אינטרנט מהיר ברשת PON כבר שם.
-
sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4303
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 900 פעמים
בבריטניה פועל כבר יותר משנה ניסוי מסחרי של חיבור אינטרנט מהיר בתשתית של רשת אופטית פסיבית במהירות של... 50Gbps. והחבילות המוצעות ללקוחות הביתיים הם, עם מהירויות של 41.9Gbps בערוץ היורד ועם 20.6Gbps בערוץ העולה.
https://www.openreach.com/news/openreac ... onnection/
https://www.commsbusiness.co.uk/content ... ction-test
https://nokianews.net/Openreach_and_Nok ... ction.html
הספקית של השירות זה, היא Openreach ועם ציוד של Nokia.
https://www.openreach.com/news/openreac ... onnection/
https://www.commsbusiness.co.uk/content ... ction-test
https://nokianews.net/Openreach_and_Nok ... ction.html
הספקית של השירות זה, היא Openreach ועם ציוד של Nokia.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1451
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 218 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
מעניין מאד. עד עתה השירות הכי מהיר שניתן לקבל הוא בשוויץ ע"י INIT7, קצבים של 25Gbps סימטרי, זמין מסחרית באזורים שונים (כלומר זה לא ניסוי)
https://www.init7.net/en/internet/fiber7/
בקרוב אצלנו
https://www.init7.net/en/internet/fiber7/
בקרוב אצלנו
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1306
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
רשום XGS, הוא תומך בקצבים האלה?
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
-
sys_admin
-
- חבר מביא חבר

@Jabberwock
לא, פרטני XGS לא תומך בקבצים כאלה, אלה שמדובר על תקן בשם כללי 50G-PON או בכינוי G.9804.3 של ITU.
השם XGS מופיע בצילום מסך של המחשת מהירות בגלל שהפורטל להמחשת מהירות נבנה עוד לפני שנים רבות, בשלב שבשימוש היה רק XGS, לצורך של חיבורי PON מהירים.
לא, פרטני XGS לא תומך בקבצים כאלה, אלה שמדובר על תקן בשם כללי 50G-PON או בכינוי G.9804.3 של ITU.
השם XGS מופיע בצילום מסך של המחשת מהירות בגלל שהפורטל להמחשת מהירות נבנה עוד לפני שנים רבות, בשלב שבשימוש היה רק XGS, לצורך של חיבורי PON מהירים.
-
sys_admin
-
- חבר מביא חבר

ואני אפילו מכיר מקרוב את מי שהיה מעורב בתכנון של הרשת לספק זה.09/03/2026 16:04DanielGR כתב: מעניין מאד. עד עתה השירות הכי מהיר שניתן לקבל הוא בשוויץ ע"י INIT7, קצבים של 25Gbps סימטרי, זמין מסחרית באזורים שונים (כלומר זה לא ניסוי)
https://www.init7.net/en/internet/fiber7/...
איך היה פעם שם של הספר: הילד הזה הוא אני.
לא הייתי בונה על זה, אבל ההבטחות על חצי מכך כבר שמענו כאן לפני שנים רבות:...
https://www.bezeq.co.il/gallerypress/01_05_2023/
- starrywolf
- חבר ותיק

- תגובות: 1064
- נתן תודות: 119 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
קודם כל הם בסך הכל עשו ניסוי באזור מגורים ב-Ipswich וקיבלו את המהירויות שציינת - מזה הסקת שהמהירות הזאת זמינה כעת או תהיה זמינה בעתיד ללקוחות ביתיים?09/03/2026 7:53sys_admin כתב: בבריטניה פועל כבר יותר משנה ניסוי מסחרי של חיבור אינטרנט מהיר בתשתית של רשת אופטית פסיבית במהירות של... 50Gbps. והחבילות המוצעות ללקוחות הביתיים הם, עם מהירויות של 41.9Gbps בערוץ היורד ועם 20.6Gbps בערוץ העולה....
חוץ מזה מי שחושב שיקבל את המהירות הזאת או משהו קרוב אליה כנראה לא שמע על Contention. לי יש פה כרגע אינטרנט במהירות 1Gbps ובפועל אני מקבל באזור 400-600Mbps ביום טוב.
לסיום, אם לשפוט על סמך ניסיון העבר עם חברות אחרות - יקח לדעתי לפחות עוד 10 שנים עד שאנשים יוכלו לקבל מהירויות כאלה בפועל בבריטניה.
