מארז ל-HTPC שנתקלתי בו אתמול. ממש בונבוניירה.
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
המארז הוא Hiper Media Chassis. ביקורת עליו ניתן לקרוא כאן:
http://www.bit-tech.net/modding/2005/02 ... sis/1.html
המארז מגיע עם ספק 200W TruePower (אמור להספיק למערכת HTPC נחמדה) והוא מאפשר להשתמש רק בכרטיס הרחבה אחד, ככה שמי שרוצה את ה-HTPC שלו כתחליף ל-PVR יאלץ להשתמש בכרטיס מסך על הלוח. לי בכל מקרה זו בעיה מכוון שקשה למצוא לוח עם כרטיס מסך משולב שיש לו יציאת SVIDEO (אם קיים הדבר בכלל).
המארז מגיע עם PCI/AGP Rieser card.
יש צורך בשימוש בכונן SLIM ובגוף קירור Low Profile.
המחיר לא יקר כל כך לדעתי. כ-52 GBP לפני משלוח.
http://www.bit-tech.net/modding/2005/02 ... sis/1.html
המארז מגיע עם ספק 200W TruePower (אמור להספיק למערכת HTPC נחמדה) והוא מאפשר להשתמש רק בכרטיס הרחבה אחד, ככה שמי שרוצה את ה-HTPC שלו כתחליף ל-PVR יאלץ להשתמש בכרטיס מסך על הלוח. לי בכל מקרה זו בעיה מכוון שקשה למצוא לוח עם כרטיס מסך משולב שיש לו יציאת SVIDEO (אם קיים הדבר בכלל).
המארז מגיע עם PCI/AGP Rieser card.
יש צורך בשימוש בכונן SLIM ובגוף קירור Low Profile.
המחיר לא יקר כל כך לדעתי. כ-52 GBP לפני משלוח.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אם כבר פתחת את הנושא אז הייתי רוצה לשמוע את דעתכם (כולם) על המארז שהזמנתי מחו"ל
http://www.nmediapc.com/product1.htm
http://www.nmediapc.com/product1a.htm
אני לקחתי את הכסוף.........
מבחינת חומרה אני שם את החלקים הנ"ל (בנתיים נמצאים במארז רגיל):
לוח אם IS-10 (865G), Lan, Dual עם יציאת סאונד אופטית לרסיבר
מעבד פנטיום 4 2.8 ג'יגה
כרטיס מסך של ATI 9200 (דרכו אני מחבר את ה TV בS-VIDEO
1 ג'יגה DDR
דיסק קשיח אחד של 40 ג'יגה למערכת הפעלה ותוכנות + אחד של 120 ג'יגה לקבצים (סרטים והקלטות וכו')
צורב DVD של LG
כרטיס לTV\לכידה - בנתיים יש לי את PINNACLE PCTV ואני שוקל להחליף ל150 של האופג
מאוורר למעבד ===> אני חושב על המאוורר Zalman CNPS7700-Cu 120MM Fan (אם יש המלצות אשמח לקבל)
עכבר ומקלדת מולטימדיה אלחוטיים של מיקרוסופט
יש למישהו עצות או הצעות נוספות?
דרך אגב..... בשביל האופציה שיש במארץ 2XUSB 2.0 1XIEEE1394 7IN1 CARD READER אני צריך כרטיס מיוחד
או שהלוח שלי מספיק לחיבורים הנ"ל?
מעבד פנטיום 4 2.8 ג'יגה
1 ג'יגה DDR
דיסק קשיח אחד של 40 ג'יגה למערכת הפעלה ותוכנות + אחד של 120 ג'יגה לקבצים (סרטים והקלטות וכו')
צורב DVD של LG
מאוורר למעבד ===> אני חושב על המאוורר Zalman CNPS7700-Cu 120MM Fan (אם יש המלצות אשמח לקבל)
דרך אגב..... בשביל האופציה שיש במארץ 2XUSB 2.0 1XIEEE1394 7IN1 CARD READER אני צריך כרטיס מיוחד
או שהלוח שלי מספיק לחיבורים הנ"ל?
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

לא אהבתי את המארז :\ אני מחפש מארזים יפים ולא מורגשים, לא מארזים בגודל של רסיבר. מספיק יש לי רסיבר אחד בסלון.goodoffer כתב:אם כבר פתחת את הנושא אז הייתי רוצה לשמוע את דעתכם (כולם) על המארז שהזמנתי מחו"ל
מעבד פנטיום 4 2.8 ג'יגה
1 ג'יגה DDR
צורב DVD של LG
או שהלוח שלי מספיק לחיבורים הנ"ל?...
