האם אני מגזים או שכולם נכנסו לשגעון המים?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
HTNavigator פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
לאחרונה רכשתי Breville Barista Express, ובזמן שניסיתי ללמוד איך להוציא ממנה את המקסימום, נתקלתי שוב ושוב בדיונים על איכות המים. נראה שכל פוסט שני מדבר על אבנית, פילטרים יוקרתיים וקנקני Brita למיניהם.

האמת? אני קצת מבולבל.
האם באמת כל ההתעסקות הזו נחוצה? מה יקרה אם פשוט אשתמש בפילטר שמגיע עם המכונה, אחליף אותו כל חודשיים, ואבצע ניקוי אבנית (descale) עם חומר ייעודי מדי פעם?
אולי בעצם אני זה שלוקח את זה בקלות מדי? 😅

MotiSchenker
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 69
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

פילטר רזין (שנראה כמו כדוריות קטנות) וניקוי אבנית תקופתי אמור למנוע תקלות עם המכונה שקשורות לסתימת אבנית. אני לא בטוח איזה פילטר מגיע עם המכונה, אבל בחנויות קפה יעודיות וגם באמזון אפשר לקנות שקיות עם רזין ( נקראות פילטר אוסקר) שאפשר להניח במיכל המים של המכונה ולהחליף אחת לחצי שנה בערך.
מעבר לזה, ובהנחה שהמים אצלך בבית באיכות שמאפשרת לשתות מהברז, לדעתי הכל זה עניין של טעם. יש כאלה שמעדיפים לסנן בבריטה. יש כאלה שמשתדרגים עם פילטרים משוכללים וערכות עם תוספות למיניהן למים. לדעתי, יש בהן היגיון רק אם אתה מרגיש הבדל בטעם הקפה.

HTNavigator פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

אני מצרף למטה את הפילטר שמגיע עם המכונה. אכן מניחים אותו במיכל המים. לפי היצרן יש להחליפו אחת לחודשיים.
בנוסף, אני משתמש במים מבר מים שיש להם מסנן, לא מהברז.

MotiSchenker
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 69
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #4 

אני חושב שזה מסנן פחם, הוא עובד בדומה למסנן בריטה. מה שהוא לא עושה, זה ריכוך מים (הפחתת אבנית). בנוסף לזה, אני הייתי קונה שקית של אוסקר ושם במיכל המים. זה יקטין את ההסתברות לבעיות שקשורות להצטברות אבנית במכונה. אני גם עושה עושה טיפול נגד אבנית אחת לחודש, אבל רוב המשתמשים עושים לעתים רחוקות יותר- לשיקול דעתך ותתחשב בהוראת היצרן. חוץ מזה, לדעתי אתה מסודר ושאר התוספות הן אופציונליות ומשפיעות בעיקר על הטעם (אם בכלל).

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1607
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שליחה #5 

Brita Aqua Gusto 100

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”