שלום, אודה מאוד לעצה :
אני מקליט מידי פעם מהממיר של הוט בכרטיס לכידה חיצוני ישירות למחשב (avermedia live portable (, קטעים כאלה ואחרים שאני מעוניין לשמור אצלי במחשב האישי לצפייה חוזרת בעתיד (למשל כתבה מהחדשות וכדומה) .
הכרטיס מתחבר לממיר בHDMI ' ולמחשב בUSB .
חשוב לציין שכרגע יש לי ממיר מדגם ישן יחסית (הוט מגי'ק HD ) שבו זה מתאפשר ללא בעיה.
אלא שכרגע אני שוקל שדרוג לממירי פייבר, ופה ושם שמעתי שייתכן שבממירים אלה קיימת חסימה מובנית של האות (הגנת HDCP ), כך שמכשיר הלכידה לא יזהה את השידור ולא יצליח להקליט (אם כי אין לי מידע וודאי בנושא) .
יש לי מס' שאלות בנושא:
- מי שכבר יש לו ממיר מסוג זה ומקליט באמצעות כרטיס לכידה פנימי או חיצוני- האם אכן יש חסימת הקלטה באמצעות כרטיס לכידה, או שניתן להקליט ללא בעיה.
- במידה ואכן קיימת חסימה- כיצד בכ"ז ניתן להתגבר על הבעיה ?
- מחיפושים ברשת, הבנתי שקיים מפצל HDMI שאמור לפתור בדיוק את הבעיה הזו, אבל קיימים המון דגמים ואין לי מושג האם כל אחד מהם פותר הבעיה הספצ', או שנחוץ דגם רלוונטי. אודה להסבר בנושא וכן רצוי לינק לדגם ייעודי לרכישה (רצוי מאתר בארץ).
כמובן ידוע לי שיש כיום בממירים אינסוף אפשרויות הקלטה פנימית, אבל כאמור מדובר בסיטואציה שמעוניינים לשמר במחשב קטעים מסויימים לשנים, ללא תלות בממיר או בחברת כבלים זו או אחרת,.
בתודה מראש לכל מי שיוכל לתת לי עצה מועילה.