NVIDIA "ממציאה מחדש את המחשב האישי" ופותחת חזית מול אינטל ו AMD

קונפיגורציות מחשב לגיימינג, אביזרים, כרטיסי מסך רלוונטיים וכו'
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73272
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #1 

https://www.pcgamer.com/hardware/nvidia ... -rtx-gpus/


מהי פלטפורמת RTX Spark?
במהלך תערוכת Computex, מנכ"ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, הכריז על שיתוף פעולה מרכזי עם מיקרוסופט ל"המצאה מחדש של המחשב האישי" באמצעות פלטפורמה בשם RTX Spark.

המעבר ל ARM: מדובר במחשבים ניידים ונייחים קומפקטיים שיבוססו על ארכיטקטורת Windows on Arm (ולא x86 המסורתית של אינטל ו AMD).

מפרט ה"שבב על": הדור הראשון משלב על גבי שבב יחיד מעבד מרכזי (Grace CPU) בעל 20 ליבות, זיכרון מאוחד (Unified Memory) של עד 128GB, וליבה גרפית חזקה המבוססת על ארכיטקטורת Blackwell (עם 6,144 ליבות קודה – כוח עיבוד המקביל לכרטיס מסך שולחני מסוג RTX 5070). השבב מאפשר לייצר לפטופים דקים במיוחד (עד 14 מ"מ עובי) שמספקים חיי סוללה של יום שלם. הוא תומך בכל הכלים של אנבידיה כמו CUDA, DLSS ו Ray Tracing.

לא רק לבינה מלאכותית: למרות שהפלטפורמה מיועדת להרצת סוכני AI מקומיים וכבדים, אנבידיה מבטיחה ביצועי גיימינג מרשימים של מעל 100 FPS ברזולוציית 1440p במשחקי AAA חדישים, הודות לשיפורים במנוע האמולציה Prism של מיקרוסופט והתאמות קוד ייעודיות.

מפת הדרכים ומה היא חושפת על דורות כרטיסי המסך הבאים:
החלק המעניין ביותר בכתבה נוגע למפת הדרכים ארוכת הטווח שאנבידיה הציגה (המתוכננת לפחות עד שנת 2030). החברה חשפה כי כל ארכיטקטורה גרפית גדולה שלה תקבל גרסת "Spark" משלה, מה שמאפשר לנו להבין מתי יושקו דורות ה RTX הבאים לשוק הכללי:

דור ה Blackwell (נוכחי - 2026): הדור הראשון של מחשבי RTX Spark מבוסס Blackwell יושק כבר בסתיו הקרוב (על ידי יצרניות כמו HP, ASUS, Dell, Lenovo ו MSI).

דור ה Vera Rubin (צפוי ב 2027/2028): מפת הדרכים מציגה את Vera Rubin Spark בחלון הזמנים של 2027-2028, והיא צפויה לשלב זיכרונות מתקדמים מסוג LPDDR6. המשמעות היא שארכיטקטורת ה GPU הבאה של החברה (שתיקרא ככל הנראה סדרת RTX 60) צפויה להגיע לשוק הצרכני בתקופה זו.

דור ה Feynman (צפוי ב 2030): הארכיטקטורה העתידית הרחוקה יותר, המכונה Feynman (וסדרת השבבים Rosa Feynman Spark), מסומנת על המפה לשנת 2030.

בשורה התחתונה, אנבידיה כבר אינה רק יצרנית כרטיסי מסך, אלא הופכת לספקית מערכות מחשוב מלאות (Full-Stack). פרסום מפת הדרכים הרשמית נועד להוכיח ליצרניות המחשבים ולמפתחי התוכנה שאנבידיה מחויבת לפלטפורמת ה Arm החדשה לטווח ארוך, ולא מדובר בניסוי חד-פעמי.



Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73272
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #2 

ניתוח של ההכרזה מזווית קצת אחרת ויותר מקצועית:


הסרטון של האנליסט והעיתונאי הטכנולוגי ד"ר איאן קאטרס מהערוץ TechTechPotato מציע ניתוח מעמיק, מפוכח ומעט סקפטי לגבי המהלך של אנבידיה בכניסה לשוק הלפטופים עם מעבדי Arm, היישר מטאיפיי ערב פתיחת תערוכת Computex.

מהו השבב המדובר (N1X / RTX Spark)

מבנה השבב מבוסס על תצורת צ'יפלט, המורכבת משני רכיבי סיליקון נפרדים על גבי אותה תושבת. הרכיבים מיוצרים ב TSMC ומחוברים ביניהם באמצעות טכנולוגיית הקישור המהירה של אנבידיה, NVLink.

בצד הגרפי השבב כולל ליבה גרפית עוצמתית המבוססת על ארכיטקטורת Blackwell. בצד העיבוד המרכזי הוטמע מכלול שהונדס בשיתוף פעולה עם חברת MediaTek, הכולל 20 ליבות ARM – מתוכן 10 ליבות Cortex-X925 החדישות ו 10 ליבות Cortex-X4 מהדור הקודם.

הסיפור מאחורי הקלעים: מדוע השבב התעכב

קאטרס חושף על בסיס מקורות עצמאיים בתעשייה שהשבב הזה היה אמור לצאת במקור כבר בתחילת 2025, אך סבל מעיכוב קשה של כ 6 עד 8 חודשים בגלל בעיית HDMI מביכה. כשהרכיבו את השבבים של אנבידיה ומדיאטק יחד, גילו שאי אפשר להוציא וידאו תקין למסך והרזולוציה המקסימלית שהתקבלה הייתה נמוכה במיוחד.

סיבת התקלה נבעה מכך שהחיבור האנלוגי המהיר של ה-NVLink העביר אותות בעוצמה שייצרה הפרעות אלקטרומגנטיות חזקות, אשר שיבשו לחלוטין את בקר ה HDMI של מדיאטק. מכיוון שאנבידיה סיפקה את ה-NVLink כ"קופסה שחורה" מוצפנת כדי לשמור על סודותיה המסחריים, מדיאטק לא יכלה לסמלץ את ההפרעות הללו מראש בשלבי התכנון. הפתרון דרש סבבים ארוכים של תיקוני סיליקון הלוך ושוב עד שהבעיה נפתרה.

צריכת חשמל ונתוני הספק

השבב הזה כבר רץ בהצלחה בתוך ה DGX Spark, מחשב ה-AI המיני-פיסי השולחני שאנבידיה מכרה למפתחים ב 2025 במחיר של 4,000 דולר.

במצב מנוחה המערכת צורכת כ 35 ואט, אך במאמץ מלא הצריכה מזנקת לטווח של 150 עד 175 ואט, כולל כרטיס הרשת המהיר ConnectX-7 שיושב במחשב השולחני. נתון זה מסביר מדוע המגיש סקפטי לגבי האופן שבו אנבידיה תדחוס את כוח העיבוד הזה לתוך לפטופ דק מבלי לפגוע קשות בפליטת החום או בצריכת הסוללה בזמן מאמץ.

הניתוח המקצועי: למה אנבידיה עושה את זה

קאטרס מנסה לענות על השאלה ומציג גישה אנליטית קרה לעומת ההייפ התקשורתי. הוא מדגיש שמדובר במחשב המיועד בראש ובראשונה למפתחי AI מקומיים. אנבידיה ומיקרוסופט רוצות ליצור תחנות עבודה ניידות שמאפשרות למפתחים לבנות ולהריץ מודלים מקומיים כבדים תוך שימוש ב CUDA, מבלי להיות תלויים בשרתי ענן.