ובשביל ה-USB צריך לחבר את הכבל (קצה בצבע צהוב אם אני זוכר נכון) מהמארז ללוח, ואותו דבר עם ה-Firewire. אם הלוח שלך אינו בעל חיבור Firewire\בעל חיבור Firewire רק בפאנל האחורי בלי אפשרות הרחבה מה שנקרא אז אפשר לקנות כרטיס Firewire 3+1 שזה 3 כניסות Firewire רגילות ועוד כניסה להרחבה, וככה תוכל לחבר את ה-Firewire של המארז.
IEEE 1394 נמצא בהרבה MOTHERBOARD - הבעיה לאתר את הקונקטור המתאים לפעמים... אין סטדרנט
לגבי USBX2 זה יותר סטדרטי
מהו כרטיס האם שלך: איזה חברה ואיזה דגם (אם זה ספק רציני ספר הMOTHERBOARD מסופק לרוב עם המחשב)
לגבי CARD READER אם יש לו חיבור USB אז זה פשוט אחרת לא ברור כלל....
מהו כרטיס האם שלך: איזה חברה ואיזה דגם (אם זה ספק רציני ספר הMOTHERBOARD מסופק לרוב עם המחשב)
לגבי CARD READER אם יש לו חיבור USB אז זה פשוט אחרת לא ברור כלל....
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

חשוב לציין שבמקרה שהוא קנה מחשב קומפלט ומי שסיפק את המחשב זרק את הManual של הלוח אם יש פתרון:AdiLev כתב:IEEE 1394 נמצא בהרבה MOTHERBOARD - הבעיה לאתר את הקונקטור המתאים לפעמים... אין סטדרנט
לגבי CARD READER אם יש לו חיבור USB אז זה פשוט אחרת לא ברור כלל.......
1. מורידים את התוכנה CPU-Z:
http://www.cpuid.org/download/cpu-z-130.zip
2. הולכים ללשונית Mainboard ובודקים מי יצרן הלוח ומה הדגם של הלוח.
3. מחפשים את הדגם באתר היצרן ושם אפשר להוריד את ה-Manual של הלוח.
הלוח הוא של ABIT
http://www2.abit.com.tw/page/en/motherb ... ifications
בקשר ל card reader אני לא יודע מה החיבור שלו אבל הנה קישור שמסביר איך לחבר אותו (אבל זה כמובן לא אותו הלוח שיש לי)
http://www.nmediapc.com/support_ins_int.htm
http://www2.abit.com.tw/page/en/motherb ... ifications
בקשר ל card reader אני לא יודע מה החיבור שלו אבל הנה קישור שמסביר איך לחבר אותו (אבל זה כמובן לא אותו הלוח שיש לי)
http://www.nmediapc.com/support_ins_int.htm
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

אורן, אכן פתרון מצויין. ויציאת S-Video זה דבר שקשה שלא למצוא. לגבי קומפוננט, הכרטיסים החדשים (דוגמאת GeForce 6600) מגיעים עם מתאם קומפוננט.oshapir כתב:MarioMan,
מארז מדהים!
פתרון מצויין ל-CLIENT ל-SAGETV - לא צריך שום דבר אחר מלבד כרטיס מסך טוב עם יציאת S-VIDEO או קומפוננט.
חבל שאין עדיין מחיר...![]()
אורן....
לי בכל מקרה המארז הזה קצת בעייתי כי כרטיס מסך משולב בלוח גורע מהביצועים, ולוותר על כרטיס לכידה זה לא בא בחשבון. אולי אני אקנה אותו ואעשה לו מודיפיקציה קטנה כדי שאוכל להכניס בו שני כרטיסי הרחבה
לגבי המחיר - 52-55 ליש"ט לפני משלוח.
לדעתי מחיר שווה מאד. גם מארז מדהים וגם ספק.
MarioMan = אני חושב שכדאי שתבדוק את העניין טוב טוב כי אני קניתי בעברMarioMan כתב:אורן, אכן פתרון מצויין. ויציאת S-Video זה דבר שקשה שלא למצוא. לגבי קומפוננט, הכרטיסים החדשים (דוגמאת GeForce 6600) מגיעים עם מתאם קומפוננט.oshapir כתב:MarioMan,
מארז מדהים!
פתרון מצויין ל-CLIENT ל-SAGETV - לא צריך שום דבר אחר מלבד כרטיס מסך טוב עם יציאת S-VIDEO או קומפוננט.
חבל שאין עדיין מחיר...![]()
אורן....
לי בכל מקרה המארז הזה קצת בעייתי כי כרטיס מסך משולב בלוח גורע מהביצועים, ולוותר על כרטיס לכידה זה לא בא בחשבון. אולי אני אקנה אותו ואעשה לו מודיפיקציה קטנה כדי שאוכל להכניס בו שני כרטיסי הרחבה
לגבי המחיר - 52-55 ליש"ט לפני משלוח.
