התייעצות - מעבר ל Ubiquiti

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
subzero007 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

יש לי כרגע Linksys Velop פשוט שמחובר למתאם סיבים שקיבלתי מפרטנר (Dlink).
בחרתי בו בזמנו בגלל התמיכה ב Homekit של אפל.

חושב לשדרג ל
UniFi Dream Router 7
או
Cloud Gateway Fiber

עוד לא צללתי מספיק כדי לבחון את ההבדלים.
אשמח לדעות והמלצות.

הבנתי שיש בעיות עם PPPoE? ככה אני מחובר כיום לפרנטר, יש בכלל אפשרות למשהו אחר?

כל טיפ והמלצה יתקבלו בשמחה, אין לי בעיה גם להחליף ספק אם צריך.

ואם יש קופון הנחה בתוקף מה טוב :-)
תודה רבה

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 157 פעמים

שליחה #2 

קודם כל נתחיל משאלה פשוטה, למה אתה חושב לשדרג? מה המניע?
דבר שני, מה המהירות שלך כרגע מהספק?
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

subzero007 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

קודם כל אני אוהב טכנולוגיה בכללי.
ספציפית בעולמות האלו אני מרגיש שאין לי מספיק שליטה ויכולות מהממשק הנוכחי ואהבתי את מה שהם עשו עם המערכת הפעלה, עוקב אחריהם כבר שנים.

אני עם 1GB של פרטנר אבל בפועל מקבל כ 350 (בהתחלה היה 900, לא ברור מה קרה).
כיסוי ה WiFi לא מספיק טוב וגם היציבות… לפעמים צריך לעשות ריסטרט כדי שיחזור לעצמו.

שורה תחתונה, לא באמת חייב, בסך הכל מה שיש עושה את העבודה אבל זה קורץ לי וידחוף אותי לעשות קצת סדר ושיפורים שהזנחתי קצת

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אז לשימושים שלך אני ממליץ על Flint 2.
https://he.aliexpress.com/item/1005006139422421.html
(ולא Flint 3).

אם Unifi אז:
UCG-Fiber (זה רק נתב)
U7 Pro XGS (זה ה-AP)
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

subzero007 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

מעדיף לא סיני.

למה דווקא הפייבר לעומת UDR7?

תודה

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

עם הסיני אתה יכול לצרוב קושחה רשמית של OpenWrt (מומלץ). לדעתי אין חשש במקרה כזה.

לגבי השאלה על UDR7, אני בכללי לא ממליץ על AP שתומך רק ב-2 אנטנות לכל תדר. העלות־תועלת לא טובה.

subzero007 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אשמח לקצת הרחבה על מה שאמרת, ה UDR נחשב ל AP לעומת הפייבר?
מה הכוונה 2 אנטנות לכל תדר ועל מה זה משפיע?
מה בשורה התחתונה ההבדל בינהם? יש איזשהו מאמר/סירטון הסבר?

תודב רבה

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 743
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #8 

ה-UDR7 הוא כמו נתב ביתי רגיל מהבחינה שהוא מכשיר All-inOne. הוא מבצע את פעולת הניתוב, מספק WiFi ויש לו פורטים לחיבור קווי.
ה-UCG-Fiber הוא רק נתב ומתג, אבל בעל ביצועים גבוהים יותר. הוא יותר Future proof מהבחינה שהוא יתמוך במהירויות חיבור גבוהות יותר, אם תבחר להעלות את חבילת הגלישה שלך. אבל, כיוון שהוא לא כולל שידור WiFi מובנה אתה צריך להוסיף לו לפחות AP אחד בשביל לקבל WiFi. יש מי שרואה בזה יתרון, כי אתה יכול לבחור איזה AP לשדך לו, בהתאם לצרכים וליכולת הכלכלית ובנוסף אתה יכול לבחור איפה להתקין את ה-AP (נקודה בבית שתתן כיסוי טוב יותר מהמיקום בו הנתב עצמו נמצא, אבל דורשת סלילת כבל). כמובן שאין בעיה להתחיל בקטן, עם AP זול ופשוט יותר (ובעל ביצועים נמוכים יותר, כנראה) ובעתיד לשדרג רק את ה-AP בלי שצריך לשדרג את שאר רכיבי הרשת בבית.

subzero007 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

תודה
ומבחינת מערכת ההפעלה שלו והפיצ׳רים (בעיקר של האבטחה) הם זהים?

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

ראוטר של אסוס שיכול להתאים לשימושים שלך:
Asus RT-BE82U
אין תמיכה בתדר 6Ghz אבל כן יש תמיכה בחלק מפרוטוקולים של WiFi 7, וגם יש יכולת לשדר ב-4 אנטנות בתדר 5Ghz.
08/02/2026 22:10  
subzero007 כתב:
מה הכוונה 2 אנטנות לכל תדר ועל מה זה משפיע?
...
לכל תדר בראוטר יש אנטנות נפרדות. אם תסתכל במפרט, מציינים כמה אנטנות יש לכל תדר.
ככל שיש יותר אנטנות ככה הראוטר יכול לתת מהירות יותר גבוהה וגם לעבוד יותר טוב תחת עומס.

subzero007 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

אני רוצה כרגע להתמקד ביוביקוויטי.

