עזרה בבחירת קדם מגבר- המשך

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Needle-Head פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 191
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני חדש יחסית בתחום האנלוגי ולגלות את הפורום הזה זה ממש כמו לגלות מכרה זהב. (וגם נחמד לגלות שיש עוד "שרוטים" כמוני),
בכל אופן, קניתי פטיפון משומש (LENCO L331) לפני שנתיים בערך בקינג ג'ורג בכמה מאות שקלים.
בנוסף רכשתי עם הפטיפון קדם מגבר זול- ובהתאם למחיר ככה איכות הסאונד שלו, דיסטורשני משהו...
חיפשתי היום שעות על גבי שעות באינטרנט תחליף הולם לפרה-אמפ שלי, גילתי שהמבחר בארץ מצומצם יחסית ויקר למדי ביחס לחו"ל.
לבסוף, מצאתי משהו שנראה הולם (קישור מצורף) לצרכים שלי.
אשמח לשמוע חוות דעת לגבי הדגם הספציפי הזה ובכלל לגבי קניה של קדם מגבר בארץ או מחו"ל.
חשוב לי לציין שהפטיפון מחובר לרסיבר מודרני של פיונייר, ושאני מחפש משהו איכותי אך זול מ70$ פחות או יותר.
תודה רבה.
http://www.phonopreamps.com/tc750lcpp.html
נערך לאחרונה על ידי Needle-Head ב 03/10/2007 9:31, נערך פעם 1 בסך הכל.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

בעייה - תקציב נמוך מדי, מה שלא משאיר הרבה אפשרויות. מאיפה הבטחון שה-DISTORTION נובע מהפונו-סטייג'? אולי זה ראש גמור או פטיפון לא מכוון?

Needle-Head פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

יתכן מאוד שמשהו אחר גורם לסאונד גרוע, ככה או ככה אני רוצה טיפין טיפין לשדרג את הדק כולו והפונו סטייג' שיש לי כרגע הוא בהחלט מבייש.
מצד שני אין בכוונתי להשקיע סכומי עתק בנושא, אני גם יוצא מנקודת הנחה שרוב התקליטים שבאמתחתי הינם ישנים ומתוצרת הארץ ככה שהסאונד הוא די מוגבל מלכתחילה.
מהו לדעתך סכום סביר עבור פונו סטייג' בסיסי וטוב?? והאם הדגם שלעיל עונה על צרכיי הצנועים??
שוב תודה.

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

לא ציינת עובדה מאוד חשובה: איזה קדם מגבר יש לך כרגע?
גם אני מצטרף ליאיר וטוען כי "האשמה" העיקרית היא בפטפון או בראש או במחט שלו, או בשלושתם! ולא בקדם-מגבר.
LENCO אולי היתה בחירה שלך והיא היתה נכונה בשעתו, אך זהו פטפון שרחוק מלהיות פטפון איכותי-מדוייק או עומד באיזשהו קנה מידה מינימלי או בסיסי.
תתחיל בשדרוג הפטפון ואז שא עייניך למגברים טובים יותר. תקליטים ישנים אינם בהכרח באיכות נמוכה, ומאוד תלוי באילו תנאים הם השתמרו.
The Black Wax

Needle-Head פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תודה על התגובות המהירות,
הקדם מגבר שברשותי כרגע שייך לחברה שנקראת Commtel, מסופקני אם הוא מוכר למישהו.
הוא עלה לי 60 שקל באיזו חנות חשמל בתל אביב ורחוק שנות אור מלהיות משהו איכותי, זה שהוא בכלל עובד זה בגדר פלא. (W)
את הפטיפון אני אחליף בבוא היום אך מכיוון שאני סטונדנט רש אני מעדיף כרגע להתחיל בקדם מגבר.

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

בחירתך בידיך.
אני בספק אם תגיע לתוצאה טובה באופן משמעותי.
The Black Wax

Needle-Head פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

כמה לדעתך עלי להשקיע בקדם מגבר ועל איזה דגמים תוכל להמליץ לי??
תודה

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

כמו שכתבתי, אני לא הייתי משקיע בקדם מגבר כרגע, לו הייתי במקומך. הייתי חושב על שיפור או שדרוג אפשרי של הפטפון עצמו.
בכל מקרה, לא הייתי משקיע בקדם מגבר סכום העולה על 100$ במצבך.
The Black Wax

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #9 

ערב טוב Needle-Head
במערכת שמע ובפרט מערכת אנלוגית, 80% מאיכות הצליל (אם לא למעלה מכך) תלויה ביחידות הקצה, דהיינו בפטפון וברמקולים. אני מצטרף לדעת קודמי - שפר תחילה את הפטפון. הייתי גם נוקט משנה זהירות עם הפטפון שכרגע פועל אצלך מכיוון שציינת קיום DISTORTION בצליל. אם במקרה המחט "אכולה" או שבורה בחלקה ואתה ממשיך לשמוע תקליטים, אתה פשוט חורש אותם וגם לאחר שתתקן את הפטפון הם יהיו חרושים כהוגן.
(i) (i) (i) זכור תמיד: הנזק לפטפון כמעט תמיד הפיך והנזק לתקליט לעולם בלתי הפיך.

