תוכנת צופר (במקום פיקוד העורף)
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78764
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
פיקוד העורף לא להיט - זה מצפצף בפול ווליום, לפעמים כמה פעמים על אותה התראה. ניסיתי להסיר אותה ומתברר שבגלל שהממשק שלי באנגלית זה לא מתקין כראוי (צריך עברית בשביל ההתקנה).
בקיצור, עברתי לצופר. הבעיה שזה מסובך אבל אחרי שמבינים זה הרבה יותר נוח כי אפשר ממש לשלוט על כל פרמטר. אפשר לשלוט על הווליום והצלצול של כל סוג התראה (מקדימה, קריטית, שחרור). אין לזה באגים.
מעדיף גם את ההתראה המקדימה של צופר על זה שמגיע עם המכשיר עצמו אז ביטלתי התראה מקדימה בנוטיפיקציות והשארתי רק אותה.
בקיצור, עברתי לצופר. הבעיה שזה מסובך אבל אחרי שמבינים זה הרבה יותר נוח כי אפשר ממש לשלוט על כל פרמטר. אפשר לשלוט על הווליום והצלצול של כל סוג התראה (מקדימה, קריטית, שחרור). אין לזה באגים.
מעדיף גם את ההתראה המקדימה של צופר על זה שמגיע עם המכשיר עצמו אז ביטלתי התראה מקדימה בנוטיפיקציות והשארתי רק אותה.
-
oferlaor
- מנהל

זה כבר מותקן אצלי מתחילת המלחמה אבל ראיתי שכל מי שסביבי סובל עם פיקוד העורף אז חשבתי שהשרשור בנושא יכול לשפר את המצב לעוד אנשים.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4769
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
יש לי את פיקוד העורף רק כדי לדעת מתי לצאת מהממ"ד. בימים אלו מסתפק באזעקה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46321
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
הלכתי לבדוק מה זה WEA, אני מכיר שימוש ב אותיות CB. ממה שראיתי זה התקן האמריקאי....
גם חשבתי על זה, ההתראות ב CB בעצם מייתרות את האפליקציה, אבל השארתי אותה כגיבוי נוסף.
את אפליקציה של פיקוד העורף העפתי מזמן בגלל הרעש שהיא עושה. אני משתמש באפליקציה הזאת:
https://play.google.com/store/apps/deta ... .red.alert
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

צירפתי תמונה של התראות WEA.
זה הכי יציב ולא צריך להתקין אפליקציות נוספות ולהסתבך עם ההגדרות (הסיבה לפתיחת השרשור הזה). לכולכם זה דולק כברירת מחדל בטלפון, אז בשביל מה צריך עוד אפליקציה שתשכפל התנהגות?
זה הכי יציב ולא צריך להתקין אפליקציות נוספות ולהסתבך עם ההגדרות (הסיבה לפתיחת השרשור הזה). לכולכם זה דולק כברירת מחדל בטלפון, אז בשביל מה צריך עוד אפליקציה שתשכפל התנהגות?
-
- התראות WEA
-
oferlaor
- מנהל

לא בדקתי אם אפשר לעשות עם זה הכל (מניח ש-Warning זה התראה מוקדמת, Extreme alert זה ההתראה הקריטית כצריך להכנס לממ"ד, ו-information זה שחרור מהממ"ד?)
בכל מקרה, אין לך שום הגדרות. זה אומר שאתה לא יכול לראות מקומות שהם לא איפה שאתה פיזית נמצא. יתר על כן, זה משתמש בקליטה הסלולרית, אז זה טיפה פחות מדוייק במיקום ביחס ל-GPS.
אבל הכי חשוב לי- שליטה בצליל עצמו ובעוצמה שלו. ה-Alerts האלה כל כך צורמנים וחזקים באמצע הלילה שאני קופץ מטר באוויר. אני צריך רק להתעורר, מספיק לי 30% עוצמה...
בכל מקרה, אין לך שום הגדרות. זה אומר שאתה לא יכול לראות מקומות שהם לא איפה שאתה פיזית נמצא. יתר על כן, זה משתמש בקליטה הסלולרית, אז זה טיפה פחות מדוייק במיקום ביחס ל-GPS.
אבל הכי חשוב לי- שליטה בצליל עצמו ובעוצמה שלו. ה-Alerts האלה כל כך צורמנים וחזקים באמצע הלילה שאני קופץ מטר באוויר. אני צריך רק להתעורר, מספיק לי 30% עוצמה...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

לרוב האנשים אין צורך לראות התראות במקומות שהם לא נמצאים בו. קליטה סלולרית זה די מדויק עבור ההתראות.
אם המטרה היא לבטל את ההתראות על מנת שיהיו לך התראות שתוכל לשלוט בהן, אז כן, אתה צריך לבטל את התראות ה- WEA בטלפון ולהתבסס רק על התראות האפליקציה.
אם המטרה היא לבטל את ההתראות על מנת שיהיו לך התראות שתוכל לשלוט בהן, אז כן, אתה צריך לבטל את התראות ה- WEA בטלפון ולהתבסס רק על התראות האפליקציה.
-
oferlaor
- מנהל

- שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4806
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 948 פעמים
- קיבל תודות: 302 פעמים
רעש ההתראה של זה מעצבן וחוזר על עצמו. העדפתי לנטרל את זה.08/03/2026 9:51ziv_r כתב: צירפתי תמונה של התראות WEA.
זה הכי יציב ולא צריך להתקין אפליקציות נוספות ולהסתבך עם ההגדרות (הסיבה לפתיחת השרשור הזה). לכולכם זה דולק כברירת מחדל בטלפון, אז בשביל מה צריך עוד אפליקציה שתשכפל התנהגות?...
אין תמיד cell broadcasts. לא תמיד בכניסה וגם לא ביציאה.08/03/2026 12:37ziv_r כתב: לרוב האנשים אין צורך לראות התראות במקומות שהם לא נמצאים בו. קליטה סלולרית זה די מדויק עבור ההתראות....
גם לא תמיד יש קליטה סלולרית.
וכמו שהוזכר, הסאונד מוגזם. במיוחד ל"האירוע הסתיים".
אני מניח שהשימוש הרגיל שיצרני הטלפונים חשבו עליו הוא דברים נדירים כמו רעידת אדמה.
אבל זה לא מתאים לדבר שקורה כמה פעמים ביום, במשך שבוע ויותר.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אין התראה קולית על סיום האירוע (כן יש על התראה מקדימה). הטלפון שלי תמיד על שקט, אז אולי זה קשור.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
כשכתבתי שהתקנתי את זה בתחילת המלחמה, לא התכוונתי לשאגת הארי אלא לחרבות ברזל. לפני הירי מאיראן לא זכורות לי ההתראות בטלפון בפוש. אולי פיספסתי משהו בהגדרות. ניזונתי אך ורק מהצופר בחוץ ובגלל שבתחילת חרבות ברזל הצופר היה ממש חלש, לא הייתי מתעורר בלילה מהאזעקה ועל כן חיפשתי אפליקציה שעוקפת מצב שקט ומתריאה כשיש אזעקה.
נראית אחלה אפליקציה בייחוד שניתן לשלוט בווליום של כל התראה, אבל לצערי זה לא עובד לי. הטלפון שלי (אייפון 16 פרו) תמיד על שקט ולמרות שcritical alerts מופעל אני לא מקבל התראה קולית, רק נוטיפיקציה. פניתי למפתחים עם עוד מידע לשאול אם יש להם רעיון למה זה לא עובד.