בעיית רשת/חשמל/רכב חשמלי
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5371 פעמים
אוקיי, זו בעיה טיפה מורכבת שלצערי הייתי צריך אולי לפתור בעבר והיא מציקה לי.
אני אוהב לעדכן גרסאות בטסלה מהר יחסית ובשביל זה צריך WiFi בחניה שלי. אני גר בקומה שלישית בדיוק מעל הרכב, לא כזה קרוב לחניה.
הפיתרון הנוכחי הוא להשתמש ב-Mesh שמציץ מהחלון והרכב משתמש בחיבור 2.4G כדי להוריד את העדכון. הבעיה שזה תלוי מזג אוויר וקליטה - לפעמים עובד, לפעמים פחות.
אני חושב שיש לי כמה קטגוריות של פתרונות שאפשר אולי לממש:
1. אפשר לחזק את ה-WiFi מהבית על ידי משהו יותר כיווני ושיורה פחות לכל הכיוונים. הרשת שלי מבוססת DECO, אידאלית הייתי רוצה פיתרון שיכול להתחבר לזה ולהתממשק לרשת ה-Guest שבניתי ספציפית לרכב. השאלה איך זה משתלב עם MESH...
2. יש אנטנות חוץ שראיתי שהן לרוב משתמשות ב-POE. בשביל זה צריך גם חשמל וגם מישהו שיתקין את זה בחוץ. השאלה מה הפיתרון הכי פשוט שלא ידרוש חפירות, קדיחות, התקנות וכו'.
3. עוד אופציה זה להעביר דרך החשמל את הרשת. גם כאן יש לא מעט מכשולים. יש לי תלת פאזי מהדירה עד למטה. אז אני צריך פיתרון חשמל למעלה ואז משהו שיתחבר על התלת פאזי (אין לי שקעים שם, רק מתג חוץ והמטען) על הפאזה המתאימה וגם אין לי ארון חשמל שם אז לא ברור איך הופכים את זה לחסין מזג אוויר... אני גם לא שש שיגיע מישהו יתחבר ל-רשת פיזית ובגלל זה לא העברתי מראש כבל רשת משם...
בקיצר, רעיונות, הצעות ולינקים למוצרים רלוונטים או לעוסקים בתחום שמתמחים בכאלה דברים...
אני אוהב לעדכן גרסאות בטסלה מהר יחסית ובשביל זה צריך WiFi בחניה שלי. אני גר בקומה שלישית בדיוק מעל הרכב, לא כזה קרוב לחניה.
הפיתרון הנוכחי הוא להשתמש ב-Mesh שמציץ מהחלון והרכב משתמש בחיבור 2.4G כדי להוריד את העדכון. הבעיה שזה תלוי מזג אוויר וקליטה - לפעמים עובד, לפעמים פחות.
אני חושב שיש לי כמה קטגוריות של פתרונות שאפשר אולי לממש:
1. אפשר לחזק את ה-WiFi מהבית על ידי משהו יותר כיווני ושיורה פחות לכל הכיוונים. הרשת שלי מבוססת DECO, אידאלית הייתי רוצה פיתרון שיכול להתחבר לזה ולהתממשק לרשת ה-Guest שבניתי ספציפית לרכב. השאלה איך זה משתלב עם MESH...
2. יש אנטנות חוץ שראיתי שהן לרוב משתמשות ב-POE. בשביל זה צריך גם חשמל וגם מישהו שיתקין את זה בחוץ. השאלה מה הפיתרון הכי פשוט שלא ידרוש חפירות, קדיחות, התקנות וכו'.
3. עוד אופציה זה להעביר דרך החשמל את הרשת. גם כאן יש לא מעט מכשולים. יש לי תלת פאזי מהדירה עד למטה. אז אני צריך פיתרון חשמל למעלה ואז משהו שיתחבר על התלת פאזי (אין לי שקעים שם, רק מתג חוץ והמטען) על הפאזה המתאימה וגם אין לי ארון חשמל שם אז לא ברור איך הופכים את זה לחסין מזג אוויר... אני גם לא שש שיגיע מישהו יתחבר ל-רשת פיזית ובגלל זה לא העברתי מראש כבל רשת משם...