-
sys_admin
-
- חבר מביא חבר

כל השדרוג של רשת PON לדור הבא, זה בעיקר החלפה של אותו ה Ipswich וממש באזור מגורים, שבו רוצים להפעיל את הרשת החדשה. החלק הנוסף של השדרוג זה, זה החלפה של הציוד קצה אצל הלקוח.12/03/2026 14:58starrywolf כתב: קודם כל הם בסך הכל עשו ניסוי באזור מגורים ב-Ipswich וקיבלו את המהירויות שציינת - מזה הסקת שהמהירות הזאת זמינה כעת או תהיה זמינה בעתיד ללקוחות ביתיים?...
כך זה אפילו ברשת PON של בזק, בשלב שרצו לשדרג מ GPON ל XGS-PON, בצד של ה"אזור מגורים", כל מה מה שהיה נדרש, זה להתקין ב MSAG את ה Ipswich בטכנולוגיה חדשה, ולחלק ציוד קצה מתאים.
ובקשר ללקוחות ביתיים. ומה מהמהירויות שזמינות להם במקומות שונים, אז, אם לא שמת לב, אבל, ממש כאן, בדיון זה נתנו גם קישור ישיר לחברה, שכבר יותר מחמש שנים מספקת חיבור סימטרי של 25Gbps בכל בשווייץ וגם לא כניסוי, אלה בפריסה ארצית שם.
לא יודע מה אתה מקבל ואיזה ציוד לא תקין או לא מתאים יש לך, שגורם לך לחוסר יכולת לנצל אפילו את החיבור של 1Gbps, אבל, בכל החיבורים הבייתים שלי של חבילות 5Gbps, אני למשל מקבל את המהירות זו. אם זה, לטורנטים שיש להם מקורות עם מהירות מתאימה, זה קרוב ל 5Gbps, אם זה מול שרתים שיכולים לספק את המהירות זו, אז גם. או אפילו, אם זה מלקוח ביתי בחו''ל שיש לו חיבור עם ערוץ עולה בצד שלו של 5GBPS או יותר ואם בדרך אין שום בגבלות.12/03/2026 14:58starrywolf כתב: חוץ מזה מי שחושב שיקבל את המהירות הזאת או משהו קרוב אליה כנראה לא שמע על Contention. לי יש פה כרגע אינטרנט במהירות 1Gbps ובפועל אני מקבל באזור 400-600Mbps ביום טוב.
לסיום, אם לשפוט על סמך ניסיון העבר עם חברות אחרות - יקח לדעתי לפחות עוד 10 שנים עד שאנשים יוכלו לקבל מהירויות כאלה בפועל בבריטניה....
ומסתבר, שלא רק אצלי יש חיבורי אינטרנט תקינים. ממש במדור זה של פורום, יש מדי פעם עוד כמה אנשים שמשתפים את התוצאות חיוביות של חיבורי אינטרנט תקינים של 5Gbps.
כך, שאם אצלך יש משהו לא תקין, זה עוד לא אומר שזה לא עובד לאף אחד.
נערך לאחרונה על ידי sys_admin ב 14/03/2026 11:23, נערך פעם 1 בסך הכל.
לטובת ביצועים של 5G (וביחוד בשיתוף קבצים) לקוח ממוצע יידרש לוודא לא רק חבילת אינטרנט מתאימה, אלא במיוחד תשתית בבית, שלא תמיד מתאימה-
-נתב ומתגים זה מובן (או מתאמים אלחוטיים מהירים בינו לציוד הקצה)
- מעבד וכרטיסי רשת שעומדים בעומס
-ולא פחות חשוב, התקן איכסון קבצים שיודע לתמוך בקצב כתיבות אקראיות במהירות כזאת.
בד"כ אחת החוליות בשרשרת הזאת היא חלשה מדי...ואין טעם לשלם 'פרמיה" יקרה יותר לספקית האינטרנט
-נתב ומתגים זה מובן (או מתאמים אלחוטיים מהירים בינו לציוד הקצה)
- מעבד וכרטיסי רשת שעומדים בעומס
-ולא פחות חשוב, התקן איכסון קבצים שיודע לתמוך בקצב כתיבות אקראיות במהירות כזאת.
בד"כ אחת החוליות בשרשרת הזאת היא חלשה מדי...ואין טעם לשלם 'פרמיה" יקרה יותר לספקית האינטרנט
-
sys_admin
-
- חבר מביא חבר

מן הסתם, שמי שלא מסוגל או לא צריך מכל סיבה לנצל סוג חיבור כלשהו, וזה לא יחודי אפילו לחיבור של 5GBPS, אז לא היגיוני שיתחבר מלכתחילה לחבילה שהוא לא צריך או לא יכול להשתמש בה.