עם זאת, הוא מביע ספקנות לגבי שוק המיינסטרים ותוהה האם שיתוף הפעולה הזה, כולל שילוב השבב בלפטופים כמו ה Surface Pro של מיקרוסופט, יצליח למכור מספיק יחידות כדי להצדיק דורות המשך. מחשבים מבוססי קוואלקום הציגו חיי סוללה מדהימים אך נמכרו בעיקר כמכשירים קלים לעבודה משרדית, בעוד שהכנסת שבב כזה של אנבידיה שדורש המון כוח בשביל מפתחי AI היא הימור נישתי ויקר מאוד. הוא מסכם שאם המהלך הזה יצליח, זה יהיה בעיקר בזכות הכסף הגדול של אנבידיה, הכוח הפוליטי שלה והקשרים העמוקים שלה עם מפתחי התוכנה.


Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
הצטרף: מאי 2005
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #3 

נראה שהדור הראשון זה חומרה זהה ל-NVIDIA DGX Spark שכרגע יושב אצלי על השולחן במשרד (ללא שימוש)...
כמובן עם גירסה יעודית של Ubuntu.


Batnun

.
Intel NUC 13 Extreme i9-13900K - 64GB - 2TB SSD
Nvidia 4090 FE - Samsung G95SC 49" OLED

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73272
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #4 

כן. תכלס זו אותה חומרה בגדול למעט ה ConnectX-7 שכנראה יוסר לצמצם פליטת חום וצריכת זרם. ופה הם שיתפו פעולה עם מיקרוסופט לבצע התאמות של ווינדוס לחומרה הנ"ל, שזה מושלם לרב המשתמשים הפחות "כבדים" שלא מעוניינים להתעסק עם לינוקס. מרשים שהם הצליחו להכניס את החומרה הזו שהצריכה עד היום מחשב שולחני (קטן אבל עדיין שולחני) למחשב נייד.

ה DGX Spark זו חומרה שעולה 3000-4000 דולר, מה שאומר שגם הניידים הללו יהיו מפלצת יקרה כנראה.

ד"א, למה ללא שימוש?

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 677
הצטרף: פברואר 2009
נתן תודות: 456 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #5 

Batnun כתב: נראה שהדור הראשון זה חומרה זהה ל-NVIDIA DGX Spark שכרגע יושב אצלי על השולחן במשרד (ללא שימוש)...
כמובן עם גירסה יעודית של Ubuntu.
Batnun
.
...

מוכר? 😁

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
הצטרף: מאי 2005
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #6 

Huber כתב: כן. תכלס זו אותה חומרה בגדול למעט ה ConnectX-7 שכנראה יוסר לצמצם פליטת חום וצריכת זרם. ופה הם שיתפו פעולה עם מיקרוסופט לבצע התאמות של ווינדוס לחומרה הנ"ל, שזה מושלם לרב המשתמשים הפחות "כבדים" שלא מעוניינים להתעסק עם לינוקס. מרשים שהם הצליחו להכניס את החומרה הזו שהצריכה עד היום מחשב שולחני (קטן אבל עדיין שולחני) למחשב נייד.
ה DGX Spark זו חומרה שעולה 3000-4000 דולר, מה שאומר שגם הניידים הללו יהיו מפלצת יקרה כנראה.
ד"א, למה ללא שימוש?
...

פשוט אין לי מה לעשות איתו... כרגע השימוש העיקרי שלי ב-AI הוא עם מנוי Max בקלוד, פלוס עוד מנויי פרו בצ'טגיפיטי וג'מיני, וה-NVIDIA לא ממש מגיע ליכולות הקידוד של קלוד. הזמינו לי אחד בלי שממש שאלו אותי :)


Batnun

.
Intel NUC 13 Extreme i9-13900K - 64GB - 2TB SSD
Nvidia 4090 FE - Samsung G95SC 49" OLED

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4875
הצטרף: ספטמבר 2008
מיקום: Fiat 500 שחוטה (כשר), ברחוב סומסום
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #7 

