גליות בפאנל - מסך LG G5 77 ומקארו בלוקים
-
gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
שלום לכולם, אני מודה שלא הייתי כאן זמן רב..
במסגרת תקלה שהייתה לי בLG GX שעוד הייתה באחריות
קבוצת ח.י. הסכימו בתשלום כמובן לשדרג לי את המסך מהGX לG5
ועברתי לגודל "77, המסך מדהים ואני מרוצה מאוד מאיכות התמונה והחוויה של הגודל וגם מהשירות של ח.י
יחד עם זאת יש שני דברים שטיפה מטרידים אותי:
1. יש קצת בחלקים העליונים של המסך גליות כזאת של המסך שאני יודע שהיא יכולה להיות בOLED בגלל מבנה השכבות של הOLED
וגם במסך הקודם היה, פשוט מרגיש שפה יש כמה נקודות יותר גליות, ורואים את ההשתקפות הזאת כשהחדר מואר והחלון פתוח.
שהמסך דלוק, אני לא רואה את זה.
2. בבדיקה שעשיתי למסך אפור סה"כ המסך נראה בסדר בלי עיוותים קווים (VERTICAL BENDING) ועוד לא עברו הרבה שעות פעולה ככה שזה יכול עוד להשתפר,
אבל כן יש את המאקרו בלוקים האלו למעלה שצרפתי בתמונה - שלא נראים כמו "פגם" בפאנל אלא יותר משהו משורטט, השאלה היא מה יכול לגרום לזה?
תודה רבה לעונים
במסגרת תקלה שהייתה לי בLG GX שעוד הייתה באחריות
קבוצת ח.י. הסכימו בתשלום כמובן לשדרג לי את המסך מהGX לG5
ועברתי לגודל "77, המסך מדהים ואני מרוצה מאוד מאיכות התמונה והחוויה של הגודל וגם מהשירות של ח.י
יחד עם זאת יש שני דברים שטיפה מטרידים אותי:
1. יש קצת בחלקים העליונים של המסך גליות כזאת של המסך שאני יודע שהיא יכולה להיות בOLED בגלל מבנה השכבות של הOLED
וגם במסך הקודם היה, פשוט מרגיש שפה יש כמה נקודות יותר גליות, ורואים את ההשתקפות הזאת כשהחדר מואר והחלון פתוח.
שהמסך דלוק, אני לא רואה את זה.
2. בבדיקה שעשיתי למסך אפור סה"כ המסך נראה בסדר בלי עיוותים קווים (VERTICAL BENDING) ועוד לא עברו הרבה שעות פעולה ככה שזה יכול עוד להשתפר,
אבל כן יש את המאקרו בלוקים האלו למעלה שצרפתי בתמונה - שלא נראים כמו "פגם" בפאנל אלא יותר משהו משורטט, השאלה היא מה יכול לגרום לזה?
תודה רבה לעונים
נערך לאחרונה על ידי gechts ב 31/05/2026 20:04, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78766
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
גליות מאוד אופייני למסכים גדולים. יש מסכים שיותר רגישים לזה אבל זה לא משפיע על התמונה אלא על החזרי האור.
יש הרבה סיבות לבעיה שתארת עם הבלוקים. נתחיל מהכי פשוט - מה מקור התמונה? זו תמונה? וידאו? יוטיוב? אתה רואה את זה גם באופן שוטף או רק בתבניות בדיקה?
זה יכול להיות ארטיפקט כיווץ בוידאו או התמונה עצמה (ככה כיווץ עובד, עם מקרובלוקים...). תוודא שאתה בודק עם תוכן שאין לו תופעות כאלה.
אם אתה רואה את זה בכל קטעי הוידאו בדיוק באותו מקום יתכן שזו צריבה או משהו דומה. אפשר לעשות ריענון תמונה אבל שים לב שזה מקצר את אורך חיי הפאנל אז אם זה לא מפריע באופן שוטף עדיף לא לגעת.
יש הרבה סיבות לבעיה שתארת עם הבלוקים. נתחיל מהכי פשוט - מה מקור התמונה? זו תמונה? וידאו? יוטיוב? אתה רואה את זה גם באופן שוטף או רק בתבניות בדיקה?
זה יכול להיות ארטיפקט כיווץ בוידאו או התמונה עצמה (ככה כיווץ עובד, עם מקרובלוקים...). תוודא שאתה בודק עם תוכן שאין לו תופעות כאלה.
אם אתה רואה את זה בכל קטעי הוידאו בדיוק באותו מקום יתכן שזו צריבה או משהו דומה. אפשר לעשות ריענון תמונה אבל שים לב שזה מקצר את אורך חיי הפאנל אז אם זה לא מפריע באופן שוטף עדיף לא לגעת.
-
gechts
- חבר ותיק

