המלצה למסך מחשב עם טכנולוגיות הגנת עיניים

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
Sharav פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שבת שלום,

מחפש מסך מחשב משרדי עם טכנולוגיות הגנת עיניים בגודל 27'' (שולחן ברוחב 50 ס"מ, מהמסך הנוכחי יושב במרחק של כ-80 ס"מ).
יש לי אסטיגמטיזם שבגללו סובל מרגישות לתאורה וריצוד שגורמים לכאבי עיניים וראש.
שימוש עיקרי במחשב זה לצורכי קריאה והקלדה (שיהיה נח לפצל את המסך לעבודה בשתי תוכנות במקביל), שיחות וידאו, סרטים פעם ב... (לא עוסק בתכנות או עבודה גרפית)
יש צורך בחיבור USB-C
תקציב ראשוני משואר עד 2000 ש"ח.

אשמח להמלצה ממבינים, עם כל הדגמים הקיימים הלכתי לאיבוד ולא יודע מה עדיף שיתן את התמורה הכי טובה למחיר.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46332
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5071 פעמים

שליחה #2 

תיקון של אסטיגמטיזם (צילינדר) מתבצע רק באמצעות משקפיים ואז אפשר לעבוד עם כל מסך מחשב שבוחרים. אין דבר כזה "מסך מחשב ידידותי למי שיש צילינדר".

כל הנושאים של סוגי פאנלים, סינון אור כחול או טכנולוגיות אחרות שיתכן ויעלו פה בשרשור, לא רלוונטיים לליקוי הראייה שלך. אלו פתרונות שנועדו להקלה על עייפות העין באופן כללי, אבל הם לא מטפלים או מקלים על צילינדר בשום צורה.

Sharav פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אני משתמש ביום יום במשקפי ראייה,
יש לי מחשב נייד עם מסך בגודל 15.6״ עם פאנל ips זה גומר לי את העיניים תוך דקות.
ממסך קטן של האייפון יכול לקרוא שעות ולא חווה כאבי עיניים וראש.
יצא לי תקופה יחסית קצרה להשתמש בטאבלט של סמסונג גם כן לא חויתי את כאבי עיניים וראש כמו שמרגיש מהמסך מחשב הנוכחי.
לא מומחה לראייה וטכנולוגיות מסכים ממה שמבין טיב המסך כן משפיע לטובה או לרעה על אסטיגמטיזם (בעיקר התאורה והריצוד של המסך).

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46332
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5071 פעמים

שליחה #4 

כמו שרשמתי, אין קשר לפאנל.
ההשוואה גם לא נכונה, אתה משווה גודל 15.6 לגודל של מסך ~6 - ואם דווקא נוח יותר לעיניים שלך מסך קטן - אז אולי זה מה שאתה צריך להשאר איתו?

ניסית פשוט להוריד בהירות של מסך המחשב שלך? לוודא שהמסך מוגדר לעבוד ברזולוציה הטבעית שלו?

שווה שתבין קצת יותר טוב מה זה ליקוי ראייה של צילינדר - ואז תבין גם למה אין לזה קשר לסוג המסך או לגודל שלו.

Sharav פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

שיניתי לא אחת את הגדרות של המסך, שום דבר לא שיפר את ההשפעה על העיניים.
הלוואי והיה נח לשימוש יומיומי לא רק לצריכת מדיה כל המסכים הקטנים של הסמרטפונים והטאבלטים.
לא יודע לגבי התאוריה אבל בפועל אני כן מרגיש הבדל משמעותי.
תודה בכל מקרה

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1281
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 326 פעמים

שליחה #6 

Sharav כתב: שבת שלום,
מחפש מסך מחשב משרדי עם טכנולוגיות הגנת עיניים בגודל 27'' (שולחן ברוחב 50 ס"מ, מהמסך הנוכחי יושב במרחק של כ-80 ס"מ).
יש לי אסטיגמטיזם שבגללו סובל מרגישות לתאורה וריצוד שגורמים לכאבי עיניים וראש.
שימוש עיקרי במחשב זה לצורכי קריאה והקלדה (שיהיה נח לפצל את המסך לעבודה בשתי תוכנות במקביל), שיחות וידאו, סרטים פעם ב... (לא עוסק בתכנות או עבודה גרפית)
יש צורך בחיבור USB-C
תקציב ראשוני משואר עד 2000 ש"ח.
אשמח להמלצה ממבינים, עם כל הדגמים הקיימים הלכתי לאיבוד ולא יודע מה עדיף שיתן את התמורה הכי טובה למחיר.
...
זה אמור לענות על הדרישות שלך: https://ksp.co.il/web/item/397177
בהצלחה.

