שאלה בנוגע למהירות רשת
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78903
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
בעיה מעניינת שאני לא מצליח לפצח, אולי לכם יהיו תאוריות ורעיונות...
לאבא שלי בבית יש חיבור ADSL. במקור זה היה חיבור 1.5M למחשב בודד.
הוא ניסה להשתמש ב-SKYPE אבל משום מה שמעו אותו מצויין (UPLOAD תקין) אבל הוא שמע אנשים מאוד מקוטע (DOWNLOAD לא תקין).
הספק שלו הוא ברק, בדיוק כמו שלי.
הוא ביקש שדרוג וכרגע יש לו חיבור 2M או 2.5M (לא זוכר), אבל התופעה זהה.
ביקרתי אצלו בחג והתפלאתי לגלות את הדברים הבאים:
1. בבדיקות מהירות מהאתר של ברק הורדתי בקלות קבצים גדולים במהירות סבירה (2000Kbps ויותר)
2. מאתרים בארץ (למשל האתר הזה) הורדתי בקלות גם בקצבים הללו.
3. ב-SPEEDTEST.NET קיבלתי משהו כמו 200Kbps אצלו בבית. ב-UPLOAD קיבלתי דווקא מספרים יפים (150-200Kbps). בדקתי גם מאתרים אחרים (כמו PCPITSTOP) וקיבלתי תוצאות דומות. לא בדקתי GIGANEWS לצערי (לא חשבתי על זה).
4. בדקתי מהבית ואני מקבל על חיבור 5M ADSL קצב הורדה של בערך 2700-3000Kbps, כלומר בערך פי 10 ממה שהם מקבלים.
התקשרתי להתלונן והם לא מבינים על מה אני מדבר. הפנו אותי לבדיקה מול האתר שלהם (כאמור, שם זה מוריד בקצב הגיוני לחלוטין).
אני מבולבל לחלוטין. למישהו יש רעיון?
4.
הוא ניסה להשתמש ב-SKYPE אבל משום מה שמעו אותו מצויין (UPLOAD תקין) אבל הוא שמע אנשים מאוד מקוטע (DOWNLOAD לא תקין).
1. בבדיקות מהירות מהאתר של ברק הורדתי בקלות קבצים גדולים במהירות סבירה (2000Kbps ויותר)
3. ב-SPEEDTEST.NET קיבלתי משהו כמו 200Kbps אצלו בבית. ב-UPLOAD קיבלתי דווקא מספרים יפים (150-200Kbps). בדקתי גם מאתרים אחרים (כמו PCPITSTOP) וקיבלתי תוצאות דומות. לא בדקתי GIGANEWS לצערי (לא חשבתי על זה).
4. בדקתי מהבית ואני מקבל על חיבור 5M ADSL קצב הורדה של בערך 2700-3000Kbps, כלומר בערך פי 10 ממה שהם מקבלים.
התקשרתי להתלונן והם לא מבינים על מה אני מדבר. הפנו אותי לבדיקה מול האתר שלהם (כאמור, שם זה מוריד בקצב הגיוני לחלוטין).
4.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
פעם היה איזה קשקוש שקשור למרחק המודם למרכזיה.oferlaor כתב:בעיה מעניינת שאני לא מצליח לפצח, אולי לכם יהיו תאוריות ורעיונות...
4....
עד כמה שזכור לי במקרים מסויימים לא ניתן היה בכלל להתקין ADSL ובמקרים אחרים
רוחב הפס היה מוגבל מלכתחילה בגלל המרחק מהמרכזיה הקרובה.
יתכן וזה המצב.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
oferlaor
- מנהל

אין PROXY, ה-PPPOE מוגדר נכון ו-SKYPE לא מוגדר כ-SUPER NODE אצלו ...
לגבי מרחק מהמרכזיה, זה בהחלט היה יכול להיות במידה ולא הייתי רואה מהירות גבוהה בתוך ישראל...
יותר מזה - חשבתי שאולי הבעיה היא LOST PACKETS, אבל PING לחו"ל תמיד חוזר ועם זמנים סבירים (אותו דבר כמו שאני מקבל בבית).
עוד רעיונות?
לגבי מרחק מהמרכזיה, זה בהחלט היה יכול להיות במידה ולא הייתי רואה מהירות גבוהה בתוך ישראל...
יותר מזה - חשבתי שאולי הבעיה היא LOST PACKETS, אבל PING לחו"ל תמיד חוזר ועם זמנים סבירים (אותו דבר כמו שאני מקבל בבית).
עוד רעיונות?
-
oferlaor
- מנהל

זה גם נשמע לי כמו LOST PACKETS ולכן יש שליחה מחדש של PACKETS שאבדו וזה מוריד את הקצב.
הייתי משווה מה ה routing שהוא מקבל על המחשב שלו לאתרים הבעייתיים בחו"ל לעומת מה שאתה מקבל במחשב שלך
(pathping command).
נראה לי שה routing יהיה דומה (אמור להיות בגלל אותו הספק ) אבל ה ping לא. אם זה באמת כך אז זה נשמע כמו הגדרות על המחשב שלו (TTL וכו) כדי לאושש את זה היית מביא מחשב אחר (מחשב נישא) ובודק אותו על החיבור שלו לראות מה הקצבים שהוא מקבל.
הייתי משווה מה ה routing שהוא מקבל על המחשב שלו לאתרים הבעייתיים בחו"ל לעומת מה שאתה מקבל במחשב שלך
(pathping command).
נראה לי שה routing יהיה דומה (אמור להיות בגלל אותו הספק ) אבל ה ping לא. אם זה באמת כך אז זה נשמע כמו הגדרות על המחשב שלו (TTL וכו) כדי לאושש את זה היית מביא מחשב אחר (מחשב נישא) ובודק אותו על החיבור שלו לראות מה הקצבים שהוא מקבל.
בהחלט מחשב אחר (או יותר נכון מערכת הפעלה אחרת) זה מה שצריך לבדוק בשביל לבודד את הבעיה, לא נראה לי שזה החיבור..
כנראה משהו במערכת ההפעלה, נסה לבדוק את נושא ה MTU:
http://www.netcheif.com/Articles/TCPOpt ... imizer.htm
כנראה משהו במערכת ההפעלה, נסה לבדוק את נושא ה MTU:
http://www.netcheif.com/Articles/TCPOpt ... imizer.htm
-
oferlaor
- מנהל

עד כדי כך?
יש כאן מישהו עם חשבון adsl ברק שיכול לבדוק מול ny את מהירות החיבור ב speedtest.net?
יש כאן מישהו עם חשבון adsl ברק שיכול לבדוק מול ny את מהירות החיבור ב speedtest.net?
הייתה לי בעיה דומה עם יישומים אחרים כשהייתי מחובר לאינטרנט זהב. עברתי איתם את כל התהליך בטלפון, כל בדיקות והמחשת המהירויות למיניהן, שום דבר לא עזר. בכל האתרים הבדיקות היו טובות, אבל בפועל יישומים לא עבדו כמו שצריך. להיכנס לתיבה שלי בגוגל היה לוקח לי משהו כמו 35 שניות. ביקשתי להתנתק למחרת, עברתי לבזק בינלאומי וכל הבעיות נפתרו.
אני מחובר בלי חייגן דרך הכבלים.
אני מחובר בלי חייגן דרך הכבלים.