תודה רבה עופר!
מעריך את התגובה שלך
קשה לי להאמין שהבלוקים האל הם צריבה כי הטלוויזיה פועלת אצלי אולי 6-7 שעות מאז ההתקנה והמקור הוא יוטיוב
מה שמוזר שזה נראה ממש משורטט ניגנתי את זה בטלוויזיה אחרת ולא ראיתי את הקוביות האלו, יכול להיות שזה הגיע ככה מהמפעל?
ניגנתי כמה סרטוני אפור הכל דרך יוטיוב, בשני סרטים זה הופיע ובאחרים זה לא
ככה שאני באמת לא יודע איך להתייחס לזה , בתוכן רגיל אין לזה זכר ולכן אני ממש מתלבט האם לפנות לח. י., האם לתת למסך זמן ריצה נוסף, האם להתעלם מזה
ולגבי הגליות זה מציק קצת. שהמסך סגור, בצפיה רגילה זה לא קורה אבל חשוב לי לדעת שזה לא פגם
מעריך את התגובה שלך
קשה לי להאמין שהבלוקים האל הם צריבה כי הטלוויזיה פועלת אצלי אולי 6-7 שעות מאז ההתקנה והמקור הוא יוטיוב
מה שמוזר שזה נראה ממש משורטט ניגנתי את זה בטלוויזיה אחרת ולא ראיתי את הקוביות האלו, יכול להיות שזה הגיע ככה מהמפעל?
ניגנתי כמה סרטוני אפור הכל דרך יוטיוב, בשני סרטים זה הופיע ובאחרים זה לא
ככה שאני באמת לא יודע איך להתייחס לזה , בתוכן רגיל אין לזה זכר ולכן אני ממש מתלבט האם לפנות לח. י., האם לתת למסך זמן ריצה נוסף, האם להתעלם מזה
ולגבי הגליות זה מציק קצת. שהמסך סגור, בצפיה רגילה זה לא קורה אבל חשוב לי לדעת שזה לא פגם
- oferlaor
- מנהל

זה לא פגם. מאוד אופייני בכל החברות זה טיפה אחרת.
לגבי הסרטונים, מאוד יתכן שזה ב-Decoder או אפילו בסרט שניסית. תשתף את ה-URL של הוידאו ואת נקודת הזמן.
תנסה משהו פשוט יותר. תוריד מהאינטרנט בדיקת אפור כהה (תמונה שכולה אפור, רצוי בין 10-20% כהות). לתמונות אין את הבעיות האלה.
שים את זה על USB או שתשתף את זה למסך. אם אתה לא רואה בעיה אין בעיה.
ניחוש שלי שזה ארטיפקט של הוידאו הללו ולא בעיה אמיתית שצריכה להטריד אותך.
לגבי הסרטונים, מאוד יתכן שזה ב-Decoder או אפילו בסרט שניסית. תשתף את ה-URL של הוידאו ואת נקודת הזמן.
תנסה משהו פשוט יותר. תוריד מהאינטרנט בדיקת אפור כהה (תמונה שכולה אפור, רצוי בין 10-20% כהות). לתמונות אין את הבעיות האלה.
שים את זה על USB או שתשתף את זה למסך. אם אתה לא רואה בעיה אין בעיה.
ניחוש שלי שזה ארטיפקט של הוידאו הללו ולא בעיה אמיתית שצריכה להטריד אותך.
-
gechts
- חבר ותיק

Grey Screen | A Screen Of Pure Grey For 10 Hours | Background | Backdrop | Screensaver | Full HD |4k
מצרף לינק לסרטון שבדקתי איתו, אבל על פניו מרגיש לי שזה קשור בצורה כלשהי לדחיסה / קידוד
https://www.youtube.com/watch?v=tzG8xPnG-E8&t=45s
מצרף לינק לסרטון שבדקתי איתו, אבל על פניו מרגיש לי שזה קשור בצורה כלשהי לדחיסה / קידוד
https://www.youtube.com/watch?v=tzG8xPnG-E8&t=45s
- oferlaor
- מנהל