אז מחדד כמה שאלות,
נראה שאכן שילוב של
UCG-Fiber
U7 Pro XGS
יתנו את הביצועים הכי טובים אבל זה יוצא סטאפ מאוד יקר וקצת אוברקיל לבית בסיסי יחסית. במיוחד ה AC שעולה יותר מהראוטר עצמו.
מה דעתכם?

אז מעבר לביצועים טובים יותר לטובת הפייבר מול ה UDR7, וזה שאין וויפי בפייבר.
האם הם נותנים את אותם הפיצ׳רים?
האם שניהם מתאים לסיבים של פרטנר? (כרגע עם חייגן PPPoE), יש עם זה בעיה? יש אופציה אחרת?

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

אני כבר לא מעט זמן שוקל את המעבר ל-ubiquiti ועדיין לא עשיתי את זה. אין לי נסיון מעשי אבל קראתי וצפיתי בלא מעט יוטיוברים שעובדים עם ציוד שלהם.
התובנה שלי היא שיכולת הכיסוי ב-wifi, עם ציוד של ubiquiti, נמוך מזה של יצרני ציוד ביתי, לפחות עם דגמי ה-APs שרלוונטים למשתמש ביתי.
זה אומר, כנראה, שבשביל לקבל כיסוי טוב לבית צריך יותר APs ממה שהיה צריך עם מערכת mesh של יצרנים כמו asus, tp-link וכד'.

לדעתי, הנטיה לשאוף למהירות הכי גבוהה שאפשר, בבית ממוצע, היא שגיאה (מבחינת המהירות שה-WiFi יכול לספק). צריך לשאוף לכיסוי מלא של הבית, אבל לא צריך "להתאבד" על קבלת המהירות המקסימלית של חבילת הגלישה בכל נקודה בבית. לשימושים ביתיים כנראה לא נרגיש הבדל בין מהירות של 150 מגה בחדר מרוחק לעומת 1000 מגה. מצד שני נרגיש היטב ניתוקים שנובעים מכיסוי לקוי.

לעניות דעתי, מי שרוצה לעבור לציוד של ubiquiti והוא לא Linus Sebastian ולא רוצה להשקיע 6,000-10,000 ש"ח בציוד, שיבחר ב-UDR7, יוסיף מתג (Ultra 60W אם רוצים לחסוך ו-Flex-2.5G-8-PoE אם רוצים להשקיע) ו-APs זולים, אולי אפילו ה-U7 lite, אבל בכמות מספקת לכיסוי הבית, זאת אומרת 2-4 יחידות.

shahar31
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 721
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #13 

יש לי בית של 3 קומות ואני מסתדר נהדר עם 2 AP של U6 PRO מלמעלה עד למטה ואפילו קצת בגינה.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1448
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #14 

מצטרף לדיון. למיטב הבנתי נכון יותר להפריד בין פונקציית הניתוב הקווי, לגישה האלחוטית, כלומר לרכוש נתב קווי ״טוב״ ונקודות גישה נפרדות, ואפילו לא בהכרח WiFi7.

הסיבה היא שהנתב הקווי לא ישתנה לטווח הזמן הקרוב, אם רוכשים UCG Fiber הוא יתאים למהירויות של עד 10Gbps בלי בעיה, ופחות מזה אם מפעילים IDS/IPS. זה יתאים לכל חבילות האינטרנט בארץ לטווח הנראה לעין.

לעומת זאת הטכנולוגיה האלחוטית היא הרבה יותר דינמית: התמיכה ב-WiFi7 איננה מלאה מבחינת הקליינטים, המימושים אינם שלמים כי התקן מודולרי וכל יצרן יכול לבחור איזה תכנות הוא מממש. היתרונות לא בהכרח באים לידי ביטוי, והתוצאה היא שמשלמים הרבה על משהו שהתועלת שלו היא במקרי קצה ומוטלת בספק, הסיבות הוזכרו בפוסטים קודמים. לצורך העניין, גם WiFi6 ו-6E ייתנו תוצאות טובות מאוד עבור התקנים ניידים. בטווחים קצרים אני מקבל מעל ג׳יגה עם לפטופ ו-800Mbps על טלפונים וטאבלטים.

לכן, ניתן להתקין נקודות גישה שאינן WiFi7, בעלות נמוכה בהרבה, ובגלל העלות הנמוכה - שיגיע הזמן - לשדרג. לצורך העניין אם לא מתעקשים על Ubiquity- יש נתבים לא יקרים שניתן להתקין עליהם OpenWRT והביצועים טובים. וגם כאמור לשקול דורות קודמים של Ubiquity אם המחיר טוב.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

10/02/2026 15:16  
shahar31 כתב:
יש לי בית של 3 קומות ואני מסתדר נהדר עם 2 AP של U6 PRO מלמעלה עד למטה ואפילו קצת בגינה.
...
הרושם שאני קיבלתי הוא שה-U6 Pro זה דגם ממש מוצלח.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46321
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #16 

@subzero007
לדעתי אין באמת סיבה להוציא סכומים כאלו על ציוד רשת כרגע, בטח אם הציוד הנוכחי שלך עושה את העבודה.