Sharav פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

sabres כתב: זה אמור לענות על הדרישות שלך: https://ksp.co.il/web/item/397177
בהצלחה.
...
תודה על ההמלצה
אתה יכול לפרט למה אתה ממליץ על הדגם הזה ספציפית?

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

1. יש לו את כל הפיצ'רים שתיארת והוא נכנס בתקציב.

2. לא ציינת רזולוצייה או מהו הצורך הספציפי ב-USB-C, אז יצאתי מנק' הנחה שמדובר ב-4K ושיש צורך בכניסת USB-C שמספקת טעינה בהספק גבוה ככל שניתן.

3. בדקתי אמנם רק ב-KSP, אבל ממה שאני רואה רוב הדגמים האחרים בקטגוריה הזאת פונים יותר לשוק הגיימינג, או שהם בכלל מגיעים עם רזולוציה נמוכה יותר (שלא תשרת אותך).

4. התרשמתי ש-MSI שמה דגש בדגם הזה על עניין בריאות העיניים, בטח בהשוואה לדגמים של יצרנים אחרים בקטגוריה.

5. קח רק בחשבון שאין תקן רשמי ל"טכנולוגיית הגנת עיניים" ואין שום דרך לדעת אם כל ההצהרות של יצרן כזה או אחר מתורגמות למשהו שבאמת יפתור את הבעיה.

בהצלחה.

Sharav פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

sabres כתב: 1. יש לו את כל הפיצ'רים שתיארת והוא נכנס בתקציב.
2. לא ציינת רזולוצייה או מהו הצורך הספציפי ב-USB-C, אז יצאתי מנק' הנחה שמדובר ב-4K ושיש צורך בכניסת USB-C שמספקת טעינה בהספק גבוה ככל שניתן.
3. בדקתי אמנם רק ב-KSP, אבל ממה שאני רואה רוב הדגמים האחרים בקטגוריה הזאת פונים יותר לשוק הגיימינג, או שהם בכלל מגיעים עם רזולוציה נמוכה יותר (שלא תשרת אותך).
4. התרשמתי ש-MSI שמה דגש בדגם הזה על עניין בריאות העיניים, בטח בהשוואה לדגמים של יצרנים אחרים בקטגוריה.
5. קח רק בחשבון שאין תקן רשמי ל"טכנולוגיית הגנת עיניים" ואין שום דרך לדעת אם כל ההצהרות של יצרן כזה או אחר מתורגמות למשהו שבאמת יפתור את הבעיה.
בהצלחה.
...
תודה רבה על התשובה המפורטת
למען האמת לא ידעתי פשוט כמה רזולוציה אני באמת צריך לצרכים שלי לכן לא ציינתי.
ה usb-c נחוץ בשביל לחבר iphone בתור מצלמה ושוקל בעתיד הקרוב לשדרג את המחשב נייד הנוכחי ל ipad air ולהשתמש ב stage manager.
עדיפות כמובן למסך שמיועד לעבודה משרדתית כי אין לי שום צורך בפיצרים של מסכי גיימינג.
אם אני לא טועה TÜV Rheinland כן נחשבים לתו תקן.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

1. אתה צריך USB-C במסך כדי שתוכל לחבר אליו טלפון בתור מצלמה? אני לא ממש מבין מה הקשר.
אתה יכול לחבר טלפון גם לכניסת USB-A במסך, וכמובן למחשב עצמו.
קיימים גם מסכים עם מצלמה מובנית אם זה פיצ'ר שחשוב לך.

2. TÜV Rheinland היא חברה ולא תו תקן, והעסק שלה הוא בחינת מוצרים לפי קריטריונים שהיא עצמה קבעה וחלוקת אסמכתות (בתשלום כמובן).
אין עם זה בעיה, רק שזה כמובן לא תו תקן.

Sharav פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

sabres כתב: 1. אתה צריך USB-C במסך כדי שתוכל לחבר אליו טלפון בתור מצלמה? אני לא ממש מבין מה הקשר.
אתה יכול לחבר טלפון גם לכניסת USB-A במסך, וכמובן למחשב עצמו.
קיימים גם מסכים עם מצלמה מובנית אם זה פיצ'ר שחשוב לך.
2. TÜV Rheinland היא חברה ולא תו תקן, והעסק שלה הוא בחינת מוצרים לפי קריטריונים שהיא עצמה קבעה וחלוקת אסמכתות (בתשלום כמובן).
אין עם זה בעיה, רק שזה כמובן לא תו תקן.
...
כמו שציינתי בשביל האייפד אני כן אצטרך חיבור usb-c.
לגבי TÜV Rheinland הייתי בטוח שהם נחשבים לסוג של תו תקן בתחום.

