אשמח לקבל חוות דעת על מסך TCL 98P8K
אני מעוניין לרכוש מסך לסלון - בעיקר לצפייה בסרטים - שידורי ספורט.
אני מזרים סרטי 4K מהמחשב ומאתרי סטרמיניג
שמתי לב שיש את הדגם הזה של חברת TCL
חשובה לי איכותי התמונה
על פניו ניראה נתונים ומאפיינים טובים - המחיר די מפתיע 5,700 ש"ח (!)
האם מומלץ לשימושים שלי ?
הגיוני המחיר הזול הזה ?
תודה רבה
אור.
חשובה לי איכותי התמונה
האם מומלץ לשימושים שלי ?
הגיוני המחיר הזול הזה ?
תודה רבה
אור.
@oferlaorאורצפליק כתב: אני מעוניין לרכוש מסך לסלון - בעיקר לצפייה בסרטים - שידורי ספורט.
חשובה לי איכותי התמונה
האם מומלץ לשימושים שלי ?
הגיוני המחיר הזול הזה ?
תודה רבה
אור....
אורצפליק כתב: מה הבעיה? על מה כן מומלץ לתת דגש ?
השוואתי בין המסכים היקרים יותר של TCL לא זיהיתי תכונה שלא קיימת במסך הזול....
חשבת לרגע איך זה הגיוני שדגמים מסוימים עולים משמעותית יותר מאחרים, למרות שלשיטתך הם זהים?
לא זיהית בשום שלב שהמסכים הזולים יותר הם מסכי QLED ושהמסכים היקרים יותר מבוססי MiniLED? זה רק הבדל אחד מיני רבים.
סדרה P8 זה QLED מבוסס תאורת EDGE במקרה הטוב. לעומת סדרה C6K שזה QLED מבוססת תאורה אחורית מסוג MINI LED וזה הדגם כניסה של הMINI LED. זה הבדל אדיר ביניהם. המספרי דגמים מבלבלים.
איכות תמונה מקבלים אך ורק ב MINI LED איכותי או OLED.
ספורט זה בכלל השידורים הכי מאתגרים, מאוד תלוי גם במקור וגם בטלויזיה.
איכות תמונה מקבלים אך ורק ב MINI LED איכותי או OLED.
ספורט זה בכלל השידורים הכי מאתגרים, מאוד תלוי גם במקור וגם בטלויזיה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
כמה דברים שהם לגמרי דעתי האישית:
1. אם איכות התמונה זה הדבר הכי חשוב לך, אז הטכנולוגיה הכי טובה *כרגע* זה עדיין OLED/QDOLED, ושם יש שלושה שחקנים גדולים: סוני, סמסונג, LG.
2. אם אתה רוצה מסך גדול (75" ומעלה זה גדול) אז טכנולוגיית OLED מתקשה מאוד בגדלים האלה (82-86" עדיין זמינים אבל לרוב יש פשרות טיפה) או אם אתה בחדר סלון מואר, או מתכנן להשתמש במחשב או קונסולת גיימינג, הטכנולוגיה הבאה הכי טובה היא MiniRGB.
3. מתחתיה miniLED
4. מתחתיה LED רגיל
בעתיד יהיה גם מיקרו לד אבל זה עדיין יקר מדי לאנשים נורמליים...
אז אתה צריך להבין כמה פשרות אתה עושה כי ככל שאתה יורד ברשימה, המחירים יורדים בהתאם (QDOLED/OLED יקרים, מיניRGB לרוב בערך אותו מחיר עבור אותו גודל מסך).
אישית לא מכיר את המסך הספציפי שציינת. אבל אם מה שכתבו נכון שמדובר בתאורת EDGE, אז יש כאן רק יתרון אחד - מחיר לגודל (ללא התייחסות לאיכות התמונה).
1. אם איכות התמונה זה הדבר הכי חשוב לך, אז הטכנולוגיה הכי טובה *כרגע* זה עדיין OLED/QDOLED, ושם יש שלושה שחקנים גדולים: סוני, סמסונג, LG.
2. אם אתה רוצה מסך גדול (75" ומעלה זה גדול) אז טכנולוגיית OLED מתקשה מאוד בגדלים האלה (82-86" עדיין זמינים אבל לרוב יש פשרות טיפה) או אם אתה בחדר סלון מואר, או מתכנן להשתמש במחשב או קונסולת גיימינג, הטכנולוגיה הבאה הכי טובה היא MiniRGB.
3. מתחתיה miniLED
4. מתחתיה LED רגיל
אז אתה צריך להבין כמה פשרות אתה עושה כי ככל שאתה יורד ברשימה, המחירים יורדים בהתאם (QDOLED/OLED יקרים, מיניRGB לרוב בערך אותו מחיר עבור אותו גודל מסך).
אישית לא מכיר את המסך הספציפי שציינת. אבל אם מה שכתבו נכון שמדובר בתאורת EDGE, אז יש כאן רק יתרון אחד - מחיר לגודל (ללא התייחסות לאיכות התמונה).
אני שואל בכדי לדעת, אני רוצה מסך 98 ולא רוצה להוציא יותר מ 7 אלף שקל,sabres כתב: חשבת לרגע איך זה הגיוני שדגמים מסוימים עולים משמעותית יותר מאחרים, למרות שלשיטתך הם זהים?