-
gechts
- חבר ותיק

תודה רבה עופר 

עניין הבלוקים בהחלט נראה שקשור לקידוד ועל פניו בסדר
עניין הגליות בפאנל נראה ממש נוראי ופניתי לקבוצת ח י
לצערי הנציגים מנפנפים אותי בטענה שככה זה ושזה תקין לחלוטין
וזאת הטענה שהנציג ענה לי
״במסך אולד זה ככה ובמסך uhd זה לא ככה “
כמובן שאין קשר בין טכנולוגית המסך לרזולוציה של המסך
אבל מנפנפים אותי
בכל מקרה אני מצרף עוד תמונות להתרשמות
מודה שזה מאוד מתסכל
הלכתי למספר חנויות לראות עוד מסכים כאלו וזה נראה על פניו שבחלק מהמסכים יותר טוב וחלק דיי דומה
זה כאילו שיש שתי נקודות סימטריות של לחץ של הפאנל, כשמסתכלים ישירות על הפאנל לא רואים מעיכה או דפיקה אבל זה נראה כמו משהו בשכבת הציפוי או משהו בהשתקפות
נכון שבצפיה רגילה זה לא משפיע על איכות התמונה אבל לדעתי זה סוג של משהו קוסמטי מוגזם
במסך פרימיום כלכך יקר הייתי מצפה למשהו יותר איכותי
ואני לא יודע אם יש פה נציג של קבוצת ח י בפורום אבל אותי אישית זה ממש מתסכל

עניין הבלוקים בהחלט נראה שקשור לקידוד ועל פניו בסדר
עניין הגליות בפאנל נראה ממש נוראי ופניתי לקבוצת ח י
לצערי הנציגים מנפנפים אותי בטענה שככה זה ושזה תקין לחלוטין
וזאת הטענה שהנציג ענה לי
״במסך אולד זה ככה ובמסך uhd זה לא ככה “
כמובן שאין קשר בין טכנולוגית המסך לרזולוציה של המסך
אבל מנפנפים אותי
בכל מקרה אני מצרף עוד תמונות להתרשמות
מודה שזה מאוד מתסכל
הלכתי למספר חנויות לראות עוד מסכים כאלו וזה נראה על פניו שבחלק מהמסכים יותר טוב וחלק דיי דומה
זה כאילו שיש שתי נקודות סימטריות של לחץ של הפאנל, כשמסתכלים ישירות על הפאנל לא רואים מעיכה או דפיקה אבל זה נראה כמו משהו בשכבת הציפוי או משהו בהשתקפות
נכון שבצפיה רגילה זה לא משפיע על איכות התמונה אבל לדעתי זה סוג של משהו קוסמטי מוגזם
במסך פרימיום כלכך יקר הייתי מצפה למשהו יותר איכותי
ואני לא יודע אם יש פה נציג של קבוצת ח י בפורום אבל אותי אישית זה ממש מתסכל
- oferlaor
- מנהל

הם טכנית צודקים, זה רק הזכוכית וראיתי את זה רק ב-OLED (לא ראיתי מסכי miniLED אחרים עם התופעה הזו).
מבין שזה מציק לך אבל זה ככה היה לי תמיד במסכים של LG מהדורות האחרונים.
מבין שזה מציק לך אבל זה ככה היה לי תמיד במסכים של LG מהדורות האחרונים.
- oferlaor
- מנהל

לרוב זה משפיע רק על ההשתקפויות, זה השכבה החיצונית של הזכוכית והדרך שהיא מחזירה אור בחזרה. האור שמגיע מהפאנל עובר מסלול אחר ולכן לא מושפע מזה.
כמובן שהמקרה הזה יתכן שהוא אחר, אבל זה הנסיון שלי עם התופעה הזו.
כמובן שהמקרה הזה יתכן שהוא אחר, אבל זה הנסיון שלי עם התופעה הזו.
-
gechts
- חבר ותיק