תודה על העזרה

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1309
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #12 

Sharav כתב: יש לי מחשב נייד עם מסך בגודל 15.6״ עם פאנל ips זה גומר לי את העיניים תוך דקות.
...
מכיר את התופעה.
ישנם מסכים שקשה להביט בהם.

כמה דברים וזאת על פי דעתי האישית:
תקנה מסך מט ולא מבריק.
בנוגע לפאנל זה כן יכול להשפיע. לפאנל IPS יש תאורה אחורית. בעבר התאורה האחורית הייתה בגוון כחול.

ממה שבדקתי, פאנל VA פחות מעייף את העיניים, גוון צבעים נוטה לאדום. אומנם בסצנות חשוכות יש את תופעת המריחות, כי לוקח זמן לפיקסלים להידלק.

אם יש לך כאבי ראש - אתה צריך גם לבדוק שהציפוי של העדשות לא נשחק. לפעמים קשה להבחין. במקום שקוף רואים ערפל לבן.
אם אתה מחליף את העדשות תבקש נגד אור כחול לצפייה במחשב.

פאנל IPS גם יכול להיות טוב אם הוא איכותי. אם הבהירות גבוהה צריך להנמיך.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

Sharav פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

Jabberwock כתב: מכיר את התופעה.
ישנם מסכים שקשה להביט בהם.
כמה דברים וזאת על פי דעתי האישית:
תקנה מסך מט ולא מבריק.
בנוגע לפאנל זה כן יכול להשפיע. לפאנל IPS יש תאורה אחורית. בעבר התאורה האחורית הייתה בגוון כחול.
ממה שבדקתי, פאנל VA פחות מעייף את העיניים, גוון צבעים נוטה לאדום. אומנם בסצנות חשוכות יש את תופעת המריחות, כי לוקח זמן לפיקסלים להידלק.
אם יש לך כאבי ראש - אתה צריך גם לבדוק שהציפוי של העדשות לא נשחק. לפעמים קשה להבחין. במקום שקוף רואים ערפל לבן.
אם אתה מחליף את העדשות תבקש נגד אור כחול לצפייה במחשב.
פאנל IPS גם יכול להיות טוב אם הוא איכותי. אם הבהירות גבוהה צריך להנמיך.
...
אני לא מרגיש את אותם התופעות עם הפלאפון והטאבלט שמשתמש בו מידי פעם.

לא יודע עד כמה המידע שהגעתי אליו אמין אבל דווקא לאסטיגמטיזם לצרכים יותר משרדיים דווקא ממליצים על IPS עם הפחתה באור הכחול שממה שהבנתי סידרו את העניין של הגוון לטובה וטכנולוגית פליקר פרי.

אני כבר הלכתי לאיבוד לגמרי מרב המגוון שקיים ולא יודע על מה לעצור.

האם בכלל נחוץ להשקיע אקסטרה כסף על מסך 2K/4K או שפחות מזה מספיק ולא רואים על מסך 27" ממרחק של 80-90 סמ הבדל בחדות של הטקסט?

ד"א עם איזה מסך אתה משתמש ביומיום?

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

יש גם חשיבות לצפיפות פיקסלים, שלא תהיה גבוהה מדי כי ככל שיש יותר פיקסלים יש יותר תאורה ומאמץ על העיניים.
אז אם אתה קונה מסך 27" עדיף עד 2K רזולוציה.

המסך שלי כרגע הוא LG 27GP83B-B.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

Sharav פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

תודה
Jabberwock כתב: יש גם חשיבות לצפיפות פיקסלים, שלא תהיה גבוהה מדי כי ככל שיש יותר פיקסלים יש יותר תאורה ומאמץ על העיניים.
אז אם אתה קונה מסך 27" עדיף עד 2K רזולוציה.
המסך שלי כרגע הוא LG 27GP83B-B.
...
תודה רבה

