ייבוא מקבילי - בעיה ?

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
בטיטi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

השאלות אינן מתייחסות למוצר ספציפי, אלא לנושא שנתקלתי בו בלא מעט מוצרים
(פלזמה, LCD, מעבד מזון KitchenAid, אייפוד וכו') :

1. מניסיונכם, מה חשיבות ייבואן רשמי לעומת ייבואן מקבילי (פרללי), ומייבוא מוצרים רבים ?
על פניו, היבואן הפרללי פחות מקצועי, אבל האם זה אומר שיש להתרחק ממוצרים כאלה ?
מצד אחד, מוצרים שהאחריות היא לא של היבואן הרישמי, עולה פחות, אך החשש הוא שבעת תקלה השירות לא יהיה / לא יהיה מקצועי.

2. האם יש יבואנים פרללים בעלי שם טוב בשוק, וכאלה בעלי שם טוב פחות ? (אסתפק גם רק בבעלי השם הטוב..)

3. מה לגבי מוצרי חשמל שאנו מביאים בעצמינו בארה"ב לישראל, קראתי על סכנות בשל אי התאמה לרשת החשמל בישראל,
האם מדובר בבעיה ששנאי מתח לא יכול לפתור ? (פרט לסוגיה של שיטות שידור בטלויזיה).

תודה !

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78879
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #2 

יתרון אחד של יבוא מקבילי הוא בכך שהוא מכריח בעצם את היבואן להמנע ממחירים גבוהים באופן קיצוני...

ככלל, כמה יבואנים זה תחרות בריאה וזה טוב ללקוחות. הבעיה היא רק כאשר הגוף הקבילי יכול להעלם לפני תום ההתחייבויות שלו.

יבואן מקורי צריך להחזיק טכנאים שלו כחלק מההתחייבות לחברה שהוא נציג שלה. הוא גם מייבא בכמויות גדולות יותר, משמע שהוא מחוייב במכון תקנים (יבואן שמביא 10 מכל דבר, לא צריך בכלל להעביר אותם מכון תקנים). גם העלויות שלו מן הסתם (OVERHEAD של פרסום, משרדים, מנהלים, פקידות וכו') יקר בהרבה מיבואן שיכול בעצם לעשות הכל לבד בעצמו.

השאלה העיקרית שצריך לחשוב עליה היא מה הסיכון שמשהו יתקלקל ובינתיים היבואן הזה איננו.

קח לדוגמא PSP. רכשתי אישית אחד כזה ביבוא אישי והוא התקלקל. לא נעים, לא סוף העולם - רכשתי אחד נוסף וזהו.

עם מכשירים שעולים הרבה כסף זה פחות סימפטי והרבה יותר בעייתי לעשות משהו כזה.

יבואנים מקבילים יש הרבה, חלקם עושים מכה (מייבאים נגיד מכולה) ויוצאים מהעסק הזה. יש כאלה שהם בשוק הזה כבר כמה שנים, אבל כל עוד שזה עדיין עסק של אדם אחד, שיכול לסגור את החברה מהיום למחר ולפתוח אותה בשם חדש, זה לא ממש מרגיע אותי.

לגבי מוצרי חשמל. לדעתי מוצר שיש לו הספק משמעותי (כמה מאות וואטים) כדאי להמנע לייבא אלא אם כן אתה יודע בוודאות שהוא יעבוד ב-220V. זה יעלה לך הון עתק בחשמל מבוזבז להשתמש בשנאי.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #3 

אגב אני רוצה להדגיש שאני לחלוטין לא נגד רכישה בחו"ל (יבוא אישי) או רכישה מיבואן מקבילי.

חשוב לי לציין את הנקודות הבעייתיות. אני האחרון שצריך להתלונן עם כמות המכשירים שיש לי והיו לי שרכשתי בחו"ל... העניין הוא שבכמה השנים האחרונות גיליתי דווקא את היתרונות של אחריות מסודרת ועם מכשירים יקרים (שלטי PRONTO למשל, המסך שלי, רסיבר) אני בשום אופן לא רוכש בחו"ל.