מצד שני, מי שכבר מתחבר לחבילת תקשורת כלשהי, בטח שלרוב, שהוא עושה את זה, זה לא בכדי להגיד: "יש לי גם", אלה בכדי להשתמש בזה ולנצל את היכולות של חיבור זה.
ואם מסיבה כלשהי, יש בן אדם שהתחבר לחבילת תקשורת זו, אבל לא מצליח לנצל אותה, אז הגיוני יהיה, שהוא ינסה להבין מה הבעיה אצלו בציוד וינסה לפתור אותה, ואם אין לו את הידע הנדרש לכך ולא מוכן גם ללמוד את הנושא, אז הוא מזמין איש מקצוע, בדיוק כמה שקורה בכל נושא אחר בבית, אם זה בחשמל, אם זה במיזוג אוויר וכו'.
מצד שני, מי שכבר מתחבר לחבילת תקשורת כלשהי, בטח שלרוב, שהוא עושה את זה, זה לא בכדי להגיד: "יש לי גם", אלה בכדי להשתמש בזה ולנצל את היכולות של חיבור זה.
ואם מסיבה כלשהי, יש בן אדם שהתחבר לחבילת תקשורת זו, אבל לא מצליח לנצל אותה, אז הגיוני יהיה, שהוא ינסה להבין מה הבעיה אצלו בציוד וינסה לפתור אותה, ואם אין לו את הידע הנדרש לכך ולא מוכן גם ללמוד את הנושא, אז הוא מזמין איש מקצוע, בדיוק כמה שקורה בכל נושא אחר בבית, אם זה בחשמל, אם זה במיזוג אוויר וכו'.
יש ויש.. הנה סיבה אפשרית: רק כדי לזכות בקצב העלאה יותר גבוה, בהחלט לגיטימי ..
הכל נכון והרשות נתונה...
הבעיה היא עם ה'יש' הראשון, אלו שמצפים לתמורה דו כיוונית ושלא מודעים לזה שחוליה כלשהי שבורה...
הבעיה היא עם ה'יש' הראשון, אלו שמצפים לתמורה דו כיוונית ושלא מודעים לזה שחוליה כלשהי שבורה...
-
sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אז הם ידעו על כך בדרך הקשה ואם זה נדרש להם, גם ידאגו לתקן את החולייה זו. או שימשיכו לשלם על השירות שלא מנצלים אותו.14/03/2026 10:52rafi_d כתב: הכל נכון והרשות נתונה...
הבעיה היא עם ה'יש' הראשון, אלו שמצפים לתמורה דו כיוונית ושלא מודעים לזה שחוליה כלשהי שבורה......
- starrywolf
- חבר ותיק

- תגובות: 1064
- נתן תודות: 119 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
אני לא מאמין שאדם שנחשב בעיניי מבין גדול בתחום כותב משפט כל כך מטופש - "כל מה שנדרש זה להתקין ב-MSAG את ה-Ipswich בטכנולוגיה חדשה...". לידיעתך Ipswich זה שם של עיירה במחוז Suffolk במזרח אנגליה ולא משהו שצריך להתקין אותו ב-MSAG!14/03/2026 8:51sys_admin כתב: כל השדרוג של רשת PON לדור הבא, זה בעיקר החלפה של אותו ה Ipswich וממש באזור מגורים, שבו רוצים להפעיל את הרשת החדשה. החלק הנוסף של השדרוג זה, זה החלפה של הציוד קצה אצל הלקוח.
כך זה אפילו ברשת PON של בזק, בשלב שרצו לשדרג מ GPON ל XGS-PON, בצד של ה"אזור מגורים", כל מה מה שהיה נדרש, זה להתקין ב MSAG את ה Ipswich בטכנולוגיה חדשה, ולחלק ציוד קצה מתאים.
ובקשר ללקוחות ביתיים. ומה מהמהירויות שזמינות להם במקומות שונים, אז, אם לא שמת לב, אבל, ממש כאן, בדיון זה נתנו גם קישור ישיר לחברה, שכבר יותר מחמש שנים מספקת חיבור סימטרי של 25Gbps בכל בשווייץ וגם לא כניסוי, אלה בפריסה ארצית שם.
