התבלטות בין UDR7+U7 pro ל-Asus BT10
שלום לכולם,
מתלבט בין שתי המערכות האלה.
מחפש מאש איכותי עם תמיכה בוויפי 7 ותמיכה עתידית ב10Gb.
מה מומלץ יותר? אני רואה שבגזרת המחיר הסט של Ubiquity והמאש של אסוס יוצאים בערך אותו דבר.
נמצא בסיבים של הוט עם מתאם סיב פרטי אם זה רלוונטי.
תודה!
מתלבט בין שתי המערכות האלה.
מחפש מאש איכותי עם תמיכה בוויפי 7 ותמיכה עתידית ב10Gb.
מה מומלץ יותר? אני רואה שבגזרת המחיר הסט של Ubiquity והמאש של אסוס יוצאים בערך אותו דבר.
נמצא בסיבים של הוט עם מתאם סיב פרטי אם זה רלוונטי.
תודה!
אני רכשתי את הBT10 - מאוד מרוצה.
התעניינתי גם ב- UBI ,מדברים שקראתי כאן, דורשות התעסקות עם הגדרות, בPPPOE הביצועים שנויים במחלוקת וצריך קצת לתפעל tweaks
מה שכן, יש לי סוויץ של UBI וממש אהבתי את האפליקציה והאתר.
התעניינתי גם ב- UBI ,מדברים שקראתי כאן, דורשות התעסקות עם הגדרות, בPPPOE הביצועים שנויים במחלוקת וצריך קצת לתפעל tweaks
מה שכן, יש לי סוויץ של UBI וממש אהבתי את האפליקציה והאתר.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1301
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
לפי המפרט של Asus BT10 הוא עדיף כי הוא יכול לשדר ב-4 אנטנות בתדרים 5Ghz ו-6Ghz.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 125
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 37 פעמים
אני בחרתי לאחרונה בBT10, בכמה מקרים. אמנם תמיד רק במוד AP אז לא יודע להעיד על המוצר בתור נתב.
כמה דברים לשים לב אליהם:
1. ה- MLO לכיוון המשתמשים לא מופעל כברירת מחדל ולכן דרושה התעסקות קטנה בכל זאת כדי להפעיל אותו ואת מלוא היכולות של של המוצר (Wifi7...). בכלל, יש לו המון פרמטרים שאפשר לכייל אם רוצים, זה די מפתיע למוצר consumer.
2. כמו כל 5GHz ובמיוחד 6Ghz, עדיף שיהיו כמה שפחות קירות/ברזל בין היחידה לבין הלקוחות האלחוטיים שלה. קיר בדרך גורר איבוד דרמטי של העוצמה. לכן, אם היחידות מוצבות במקום בולט וחשוף אז יש משמעות גם לגודל הפיזי שלהן - לא מאוד קטנות. כן אפשר להסתיר בארון, חדר סגור וכו' ואפילו ממ"ד, זה עובד ואפילו טוב, אבל זה במחיר של איבוד עוצמה וביצועים.
היתרון הכי משמעותי בעיני, שהכריע את הכף, הוא שיש לכל יחידה 2 פורטים של 10G, מה שמאפשר לחבר wired backhaul וגם לשרשר לקוח קווי ב 10G מאותה נקודת רשת. עובד מעולה.
כמה דברים לשים לב אליהם:
1. ה- MLO לכיוון המשתמשים לא מופעל כברירת מחדל ולכן דרושה התעסקות קטנה בכל זאת כדי להפעיל אותו ואת מלוא היכולות של של המוצר (Wifi7...). בכלל, יש לו המון פרמטרים שאפשר לכייל אם רוצים, זה די מפתיע למוצר consumer.
2. כמו כל 5GHz ובמיוחד 6Ghz, עדיף שיהיו כמה שפחות קירות/ברזל בין היחידה לבין הלקוחות האלחוטיים שלה. קיר בדרך גורר איבוד דרמטי של העוצמה. לכן, אם היחידות מוצבות במקום בולט וחשוף אז יש משמעות גם לגודל הפיזי שלהן - לא מאוד קטנות. כן אפשר להסתיר בארון, חדר סגור וכו' ואפילו ממ"ד, זה עובד ואפילו טוב, אבל זה במחיר של איבוד עוצמה וביצועים.