לא זיהית בשום שלב שהמסכים הזולים יותר הם מסכי QLED ושהמסכים היקרים יותר מבוססי MiniLED? זה רק הבדל אחד מיני רבים....
איזה מסך מומלץ ? אני מבין ש LG מאוד יקרים וכבר לא רלוונטי,
על איזה דגם אתה ממליץ ? אגב אם אין דגם טוב שיכול לתת מענה גם בסדר
אני מכניס את הדגמים לאתר Versus ומשווה לדגמים יקרים יותר ולא שם לב לשינויים בטכנולוגיה עפ״י ההשוואה של האתרoferlaor כתב: כמה דברים שהם לגמרי דעתי האישית:
3. מתחתיה miniLED
4. מתחתיה LED רגיל
אישית לא מכיר את המסך הספציפי שציינת. אבל אם מה שכתבו נכון שמדובר בתאורת EDGE, אז יש כאן רק יתרון אחד - מחיר לגודל (ללא התייחסות לאיכות התמונה)....
זה אתר לא יעיל לחלוטין להשוואה כזאת. כי זה משווה גדלים פיזיקליים מדידים. זה אתרים חסרי משמעות בכל מה שקשור למוצרים דומים אך שונים.
שים בכל AI ותראה תוצאות אחרות, וגם עליהן, איך להגיד - צריך פרומפט טוב כדי לקבל השוואה טובה ואיכותית באמת... האינטרנט מלא *** והוא עולה לAI כאילו היה תורה מסיני. גם המפרטים של היצרנים שווים לתXX .
LG לא נותנים בכלל עוצמות תאורה.
TCL נותנים גדלים מקסימילים של עוצמות תאורה, ושל כמות מיני לד עבור כל הסדרה.
MINI LED יש לך כמות איזורי תאורה בהתאם לגודל המסך. זה מידע שקשה למצוא עבור גודל ספציפי. TCL אומרים לך עד 1500, רק שזה בשביל מסך 98 אינץ נניח ועבור 55 זה מספר אחר לחלוטין...
האתר הכמעט יחידי שנותן מפרטים טכניים מדוייקים הוא
https://www.displayspecifications.com/
וגם בו יש טעויות.
הכיוון הכי זול ב98 ועם איכות טובה ב 4K וסבירה כנראה בספורט זה
שים בכל AI ותראה תוצאות אחרות, וגם עליהן, איך להגיד - צריך פרומפט טוב כדי לקבל השוואה טובה ואיכותית באמת... האינטרנט מלא *** והוא עולה לAI כאילו היה תורה מסיני. גם המפרטים של היצרנים שווים לתXX .
LG לא נותנים בכלל עוצמות תאורה.
TCL נותנים גדלים מקסימילים של עוצמות תאורה, ושל כמות מיני לד עבור כל הסדרה.
MINI LED יש לך כמות איזורי תאורה בהתאם לגודל המסך. זה מידע שקשה למצוא עבור גודל ספציפי. TCL אומרים לך עד 1500, רק שזה בשביל מסך 98 אינץ נניח ועבור 55 זה מספר אחר לחלוטין...
האתר הכמעט יחידי שנותן מפרטים טכניים מדוייקים הוא
https://www.displayspecifications.com/
וגם בו יש טעויות.
הכיוון הכי זול ב98 ועם איכות טובה ב 4K וסבירה כנראה בספורט זה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
מציע שתלך לראות. לי אישית יש 43P7K בחדר קטן, היה חייב שם 43" והיא יחסית לא משהו בכלל לעומת 75C8K. במיוחד הצבעים, מעבד הרבה יותר איטי. אבל יש כמה וכמה רמות בין שני המסכים האלה.
איך ה 98P8K לעומת ה 98C6K? לא יודע. תחפור בג'מיני או GPT ותיקח בחשבון שיש שם ערימות שטויות.
הראיתי לך שאפשר לנסות לקבל את ה 98C6K ב7315 שח. תנסה. בגדול פחות עדיף לקנות מKSP, אלא ללכת פיזית לחנות, עדיף כמה רשתות גדולות. גם מחסני חשמל יורדים יפה בטלפון...
איך ה 98P8K לעומת ה 98C6K? לא יודע. תחפור בג'מיני או GPT ותיקח בחשבון שיש שם ערימות שטויות.
הראיתי לך שאפשר לנסות לקבל את ה 98C6K ב7315 שח. תנסה. בגדול פחות עדיף לקנות מKSP, אלא ללכת פיזית לחנות, עדיף כמה רשתות גדולות. גם מחסני חשמל יורדים יפה בטלפון...
בתקציב הזה לגודל המסך הנ"ל, אין דגם מומלץ מבחינת איכות תמונה.אורצפליק כתב: אני שואל בכדי לדעת, אני רוצה מסך 98 ולא רוצה להוציא יותר מ 7 אלף שקל,
איזה מסך מומלץ ? אני מבין ש LG מאוד יקרים וכבר לא רלוונטי,
על איזה דגם אתה ממליץ ? אגב אם אין דגם טוב שיכול לתת מענה גם בסדר...
כמו שכתבתי, תצטרך לרדת בגודל המסך או לעלות בתקציב. זאת המציאות.