בקיצר, רעיונות, הצעות ולינקים למוצרים רלוונטים או לעוסקים בתחום שמתמחים בכאלה דברים...
פתח נקודת גישה בטלפון ותן לזה להוריד תוך כדי נסיעה, במקום להתעסק עם כל הלוגיסטיקה הזו.
- barbour_lavavn
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 22
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 4 פעמים
אני חסיד של הדבקה פרוביסורית :
בבית - יש לי יוניפי חיצוני מודבק על הקיר החיצוני של הממד - כן העברתי לשם כבל דק מאוד .
אצל אבא שלי - אותו דבר עם deco .
אבל הכי גמיש , זה מודם שהולך איתי בתיק תמיד - gl inet mudi (הזמנתי בהזמנה מוקדמת גם את החדש ) הוא מהיר ואמין ועובד כמעט בכל תנאי , מתחבר לרשת הביתית שהוא רואה אותה ומכיל ויפיאן פנימה , אני מעדכן איתו ראוטרים תעשיתיים וגם ras pi בתרחישים מנותקים מהאינטרנט .
בנוסף , עכשיו אני מעביר לחניה כבל פייבר דק וגמיש שמצאתי באלי אקספרס . לא רואים אותו אפשר להדביק אותו ואני עושה איתו ניסויים מאוד מעניינים , יש 40 מטר עם חיבור lc יחיד - אבל זה כבר למשוגעים , בנתיים עוד לא הצלחתי לשבור אותו , וניסיתי .
בבית - יש לי יוניפי חיצוני מודבק על הקיר החיצוני של הממד - כן העברתי לשם כבל דק מאוד .
אצל אבא שלי - אותו דבר עם deco .
אבל הכי גמיש , זה מודם שהולך איתי בתיק תמיד - gl inet mudi (הזמנתי בהזמנה מוקדמת גם את החדש ) הוא מהיר ואמין ועובד כמעט בכל תנאי , מתחבר לרשת הביתית שהוא רואה אותה ומכיל ויפיאן פנימה , אני מעדכן איתו ראוטרים תעשיתיים וגם ras pi בתרחישים מנותקים מהאינטרנט .
בנוסף , עכשיו אני מעביר לחניה כבל פייבר דק וגמיש שמצאתי באלי אקספרס . לא רואים אותו אפשר להדביק אותו ואני עושה איתו ניסויים מאוד מעניינים , יש 40 מטר עם חיבור lc יחיד - אבל זה כבר למשוגעים , בנתיים עוד לא הצלחתי לשבור אותו , וניסיתי .
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46318
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
יש בגדול 2 אופציות:
1. השחלת כבל רשת לרכב, לשים שם קופסת פלסטיק עם נתב.
2. לשדר Wi-Fi מהחלון.
אופציה 2 פחות מסובכת וגם אמרת שיש קליטה, אז כל מה שצריך זה לשים איכשהו נתב בחלון או אולי בגג (כי אני זוכר שהבניין שלך 3-4 קומות).
נתב ספייר בטח יש לך בבית ואם יש לך אפשרות בגג, אז שמים את הנתב בקופסה חסינת מזג אויר (50 ש"ח). העלות היחידה היא של החשמלאי שישחיל כבל רשת מהבית לגג. אם תשכנע עוד כמה דיירים, תגיד שזה אינטרנט לחניון עבור מקרי חירום או עדכון לרכבים ואז הכסף יצא מקופת הועד.
2. לשדר Wi-Fi מהחלון.
אופציה 2 פחות מסובכת וגם אמרת שיש קליטה, אז כל מה שצריך זה לשים איכשהו נתב בחלון או אולי בגג (כי אני זוכר שהבניין שלך 3-4 קומות).