לא יודע מה אתה מקבל ואיזה ציוד לא תקין או לא מתאים יש לך, שגורם לך לחוסר יכולת לנצל אפילו את החיבור של 1Gbps, אבל, בכל החיבורים הבייתים שלי של חבילות 5Gbps, אני למשל מקבל את המהירות זו. אם זה, לטורנטים שיש להם מקורות עם מהירות מתאימה, זה קרוב ל 5Gbps, אם זה מול שרתים שיכולים לספק את המהירות זו, אז גם. או אפילו, אם זה מלקוח ביתי בחו''ל שיש לו חיבור עם ערוץ עולה בצד שלו של 5GBPS או יותר ואם בדרך אין שום בגבלות.
ומסתבר, שלא רק אצלי יש חיבורי אינטרנט תקינים. ממש במדור זה של פורום, יש מדי פעם עוד כמה אנשים שמשתפים את התוצאות חיוביות של חיבורי אינטרנט תקינים של 5Gbps.
כך, שאם אצלך יש משהו לא תקין, זה עוד לא אומר שזה לא עובד לאף אחד....
איך אני יודע? אני גר כבר שנים בבריטניה וביקרתי בה לא מעט פעמים בעבר.
למען הסר ספק יש לי ציוד תקין שמספיק בהחלט בשביל לקבל מהירות של 1Gbps ואף יותר מזה ואכן קיבלתי את המהירות הנ"ל כשהתחברתי לספק אינטרנט אחר אבל ככל שהתחברו יותר אנשים ונהיה עמוס יותר המהירות ירדה משמעותית עבורי ועבור חלק גדול מהלקוחות האחרים.
אני לא אומר שזה לא יעבוד עבור אף אחד - אני אומר שיקח הרבה שנים עד שאנשים יקבלו עשירית מהמהירות שציינת בגלל שאני מכיר את החברה שאתה מדבר עליה ואת ההתנהלות שלהם.
אם התכוונת Init7 שבשוויץ רשום באתר שלהם 64.75CHF בחודש ועוד דמי התקנה חד פעמיים של 222CHF עבור מהירות של 25Gbit/s סימטרי....
בחישוב לשקלים זה יוצא התקנה 900 שקל ועוד 260 שקל בחודש עבור 25Gb/s, שבארץ לוקחים בערך 100 שקל בחודש עבור 5,000/500.
איפה לוקחים כאן 100 ל5G?
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1451
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 218 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
ככל שמתעמקים בהודעות לעיתונות בתחילת השירשור זה נראה (לפחות לי) יותר כמו הוכחת היתכנות - Proof of concept, ולא ניסוי. ההבדל הוא מהותי: המטרה של הוכחת היתכנות היא לבדוק שהקונספט הטכנולוגי עובד, וניתן להתקדם לשלב הבא. ניסוי מערב פריסה רחבה יותר ובתנאים אמיתיים, אך בסביבה מצומצמת ומבוקרת.
על פי התיאור החיבור התבצע מול אתר יחיד, וזה כאמור לא ניסוי אלא הוכחת היתכנות.
היבט נוסף הוא שעל בדיקת היתכנות כזו ניתן לשחרר הרבה הודעות לעיתונות, ואלה תומכות במחיר המניה של החברות הציבוריות המעורבות... פרקטיקה מאד מקובלת, ול-Openreach יש הרבה לקוחות כך שהציפיות גדולות.
כל זה שונה בתכלית מהמצב של INIT7 בשוויץ, זה זמין מסחרית כאשר יש תשתית, זה כבר לא ניסוי אפילו.
עריכה: למען הדיוק Openreach היא חברה פרטית, אבל בבעלות מלאה של British telecom שהיא חברה ציבורית.
על פי התיאור החיבור התבצע מול אתר יחיד, וזה כאמור לא ניסוי אלא הוכחת היתכנות.
היבט נוסף הוא שעל בדיקת היתכנות כזו ניתן לשחרר הרבה הודעות לעיתונות, ואלה תומכות במחיר המניה של החברות הציבוריות המעורבות... פרקטיקה מאד מקובלת, ול-Openreach יש הרבה לקוחות כך שהציפיות גדולות.
כל זה שונה בתכלית מהמצב של INIT7 בשוויץ, זה זמין מסחרית כאשר יש תשתית, זה כבר לא ניסוי אפילו.
עריכה: למען הדיוק Openreach היא חברה פרטית, אבל בבעלות מלאה של British telecom שהיא חברה ציבורית.