שרשור תגובות: יס משיקה את YES+ 4.0 עם AI ומונדיאל "מהיר"
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78764
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
- אלי וילנאי
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 46
- שם מלא: אלי וילנאי
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
הדיליי נובע ממגבלה טכנולוגית של כל שידור סטרימינג חי. יש buffer שחייבים להשאיר אותו בגודל מינימלי כדי למנוע הרעבה של הסטרים. לא רואה איך אפשר להקטין את הדיליי. נשמע לי כמו מהלך שיווקי, ואפילו לא אחר מקורי או חדש.
-
oferlaor
- מנהל

לא נראה שה-AppleTV יקבל את זה כי מדובר בטכנולוגיה מעט שונה ולכן זה מומש רק בממירי האנדרואיד של החברה (גם ממירים שהם לא המקוריים של יס לא יקבלו את זה).
הם לא נכנסו להסבר איך הם צמצמו את הדיליי באופן משמעותי, הדרך העיקרית שאני מכיר לעשות את זה הוא שידור סטרים ישיר. בעבר היו אינקודרים לכל לקוח ורוחב הפס השתנה לפי היוזר.
אני מנחש שמה שהם עשו זה ליצור מספר bandwidth fixed streams ושהקליינט עובר בינהם. בפועל, אתה פשוט מקבל סטרים רציף של וידאו בקצב מסויים ולא מושך לתוך באפר.
החסרון העיקרי של השיטה הוא שאם יש עומס על המערכת, זה יצור תקיעה או Buffering ועל זה אפשר להתגבר על ידי מעבר לסטרים אחר. אבל אי אפשר לעשות את זה בלי להפריע למהלך השידור.
אני מניח שהם עושים את זה מתוך הנחה שמרבית האנשים אין להם את הבעיות האלה כבר. אני לא בטוח שזה נכון לגבי מכשירים שמחוברים לרשת ב-WiFi.
הם לא נכנסו להסבר איך הם צמצמו את הדיליי באופן משמעותי, הדרך העיקרית שאני מכיר לעשות את זה הוא שידור סטרים ישיר. בעבר היו אינקודרים לכל לקוח ורוחב הפס השתנה לפי היוזר.
אני מנחש שמה שהם עשו זה ליצור מספר bandwidth fixed streams ושהקליינט עובר בינהם. בפועל, אתה פשוט מקבל סטרים רציף של וידאו בקצב מסויים ולא מושך לתוך באפר.
החסרון העיקרי של השיטה הוא שאם יש עומס על המערכת, זה יצור תקיעה או Buffering ועל זה אפשר להתגבר על ידי מעבר לסטרים אחר. אבל אי אפשר לעשות את זה בלי להפריע למהלך השידור.
אני מניח שהם עושים את זה מתוך הנחה שמרבית האנשים אין להם את הבעיות האלה כבר. אני לא בטוח שזה נכון לגבי מכשירים שמחוברים לרשת ב-WiFi.
- אלי וילנאי
- חבר שרק התחיל

לפי דעתי כל פתרון שמניח שאין באפר ומתבסס על סטרים RT, לא יכול לעבוד. אני בטוח שיס בדקו את הפיתרון שלהם, ואני לא מצפה לתקלות. זה לא משהו שיס יכולים להרשות לעצמם במונדיאל. יחד עם זאת, אני בספק שיש דרך אמיתית להקטין את הדיליי.
-
oferlaor
- מנהל

אין פיתרון מהיר יותר מזה.
אני מניח שהם יכולים להרשות לעצמם את זה אם יש למספיק אנשים רשת פייבר (שאין לה ניתוקים) ושהחיבור WIFI מספיק טוב.
די קל לעשות סטטיסטיקה ולבדוק עד כמה הסטרימים רגישים (retransmit, max/min bw וכו') ואז אם החיבורים מספיק יציבים זה בהחלט אפשרי לעבור לסטרים כזה.
אני מניח שהם יכולים להרשות לעצמם את זה אם יש למספיק אנשים רשת פייבר (שאין לה ניתוקים) ושהחיבור WIFI מספיק טוב.
די קל לעשות סטטיסטיקה ולבדוק עד כמה הסטרימים רגישים (retransmit, max/min bw וכו') ואז אם החיבורים מספיק יציבים זה בהחלט אפשרי לעבור לסטרים כזה.
- אלי וילנאי
- חבר שרק התחיל