נתב ספייר בטח יש לך בבית ואם יש לך אפשרות בגג, אז שמים את הנתב בקופסה חסינת מזג אויר (50 ש"ח). העלות היחידה היא של החשמלאי שישחיל כבל רשת מהבית לגג. אם תשכנע עוד כמה דיירים, תגיד שזה אינטרנט לחניון עבור מקרי חירום או עדכון לרכבים ואז הכסף יצא מקופת הועד.
- ziv67
- חבר פעיל

- תגובות: 62
- שם מלא: ziv
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
- יצירת קשר:
אהבתי את אופציה 1 >> 1. השחלת כבל רשת לרכב, לשים שם ארון תקשורת עם נתב.02/03/2026 17:22ziv_r כתב: יש בגדול 2 אופציות:
2. לשדר Wi-Fi מהחלון.
אופציה 2 פחות מסובכת וגם אמרת שיש קליטה, אז כל מה שצריך זה לשים איכשהו נתב בחלון או אולי בגג (כי אני זוכר שהבניין שלך 4-3 קומות)
נתב ספייר בטח יש לך בבית ואם יש לך אפשרות בגג, אז שמים את הנתב בקופסה חסינת מזג אויר (50 ש"ח). העלות היחידה היא של החשמלאי שישחיל כבל רשת מהבית לגג. אם תשכנע עוד כמה דיירים, תגיד שזה אינטרנט לחניון עבור מקרי חירום או עדכון לרכבים ואז הכסף יצא מקופת הועד....
-
oferlaor
- מנהל

אז כמו שכתבתי - זה כרגע מה שאני עושה, אבל זה לא יעיל בעליל.
הבעיה היא שזה ראוטר Mesh ספייר, הוא משדר לכל העולם, וכידוע העוצמה יורדת באופן אקספוננציאלי במצב כזה כי זה מפזר את הסיגנל כמו כדור החוצה.
אז אני חוזר על השאלות:
1. אם ראוטר Mesh או repeater אז אני צריך אחד כזה שאפשר לכוון אותו כך שהוא ישדר ביעילות כמו צינור ישר למטה לרכב.
2. הבעיה עם השחלת כבל רשת זה בעיית security ממדרגה ראשונה. מי שמתחבר אליו מיד ברשת שלי. זה נכון שגם רשתות אלחוטיות לא הכי בטוחות אבל אני מרגיש הרבה פחות בטוח עם התרגיל הזה...
אגב, חשבתי גם שאולי אחד השכנים בקומות נמוכות יותר יסכימו אולי להכניס אותי לרשת שלהם אבל לא הצלחתי לשכנע
הבעיה היא שזה ראוטר Mesh ספייר, הוא משדר לכל העולם, וכידוע העוצמה יורדת באופן אקספוננציאלי במצב כזה כי זה מפזר את הסיגנל כמו כדור החוצה.
אז אני חוזר על השאלות:
1. אם ראוטר Mesh או repeater אז אני צריך אחד כזה שאפשר לכוון אותו כך שהוא ישדר ביעילות כמו צינור ישר למטה לרכב.
2. הבעיה עם השחלת כבל רשת זה בעיית security ממדרגה ראשונה. מי שמתחבר אליו מיד ברשת שלי. זה נכון שגם רשתות אלחוטיות לא הכי בטוחות אבל אני מרגיש הרבה פחות בטוח עם התרגיל הזה...
אגב, חשבתי גם שאולי אחד השכנים בקומות נמוכות יותר יסכימו אולי להכניס אותי לרשת שלהם אבל לא הצלחתי לשכנע
-
oferlaor
- מנהל

זה לא שאני לא מסתדר כרגע, אני מכיר את כל השיטות לשפר קליטה, להשתמש בטלפון וכו'.
תאמינו לי שאם אני שואל אז מעניין אותי לפתור את הבעיה בצורה יותר יסודית (אחרי 4 שנים של אלתורים).
מצאתי את זה:
https://www.senetic.co.il/product/TL-WPA7517_KIT
זה נראה לי ממש תפור עלי - גם מתחבר לרשת DECO MESH שלי וגם ניתן לחבר לרשת.