למען האמת אני כרגע בהתלבטות לגבי המסך הזה

Benq GW2786TC

פאנל: IPS
מסך: ‎27" FHD (1920×1080), Matte, בהירות ‎250 nits, קצב ריענון ‎100Hz
זמן תגובה: ‎5ms (GtG)
יחס ניגודיות: ‎1300:1
צבעים: ‎99% sRGB, מצבי תמונה: Care mode, Coding, Color Weakness, ECO, ePaper, Game, Low Blue Light Plus, M-Book, Movie, sRGB, Standard, User
כיול: Brightness Intelligence Gen2, Low Blue Light Plus, Color Weakness, ePaper
חיבורים: 1× HDMI 1.4, 1× DisplayPort 1.2, 1× DisplayPort Out (MST), 1× USB-C (65W PD, DP Alt Mode, Data), Daisy Chain (DP out MST), 2× USB-A (USB 3.2 Gen1, 5Gbps, 4.5W), יציאת אודיו
רמקולים מובנים: ‎2W × 2 | מיקרופון: ביטול רעשים
כוונון מסך: גובה עד ‎130 מ"מ, Pivot ‎90°, סיבוב ‎45°±, הטיה ‎-5° עד ‎20°
תאימות התקנה: ‎VESA 100×100 מ"מ
משקל: ‎7.9 ק"ג (כולל מעמד) | ‎4.9 ק"ג (ללא מעמד

מה שעוצר אותי כרגע זה עניין חדות הטקסט אם זה מספיק טוב לאדם עם אסטיגמטיזם.
לפי הביקורות שראיתי המליצו לא אחת עליו (לא ספציפית לאסטיגמטיזם)

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

ל-27 אינטץ' הרזולוציה האופטימלית היא 2K.
אולי המסך הזה יתאים לך:
Dell Pro Plus P2725D
https://www.winprice.co.il/product/%D7% ... 7%93%D7%9C

Sharav פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

Jabberwock כתב: ל-27 אינטץ' הרזולוציה האופטימלית היא 2K.
אולי המסך הזה יתאים לך:
Dell Pro Plus P2725D
https://www.winprice.co.il/product/%D7% ... 7%93%D7%9C
...
תודה על הקישור
ככל הנראה באמת לא יהיה חכם מצידי לרדת פחות מ-2k

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #18 

גם אני בד"כ ממליץ על מסכים של דל. דבר שיכול להשפיע על חלק מהאנשים הוא אם התאורה האחורית מבוססת PWM או DC\Sine.
PWM אומר שהתאורה האחורית מהבהבת בתדר גבוהה ע"מ לקבוע את רמת בהירות המסך, יש אנשים שרגישים לזה ומסכים כאלה יפריעו להם או ייעפו אותם.
עם DC או גל סינוס (מדומה) התאורה לא (או כמעט ולא) מהבהבת ולכן מסכים כאלה עדיפים למי שרגיש לתופעת ההיבהוב.
כדי לדעת בוודאות מה סוג התאורה האחורית (הכוונה PWM או DC) בד"כ צריך לבדוק בביקורות, כי לרוב זה לא מפורסם במפרט המסך.

Sharav פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

TheCoolest כתב: גם אני בד"כ ממליץ על מסכים של דל. דבר שיכול להשפיע על חלק מהאנשים הוא אם התאורה האחורית מבוססת PWM או DC\Sine.
PWM אומר שהתאורה האחורית מהבהבת בתדר גבוהה ע"מ לקבוע את רמת בהירות המסך, יש אנשים שרגישים לזה ומסכים כאלה יפריעו להם או ייעפו אותם.
עם DC או גל סינוס (מדומה) התאורה לא (או כמעט ולא) מהבהבת ולכן מסכים כאלה עדיפים למי שרגיש לתופעת ההיבהוב.
כדי לדעת בוודאות מה סוג התאורה האחורית (הכוונה PWM או DC) בד"כ צריך לבדוק בביקורות, כי לרוב זה לא מפורסם במפרט המסך.
...
אם אני לא טועה המסך של הלפטופ עם pwm

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 743
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #20 

אני עם מסך U2719D של Dell, שיש לו מצב עבודה שנקרא Comfort View. הגדרת מצב העבודה הזה הופכת את התצוגה ליותר חמה. אני לא יודע אם האפשרות קיימת בכל הדגמים שלהם.
בנוסף מופעל אצלי קבוע מצב Night Light בחלונות, שב-Win 11 גם ניתן לשלוט על העוצמה שלו, אצלי הוא על ברירת המחדל באמצע.

בהתחלה התצוגה, לאחר הפעלת שתי התכונות האלו יחד, נראית מוזרה ולא טבעית אבל אחרי זמן קצר מאוד מתרגלים ועבודה מול המחשב הרבה פחות מכבידה על העיניים.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”