לפי דעתי גם רשת פייבר אינה אמינה ב 100 אחוז, ומה שלא משתנה זה שהכל מסתמך על UDP, ולפקטות UDP יש נטיה טבעית להעלם להן....oferlaor כתב: אין פיתרון מהיר יותר מזה.
די קל לעשות סטטיסטיקה ולבדוק עד כמה הסטרימים רגישים (retransmit, max/min bw וכו') ואז אם החיבורים מספיק יציבים זה בהחלט אפשרי לעבור לסטרים כזה....
-
oferlaor
- מנהל

זה נדיר יחסית לטכנולוגיות קודמות וסטרימים כאלה דווקא יודעים להתגבר על אחוז ניתוק קטן. זה דומה לשידור באוויר או דרך לוויין.
מצד שני WiFi הוא נקודת תורפה יותר קשוחה.
מצד שני WiFi הוא נקודת תורפה יותר קשוחה.
- אלי וילנאי
- חבר שרק התחיל

לפי דעתי מי שמחבר מסך טלוויזה ב WI FI עושה טעות, ואני בטח לא מצפה מספק IPTV להתגבר על המכשול הזה. זו בעיה מקומית בתשתית של הלקוח.
כמו כן אני לא בטוח שהמושג התנתקות נכון, להבנתי אין סשן כאן, אלא כל פקטה היא עצמאית, ואז יש אבדן מידע, לא "ניתוק".
שידור באוויר או דרלך לווין הוא בכלל broadcast, זה שונה לגמרי, וגם הפרוטוקול שונה לגמרי. אם אני זוכר נכון אז זה מספר ES בתוך TS אחד, שכל ES הוא ערוץ וכמובן יש מספר גדול של TS בגלל ריבוי הערוצים. זה זכרון עתיק ואולי לא מדוייק.
כמו כן אני לא בטוח שהמושג התנתקות נכון, להבנתי אין סשן כאן, אלא כל פקטה היא עצמאית, ואז יש אבדן מידע, לא "ניתוק".
שידור באוויר או דרלך לווין הוא בכלל broadcast, זה שונה לגמרי, וגם הפרוטוקול שונה לגמרי. אם אני זוכר נכון אז זה מספר ES בתוך TS אחד, שכל ES הוא ערוץ וכמובן יש מספר גדול של TS בגלל ריבוי הערוצים. זה זכרון עתיק ואולי לא מדוייק.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9004
- נתן תודות: 1566 פעמים
- קיבל תודות: 1347 פעמים
זה יגיע בתור עדכון לממירים או שיהיה ב-LIVE ע"ג השידור ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
תמחור של שקל לאינטש? בעידן של מסכים גדולים 85" 98" זה יקרררר...
-
oferlaor
- מנהל

לא לגמרי ברור לגבי ספליט וכל הפלטפורמות, אני מניח שזה תלוי ביכולות של הפלטפורמה, אבל בכלל לא בטוח שהם יספיקו לשחרר עדכונים רחבים כאלה לכל הפלטפורמות אלא בוודאות יתמקדו בממירים שלהם.
@LEVIA
זה מסכים של סמסונג, אז זה די תואם את התמחור שלהם.
@LEVIA
זה מסכים של סמסונג, אז זה די תואם את התמחור שלהם.
נשמע מעניין אבל אני מאמין שהשינוי בדיליי לא יהיה כ"כ דרמטי.
הייתי ממליץ לכל החברות הללו שישקיעו בחומרה של הסטרימים כך שהכל ירוץ חלק (מעברי ערוצים , מידע ופעולות נוספות)
או אולי להציע חבילות פרמיום עם הרבה ערוצים וכפועל יוצא - לספק ללקוחות הללו סטרימר חומרתי חזק יותר.
הייתי ממליץ לכל החברות הללו שישקיעו בחומרה של הסטרימים כך שהכל ירוץ חלק (מעברי ערוצים , מידע ופעולות נוספות)
או אולי להציע חבילות פרמיום עם הרבה ערוצים וכפועל יוצא - לספק ללקוחות הללו סטרימר חומרתי חזק יותר.