בהצלחה.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

Needle-Head פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

ראשית כל תודה על התשובות העניניות והמהירות,
שנית, לאור עצותיכם החלטתי להשקיע מעט יותר בתחביב.
לגבי הקדם מגבר אני מתלבט בין שני דגמים ואשמח להמלצות- הראשון הוא הדגם הפשוט של pro-ject לבין הקדם מגבר של קמברידג'.
האם הם מספקים את הסחורה או שאני עדיין לא בטווח המחירים הנכון?
כמו כן אני מתחיל בתהליך חיפוש לשם קניית פטיפון חדש, אני מניח על פי מה שקראתי בפורום שטורנס יהיה נקודת התחלה טובה.
גם בנושא זה יש לי מספר שאלות ואשמח לעצות.

מה ההבדל המהותי בין דגם td160 לבין166?
איפה אפשר למצוא כאלה מיד שניה?
מהו מחיר סביר עבור אחד מן הדגמים הנ"ל במצב טוב?
האם כדאי לרכוש פטיפון כזה בebay או שהסיכון כאן גדול מדי?? (מחירים יחסית טובים)
והכי חשוב מהם הדגשים בבדיקת פטיפון משומש??
שוב תודה.

אלי777
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 582
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #11 

ההבדל בין ה 160 ל 166
ה 166 חצי אוטומטי וה160 ידני. ( אני אישית העדפתי את ה 160 )

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #12 

אין שום טעם לקנות כזה ב-EBAY למרות המחירים הקורצים, המשלוח לארץ יקר מדי וגם פוטנציאל הנזק גבוה מדי. חפש אחד כזה בארץ. אגב, אתה לא חייב להחליף מיד את הפטיפון, תבדוק את הראש קודם.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

זה נכון שה-LENCO ישן ואולי לא ה-STATE OF THE ART אולם לא הייתי פוסל להשתמש בו אם המצב המכני שלו תקין (משקולות, כוונים מכניים ומהירות וכונה ויציבה). יתכן ואתה רק צריך להחליף את הראש/מחט והבעיות יפתרו. אני חושב שאם תרכוש את קדם המגבר של CAMBRIDGE AUDIO זה יכול בהחלט להיות שילוב התחלתי טוב וסביר. לא הייתי ממליץ להשקיע כרגע סכום על פטפון יד שניה מהסיבה הפשוטה: תן לעצמך "להתייצב" ולהתרגל לציוד הקיים ברשותך ולאחר זמן אתה כבר תרגיש מה "סובל" מחסר איכות ואותו תשפר. הייתי כן קונה פטפון יד שניה ברמה סבירה רק אם הפטפון הקיים הוא ממש גרוע וללא תקנה. לא מחליפים פטפון בגלל ראש/מחט אלא אם כן גמרת אומר להחליפו בכל מקרה.

חג שמח.
חנן,

תחי המחרשה !!!

Needle-Head פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

הנה תמונות של הפטיפון והקדם מגבר שלי,
אשמח לתגובות והצעות לשיפור.

Needle-Head פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

ועוד....

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

ממבט על הפטפון, הוא במצב חיצוני מצוין ולדעתי הוא יכול להמשיך לשרת אותך תקופת מה של "הסתגלות" לביצועי המערכת עד שתרגיש שאתה חייב שיפור. הראש נראה של SHURE אם אני לא טועה ואם הוא לא חדש או בן גילו של הפטפון, אזי כפי הנראה הוא הבעיה באיכות הצליל שהוא מפיק. זהו אחד הראשים היותר "עממיים". היו לי משפר ראשים כאלו בצעירותי והם נטו להתקלקל ועוות את הצליל לאחר תקופת שמיעה קצרה יחסית. הם גם חרשו לי כמה תקליטים תוך כדי שניגנתי אותם כשהוא היה "מקולקל". זה לא בדיוק הראש שהייתי ממליץ לך להתקין. כדאי לנסות ראש שהוא מעט יותר יקר כ-100$ לשם התחלה יותר מוצלחת של האזנה לתקליטים. ישנו מבחר ראשים בשוק בסדר גודל מחיר שציינתי שתוכל להנות מהם אפילו לאורך זמן.
לגבי קדם המגבר, אין לי נתונים טכניים מלבד מה שמופיע בקישור שציינת למעלה. לפי הנתונים שם, הוא איננו הבעיה (אם הוא תקין).
הייתי מנסה לבודד את הבעיה שקיימת אצלך ומתייחס אליה כאל תקלה ומתקן אותה בשלב ראשון. נסה את קדם המגבר אצל מישהו עם פטפון תקין והשווה את התוצאה למה שקיים אצלך. אם עדיין ישנם העיוותים שאתה מציין, כנראה שקדם המגבר לא תקין. אם הצליל טוב הבעיה היא ראש הפטפון.
דרך אגב, האם לרסיבר שלך יש כניסת PHONO במקרה? אם כן אתה לא זקוק לקדם המגבר. ואם חיברת את קדם המגבר לכניסת ה-PHONO, אזי ישנה סבירות גבוהה שתקבל עיוותים בצליל (בגלל CLIPPING בדרגת ההגברה של הרסיבר).

בהצלחה.
חנן,

תחי המחרשה !!!

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #17 

נראה חביב, גם הראש של שור הוא טוב, תחליף מחט בראש ובראשונה ותראה אם יש שיפור באיכות.
דווח לנו על התוצאה.
בכל מקרה, אתה יכול לבצע את השינויים בשלבים, דהיינו רכיב אחד בכל פעם.
בזמן הקרוב תחליף מחט, לאחר מכן קדם מגבר, אם לא תאהב את התוצאה תחליף פטיפון כשתוכל ( בכל מקרה, הקדם והראש+מחט ימשיכו איתך אז מהבחינה הכלכלית אין מה להפסיד).
תהנה!

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”