היתרון הכי משמעותי בעיני, שהכריע את הכף, הוא שיש לכל יחידה 2 פורטים של 10G, מה שמאפשר לחבר wired backhaul וגם לשרשר לקוח קווי ב 10G מאותה נקודת רשת. עובד מעולה.
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
ההשוואה קצת משונה, כי ה-BT10 הוא לצרכנים ביתיים, ו-Unifi מכוונים ל-SMB. אי אפשר ממש להשוות לא באמינות ולא ביכולות.
הסדרה המקבילה של Asus היא ExpertWiFi, אבל לדעתי אין להם עדיין WiFi7. האלטרנטיבות שכן תומכות הן TP-Link Omada ו-HPE Instant On.
הסדרה המקבילה של Asus היא ExpertWiFi, אבל לדעתי אין להם עדיין WiFi7. האלטרנטיבות שכן תומכות הן TP-Link Omada ו-HPE Instant On.
יכול בבקשה לשתף בנוגע לבעיות עם PPPOE? אני מעוניין לרכוש ציוד של UniFi ואני רץ על גבי ספקית שמתממשקת עם PPPOE.avinin1 כתב: אני רכשתי את הBT10 - מאוד מרוצה.
מה שכן, יש לי סוויץ של UBI וממש אהבתי את האפליקציה והאתר....
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1301
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
ה-UCG-Fiber עובד תקין במהירות 5G והאצת חומרה עובדת כמצופה. היו בעיות בתוכנה בעבר וזה טופל.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
שימו לב שהשאלה היתה על UDR7 לא על UCG-FIber. לא אותו מעבד, ויותר חלש.
עריכה: ראה כאן:
https://community.ui.com/questions/UDR7 ... ef0919031a
בעיה.
עריכה: ראה כאן:
https://community.ui.com/questions/UDR7 ... ef0919031a
בעיה.
היה מבצע על Mercusys H47BE, רכשתי כי חשבתי שהוא יעשה את העבודה, אבל ממש מאכזב.
קודם כל, אין לו תמיכה בהפרדת רשתות 2.4/5 ובהוספה של רשת אורחת לא ניתן לאפשר לרשת האורחת לגשת לרשת הפנימית, אז למשל מדפסת שמחוברת לרשת הזו לא מופיעה בAirPrint. מלבד זאת אתמול פשוט התנתק האינטרנט (למרות שמתאם gofiber בנוריות תקינות) עשיתי כמה פעמים ריסטרט לראוטר עד שחזר האינטרנט אבל עכשיו יש אינטרנט רק בוויפי, כל החיבורים הקווים בראוטר לא עובדים יותר.
קודם כל, אין לו תמיכה בהפרדת רשתות 2.4/5 ובהוספה של רשת אורחת לא ניתן לאפשר לרשת האורחת לגשת לרשת הפנימית, אז למשל מדפסת שמחוברת לרשת הזו לא מופיעה בAirPrint. מלבד זאת אתמול פשוט התנתק האינטרנט (למרות שמתאם gofiber בנוריות תקינות) עשיתי כמה פעמים ריסטרט לראוטר עד שחזר האינטרנט אבל עכשיו יש אינטרנט רק בוויפי, כל החיבורים הקווים בראוטר לא עובדים יותר.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
ראו בבקשה את הפוסט הזה, אחד לפניו, והקודמים לו לגבי BT10, ביצועים בתור נתב, והאצת חומרה.
viewtopic.php?t=402546&hilit=BT10&start=120#p3406183+
viewtopic.php?t=402546&hilit=BT10&start=120#p3406183+
מצטרף לxsoft7, גם לי יש את הBT10 מאוקטובר 2024 כבר כמעט שנתיים - גרסאות ראשונות של קושחה היו לא יציבות אבל עכשיו עובד טפו טפו בלי בעיה אחת.xsoft7 כתב: יש לי את הBT10 מאז שהוא יצא בערך. היו גם גרסאות תוכנה לא יציבות, אבל מאז הכל עובד פיקס.
וכמו שאמרו כאן, אתה משווה מכשירים שונים עם קהל שונה וכנראה מחיר שונה.
ככה לא עושים.....
שתי יחידות מספיקות ל90 מ"ר