תודה רבה לכם על התגובות, ambar ועופר
אין השפעה על הצפייה שהטלוויזיה דולקת,
התמונה על פניו תקינה ולא ראיתי ממש VERTICAL BENDING, לא זיהיתי בעיות אי אחידות או עיוותים בתמונה עצמה
כן אני מזהה שבחלק העליון של המסך - רואים את הגליות הזאת בהשתקפויות, היות וח.י אמרו לי שזה "ככה" הלכתי לכמה חנויות כדי לראות איך זה נראה במסכים אחרים
וממה שראיתי:
זה לא חמור כמו אצלי, כן קיים אבל לא בצורה כזאת, ראיתי שני מסכי G5 בגודל 77 היו כאלו קימורים (גם באותם אזורים) אבל הרבה פחות חמורים
ראיתי עוד מסך G5 בודלל 65 שם בכלל לא ראיתי את זה, ועוד שני מסכי C5 בגודלל 77 - וגם שם לא ראיתי את זה,
אני מודה שבכל פעם שאני נכנס הביתה ורואה את הטלוויזיה כבויה זה מוציא אותי מדעתי, מוצר פרימיום איכותי ויקר..
גם to "על הנייר ולפי SPEC" זה לכאורה תקין ואכן לא פוגע בתמונה
זה נראה פשוט לא יפה וללא קורלציה למסך כלכך יקר..
מאוד מתסכל
אין השפעה על הצפייה שהטלוויזיה דולקת,
התמונה על פניו תקינה ולא ראיתי ממש VERTICAL BENDING, לא זיהיתי בעיות אי אחידות או עיוותים בתמונה עצמה
כן אני מזהה שבחלק העליון של המסך - רואים את הגליות הזאת בהשתקפויות, היות וח.י אמרו לי שזה "ככה" הלכתי לכמה חנויות כדי לראות איך זה נראה במסכים אחרים
וממה שראיתי:
זה לא חמור כמו אצלי, כן קיים אבל לא בצורה כזאת, ראיתי שני מסכי G5 בגודל 77 היו כאלו קימורים (גם באותם אזורים) אבל הרבה פחות חמורים
ראיתי עוד מסך G5 בודלל 65 שם בכלל לא ראיתי את זה, ועוד שני מסכי C5 בגודלל 77 - וגם שם לא ראיתי את זה,
אני מודה שבכל פעם שאני נכנס הביתה ורואה את הטלוויזיה כבויה זה מוציא אותי מדעתי, מוצר פרימיום איכותי ויקר..
גם to "על הנייר ולפי SPEC" זה לכאורה תקין ואכן לא פוגע בתמונה
זה נראה פשוט לא יפה וללא קורלציה למסך כלכך יקר..
מאוד מתסכל
- Moto
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 402
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
היי,
אתה יכול להיות רגוע לחלוטין. היו לי לאורך השנים שלושה מסכי אולד שונים (היום ברשותי G5 ו-G2). בכולם, ללא יוצא מן הכלל, הייתה בדיוק את אותה גליות על גבי המסך.
מדובר במשהו נורמלי לחלוטין שקשור לתהליך הייצור ולציפוי של הפאנל. אמנם בתמונות שלך הגליות אכן נראית קצת מוגזמת, אבל אם אין לזה שום השפעה על הצפייה בתוכן אמיתי כשהמסך דולק, לא הייתי מייחס לזה חשיבות. הגליות הזו מורגשת בעיקר כשהמסך כבוי ומשתקף בו אור. מצרף לך תמונות להמחשה מתוך G5 בגודל 83 ו-G2 בגודל 77 שאצלי, כדי שתוכל לראות שזה קיים בשניהם.
אתה יכול להיות רגוע לחלוטין. היו לי לאורך השנים שלושה מסכי אולד שונים (היום ברשותי G5 ו-G2). בכולם, ללא יוצא מן הכלל, הייתה בדיוק את אותה גליות על גבי המסך.
מדובר במשהו נורמלי לחלוטין שקשור לתהליך הייצור ולציפוי של הפאנל. אמנם בתמונות שלך הגליות אכן נראית קצת מוגזמת, אבל אם אין לזה שום השפעה על הצפייה בתוכן אמיתי כשהמסך דולק, לא הייתי מייחס לזה חשיבות. הגליות הזו מורגשת בעיקר כשהמסך כבוי ומשתקף בו אור. מצרף לך תמונות להמחשה מתוך G5 בגודל 83 ו-G2 בגודל 77 שאצלי, כדי שתוכל לראות שזה קיים בשניהם.
The following line is true
The previous line is false
The previous line is false
-
gechts
- חבר ותיק