תנסו להסתכל על זה פחות כלפטופ מסורתי כמו שה dgx spark לא נועד להיות מחשב שולחני סטדנדרטי.
היתרון של שניהם זה ריבוי תהליכים, תוך מחשבה של הרצה של מספר מודלים בו זמנית (סוכנים).
החזון הוא שבעתיד הלא רחוק, כבר לא יהיו תוכנות ואפליקציות אלא skills של סוכנים (כמו שמדגים openclaw) המאפשרים למשתמש תוך שיח מול הסוכן לבצע מה שתוכנה אמורה לעשות.
למשל במקום יומן ושעון מעורר יהיה סוכן עוזר אישי שיכול לתזכר ויכול ליצור ממשק מותאם אישית איך לצפות ביומן ואיך לקבל תזכורות.
ההתאמה האישית של מה שקראנו לו תוכנה הולך לקפוץ מדרגה וזה אולי בשורות רעות ללא מעט בתי תוכנה.
הדבר הכי דומה לזה (וראשוני) שיצא לי לשחק איתו זה artifacts של קלוד או gems של ג׳מיני.

אני ממש בספק שזה נועד לאימון AI פשוט כי חבל על הבטריה.
אני כן רואה את זה מריץ כמה סוכנים במקביל מקומית, ללא תקשורת לענן, כדי ליעל את העבודה בין אם מדובר במתכנת, עו"ד, רואה חשבון, רופא או כל מקצוע עתיר ידע שדורש לבצע שאילתות על כמות עצומה של ידע.
ובגלל שזה רץ מקומית, זו חתיכת קפיצת מדרגה מבחינת הפרטיות.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73272
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #8 

נקודת מבט מעט שונה:


המנחה מציג ניתוח ביקורתי חריף ופסימי מאוד לגבי ההכרזה הטרייה של מנכ"ל אנבידיה, ג'נסן וואנג (Jensen Huang), מתערוכת Computex 2026 על פלטפורמת השבבים והמחשבים החדשה שלהם – RTX Spark. לטענתו, מדובר במוצר שמנותק לחלוטין מהמציאות הצרכנית, חלש מבחינת חומרה, ויקר בצורה מוגזמת.

להלן נקודות המפתח והביקורת המרכזית מתוך הסרטון:

1. החזון מול המציאות: "סוכני ה AI" שאיש לא צריך
חוסר עניין צרכני: אנבידיה ומייקרוסופט מנסות לשווק את ה-RTX Spark כמהפכה שתגדיר מחדש את עולם ה PC באמצעות הרצת "סוכני AI אוטונומיים" (Autonomous AI Agents) ברמת מערכת ההפעלה Windows. המנחה טוען ש-99% מהמשתמשים הרגילים ("Normies") אפילו לא יודעים מה זה סוכן AI, ואין להם שום עניין בזה; הם פשוט רוצים שהמחשב והמייל שלהם יעבדו ללא "***" של בינה מלאכותית שמפריע לפרודוקטיביות.

מורכבות וסיכונים: הגדרת סוכנים דורשת המון התעסקות (Entropy). מעבר לכך, סוכנים צריכים הגבלות אבטחה חמורות (סביבות קונטיינרים מבודדות או מה שאנבידיה מכנה "Harnesses"), שכן ללא פיקוח הם עלולים למחוק למשתמשים מיילים או להדליף מידע רגיש לרשת.

2. אנטומיית החומרה: שבב ה N1 ו-N1X (אכזבה גדולה)
השבב המאוחד שמניע את ה-Spark מורכב משני חלקים (Dyes) שחוברו יחד, אך המנחה לא מתרשם בכלל מהמפרט:

המעבד (CPU): אנבידיה מכנה אותו מעבד "Grace", אך המנחה קורא לו "Disgrace" (חרפה). המעבד מעוצב ומיוצר בפועל על ידי MediaTek. הוא מבוסס על 20 ליבות ARM רגילות לחלוטין מהמדף (10 ליבות חזקות ו 10 חלשות) ללא ארכיטקטורה ייחודית של אנבידיה. עד שהמחשבים הללו יגיעו לשוק, הליבות הללו כבר יהיו בפיגור של שני דורות טכנולוגיים.