עכשיו לנסות רגע ולהבין איך זה יכול לעבוד:
1. אצטרך isolation, אני צריך לבדוק אם אני יכול ליישם VLAN בראוטר שמנותק מכל שאר הרשת מכיוון שזה מחובר לכבל פיזי.
2. צריך לחשוב איך פיזית לחבר את זה (צריך חשמלאי בשביל זה כי אין שם שקע, התלת פאזי מחובר ישר למתג ומשם ישר למטען.
3. צריך קופסא קבועה חסינת מזג אוויר שאפשר לנעול ולקבע במקום.
4. צריך איש מקצוע שיתקין את כל זה...
תאמינו לי שאם אני שואל אז מעניין אותי לפתור את הבעיה בצורה יותר יסודית (אחרי 4 שנים של אלתורים).
מצאתי את זה:
1. אצטרך isolation, אני צריך לבדוק אם אני יכול ליישם VLAN בראוטר שמנותק מכל שאר הרשת מכיוון שזה מחובר לכבל פיזי.
2. צריך לחשוב איך פיזית לחבר את זה (צריך חשמלאי בשביל זה כי אין שם שקע, התלת פאזי מחובר ישר למתג ומשם ישר למטען.
4. צריך איש מקצוע שיתקין את כל זה...
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73183
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
02/03/2026 16:46Nba כתב: פתח נקודת גישה בטלפון ותן לזה להוריד תוך כדי נסיעה, במקום להתעסק עם כל הלוגיסטיקה הזו....
מצטרף להמלצה.
אני חונה בחניון תת קרקעי - אין שם קליטה של כלום ושום דבר. וזה בדיוק הפתרון שלי. בנסיעות "ארוכות" (חצי שעה ומעלה) אני מפעיל הוטספוט בסמארטפון, מחבר אליו את הרכב ומוריד דרכו. כבר כמעט 3 שנים ככה ועובד מספיק טוב שלא אצטרך "לשבור את הראש" לגבי פתרון אחר.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46318
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
03/03/2026 10:27oferlaor כתב: זה לא שאני לא מסתדר כרגע, אני מכיר את כל השיטות לשפר קליטה, להשתמש בטלפון וכו'.
מצאתי את זה:
4. צריך איש מקצוע שיתקין את כל זה......
אם אתה כבר מביא חשמלאי לשקע, שים קופסה עצמאית עם סוויץ PoE ואז אתה יכול גם לשים מצלמה על הרכב. לי היו מספר מצלמות ספייר לטובת זה.
-
oferlaor
- מנהל

אז אתה אומר, להכין נקודת PoE בתוך הבית, ואז להשחיל חוט רשת ובסוף לשים נקודת Wifi מבוססת PoE שמיועדת לבחוץ (אצלי זה לא חניון אז זה ממש חשוף)?
זה יחסוך את השינויים בחשמל בחוץ אבל מפריע לי שיש רשת חופשית שלי מחוץ לבית. הראוטר שלי לא יודע לעשות הפרדה guest network על חיבור חוטי (אין VLAN וה-guest network הוא רק WiFi).
לגבי סלולרי, בבקשה בלי המלצות. לא רלוונטי. הבנתי את הנקודה, בואו נתמקד בנושא שעליו אני שואל ולא על המלצות שלא רלוונטיות לי.
זה יחסוך את השינויים בחשמל בחוץ אבל מפריע לי שיש רשת חופשית שלי מחוץ לבית. הראוטר שלי לא יודע לעשות הפרדה guest network על חיבור חוטי (אין VLAN וה-guest network הוא רק WiFi).
לגבי סלולרי, בבקשה בלי המלצות. לא רלוונטי. הבנתי את הנקודה, בואו נתמקד בנושא שעליו אני שואל ולא על המלצות שלא רלוונטיות לי.
אצל חבר שיש חנייה תת קרקעית עשו רשת wifi דרך ועד הבית שכולם משלמים עליה. פתר להם הרבה בעיות.