Moto תודה רבה לך על התמונות ועל ההשקעה
אני יודע ומבין שהגליות הזאת היא לגמרי חלק מהתכונות של פאנלי הoled ואת זה אני בהחלט מוכן בהחלט לקבל
מה שמפריע לי זה כמו שאמרת שאצלי זה מרגיש מוגזם
ויש שתי נקודות סימטריות כמו שצילמתי ששם זה נראה שזה כביכול מוגזם מאין 2 tension points,
הלכתי לשתי חנויות עד שהצלחתי למצוא מסך כזה בגודל 77, וגם שם זה כביכול היה אבל לא מוגזם כמו אצלי.
זה מרגיש לי שזה פשוט שני אזורים מאוד אגרסיביים וכל פעם שאני נכנס הביתה זה נראה מאוד לא יפה, אני מבין שזה כנראה לא ישפיע על תפקוד המסך, אבל זה פשוט טולרנסים ל ייצור הפאנל באיכות קצת נמוכה, ולא כמצופה ממסך ברמה כזאת, במסך שלך הפאנל נראה גלי אבל בצורה שבה אין שתי נקודות כאלו קיצוניות כמו אצלי
אחרי לא מעט טלפונים, ישלחו לי טכנאי לבדוק את המסך.. לא בונה על זה יותר מדי, אבל נראה מה יהיה
ושוב תודה רבה רבה על זה ששלחת לי את התמונות שלך
אני יודע ומבין שהגליות הזאת היא לגמרי חלק מהתכונות של פאנלי הoled ואת זה אני בהחלט מוכן בהחלט לקבל
מה שמפריע לי זה כמו שאמרת שאצלי זה מרגיש מוגזם
ויש שתי נקודות סימטריות כמו שצילמתי ששם זה נראה שזה כביכול מוגזם מאין 2 tension points,
הלכתי לשתי חנויות עד שהצלחתי למצוא מסך כזה בגודל 77, וגם שם זה כביכול היה אבל לא מוגזם כמו אצלי.
זה מרגיש לי שזה פשוט שני אזורים מאוד אגרסיביים וכל פעם שאני נכנס הביתה זה נראה מאוד לא יפה, אני מבין שזה כנראה לא ישפיע על תפקוד המסך, אבל זה פשוט טולרנסים ל ייצור הפאנל באיכות קצת נמוכה, ולא כמצופה ממסך ברמה כזאת, במסך שלך הפאנל נראה גלי אבל בצורה שבה אין שתי נקודות כאלו קיצוניות כמו אצלי
אחרי לא מעט טלפונים, ישלחו לי טכנאי לבדוק את המסך.. לא בונה על זה יותר מדי, אבל נראה מה יהיה
ושוב תודה רבה רבה על זה ששלחת לי את התמונות שלך