מצד שני, דברים כמו טלפונים סלולריים (שנים כבר שלא רכשתי בארץ מכשיר...) , או דברים שלא מתקלקלים או שאני יודע שאני יכול לתקן או לטפל בהם, אני רוכש אותם בלי הרבה חשש. כשהם מתקלקלים (בסוף רובם באמת מתקלקלים) אני מראש לוקח בחשבון את זה כחלק מהסיכון שלקחתי.

בטיטi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

תודה רבה על התגובה, מספר הבהרות ברשותך :

1. הנתי שיש תקנה חדשה, המחייבת את החנות שמכרה את המוצר, במתן פתרון/מוצר במידה והיבואן כבר לא קיים, האמנם ?

2. האם יש יבואנים בעלי שם טוב שנמצאים בתחום שנים רבות ?

3. האם יבואנים פרללים מספקים סחורה בעיקר לחנויות קטנות / אינטרנט, או גם לרשתות גדולות ?

4. הבנתי שהחשש העיקרי הוא במידה ואזדקק לשירות, והיבואן סגר את העסק,
אבל מה לגבי מצב שבו אני זקוק לשירות, והיבואן הפרללי קיים, האם נתקלתם בחוסר שירות / שירות קלוקל ?

5. מדוע שימוש בשנאי מבזבז חשמל ? הוא לא פשוט משנה את הכמות שנכנסת למכשיר ?

6. ספציפית לייבוא iPod ו KitchenAid - אתה יודע אם יש בעית חשמל ?

תודה רבה ! (Y) (Y) (Y)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #5 

1. מה הקשר לחנות? האחריות מוטלת אך ורק על היבואן. החנות היא רק מי שמביא לך פיזית את המוצר, לא זה שאחראי עליו.

3. בעיקר באינטרנט. לא מכיר רשת גדולה שעובדת עם יבואן מקבילי, אבל אני מניח שזה בהחלט אפשרי.

5. שנאי של 400-500W זה בד"כ טרנספורמטור די גדול. הוא לא רק יזמזם לך אלא גם בד"כ מתבזבזת עליו לא מעט אנרגיה. זה מה יש.

6. iPod, לא רואה סיבה לבעיה כלשהי. KitechenAid זו חברה, אני מניח שאתה מדבר על מג'ימיקס או משהו בסגנון הזה. יש במכשיר כזה בעיקר מנוע, מה שאומר שהוא יזדקק לטרנספורמטור לא קטן ולדעתי זה לא רעיון מוצלח כ"כ.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

1. דווקא זו תקנה שרוצים להכניס, שבמידה והיבואן לא נמצא יותר, מי שנושא באחריות היא החנות שמכרה את המוצר.
אני לא יוגע אם התקנה הזו עברה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

בטיטi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

oferlaor כתב:1. מה הקשר לחנות? האחריות מוטלת אך ורק על היבואן. החנות היא רק מי שמביא לך פיזית את המוצר, לא זה שאחראי עליו.

3. בעיקר באינטרנט. לא מכיר רשת גדולה שעובדת עם יבואן מקבילי, אבל אני מניח שזה בהחלט אפשרי.

5. שנאי של 400-500W זה בד"כ טרנספורמטור די גדול. הוא לא רק יזמזם לך אלא גם בד"כ מתבזבזת עליו לא מעט אנרגיה. זה מה יש.

6. iPod, לא רואה סיבה לבעיה כלשהי. KitechenAid זו חברה, אני מניח שאתה מדבר על מג'ימיקס או משהו בסגנון הזה. יש במכשיר כזה בעיקר מנוע, מה שאומר שהוא יזדקק לטרנספורמטור לא קטן ולדעתי זה לא רעיון מוצלח כ"כ.
...
1. הקשר הוא תקנה.

2. KitechenAid זה גם מוצר.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

ל-Kitchenaid יש הרבה מוצרים.....

http://www.kitchenaid.com/catalog/product_index.jsp
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

eldad_z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 676

שליחה #9 

גם מג'ימיקס זה חברה, ובשניהם ניופאן היא היבואנית הרשמית. קניה מארופה אני חושב שתהיה בטוחה מבחינת החשמל. מעניין כמה המוצרים עולים בקפריסין או תורכיה... אם כבר קונים בחו"ל, יש את עקבה במרחק נסיעה ויש מצב שהמחירים שם זולים יותר (ואחריות אפשר לממש).