לדעתי מחיר שווה מאד. גם מארז מדהים וגם ספק....
כרטיס מסך של ATI 9250 PCI במיוחד בכדי לחבר אותו על כרטיס הרחבה לPCI
ובסופו של דבר הכרטיס לא זוהה בכלל |(כאילו לא חיברתי כלום) וחומרה אחרת בכרטיס ההרחבה כן זוהתה- כשחיברתי את הרטיס מסך הנ"ל ישירות בסלוט PCI רגיל הכרטיס כן זוהה - בגלל זה הפכתי את המחשב המדובר THINK CENTER (מחשב קטן מאוד) של IBM לחדר וקניתי אחד חדש לסלון עם המארז שהוספתי בקישור.
נראה עגום - אין תמיכה לא בIEEE1934 ולא בCARD READER
אני הייתי קונה גם את הMOTHERBOARD התואם כי אז היה לי גם IEEE 1394 וגם תמיכה ב CARD READER וגם IR RECIEVER תואם - ביחוד אם יש לי מגבלה של כרטיסי PCI
לASUS יש MOTHERBOARDS התומכים בשניהם ואני מניח שגם לאחרים - אבל זה קיים רק בדגמים חדשים יחסית ביחוד התמיכה ב
CARD READER
(הFIREWIRE קיים הרבה זמן וחבל שקנית את הMOTHERBOARD לא בדקת את זה...מצד שני יש לי MOTHERBOARD של GIGABYTE שפשוט בחברה לא היה כבל מתאים... איזה חבל...)
אם תוותר על הCARD READDER כרטיס IEEE1934 עולה כ100 שקל מצד שני גם MOTHERBAORD לא יקר במיוחד
יש כאלה המכילים גם ימספר USB-2.0 אליהם (לא מצאתי אחד עם CARD READER עליו)
אגב מידת השימוש די מעטה בCARD READER - הפעם היחידה שהרגשתי יותר בטוח להשתמש בו בו היה להעתיק BIOS ROM של מכשיר PDA שרציתי לודא העתקה תקינה - בדרך כלל חיבור USB ישירות למצלמה או PDA מספק בגמר טיול...
אבל אם יש לך מספר כרטיסי זכרון למצלמה וטיול ארוך בחול זה מהר יותר מאשר להחליף במצלמה...
מצד שני בגדלי הזכרון של ימינו הצורך להחליף כרטיסים די קטן...פשוט קנה 1GBYTE (במחיר של 128 לפני שנתיים)
ביחוד אם יש לך מצלמה באזור 3 MPIXEL
אני הייתי קונה גם את הMOTHERBOARD התואם כי אז היה לי גם IEEE 1394 וגם תמיכה ב CARD READER וגם IR RECIEVER תואם - ביחוד אם יש לי מגבלה של כרטיסי PCI
לASUS יש MOTHERBOARDS התומכים בשניהם ואני מניח שגם לאחרים - אבל זה קיים רק בדגמים חדשים יחסית ביחוד התמיכה ב
CARD READER
(הFIREWIRE קיים הרבה זמן וחבל שקנית את הMOTHERBOARD לא בדקת את זה...מצד שני יש לי MOTHERBOARD של GIGABYTE שפשוט בחברה לא היה כבל מתאים... איזה חבל...)
אם תוותר על הCARD READDER כרטיס IEEE1934 עולה כ100 שקל מצד שני גם MOTHERBAORD לא יקר במיוחד
יש כאלה המכילים גם ימספר USB-2.0 אליהם (לא מצאתי אחד עם CARD READER עליו)
אגב מידת השימוש די מעטה בCARD READER - הפעם היחידה שהרגשתי יותר בטוח להשתמש בו בו היה להעתיק BIOS ROM של מכשיר PDA שרציתי לודא העתקה תקינה - בדרך כלל חיבור USB ישירות למצלמה או PDA מספק בגמר טיול...
אבל אם יש לך מספר כרטיסי זכרון למצלמה וטיול ארוך בחול זה מהר יותר מאשר להחליף במצלמה...
מצד שני בגדלי הזכרון של ימינו הצורך להחליף כרטיסים די קטן...פשוט קנה 1GBYTE (במחיר של 128 לפני שנתיים)
ביחוד אם יש לך מצלמה באזור 3 MPIXEL
באאסה........
את הלוח קניתי לפני כמעט חודשיים וכבר לא אוכל להחליף ולא שווה לי לקנות עוד אחד חדש.
יש לי שלושה סלוטים שבאחד כמובן אני אחבר את כרטיס הלכידה כך שנשארים 2 סלוטים..
