אני מתכנן לרכוש מסך OLED חדש בגודל 65 אינטש, אבל אני בהתלבטות שאני לא מצליח לפתור.
קצת רקע:
אצל ההורים שלי יש Sony 55 A8F, וזה מבחינתי המסך הכי טוב שראיתי עד היום. התמונה נראית חלקה, נקייה וצלולה. גם בשידורי טלוויזיה 1080p דרך ממיר +yes, וגם בתוכן יחסית דחוס בשירותי הסטימינג השונים, הכל נראה מצוין בלי תופעות של דחיסת וידאו בולטת מדי, בלי macro-blocking בולט, ועם תחושת עומק שלא ראיתי באף מסך אחר.
היא כמובן לא מאוד בהירה, והיא גם יחסית צרובה (בעיקר בגלל שההורים שלי לא מקפידים לשמור עליה). אבל היא עדיין מדהימה.
אצלי בבית ניסיתי מספר דגמים לאורך השנים בעקבות המלצות בפורום וביקורות באינטרנט (HDTV, RTINGS, AVFORUM):
LG Oled 65 B9
LG Oled 65 C1
ובשלוש השנים האחרונות אני עם Sony 55 A80J.
לצערי, התאכזבתי מכל אחד מהם ונתקלתי באותן בעיות שמפריעות לי מאוד: ה-Upscaling לא מגיע לרמה של ה-A8F, קיימת חשיפה יתר של digital noise ו- macro-blocking (בעיקר בסצנות חשוכות, אבל לא רק). ובאופן כללי, התמונה נראית הרבה פחות נקייה בהשוואה ל-sony A8F באופן גורף, גם בשידורי טלוויזיה וגם באפליקציות פנימיות.
כמובן שעברתי על כל ההגדרות ב-A80J כמו: Smooth Gradation, הפחתת רעשים, מצבי תמונה שונים וכו’. בסופו של דבר הגדרתי על פרופיל “Custom” עם כל הפיצ'רים של עיבוד תמונה כבויים (כפי שהגדרתי גם אצל ההורים ב-sony A8F), אבל עדיין לא הצלחתי להגיע לתמונה שנראית אפילו קרובה.
בשלב מסויים ביצעתי גם בדיקה של חיבור הממיר שלי למסך אצל ההורים (A8F), והתוצאה הייתה מצוינת בדיוק כמו עם הממיר שלהם. כלומר נראה שמקור השידור עצמו הוא לא הבעיה.
עכשיו אני מתלבט לגבי רכישה חדשה בין כמה דגמים (בשאיפה לא לעבור את ה-7,000 ש"ח):
Sony BRAVIA 8, LG G4, ו-Samsung S90F.
החשש העיקרי שלי הוא להשקיע שוב במסך יקר, ולקבל שוב תמונה נחותה יותר ופחות נקייה מאשר במסך בן 8, במיוחד בתכנים שנחשבים יחסית דחוסים ובשימוש יומיומי ולא רק בתכני 4k Ultra HD.
אשמח לשמוע מנסיון אישי, האם קיימים היום דגמים OLED שנותנים תמונה קרובה למה שאני מתאר כמו ב-A8F, או שזה משהו שכבר לא ממש קיים בדורות החדשים של המסכים, וכל מה שמתחת ל-4K נראה גרוע?
בנוסף, האם אתם מכירים חנות שתאפשר לי לחבר ממיר או סטרימינג לבחון סצנות שאני מכיר כבעיתיות לפני רכישה?
תודה רבה למי שקרא עד הסוף