הפתרון הכי טוב באמת זה להעביר כבל רשת ולשים שם AP - אבל בדיוק כמוך גם אותי זה מטריד לשים כבל רשת שיוצא מהבית באזור ציבורי
אצלי בבית כל מה שמחוץ לבית מחובר כיום רק ב wifi
בעבר היו לי מוצרים שהיו מחוברים ב POE - אבל אז הם ייצרתי להם VLAN נפרד ברשת הביתית (כמובן החוצה יצא רק ה VLAN הספציפי) ואותו VLAN היה מוגדר ליציאה לאינטרנט בלבד
ה DECO אצלך זה רק ל AP או גם הראוטר ?
הפתרון הכי טוב באמת זה להעביר כבל רשת ולשים שם AP - אבל בדיוק כמוך גם אותי זה מטריד לשים כבל רשת שיוצא מהבית באזור ציבורי
אצלי בבית כל מה שמחוץ לבית מחובר כיום רק ב wifi
בעבר היו לי מוצרים שהיו מחוברים ב POE - אבל אז הם ייצרתי להם VLAN נפרד ברשת הביתית (כמובן החוצה יצא רק ה VLAN הספציפי) ואותו VLAN היה מוגדר ליציאה לאינטרנט בלבד
ה DECO אצלך זה רק ל AP או גם הראוטר ?
-
oferlaor
- מנהל

-
oferlaor
- מנהל

ASUS AX88U
אני נוטה לקחת את ה outdoor router
כרגע לא מוצא משהו מספיק טוב בחנויות הרגילות.
אני נוטה לקחת את ה outdoor router
כרגע לא מוצא משהו מספיק טוב בחנויות הרגילות.
אני מניח שאתה לא שוקל מעבר לראוטר אחר ?
אני מהסיבות האלה עברתי ל ubiquiti - התחלתי עם ה ER-X (היה לי אותו הרבה שנים) ועכשיו עברתי ל UCG FIBER שלהם
האופציה האחרת באמת היא להביא איזה מרחיב שיקפיץ את ה WIFI - אבל זה עדיף להריץ כבל רשת בבית עד לנקודה קרובה לחלק החיצוני ומשם לשים נקודת גישה
ואם תמצא משהו עם אנטנה כיוונית יהיה מעולה
אני אחפש משהו
אני מהסיבות האלה עברתי ל ubiquiti - התחלתי עם ה ER-X (היה לי אותו הרבה שנים) ועכשיו עברתי ל UCG FIBER שלהם
האופציה האחרת באמת היא להביא איזה מרחיב שיקפיץ את ה WIFI - אבל זה עדיף להריץ כבל רשת בבית עד לנקודה קרובה לחלק החיצוני ומשם לשים נקודת גישה
ואם תמצא משהו עם אנטנה כיוונית יהיה מעולה
אני אחפש משהו
מוזמן למרתף החניה שלנו, תשתמש בwifi שלו....
בקיצור כפי שאמרו תסתפק בהוטספוט בסלולארי כמו כולנו, או מיקום שיש בו כבר wifi חינמי... להוריד כבל מהחלון עם AP-poe נשמע לי תאורטי בלבד ולא פרקטי..
בקיצור כפי שאמרו תסתפק בהוטספוט בסלולארי כמו כולנו, או מיקום שיש בו כבר wifi חינמי... להוריד כבל מהחלון עם AP-poe נשמע לי תאורטי בלבד ולא פרקטי..
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73183
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
rafi_d - לא לעצבן את המנהל
03/03/2026 12:37oferlaor כתב: לגבי סלולרי, בבקשה בלי המלצות. לא רלוונטי. הבנתי את הנקודה, בואו נתמקד בנושא שעליו אני שואל ולא על המלצות שלא רלוונטיות לי....
אבל... יש לנו בפורום הצעה ב20 שח לסלולאר בלתי מוגבלת ב data... 
אם ככה, אז שילך על AP תלוי על CAT6 ...
אם ככה, אז שילך על AP תלוי על CAT6 ...