האם לקנות מקרן 720P חדש בקופסה אך מסדרה ישנה מלפני שנתיים?
שלום לכולם,
לאור המחירים הגבוהים (עבורי) של מקרני 720P חדשים אני שוקל לקנות מקרן חדש בקופסה אך מסדרת ייצור ישנה.
1. האם הייתם ממליצים לעשות זאת כדי להוזיל עלויות למרות שכבר לא מייצרים את המקרן הזה?
2. מה דעתכם על מקרן NEC LT180 ?
תודה על העזרה.
לאור המחירים הגבוהים (עבורי) של מקרני 720P חדשים אני שוקל לקנות מקרן חדש בקופסה אך מסדרת ייצור ישנה.
1. האם הייתם ממליצים לעשות זאת כדי להוזיל עלויות למרות שכבר לא מייצרים את המקרן הזה?
2. מה דעתכם על מקרן NEC LT180 ?
תודה על העזרה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
האלטרנטיבות הן לרכוש מקרן חדש 720P מסדרה חדשה כגון:
Mistubishi HC1500
Mistubishi HC1100
Epson TW700
HITACHI PJTX300
בעלויות של 9,000 - 11,000 או לרכוש את ה- NEC LT180 בעלות של 6,800.
מה אתה אומר? האם בשביל החסכון של כ- 2,500 ש"ח בממוצע כדאי ללכת על ה-NEC?
Mistubishi HC1500
Mistubishi HC1100
Epson TW700
HITACHI PJTX300
מה אתה אומר? האם בשביל החסכון של כ- 2,500 ש"ח בממוצע כדאי ללכת על ה-NEC?
Re: תבדוק במבצעים של האתר
עם בונוס של ה-TVIX 4000/5000 (אני הוספתי כמה שקלים ושדרגתי ל-4100)theezway כתב:נדמה לי שהיה מבצע של העולם הדיגיטלי ב- 6,800 לקבל מקרן 720 של מיצובישי....
בלי להתיחס לדגם הספציפי שאיני מכיר וגם בלי להתיחס לסכומי הכסף הספציפיים, הרעיון לא רע ברמה העקרונית.
הרי כל אחד פה שקנה מקרן בעבר מחזיק בביתו מקרן כזה (ואפילו משומש
) ולא רץ לשדרג אותו (חוץ מאלה שכן
) רק בגלל שיש כבר משהו יותר טוב בשוק, בעצם צופה בדגם ישן.
אם אתה יכול למצוא מקרן מדגם ישן בחיסכון כספי ניכר, אז לך על זה.
פוטנציאלית, יהיה לך אפילו יתרון (כמו עם מכוניות) לדעת להימנע מדגמים שהתבררו כבעייתיים.
הרי כל אחד פה שקנה מקרן בעבר מחזיק בביתו מקרן כזה (ואפילו משומש
אם אתה יכול למצוא מקרן מדגם ישן בחיסכון כספי ניכר, אז לך על זה.
פוטנציאלית, יהיה לך אפילו יתרון (כמו עם מכוניות) לדעת להימנע מדגמים שהתבררו כבעייתיים.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 02/10/2007 12:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה
moco אני מסכים עם ההגיון שלך
ולעיתים באמת עדיף ישן ובדוק על פני חדש ויקר יותר.
פה ספציפית הציעו לו דגם ישן במחיר שבו הוא יכול לקבל מקרן HD יחסית עדכני.
באופן כללי אני לא ממליץ על קניית מקרן יד שנייה, אלא אם יש לו נורה חדשה - הרי העלות של החלפת נורה כמעט שוות ערך להפרש בין מקרן חדש/ישן.
פה ספציפית הציעו לו דגם ישן במחיר שבו הוא יכול לקבל מקרן HD יחסית עדכני.
באופן כללי אני לא ממליץ על קניית מקרן יד שנייה, אלא אם יש לו נורה חדשה - הרי העלות של החלפת נורה כמעט שוות ערך להפרש בין מקרן חדש/ישן.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
moco,
לפי האנלוגיה שלך, למה אתה לא נוסע בעגלה עם סוסה?
פעם זה היה כלי רכב מאוד מקובל ואפילו רק לעשירון העליון......
יש גבול מסויים שהתאוריה יכולה לעבוד (דור אחד או שניים אחורה בהרבה תחומי טכנולוגיה), אולם במקרנים, בגלל "חוק מרטין למקרנים", הקפיצות הן אדירות.
אם לפני 4 שנים ה-INFOCUS X1 היה לא פחות ממהפכה בשוק המקרנים, היום , לא היית שם אותו בשירותים אפילו....
יש גבול מסויים שהתאוריה יכולה לעבוד (דור אחד או שניים אחורה בהרבה תחומי טכנולוגיה), אולם במקרנים, בגלל "חוק מרטין למקרנים", הקפיצות הן אדירות.