-
gechts
- חבר ותיק

מעדכן שהיום (07/06/2026) הגיעו אליי טכנאים של ח.י. לראות את התופעה, הם היו אומנם אדיבים וסבלניים,
ראו את התופעה, תיעדו אותה וגם הסכימו איתי, אבל שורה תחתונה אמרו ש"ככה זה".. ושאין הרבה מה לעשות..
זה נכון שברוב המסכים האלו ובגדלים האלו יש את הגליות ברמה מסוימת, וכמו שאמרתי הלכתי לחנויות להשוות..
(3 יחידות של G5 77 - קיים ברמה מסוימת לא כמו שאצלי)
(2 יחידות של G5 65 לא קיים כמעט כלל)
(2 יחידות של C5 - 77 - לא קיים כמעט כלל)
מה המסקנות שאני יכול לומר:
1. לכו לקנות מחנות/רשת מתמחה - כנראה שהם יהיו הגב שלכם במקרה כזה - אני שדרגתי במסגרת אחריות של הLG GX שהתחילו להופיע DEAD PIXELS לכן לא יכולתי לקבל פה גב של חנות חזקה - זה חשוב!
2. האם אני יכול לומר שאלמד לחיות עם זה? כנראה שכן כי אין לי ממש ברירה.
3. ממליץ לכם לבצע את הבדיקה במעמד התקנת הטלווזייה ולוודא שהמתקינים עדינים למסך - ואם יש ספק אין ספק!
4. האם נדפקתי? במידה מסוימת כן, ובעיקר כי כשאתה קונה את המסך כביכול הכי טוב בשוק, אתה מצפה למשהו אחר - הן בגימור של המוצר והן בשירות
איכות תמונה לבדה לא מסכמת את כל חווית המשתמש! זה גם בצד הקוסמטי, ולקנות את המסך הכי טוב בשוק ולראות אותו תלוי ככה על הקיר, זה מאכזב!
5. האם אקנה שוב OLED או מוצרים מח.י.? - כנראה שלא
שורה תחתונה, אני כנראה עם ח.י. ועם אולד סיימתי למרות התמונה המדהימה..
נכון התמונה מדהימה, החוויה הכוללת פחות..
הטכנאים שהיו התעקשו שכל המסמכים יהיו ככה וגם אם יחליפו לי מסך זה יראה אותו הדבר.. (כנראה שאת זה אני לא אדע)
גם אמרו שעברו ה-14 יום של חלון ההחלפה, למרות שהתלוננתי עוד כשהיו לי את ה14 ימים האלו מרגע ההתקנה
(וגם את האריזה שמרתי)..
אולי זאת המדיניות של היצרן דווקא, ואולי זה פשוט איכות הייצור ויש TOLERANCE מסוים
כתבתי גם ליצרן בחול ולא קיבלתי כל תגובה,
אין לי מושג אם יש פה נציג של ח.י. או לא (אני זוכר שבעבר היה), אבל בשורה התחתונה מאוד מאכזב
ראו את התופעה, תיעדו אותה וגם הסכימו איתי, אבל שורה תחתונה אמרו ש"ככה זה".. ושאין הרבה מה לעשות..
זה נכון שברוב המסכים האלו ובגדלים האלו יש את הגליות ברמה מסוימת, וכמו שאמרתי הלכתי לחנויות להשוות..
(3 יחידות של G5 77 - קיים ברמה מסוימת לא כמו שאצלי)
(2 יחידות של G5 65 לא קיים כמעט כלל)
(2 יחידות של C5 - 77 - לא קיים כמעט כלל)
מה המסקנות שאני יכול לומר:
1. לכו לקנות מחנות/רשת מתמחה - כנראה שהם יהיו הגב שלכם במקרה כזה - אני שדרגתי במסגרת אחריות של הLG GX שהתחילו להופיע DEAD PIXELS לכן לא יכולתי לקבל פה גב של חנות חזקה - זה חשוב!
2. האם אני יכול לומר שאלמד לחיות עם זה? כנראה שכן כי אין לי ממש ברירה.
3. ממליץ לכם לבצע את הבדיקה במעמד התקנת הטלווזייה ולוודא שהמתקינים עדינים למסך - ואם יש ספק אין ספק!
4. האם נדפקתי? במידה מסוימת כן, ובעיקר כי כשאתה קונה את המסך כביכול הכי טוב בשוק, אתה מצפה למשהו אחר - הן בגימור של המוצר והן בשירות
איכות תמונה לבדה לא מסכמת את כל חווית המשתמש! זה גם בצד הקוסמטי, ולקנות את המסך הכי טוב בשוק ולראות אותו תלוי ככה על הקיר, זה מאכזב!
5. האם אקנה שוב OLED או מוצרים מח.י.? - כנראה שלא
שורה תחתונה, אני כנראה עם ח.י. ועם אולד סיימתי למרות התמונה המדהימה..
נכון התמונה מדהימה, החוויה הכוללת פחות..
הטכנאים שהיו התעקשו שכל המסמכים יהיו ככה וגם אם יחליפו לי מסך זה יראה אותו הדבר.. (כנראה שאת זה אני לא אדע)
גם אמרו שעברו ה-14 יום של חלון ההחלפה, למרות שהתלוננתי עוד כשהיו לי את ה14 ימים האלו מרגע ההתקנה
(וגם את האריזה שמרתי)..
אולי זאת המדיניות של היצרן דווקא, ואולי זה פשוט איכות הייצור ויש TOLERANCE מסוים
כתבתי גם ליצרן בחול ולא קיבלתי כל תגובה,
אין לי מושג אם יש פה נציג של ח.י. או לא (אני זוכר שבעבר היה), אבל בשורה התחתונה מאוד מאכזב