug In

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
שלח תגובה
dmoses פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 214
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
הזמנתי רכב פלאג-אין מדגם Omoda 9.
יבואן הרכב לא מספק מערכת טעינה לרכב.
אשמח לקבל המלצות לעמדת טעינה ביתית טובה ע"פ ניסיונכם.
יש לי חניה פרטית במרתף החניה של הבנין.
יש בבית חיבור חשמל של 3X40 אמפר.
אנא המלצתכם.

אלי וילנאי
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
שם מלא: אלי וילנאי
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

ברכבי פלאג אין לעיתים הטעינה הכי חד פאזית. יחד עם זאת, ממליץ לך להתקין עמדת טעינה תלת פאזית, בעתיד עשוי להיות לך רכב חשמלי וחבל להתקין פעמיים.
אין לי המלצות על עמדה מסויימת. אם חשוב לך אפליקציה, אז תבחר עמדה שתומכת באפליקציה, רק אחרי שוידאת שיש קליטת ווי פיי בחניון. לי יש עמדת טעינה בסיסית, ללא ווי פיי, עובדות מצוין. אין לי את הדגם שלה, יש עשרות דגמים בשוק. בסוף מדובר על מוצר די סטנדרטי ולדעתי אין הבדל בין החברות השונות.
מה שיותר חשוב, ועלול להיות גם יותר יקר - זו ההתקנה - חיבור העמדה אל החשמל בחניון תת קרקעי אפשרי אבל עשוי להיות מורכב ויקר.

JamesStone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1601
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 519 פעמים
קיבל תודות: 148 פעמים

שליחה #3 

גם לי יש רכב פלאגין שקניתי יד שניה, עם סוללה ל-~50 ק"מ ומטען (Type-2) שמתחבר לשקע חד-פאזי.
בתחילה הטענתי על ידי חיבור לשקע רגיל, אבל אז מסתבר שזרם טעינה רצוף, בשלב מסוים מחמם את התקע עד שהוא "משחיר" ובעיקרון נמס.

בסופו של דבר פירקתי את השקע וחיברתי לחוטים מחברים (לוסטרה קלמרות) שעומדות באויר ומתחברות לאוטומט של "דוד חשמלי" עם חוגת זיזים לכל 15 דקות; ומשם למטען של האוטו וממנו מחברים את התקע לשקע הטעינה.

את הזיזים הגדרתי שאחרי כל שעה טעינה, הוא עושה הפסקה של חצי שעה (לצורך קירור) וחוזר חלילה לאורך היממה וזהו.
לא מתעסק עם זה יותר. כשמגיע הזמן לטעון, פשוט מחבר את התקע לאוטו והוא טוען.

אגב, במטען אני יכול לקבוע את זרם הטעינה, 6, 8, 10, 12 אמפר. אני טוען ב-6A.. וזה ועובד יופי.

בהצלחה,

ג'יימס

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46321
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #4 

זה אומר שהמגעים בשקע הקיר שלך רופפים, ההתנגדות הגדולה הזאת יוצרת חום שיוצר את ההשחרה של השקע והחימום שחווית.
אין צורך בשום קומבינות כמו שתיארת, רק שקע תקין.

אלי וילנאי
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
שם מלא: אלי וילנאי
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

אני מסגים לחלוטין. כל הסידור הזה עם טעינה לסירוגין, השקע עדיין יכול להתחמם ויכולה להתפתח שריפה. מאוד ממליץ על עמדה יעודית על ידי חשמלאי מוסמך.

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”