ממיר סלקום מייצר פתאום זיהוי שידור ב-HDR

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
שלח תגובה
mc80 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,
יש לי את ה-C5, והחלפתי לפני כמה ימים ממיר שיש לי בסלקום דרכו אני צופה (מעדיף מאשר דרך האפליקציה) בגלל איזו תקלה שלא הכי קריטית אבל ביקשתי בכ"ז.
להפתעתי גיליתי שהטיוי זיהתה מייד שידורים רגילים למדי (ערוץ 12 וכאלה), תחת איכות HDR, ולא סטנדרט, כמו שהיה עד כה בהגדרות שלי. בהתאם, בלחיצה על כפתור הגדרות מהירות, תחת 'מצב תמונה' מופיע HDR ואז גם התפריט שלו (זה עם המעבר בין הנקודות מקולנוע לרגיל לאקו וכו' השתנה, ולא הכל מופיע כמו תחת הגדרת ערוץ רגיל קודם לכן), וזה אחלה כמובן כי זה אומר שאיכות התמונה טובה יותר, אבל פתאום אני לא בטוח איזו הגדרה מתאימה יותר לאיזה ערוץ. כי בקודם היה "מומחה יום" שלא קיים תחת HDR, ואם אני שם "קולנוע" זה עוד איכשהו מסתדר ומתאזן, בעיקר בבהירות ובצבעים.
מישהו נתקל בזה שפתאום בסלקום יש שידורי HDR ככה סתם? ואם כן, האם קיים מדריך הגדרות גם למצבים כאלה? כי הגדרתי את הכל עד ההמיר החדש כמו שאמור להיות מוגדר בהמלצות לסוגי ערוצים ושידורים, אבל ערוצים פתאום מתחילים להיות מזוהים כ-HDR וזה מוזר כי הם לא מצלמים באיכות כזו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5371 פעמים

שליחה #2 

זה ממש לא אחלה. זה אומר שהממיר של סלקום (שלא מקבל שידורי HDR) משדר לך לטלויזיה HDR.

זה אומר שהוא ממיר SDR ל-HDR ואז יש לזה תופעות לוואי:
  • אין בטחון שהוא עושה את ההמרה הזו באיכות ששווה משהו
  • זה מאמץ את המסך שלך יותר - ומכיוון שיש לך OLED, זה פשוט יעייף אותו ויגמור אותו מהר יותר.
מילא אם התוכן היה HDR אמיתי, אבל זה לא המצב.

mc80 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

Ok
מה אני אמור לעשות אז?
לדבר עם הטכני שלהם או משו בהגדרות סלקום/טיוי?

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8994
נתן תודות: 1565 פעמים
קיבל תודות: 1347 פעמים

שליחה #4 

זה קיים גם בממיר אנדרואיד של yes.
מה הכוונה מאמץ את המסך ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

mc80 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

עדכון:
עליתי על זה שבהגדרות אנדרואיד בסלקום יש תחת 'תצוגה' הגדרה ל-HDR שהיתה על 'פעיל' לתוכן HDR, כנראה תמידי. במקביל היתה הגדרה גם ל-HDR אוטומטי (לא יודע מה ההבדל). הגדרה נוספת- ריסט של ההגדרות. לא זכור לי מתי בכלל נכנסתי להגדרות האלה, גם לא בטעות, אבל ההגדרה ל-HDR פעיל/כבוי היה פעיל. אמרתי נעשה קודם ריסט להגדרות כי זה לא היה מעולם עד כה וזה בטח יכבה את ההגדרה. הדבר לא שינה כלום. אז כיביתי ידנית את הגדרת ה-HDR והדבר נפתר. כדי לוודא שזה לא משפיע על תוכן HDR אחר אמיתי - נכנסתי ליוטיוב לסרטון בדיקה ואז ההגדרות שונו בהתאם לתצוגת HDR של הטיוי עצמה עם הופעת הלוגו לתוכן תואם. סה טו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

מעולה, זה הדרך הנכונה.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1485
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #7 

טוב שביטלת. HDR קבוע == מתכון בטוח לסיום חיי ה OLED

eran
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #8 

איך מבטלים את ה-HDR בממירי אנדרואיד של YES?

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

אני גם קצת בדילמה ולא מבין למה צריך לכבות את ה-HDR ?
הרי זו טכנולוגיה שאמורה לעבוד "בשוטף" ואם המסך לא היה יודע לתמוך בזה ולאורך זמן, אז יש פה קצת בעיה - לא ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

אף אחד לא צריך לכבות את ה-HDR, אבל מומלץ לכבות את זה כי אין לזה שום יתרון.
מתי בפעם האחרונה ראית אפליקציה (מובנית) שמכניסה את המסך למצב HDR בתפריט?
למה צריך HDR בתפריטים? האם התפריט בכלל בנוי למצב HDR?
ב-HDR המסך נכנס למצב שבו הוא יכול להגיע לרמות בהירות מקסימליות. תפריטים, בד"כ לא בנויים למצבי HDR ולכן כל האלמנטים יוצגו בבהירות הרבה יותר גבוה ממצב רגיל.
בשימוש כזה לאורך זמן אורך החיים של המסך יתקצר בצורה משמעותית. כי קצב שחיקת הפיקסלים ביחס לעוצמת התאורה הוא אקספוננציאלי.
גם תוכן SDR לא מיועד להצגה במצב HDR. התוכן יוצג בבהירות מוגזמת איפה שלא צריך, ומכאן ראה שורה קודמת.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1485
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #11 

avihuli כתב: אני גם קצת בדילמה ולא מבין למה צריך לכבות את ה-HDR ?
הרי זו טכנולוגיה שאמורה לעבוד "בשוטף" ואם המסך לא היה יודע לתמוך בזה ולאורך זמן, אז יש פה קצת בעיה - לא ?
...
זה בדיוק מה שחשבתי גם שהייתי בבית הוריי וראיתי שהממיר של יס מוציא HDR קבוע, התמונה באמת היתה בוהקת ואיכותית (בשידורי HD רגילים) ההורים התפלאו מאיכות התמונה אז השארתי את זה ככה כי חשבתי שהמסך יידע להתמודד עם זה... זאת היה טעות!
המסך צרוב בצורה קיצונית, הדמויות במרכז המסך בצבע ירוק. קיצר המסך לפח
צרוב

eran
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #12 

14/04/2026 14:13  
ambar כתב:

זה בדיוק מה שחשבתי גם שהייתי בבית הוריי וראיתי שהממיר של יס מוציא HDR קבוע, התמונה באמת היתה בוהקת ואיכותית (בשידורי HD רגילים) ההורים התפלאו מאיכות התמונה אז השארתי את זה ככה כי חשבתי שהמסך יידע להתמודד עם זה... זאת היה טעות!
המסך צרוב בצורה קיצונית, הדמויות במרכז המסך בצבע ירוק. קיצר המסך לפח
צרוב
...
אז איך מכבים את הגדרת ה]HDR בממיר של YES?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #13 

כנס להגדרות המסך. ההגדרה הנכונה צריכה להיות SDR 4K 50HZ

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

לא, זה לא קשור למסך אלא להגדרות בממיר האנדרואיד של יס.

בנתיב הבא: כפתור הבית >> הגדרות >> העדפות מכשיר >> תצוגה וצליל >> HDR Setting
ואז ON / OFF לפי בחירתך.
Screenshot_20260414_213145_Gallery.jpg
.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #15 

לא הסברתי את עצמי טוב. הגדרות התצוגה בממיר. כמובן שלא במסך.

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”