המעבד הגרפי (iGPU): מדובר במעבד גרפי מובנה המבוסס על ארכיטקטורת Blackwell. ג'נסן וואנג טען בנאום שהביצועים שלו מקבילים לכרטיס מסך RTX 5070. המנחה מציין שה 5070 הוא בפועל כרטיס חלש יחסית (שבב מסדרה 60 שמותג מחדש כ 70) ואינו מציג ביצועי קצה.

הזיכרון (RAM): השבב הגרפי חולק את זיכרון המערכת מסוג LPDDR5XD. הדגמים הבכירים מגיעים עם 128GB של RAM – נפח עצום שדרוש אך ורק כדי לטעון מודלי שפה גדולים (LLMs) מקומית על המכשיר. רוחב הפס המאוחד (600 GB/s) מספק לעבודות AI, אך המהירות עדיין נמוכה משמעותית בהשוואה לכרטיסים גרפיים ייעודיים עם זיכרון GDDR7.

3. מערכת ההפעלה: הסיוט של Windows on ARM
אנבידיה בחרה להריץ את המערכות הללו על גרסת Windows on ARM. המנחה מדגיש שזו בחירה גרועה עבור רוב המשתמשים, מכיוון שחלק גדול מהאפליקציות היומיומיות לא ייתמכו באופן טבעי, יאלצו לעבור אמולציה איטית ומסורבלת, וחלקן לא יעבדו כלל.

4. תמחור מופקע וחוסר כדאיות
מחיר אסטרונומי: בשל הדרישה ל 128GB של זיכרון RAM יקר, המנחה מעריך שמחירי הלפטופים של RTX Spark יתחילו ב-$3,000 לפחות, ובחלק מהמקרים יטפסו לאזור ה $5,000. מחיר כזה הופך את המכשיר ללא רלוונטי לחלוטין לציבור הרחב, ומשאיר אותו רק בידי מפתחים או חובבי AI אדוקים.

לא משתלם לגיימינג: אנבידיה הציגה את יכולות הגיימינג של המכשיר תוך שימוש בטכנולוגיית DLSS (Upscaling). הביקורת היא שאם המשתמש נאלץ בכל מקרה להריץ משחקים ברזולוציה לא טבעית, עדיף לו בהרבה לקנות מחשב זול משמעותית עם מעבד מובנה (APU) של AMD או אינטל, שיציע תמיכה מלאה בכל אפליקציות ה-Windows הרגילות. למשל, מחשבים קיימים בשוק (כמו ה Olarius 1) מציעים כרטיס מסך מלא RTX 5090 Max-Q במחיר נמוך יותר מהמחיר הצפוי של ה-Spark.

השורה התחתונה
בעוד שמרבית כלי התקשורת מהללים את ההכרזה ומכנים אותה "ה AI PC האמיתי", המנחה משוכנע שמדובר באסון מכירות מוחלט. המוצר אינו מחדש דבר טכנולוגית, יקר מדי, וסובל מבעיות תאימות תוכנה קשות. הוא מקווה שהמוצר המנותק הזה ישמש כתמרור אזהרה למשקיעים, יבהיר להם עד כמה חברות ה AI מוערכות יתר על המידה, ויוביל סוף סוף לפיצוץ בועת ההייפ הנוכחית של הבינה המלאכותית.


ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4875
הצטרף: ספטמבר 2008
מיקום: Fiat 500 שחוטה (כשר), ברחוב סומסום
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #9 

@Huber
לקחת טרקטור למסלול מרוצים ולהגיד שחלש מאוד במהירות הקפה זו חוכמה מאוד קטנה.
זה לא נועד לציבור הרחב, ורק התימחור מספיק כדי לרמוז.
האפשרות של stacking ליצירת cluster שולחני שמחקה מצויין data center זו סביבת פיתוח מצויינת כדי לקבל פרופורציות ל- production.
המכשיר הזה מככב ב concurrency ומנצח גם מכשירים שנחשבים לטובים ממנו על הנייר, כשהמטרה היא לנהל מספר רב של סוכנים במקביל, מקומית - שזה מדבר מאוד לעסקים קטנים ובינוניים שלא בא להם לשלוח את הטקסט שלהם אל ענן בידיעה ודאית שהם לא היחידים שנחשפים לו (תשאל את 8200 והפרשייה מול מיקרוסופט).
אם השאלה היתה האם זו מכונת הגיימינג למשתמשי קצה, התשובה היא לא, ולא זו היתה הכוונה.
אבל אפשר להבין למה נתקעים על זה, כשנזרק לחלל שאפשר להשתמש במכונה הזו גם לגיימינג, סטרימינג ובכלל בשביל לכלוש ברשת ולקרוא מייל, אבל כמו שלא תקנה שרת למטרות האלה, לא תקנה מכונת AI למטרות האלה.

הדובר בעיקר מתבלבל בין כמה הצהרות - כן סוכנים זה הדבר הבא שיכול לתת למשתמש חוויה אחרת לגמרי ויכול להיכשל כישלון חרוץ, בסוף זו שאלה של הסתגלות.
אנשים הסתגלו לווינדוס מאוד מהר כי זה פשוט יותר נוח מדוס.
אם זה יהיה יותר נוח מהטימטום של 'שמוש במקלדת ועכבר, זה כנראה יתפוס.

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 677
הצטרף: פברואר 2009
נתן תודות: 456 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #10 

מה?

חומרה כמעט זהה זמינה כבר שנה בערך עם ה-GB10 (או DGX SPARK ונגזרותיו השונים).
זה לא הביא מהפכה לעסקים, למרות שזו החומרה שמיועדת ל"יצירת CLUSTER שולחני שמחקה מצויין DATA CENTER" (אגב, מה לווינדוס ודאטה סנטר?).
עסקים קטנים ובינוניים אמורים היו/עדיין ללכת על GB10 (אגב, גם ל-AMD כבר יש פלטפורמה משלה שזמינה שנה). הם גם דוחפים מאד את הביצועים במשחקים, ברור שהם מכוונים את זה כמכונה לציבור הרחב ולא לעסקים.

החידוש כאן הוא כפול -
- מצד אחד חומרה ללפטופים, הוכרזו כבר שלל שיתופי פעולה עם DELL, ASUS וכו, ליינים (פרמיום) רגילים של לפטופים.
- מצד שני תמיכה ואינטגרציה עמוקה עם WINDOWS FOR ARM (שזה ההימור הגדול). גם ווינדוס (שלא בדיוק ידועה כמערכת רזה על משאבים), גם ARM (בינתיים לא להיט, התואם ROSSETA של מיקרוסופט רחוק מהביצועים של אפל), וגם סטאק תוכנתי שמנסה לאפשר לאייגנטים (כמו OPENCODE או HERMES) לשלוט במחשב המקומי וממש לנהל אפליקציות על המחשב (מה כבר יכול להשתבש, איזה סיוט אבטחתי זה).

ולסיום, החומרה זו ממש ממש לא ברמת "המכשיר הזה מככב ב concurrency ומנצח גם מכשירים שנחשבים לטובים ממנו על הנייר".
איך אני יודע? כי לא פרסמו BENCHMARK אחד(!) ואף לא מספר אחד של ביצועים(!).
אפילו לא הצהרות אמורפיות כמו אפל של "פי 3.14 בחישובי AI" שלא אומרים כלום (ביחס למי?, מה זה חישובי AI?)

קיצר, להערכתי הכנה זה הולך להיות DEAD ON ARRIVAL, בתקווה שדור 2 יממש את הפוטנציאל.

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 677
הצטרף: פברואר 2009
נתן תודות: 456 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #11 


ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4875
הצטרף: ספטמבר 2008
מיקום: Fiat 500 שחוטה (כשר), ברחוב סומסום
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #12 

הסתמכתי על זה:


אותה חומרה רק בלפטופ.
נכון מבאס שעברה שנה על אותה חומרה, אבל ככה זה בהיעדר תחרות משמעותית.

שלח תגובה

חזור אל “PC גיימינג”