מניסיון של כמעט חצי שנה, אני ממליץ על ה- UDR7 (כתבתי עליו גם כתבה). הוא סופר יציב עם כיסוי רשת רחב מאוד ואצלי הוא עובד לצד כמה יחידות U7 Pro לכיסוי אלחוטי מספק בכל הבית.

בזמנו פתחתי שרשור עם רשמים:
viewtopic.php?t=399470

אמרו לי בזמנו בשרשור שה- UDR7 פחות מומלץ כי עדיף להפריד בין הניתוב ל-Wi-Fi (ללא סיבה ממשית), אבל בשורה התחתונה יש לי כמעט 50 קליינטים מחוברים והכל עובד חלק לגמרי. ערכי ה-CPU וה-RAM לא מראים שום סימן לעומס, גם ביחידות ה-U7 Pro.

לגבי ה-UCG-Fiber שאוזכר, זו יחידה מרשימה ללא ספק, אבל לדעתי היא Overkill לשימוש ביתי. מעבר למחיר שלה, היא לא כוללת Wi-Fi, מה שהופך את כל ההוצאה להרבה יותר כבדה. הציוד שהזכרתי כבר תומך ב-2.5Gbps ועד שתצטרך (אם בכלל) לשדרג ל-10Gbps, הציוד התומך כבר יהיה ב-Mainstream ובמחירים הרבה יותר נוחים.

אתה יכול להתרשם ממחירים כאן:
https://www.tomo.co.il/763403

ואם תתייג את @kjmaster, אני מאמין שגם תקבל קופון יפה לרכישה.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

לשימושים שלך אין בעיה עם Dream Router 7. המחיר אומנם גבוה לתמורה שלו. ומול מכשירים שברשותך שאינם תומכים WiFi 7 אלא רק WiFi 6, אז הביצועים שלו יהיו נחותים ממה שתקבל עם Flint 2.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1448
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #18 

אמרו לי בזמנו בשרשור שה- UDR7 פחות מומלץ כי עדיף להפריד בין הניתוב ל-Wi-Fi (ללא סיבה ממשית),
...
לחדד את הטיעון: כאשר משתמשים במכשיר אחד שעושה הכל יוצרים תלות בין המרכיבים שלו. מה זה אומר? שנוצר צורך לשדרג מרכיב כלשהו כמו ה-WiFi אז צריך לשדרג הכל כי זו קופסה אחת.

כשמתקינים עידכון שקשור ל-WiFi אז מתקינים לקופסה כולה כי ככה זה בנוי, אי אפשר לשדרג ולשנות רק את מה שצריך.

נקודת גישה ל-WiFi מתקינים היכן שצריך כך שהכיסוי יהיה הטוב ביותר. לעומת זאת נתב צריך להתקין קרוב לממיר סיב, לסוויצ׳ים וכו׳ ולא תמיד זה מתאים, ולכן מתפשרים על משהו.

טיעון ההפרדה רלוונטי גם משום ש-WiFi 7 עדיין בתהליך אימוץ. המימושים לא שלמים, נקודות הגישה עדיין צורכות הרבה הספק ופולטות חום. לכן צריך לקחת את זה בחשבון כאשר מבצעים השקעה משמעותית בגישה האלחוטית.

ובנוסף, ל-Fiber יש אכן קיבולת עודפת. זה לא סתם Overkill כי ניתן להשתמש בשירותים כמו IPS/IDS שצורכים כח חישוב, ואז הקצבים המקסימליים שניתן לקבל קרובים לחבילה הגבוהה ביותר שניתן לרכוש היום (5Gbps).

לסיכום: זה לא ש-UDR הוא מוצר גרוע, ההפך הוא הנכון. אבל זו גם שאלה של עלות תועלת, ודעה איך השוק יתפתח, מקסימום יעלה יותר ממה שהיה צריך, אבל עדיין יעבוד היטב.

ניתן כמובן לחלוק על הדעה הזו.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #19 

אני מסכים עם@DanielGR. ה-Fiber אומנם יקר, אבל הוא יוכל לשמש אותך בעשור הקרוב לפחות. אתה יכול להוסיף APs זולים מסדרת U6, ולשדרג בהמשך.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46321
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #20 

אני די משוכנע שאף אחד לא באמת יחזיק רכיב ציוד רשת למשך עשור, הרי תמיד יצא איזה דגם חדש (למשל UCG-Fiber 2) וכולם פתאום ימצאו סיבה מצוינת לשדרג.

@subzero007
תשתף מה קנית בסוף.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”