תישכחו מפלזמה ומ LCD הנה הדבר הבא OLED
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
יקח עוד זמן רק עד אשר הטכנולוגיה הזאת תיוצר ב- mass production ושאנשים כמונו יוכלו לרכוש אותה....
עד אז אני חושב שאנחנו נחליף לפחות עוד פלזמה או LCD.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
shraga007 כתב:יקח עוד זמן רק עד אשר הטכנולוגיה הזאת תיוצר ב- mass production ושאנשים כמונו יוכלו לרכוש אותה....
עד אז אני חושב שאנחנו נחליף לפחות עוד פלזמה או LCD....
הגזמתה מה אתה כל כמה שנים מחליף טלביזיה, אני חושב שנה שנתיים גג עד הטכנלוגיה הזו תימכר בשוק במחיר נורמאלי ובגדלים שונים
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
אתה יודע ממתי אני שמעתי על OLED?
כבר כמה שנים טובות, דיברו על זה שזה יחליף את ה-LCD עוד לפני שיספיקו למצות את הטכנולוגיה שלו.
בפועל כמו שעופר ציין יש להם מספר בעיות שעוד לא נפתרו ולכן אני חושב שזה יקח עוד זמן.
כבר כמה שנים טובות, דיברו על זה שזה יחליף את ה-LCD עוד לפני שיספיקו למצות את הטכנולוגיה שלו.
בפועל כמו שעופר ציין יש להם מספר בעיות שעוד לא נפתרו ולכן אני חושב שזה יקח עוד זמן.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78935
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אני רץ לקנות, מחיר מצויין ל-11" ברזולוצית SDTV...
אפשר לבנות לזה זכוכית מגדלת (מי שראה את הסרט ברזיל יודע על מה אני מדבר)...
שימו לב שאורך החיים כרגע עומד בין 3000 ל-5000 שעות (כלומר, מי שצופה במסך צריך להתכונן להחליפו לאחר בערך שנתיים).
אני מעריך שתהיה צריבה מטורפת על מסך כזה (בגלל אורך חיים הקצר).
אפשר לבנות לזה זכוכית מגדלת (מי שראה את הסרט ברזיל יודע על מה אני מדבר)...
שימו לב שאורך החיים כרגע עומד בין 3000 ל-5000 שעות (כלומר, מי שצופה במסך צריך להתכונן להחליפו לאחר בערך שנתיים).
אני מעריך שתהיה צריבה מטורפת על מסך כזה (בגלל אורך חיים הקצר).
oferlaor כתב: שימו לב שאורך החיים כרגע עומד בין 3000 ל-5000 שעות (כלומר, מי שצופה במסך צריך להתכונן להחליפו לאחר בערך שנתיים)....
בכתבה כתוב "כ-30,000 שעות, לעומת 60,000-100,000 שעות במסכים הנוכחים"
מה שאומר, שאם אני צופה 10 שעות 365 ימים בשנה (ואני ממש לא), הטלביזיה תספיק ליותר מ-8 שנים.
לדעתי זה די והותר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78935
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
כאן יש עוד מידע.
good_one,
זה אורך HALF BRIGHTNESS, זה לא אומר מתי זה יפסיק לעבוד אלא יותר רלוונטי לקבוע עד כמה המסך רגיש לצריבה. כלומר, מסך עם 30,000 שעות יהיה הרבה יותר רגיש לצריבה מאשר מסך עם 100,000 שעות - כי פשוט הפוספורים שלו נגמרים הרבה פחות מהר.
אין ספק שמדובר כאן בהישג. אני חושב ש-30,000 שעות זה לא ראלי, לדעתי המספר בפועל הרבה יותר נמוך (הרי אף אחד לא באמת בודק את הדברים האלה, זה הכל עובד לפי השערות וחישובים מתמטיים לפי פריקה אופטימלית).
אגב, למי שתוהה לגבי הרזולוציה המוזרה, מדובר על בדיוק רבע מסך FULL HD.
לדעתי סוני ניסתה להגיע לפאנלים של 22" ברזולוציית FULL HD, אבל היא עדיין לא ברמת ייצור מספיק מדוייקת בשביל שפאנל שלם כזה יצא ללא דפקטים.
good_one,
זה אורך HALF BRIGHTNESS, זה לא אומר מתי זה יפסיק לעבוד אלא יותר רלוונטי לקבוע עד כמה המסך רגיש לצריבה. כלומר, מסך עם 30,000 שעות יהיה הרבה יותר רגיש לצריבה מאשר מסך עם 100,000 שעות - כי פשוט הפוספורים שלו נגמרים הרבה פחות מהר.
אין ספק שמדובר כאן בהישג. אני חושב ש-30,000 שעות זה לא ראלי, לדעתי המספר בפועל הרבה יותר נמוך (הרי אף אחד לא באמת בודק את הדברים האלה, זה הכל עובד לפי השערות וחישובים מתמטיים לפי פריקה אופטימלית).
אגב, למי שתוהה לגבי הרזולוציה המוזרה, מדובר על בדיוק רבע מסך FULL HD.
לדעתי סוני ניסתה להגיע לפאנלים של 22" ברזולוציית FULL HD, אבל היא עדיין לא ברמת ייצור מספיק מדוייקת בשביל שפאנל שלם כזה יצא ללא דפקטים.