בטיטi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

קראתי באתר של ניפאן, שהם מעניקים אחריות רק למוצרים שהם מייבאים בעצמם לארץ...

המדביר1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11

שליחה #11 

אני צריך לומר היום יבואנים גדולים בארץ
מחזיקים או עובדים עם מעבדת תיקונים חיצונית

כך שבאם תייבא במקביל תזכה לקבל לרוב מוחלט של המכשירים
אותו תיקון באם תזדקק

כמובן במכשירים LCD או מקרנים
שום יבואן רשמי או גדול לא מחזיק טכנאים או חלקי חילוף
לתקן תקלות גדולות או מסובכות במכשירים הללו
וברוב המיקרים מחליפות במשומש או שולחות לחו"ל .

ולכן , באם הפער גדול תעדיף בכייף קנייה בחו"ל
וגם תמנה מריפרביש

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #12 

בטיטi כתב: 5. מדוע שימוש בשנאי מבזבז חשמל ? הוא לא פשוט משנה את הכמות שנכנסת למכשיר ?
תודה רבה ! (Y) (Y) (Y)
...
שים יד על שנאי (כל מתאם לDC גם טוב לצורך העיניין). חם, אה ? לשם מתבזבזת האנרגיה . בשנאים בהספקים גדולים מדובר בהרבה חום.

בזבוז האנרגיה למוצרים כמו מג'ימיקס הוא לא באמת רלוונטי, כי אלה מכשירים שלמרות הספק לא נמוך אינם צרכני אנרגיה גדולים, פשוט כי הם פועלים לדקות ספורות בחודש.
בזבוז החשמל רלוונטי למכשירים שפועלים לשעות ארוכות כמו מקרר.

הבעיה העיקרית עם שנאים למכשירים עם הספק גבוה זה הסרבול. אתה לא רוצה עוד מפלצת קטנה על השיש כל פעם שאתה עובד עם זה.

אגב, מכשירים אמריקאיים שפעולתם היא תנועה סיבובית (כמו מג'ימיקס) גם לוקים בהאטה של 5/6 . לא יודע אם זה רלוונטי לפעולתם.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #13 

oferlaor כתב: KitechenAid זו חברה, אני מניח שאתה מדבר על מג'ימיקס או משהו בסגנון הזה.
...
עופר, אני מקווה ששמת לב לאירוניה במשפט הנ"ל :D :D
משה

eldad_z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

במקרה של מקררים חוץ מחשמל צריך גם שהמקרר יהיה מיועד לאזור אקלים טרופי (טרופי ולא סאב-טרופי). ציוד אלחוטי שעובד בתדרי רדיו (שלטי אינפרא אדום לא קשורים) גם עדיף לקנות בארץ (חייבים העצם) בגלל משרד התקשורת שדואג להציוד לא יתנגש עם ציוד ממשלתי.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #15 

moco,

בהחלט שמתי לב (גם כשכתבתי), אבל מה לעשות בדיוק הלכתי לפריג'ידר (!) להוציא קולה (!)... אחרי זה שתיתי מים מהקולר (!), אכלתי קרטיב (!) ודיברתי בפלפון (!) תוך כדי שהילדים שלי נסעו ברולר בליידס (!)...

eldad_z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

מיקסר/מערבל ומעבד מזון. לשימושכם :)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #17 

oferlaor כתב:moco,

בהחלט שמתי לב (גם כשכתבתי), אבל מה לעשות בדיוק הלכתי לפריג'ידר (!) להוציא קולה (!)... אחרי זה שתיתי מים מהקולר (!), אכלתי קרטיב (!) ודיברתי בפלפון (!) תוך כדי שהילדים שלי נסעו ברולר בליידס (!)...
...
(Y) (Y) (Y)
רק לא ידעתי שקולה זה שם מסחרי. הרי יש פפסי-קולה, אר.סי.-קולה ועוד.
גם קולר לא ידעתי.
משה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #18 

moco,

במקור זה היה חלק מהשם של קוקה קולה, והיה אכן מאבק בין פפסי לקוקה קולה לגבי מהות השם. לבסוף קולה הפך לשם גנרי (אבל במקור הוא היה חלק מהשם של קוקה קולה).

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”