אם לפני 4 שנים ה-INFOCUS X1 היה לא פחות ממהפכה בשוק המקרנים, היום , לא היית שם אותו בשירותים אפילו....
מרטין,
אנלוגיה משעשעת אבל לא ממש אנלוגית למצב שאנו מתארים.
יש הבדל בין "פעם" של לפני 100 שנה ל"פעם" של לפני שנתיים, למרות "חוק מרטין".
ההבדל הפונקציונאלי והחוויתי בין מכונית לעגלה, גדול בסדרי גודל מההבדל בין מקרן מהיום לאחד מלפני שנתיים.
העיקר: רבים, ואני בינהם, מחזיקים מקרנים בני כמה שנים היום ונהנים מהם בדיוק כמו שנהננו מהם כשקנו אותם. כמה אנשים מחזיקים היום סוס ועגלה?
השדרגת היא ממש לא מגיפה במימדים שאתה חושב
גם אני רוצה חוק, אז הנה "חוק משה לקומון סנס" : אם תקנה מוצר שהיה state of the art לפני X שנים, אז הכי הרבה שתוכל לפגר אחרי המצב העכשווי הוא X שנים.
עכשיו, מתוך "חוק מרטין" (מחיר המקרנים יורד מהר) + "חוק משה" מגיעים למסקנה:
בויתור על מספר קטן מאוד של שנים בטכנולוגיה, ניתן לחסוך הרבה כסף.
מ.ש.ל.
אנלוגיה משעשעת אבל לא ממש אנלוגית למצב שאנו מתארים.
יש הבדל בין "פעם" של לפני 100 שנה ל"פעם" של לפני שנתיים, למרות "חוק מרטין".
ההבדל הפונקציונאלי והחוויתי בין מכונית לעגלה, גדול בסדרי גודל מההבדל בין מקרן מהיום לאחד מלפני שנתיים.
העיקר: רבים, ואני בינהם, מחזיקים מקרנים בני כמה שנים היום ונהנים מהם בדיוק כמו שנהננו מהם כשקנו אותם. כמה אנשים מחזיקים היום סוס ועגלה?
השדרגת היא ממש לא מגיפה במימדים שאתה חושב
גם אני רוצה חוק, אז הנה "חוק משה לקומון סנס" : אם תקנה מוצר שהיה state of the art לפני X שנים, אז הכי הרבה שתוכל לפגר אחרי המצב העכשווי הוא X שנים.
עכשיו, מתוך "חוק מרטין" (מחיר המקרנים יורד מהר) + "חוק משה" מגיעים למסקנה:
בויתור על מספר קטן מאוד של שנים בטכנולוגיה, ניתן לחסוך הרבה כסף.
מ.ש.ל.
משה
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
ה Mistubishi HC1100 בכלל לא ישן וניתן להשיגו בסביבות 7k עם אחריות לשלוש שנים.IYGL כתב:האלטרנטיבות הן לרכוש מקרן חדש 720P מסדרה חדשה כגון:
Mistubishi HC1500
Mistubishi HC1100
Epson TW700
HITACHI PJTX300
מה אתה אומר? האם בשביל החסכון של כ- 2,500 ש"ח בממוצע כדאי ללכת על ה-NEC?...
ב 11K אתה יכול לקנות את ה HC3100. שניהם מקרנים מצויינים.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

אבל מרטין,MartinHSabag כתב:moco,
אם לפני 4 שנים ה-INFOCUS X1 היה לא פחות ממהפכה בשוק המקרנים, היום , לא היית שם אותו בשירותים אפילו.......
זה כמו לרדוף אחרי הזנב של עצמך. כל שעה יוצא משהו חדש. אי אפשר כל הזמן לשדרג,
אחרת הקניה שלך לא שווה כלום.
צריך גם לנצל את המוצר שקנית. הריי זאת המשמעות העיקרית של קנייה טובה לא ?
אותו הדבר בנוגע להחלטה של קנייה.
יש באתר המון שרשורים בסגנון ש"בעוד רבעון יוצג מכשיר X שהוא הרבה יותר טוב מ Y אז אולי כדאי לך לחכות .."
לפי ההיגיון הזה לעולם לא נקנה כלום כי תמיד כדאי לחכות לדבר הבא..
ועוד לא דיברתי על פונקציונליות. לא תמיד מאפיין חדש במוצר חדשני, הוא פונקציונלי לקונה.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
טוב, בסופו של דבר זה עיניין של מידה, וזה כמובן סוביקטיבי.
לא נראה לי שזה שאני צופה כיום במקרן בן 3 שנים (ואפילו עם כמה כתמי אבק מעצבנים) דומה לנסיעה היום על סוסיתא.
