זקוק לעזרה עם ירושת "בית חכם" – מנעול Aqara תקוע וחידוש מפסקים

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
eldangab פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי לכולם,

נכנסתי לאחרונה לבית פרטי (לא חדש, אבל חכם) ואני מנסה לעשות סדר במערכות הקיימות. אשמח לעזרת המומחים כאן בשתי סוגיות:

1. מנעול חכם Aqara N100 – "נעול" על בעלים קודמים
בבית מותקן N100, אבל אני לא מצליח לבצע לו Reset. המנעול דורש Admin Password שאין לי, והבעלים הקודם לא משתף פעולה עם ניתוק המכשיר מהאפליקציה שלו. בנוסף, אין לי מפתחות פיזיים לגיבוי.

האם יש דרך "לכפות" Factory Reset ללא סיסמת מנהל? (מישהו התנסה בפריצה פיזית/לוגית של המנגנון הזה?)

לגבי המפתחות: האם ניתן להזמין רק צילינדר תואם של אקארה כדי שיהיו לי מפתחות גיבוי, או שזה מחייב החלפת כל היחידה?

חלופה: במידה ואי אפשר להציל אותו, איזה מנעול מומלץ שמתלבש על אותו "חור" בדלת (Form factor דומה) בלי קידוחים ושינויים מאסיביים?

2. החלפת מתגים (תאורה ותריסים) – מחפש תחושה פיזית
כרגע מותקנים מתגי Sonoff (חלקם מגמגמים) ואני רוצה להחליף את כל הבית לקו אחיד.

הדרישה: מחפש מתגים שהם לא טאץ'. אני רוצה תחושה פיזית של לחיצה (Click/Push) כמו במפסק רגיל.

פרוטוקול: מעדיף משמעותית Zigbee.

אחידות: האם כדאי ללכת על מתגי ה-Wall Switch של Aqara כדי לשמור על אקו-סיסטם אחיד (בהנחה שאשאר עם המנעול שלהם)? או שיש המלצות למותג אחר שנותן מענה איכותי גם לתאורה וגם לתריסים באותו עיצוב?

אשמח לשמוע ממי שהתקין או נתקל בסיטואציה דומה.
תודה רבה מראש לעוזרים! :)

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2566
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 389 פעמים

שליחה #2 

לצערי לא יכול לעזור לך עם המנעול.
בהרבה מוצרים ניתן לבצע Factory Reset ע"י לחיצה ארוכה איפה שהוא קרא בהוראות יצרן, אבל יש מצב שהנעילה בשרתים של היצרן ואז אולי כדאי לפנות ליצרך ולהוכיח בעלות כדי שיאפס את ההגדרות עבורך בשרתים.

לגבי מפסקים ושליטה בקירות מנסיון בכמה פרויקטים ממליץ בחום על מוצרי Shelly ב Gen 4 עובדים ב WIFI / Zigbee/ Matter ומשמשים גם כ רפיטרים לחשני BLE ב Bluetooth את כל זה אפשר לחבר למפסקים רגילים מומלץ לחצנים.
לאחר כ 15 שנים של ניסיונות אני אישית מעדיף WIFI על כל האופציות האחרות למעט חישנים (נפח/דלתות/חלונות/טמפרטוה...) שמופעלים בסוללה ומתקשרים ב Bluetooth
נערך לאחרונה על ידי Grappa ב 03/05/2026 15:45, נערך פעם 1 בסך הכל.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2795
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #3 

eldangab כתב: 1. מנעול חכם Aqara N100 – "נעול" על בעלים קודמים
בבית מותקן N100, אבל אני לא מצליח לבצע לו Reset. המנעול דורש Admin Password שאין לי, והבעלים הקודם לא משתף פעולה עם ניתוק המכשיר מהאפליקציה שלו. בנוסף, אין לי מפתחות פיזיים לגיבוי.
...
אני אמנם לא עורך דין, אבל לי זה נשמע כמו הפרת חוזה המכירה מצד מוכר הבית.
הסכם המכר כולל את הבית עם כל הציוד הקבוע בו, כולל מנעולים פיזיים, וירטואליים, קודים של מערכת אזעקה מובנית וכו'.

אם לא קיבלת ססמא של מנעול חכם, זה כמו לא לקבל מפתחות פיזיים של הבית.
לדעתי כדי שתערב את עורך הדין שלך, שישלח מכתב דרישה למוכר, והוא יבין את ההשלכות של אי שיתוף פעולה מהר מאד.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46332
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5071 פעמים

שליחה #4 

או שתפרק את המנעול הזה ותשים חדש, מה הסיפור?

eldangab פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

ziv_r כתב: או שתפרק את המנעול הזה ותשים חדש, מה הסיפור?
...
שום דבר לא סיפור :)
סה"כ ביקשתי חלופה: במידה ואי אפשר להציל אותו, איזה מנעול מומלץ שמתלבש על אותו "חור" בדלת (Form factor דומה) בלי קידוחים ושינויים מאסיביים?
או אם מישהו נתקל במקרה בבעיה כזו

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #6 

כצעד ראשון תפעיל את עורך הדין שלך כפי שיעצו לך.
אני מסופק שזה יעבוד, כי האדם שמכר לך תמיד יכול לומר שהוא איבד את הססמה או שאין לו יותר גישה. לך יש מפתח, אז אתה יכול לפתוח את הדלת, אבל גם למוכר יש את האפשרות...

לגבי מנעול אחר שיתאים, קנה אותו דבר פשוט חדש, כי החורים הם די ייחודיים ממה שראיתי.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2795
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #7 

ziv_r כתב: אני מסופק שזה יעבוד, כי האדם שמכר לך תמיד יכול לומר שהוא איבד את הססמה או שאין לו יותר גישה. לך יש מפתח, אז אתה יכול לפתוח את הדלת, אבל גם למוכר יש את האפשרות...
...
אתה מתאר לך מצב שתקנה דירה והמוכר יגיד לך ברגע מסירת המפתח, כשאתה מוסר לו את הצ'ק הבנקאי האחרון, שהוא איבד את המפתח?
או שאינו יודע את הקוד למערכת האזעקה?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #8 

אפשר לפתוח את הבית עם מפתח פיזי וזה מה שהקונה קיבל. המוכר תמיד יכול לספר שהוא הסתבך עם האפליקציה והיא לא עובדת לו.
הסיכוי אפסי גם שהעסקה תתבטל בגלל שיש למוכר בעיות טכניות לדבריו עם האפליקציה.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”