האם אתה ממליץ לקנות כרטיס USB2 עם IEEE1394 ובנוסף לקנות כרטיס
לcard reader ?
איך קוראים בכלל לכרטיסים האלו? יש לך המלצות על חברות מקומות עם מחירים טובים?
רגע ====> גם לIR RECIVER אני צריך סלוט פנוי לכרטיס?
את הלוח קניתי לפני כמעט חודשיים וכבר לא אוכל להחליף ולא שווה לי לקנות עוד אחד חדש.
יש לי שלושה סלוטים שבאחד כמובן אני אחבר את כרטיס הלכידה כך שנשארים 2 סלוטים..
האם אתה ממליץ לקנות כרטיס USB2 עם IEEE1394 ובנוסף לקנות כרטיס
לcard reader ?
איך קוראים בכלל לכרטיסים האלו? יש לך המלצות על חברות מקומות עם מחירים טובים?
רגע ====> גם לIR RECIVER אני צריך סלוט פנוי לכרטיס?
- gadgetfreak
- עוסק בתחום

- תגובות: 67
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
לא צריך סלוט ל IR.
יחידות ה IR מתחברות ליציאת COM, ליציאת USB או לרשת.
יחידות ה IR מתחברות ליציאת COM, ליציאת USB או לרשת.
"לוג-אין" מערכות בית חכם וחדרי ישיבות חכמים
- GoodGuys
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 126
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 13 פעמים
רציתי רק להוסיף שה-ZALMAN הוא ענק. אני לא יודע אם ראית בעינים שלך אחד כזה, אבל הוא ענק. ואני לא מתכוון לתכונות שלו מלבד הגודל הפיזי.
אני מכיר לפחות אדם אחד שקנה ונאלץ לגזור חלק מה"עלים" שלו בכדי שבכלל יוכל להתקין אצלו במחשב.
חוץ מזה שלדעתי, אם אתה לוקח מעבד פנטיום 4 2.8, אתה יכול להסתפק ב-Zalman CNPS-7000 Cu. לי יש בבית אחד כזה ואחד AlCu בשני מחשבים שונים.
את שניהם לא שומעים בכלל, גם אם מפעילים אותם במהירות העבודה הגבוהה ביותר. דממה.
אחד מהם מקרר Athlon64 3500 והוא לעולם לא עולה אצלי מעל 40 מעלות. גם כשאני עושה Overclocking, הוא בקושי מתחמם לי יותר מ-42 מעלות.
ממליץ בחום
GGF
אני מכיר לפחות אדם אחד שקנה ונאלץ לגזור חלק מה"עלים" שלו בכדי שבכלל יוכל להתקין אצלו במחשב.
חוץ מזה שלדעתי, אם אתה לוקח מעבד פנטיום 4 2.8, אתה יכול להסתפק ב-Zalman CNPS-7000 Cu. לי יש בבית אחד כזה ואחד AlCu בשני מחשבים שונים.
את שניהם לא שומעים בכלל, גם אם מפעילים אותם במהירות העבודה הגבוהה ביותר. דממה.
אחד מהם מקרר Athlon64 3500 והוא לעולם לא עולה אצלי מעל 40 מעלות. גם כשאני עושה Overclocking, הוא בקושי מתחמם לי יותר מ-42 מעלות.
ממליץ בחום
GGF
לפי מה שאני רואה בLINK ששלחת החיבור לCARD READER וIR RECIEVER הוא ל ON BOARD USB CONNECTOR
זה אומר שאין לך בעיה עם הCRAD READER הוא מתורגם לUSB!
לגבי IEEE1394+USB2.0 זה פתרון עדיף כי תמיד אתה מגלה שאתה צריך עוד חיבורי USB - לך על זה...
זה אומר שאין לך בעיה עם הCRAD READER הוא מתורגם לUSB!
לגבי IEEE1394+USB2.0 זה פתרון עדיף כי תמיד אתה מגלה שאתה צריך עוד חיבורי USB - לך על זה...
עדי - סליחה שהטעתי אותך - הכוונה שלי הייתה בקישור שתראה את אופן החיבור של ה card reader עצמו - לי אין את הלוח הזה.
או שבכול מקרה מה שאתה אומר זה שהחיבור מתחבר ל usb שעל הלוח (שכמובן יש בכול הלוחות החדשים)?
goodguys - יש לך אוליי תצלום של המאוורר בתוך המחשב?
או שבכול מקרה מה שאתה אומר זה שהחיבור מתחבר ל usb שעל הלוח (שכמובן יש בכול הלוחות החדשים)?
goodguys - יש לך אוליי תצלום של המאוורר בתוך המחשב?