לי זה דומה יותר לנסיעה על מכונית משומשת בת 5. הקיץ קניתי מכונית משומשת בת 5, אז אני כנראה קונסיסטנטי
יש דבר אחד שהוא כן אוביקטיבי וזה התנהגות סטטיסטית של הציבור.
מבעלי המקרנים יש אחוז גבוה יותר של בעלי מקרנים בני שנה פלוס, מאשר אחוז בעלי הסוסיתא, מבין בעלי הרכב.
לא נראה לי שזה שאני צופה כיום במקרן בן 3 שנים (ואפילו עם כמה כתמי אבק מעצבנים) דומה לנסיעה היום על סוסיתא.
לי זה דומה יותר לנסיעה על מכונית משומשת בת 5. הקיץ קניתי מכונית משומשת בת 5, אז אני כנראה קונסיסטנטי
יש דבר אחד שהוא כן אוביקטיבי וזה התנהגות סטטיסטית של הציבור.
מבעלי המקרנים יש אחוז גבוה יותר של בעלי מקרנים בני שנה פלוס, מאשר אחוז בעלי הסוסיתא, מבין בעלי הרכב.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 02/10/2007 21:51, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה
חברים יקרים,
הדיון הער והמשעשע שהתפתח כאן מגלם בדיוק רב את הדילמות שלי. לעניין הרכב, מצבי שונה משלכם כיוון שאני נוסע ברכב של העבודה והוא חדש יחסית כך שלא ממש אכפת לי בן כמה הוא. יתיישן - נחליף בחדש.
בעניין המקרן, כעת נותר רק להחליט על מה מתפשרים כיוון שבכל מקרה מדובר על פשרה מבחינתי.
לגופו של עניין, לא קבלתי מכם תשובה עניינית האם המקרן שעל הפרק (NEC LT180) הוא מקרן טוב וראוי לשקול לרכוש אותו. אנא זכרו שמדובר על מקרן חדש מקופסה (לא השתמשו בו כלל = 0 שעות מנורה) אך הוא מקרן שכבר לא מיוצר וכבן שנתיים ומעלה.
Lior_M, ציינת שניתן להשיג את ה-Mistubishi HC1100 בעלות של 7,000 ש"ח. אנא הכוון אותי לחנות המתאימה ולמיקומה בארץ הקודש.
תודה על העזרה.
הדיון הער והמשעשע שהתפתח כאן מגלם בדיוק רב את הדילמות שלי. לעניין הרכב, מצבי שונה משלכם כיוון שאני נוסע ברכב של העבודה והוא חדש יחסית כך שלא ממש אכפת לי בן כמה הוא. יתיישן - נחליף בחדש.
בעניין המקרן, כעת נותר רק להחליט על מה מתפשרים כיוון שבכל מקרה מדובר על פשרה מבחינתי.
לגופו של עניין, לא קבלתי מכם תשובה עניינית האם המקרן שעל הפרק (NEC LT180) הוא מקרן טוב וראוי לשקול לרכוש אותו. אנא זכרו שמדובר על מקרן חדש מקופסה (לא השתמשו בו כלל = 0 שעות מנורה) אך הוא מקרן שכבר לא מיוצר וכבן שנתיים ומעלה.
Lior_M, ציינת שניתן להשיג את ה-Mistubishi HC1100 בעלות של 7,000 ש"ח. אנא הכוון אותי לחנות המתאימה ולמיקומה בארץ הקודש.
תודה על העזרה.
- joel
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 227
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
סניו z4 משומש (תצוגה) עם נורה חדשה ואחריות - 5.5k
http://www.konimolam.co.il/product.asp?productid=1
סניו z5 ב-8k, אם זה בתקציב זו גם אופציה ראויה.
http://www.zol.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=415
הייתי מברר גם בקונים עולם על ה-z5, אולי הוא אפילו ייתן הצעה יותר טובה.
במאמר מוסגר: אני ממליץ ללכת על מקרן מדור חדש יותר, בתחום של מקרנים ובמחירים הללו ההפרש במחיר נמוך יותר מהפרש באיכות, לדעתי האישית כמובן.
http://www.konimolam.co.il/product.asp?productid=1
סניו z5 ב-8k, אם זה בתקציב זו גם אופציה ראויה.
http://www.zol.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=415
הייתי מברר גם בקונים עולם על ה-z5, אולי הוא אפילו ייתן הצעה יותר טובה.
במאמר מוסגר: אני ממליץ ללכת על מקרן מדור חדש יותר, בתחום של מקרנים ובמחירים הללו ההפרש במחיר נמוך יותר מהפרש באיכות, לדעתי האישית כמובן.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

העולם הדיגיטלי, אוסישקין 23 רמת השרוןIYGL כתב:
תודה על העזרה....
לא מתחייב על המחיר, שמעתי על מישהו שקיבל הצעה לרכוש את המקרן הנ"ל בסביבות המחיר הזה. +\-
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי