שרשור תגובות: סלקום TV+ מבטיחה מונדיאל כמעט בלי דיליי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78782
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5377 פעמים
מה שלא ברור לי זה מה השינוי הזה שכולם עשו שפתאום הדיליי ירד כל כך...
- oferlaor
- מנהל

לדעתי הבדיקה הזו בוצעה בגרסא של הממיר של יס+ בלי הדיליי המקוצר. כלומר, השוואה לא תקינה.
נוסף על כך עדכנו אותי שבסלקום הסירו את הפרסום שבו הם טוענים שהם הכי הכי קצרים בדיליי
נוסף על כך עדכנו אותי שבסלקום הסירו את הפרסום שבו הם טוענים שהם הכי הכי קצרים בדיליי
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
מעולם לא הצלחתי להבין את זה ולמה זה הפך ל"כל כך חשוב" ברמה שמנסים להפוך את זה לכלי שיווקי.
כל התוכן שאנחנו צורכים הוא בדיליי, אז מה העוד 20 שניות האלו משנות ?
כל התוכן שאנחנו צורכים הוא בדיליי, אז מה העוד 20 שניות האלו משנות ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
אני מניח שזה בגלל שיש הבדל בין צפיה בתכנית שמועברת בשידור חי ובה לא באמת משנה אם הצופה רואה\שומע את המנחה בדיליי של 20 שניות,
לבין צפיה באירוע ספורט שבו אתה יודע בדיוק מה הולך לקרות "בעתיד" בגלל צעקות של "וואו איזה גול!" מהשכנים שלך או מאיזו הודעת Push.
תחשוב על זה כמו צפייה בסרט מתח, רק שלפני כל תפנית בעלילה השכן\טלפון שלך מודיע לך מראש מה בדיוק הולך לקרות ומי הרוצח.
אני אמנם לא צופה באירועי ספורט, אבל בהחלט מבין למה זה הורס לאנשים את החוויה.
לבין צפיה באירוע ספורט שבו אתה יודע בדיוק מה הולך לקרות "בעתיד" בגלל צעקות של "וואו איזה גול!" מהשכנים שלך או מאיזו הודעת Push.
תחשוב על זה כמו צפייה בסרט מתח, רק שלפני כל תפנית בעלילה השכן\טלפון שלך מודיע לך מראש מה בדיוק הולך לקרות ומי הרוצח.
אני אמנם לא צופה באירועי ספורט, אבל בהחלט מבין למה זה הורס לאנשים את החוויה.
נערך לאחרונה על ידי sabres ב 12/06/2026 21:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
כי זה יותר נעים לקבל שידור לא vod, כמה שפחות מאוחרLior_M כתב: מעולם לא הצלחתי להבין את זה ולמה זה הפך ל"כל כך חשוב" ברמה שמנסים להפוך את זה לכלי שיווקי.
כל התוכן שאנחנו צורכים הוא בדיליי, אז מה העוד 20 שניות האלו משנות ?...
- oferlaor
- מנהל

ביס אמרו לי שהם היו מקבלים תלונות קבוע על פושים מאפליקציות כמו 365 שהגיעו לפני שהשידור הראה את הגול. כמובן שגם במשחקים גדולים יש צעקות בחוץ חצי דקה לפני הגול זה די מבאס.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46331
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5071 פעמים
הורדת Delay בשידורים חיים עולה הרבה מאוד כסף בגלל הצעדים שצריך לנקוט:
1. מעבר לפרוטוקולים מהירים כמו למשל LL-HLS (פרוטוקול של אפל בו יש שימוש גם ב- Broadcast) בו ה- Chunks של הוידאו מחולקים לחלקים קטנים מאוד שמאפשרים לנגן את החלק הקטן ברגע שהוא יורד.
2. מעבר למקודדים מהירים יותר, שהשימוש בהם מבחינת רשיון ותפעול עולה הרבה יותר כסף.
3. הצבת שרתי Edge אצל כל ספקי האינטרנט הגדולים בארץ על מנת להוריד מרחק פיזי.
4. תשלום עבור TIER גבוה יותר ב- CDN.
כל מי שמבטיח שידורים עם פחות שיהוי, משתמש בחלק מהדברים למעלה ברמות שונות. זה ממש לא לחיצת כפתור, אלא הכנות שלוקחות חודשים רבים מראש.
נ.ב
בעברי עבדתי בתחום שידורי ה- IPTV, משם הידע.
1. מעבר לפרוטוקולים מהירים כמו למשל LL-HLS (פרוטוקול של אפל בו יש שימוש גם ב- Broadcast) בו ה- Chunks של הוידאו מחולקים לחלקים קטנים מאוד שמאפשרים לנגן את החלק הקטן ברגע שהוא יורד.
2. מעבר למקודדים מהירים יותר, שהשימוש בהם מבחינת רשיון ותפעול עולה הרבה יותר כסף.
3. הצבת שרתי Edge אצל כל ספקי האינטרנט הגדולים בארץ על מנת להוריד מרחק פיזי.
4. תשלום עבור TIER גבוה יותר ב- CDN.
כל מי שמבטיח שידורים עם פחות שיהוי, משתמש בחלק מהדברים למעלה ברמות שונות. זה ממש לא לחיצת כפתור, אלא הכנות שלוקחות חודשים רבים מראש.
נ.ב
בעברי עבדתי בתחום שידורי ה- IPTV, משם הידע.
זה מאוד משנה ללא מעט אנשים לראות בכל ערוץ שהוא לא VOD, שהדברים שלו באים כמה שפחות מאוחר, אני מדגיש , לא מעט , לא כולם .sabres כתב: יכול גם להיות שהיא עולה כלום להפעיל, ועיקר העלות היא של הפיתוח\מימוש הראשוני.
יש הסבר מצוין, וזה כי לאף אחד ביקום לא אכפת מדיליי בתוכניות בישול או ריאליטי....
- oferlaor
- מנהל

מעבר לעלות, שידורי low latency מורידים מעט את אמינות השידור לרוב. כי מדובר על שידור עם באפר קטן יותר.
מה היתרון של שימוש בזה סתם לערוצים רגילים?
מה היתרון של שימוש בזה סתם לערוצים רגילים?