המלצות לתכנון סלון חדש לפני בניה
היי, הדירה שלי נכנסת לתמא פינוי-בנוי ויגיע בקרוב הרגע שבו נישב עם היזם ונוכל לבקש שינויים/תוספות לתכנון המקורי (מצורף למטה).
מבחינת הוידאו - הקיר הקידמי נותן לי מקסימום מסך של 120".
בעשור האחרון תמיד הייתי עם מסך טלוויזיה בגודל סביר (65, 77 אינטש) ומקרן+מסך 100-120 אינטש.
אני לא יודע מה יהיה מצב השוק עוד 3 שנים, אבל יש לי הרגשה שאולד 100-120 אינטש עדיין לא יהיה במחיר סביר ולכן נראה לי שהקומבו של טלוויזיה+מקרן/מסך ימשיך איתי גם לדירה החדשה.
אם אתם חושבים אחרת, אשמח לשמוע את דעתכם.
מבחינת האודיו - הרעיון הוא להקים תשתית למערכת 5.2.4 או 7.2.4 (אם אני מזיז את הספה מהקיר האחורי של הסלון).
הנה כמה שינויים/תוספות שאני חושב שצריך לבבצע כדי להגיע למצב אופטימלי.
1) להזיז את דלת הכניסה של "חדר שינה הורים" לקיר שקרוב לכניסה לשירותים/אמבטיה, כך שכל הקיר האחורי של הסלון יהיה פנוי.
2) הכנת תעלות לפי מיקום הרמקולים. אולי גם נקודת חשמל לצד הרמקולים למקרה שארצה לעבור לרמקולים אקטיביים בעתיד.
3) יעוד פאזה אחת נפרדת עבור המערכת
4) הכנה למסך מקרן בתוך התקרה (במידה ואלך על המסלול של טלוויזיה/מקרן)
יש עוד משהו שלא חשבתי עליו ושווה לבדוק?
מבחינת אקוסטיקה/בידוד - הבנתי שהיזם משתמש בפוליסטירן מוקצף, שזה הסטנדרט היום. אין לי מושג מה זה אומר מבחינת בידוד סאונד.
אני מתאר לעצמי שגם עובי הזכוכית בחלון וטרינה ישפיע על יציאת הסאונד מהסלון החוצה, אבל אני ממש לא יודע מה מומלץ במקרה הזה.
הקיר הקדמי מקביל לקיר ממד של הדירה הסמוכה (שאמור להיות חדר שינה). האם אפשר לעשות נוסף בזמן הבניה ע"מ לשפר את הבידוד בין הדירות?
מבחינת הוידאו - הקיר הקידמי נותן לי מקסימום מסך של 120".
בעשור האחרון תמיד הייתי עם מסך טלוויזיה בגודל סביר (65, 77 אינטש) ומקרן+מסך 100-120 אינטש.
אני לא יודע מה יהיה מצב השוק עוד 3 שנים, אבל יש לי הרגשה שאולד 100-120 אינטש עדיין לא יהיה במחיר סביר ולכן נראה לי שהקומבו של טלוויזיה+מקרן/מסך ימשיך איתי גם לדירה החדשה.
אם אתם חושבים אחרת, אשמח לשמוע את דעתכם.
מבחינת האודיו - הרעיון הוא להקים תשתית למערכת 5.2.4 או 7.2.4 (אם אני מזיז את הספה מהקיר האחורי של הסלון).
הנה כמה שינויים/תוספות שאני חושב שצריך לבבצע כדי להגיע למצב אופטימלי.
1) להזיז את דלת הכניסה של "חדר שינה הורים" לקיר שקרוב לכניסה לשירותים/אמבטיה, כך שכל הקיר האחורי של הסלון יהיה פנוי.
2) הכנת תעלות לפי מיקום הרמקולים. אולי גם נקודת חשמל לצד הרמקולים למקרה שארצה לעבור לרמקולים אקטיביים בעתיד.
3) יעוד פאזה אחת נפרדת עבור המערכת
4) הכנה למסך מקרן בתוך התקרה (במידה ואלך על המסלול של טלוויזיה/מקרן)
יש עוד משהו שלא חשבתי עליו ושווה לבדוק?
מבחינת אקוסטיקה/בידוד - הבנתי שהיזם משתמש בפוליסטירן מוקצף, שזה הסטנדרט היום. אין לי מושג מה זה אומר מבחינת בידוד סאונד.
אני מתאר לעצמי שגם עובי הזכוכית בחלון וטרינה ישפיע על יציאת הסאונד מהסלון החוצה, אבל אני ממש לא יודע מה מומלץ במקרה הזה.
הקיר הקדמי מקביל לקיר ממד של הדירה הסמוכה (שאמור להיות חדר שינה). האם אפשר לעשות נוסף בזמן הבניה ע"מ לשפר את הבידוד בין הדירות?
- Akila
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 279
- שם מלא: Joel Strikovsky
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
אני הייתי מזיז את דלת הכניסה כמו שהצעת בלי שום קשר לתוכנית שלך לקולנוע בסלון.04/02/2026 15:33SamiSosa כתב:
1) להזיז את דלת הכניסה של "חדר שינה הורים" לקיר שקרוב לכניסה לשירותים/אמבטיה, כך שכל הקיר האחורי של הסלון יהיה פנוי....
וזאת מאחר וזה חדר השינה המרכזי שלכם והזזת הדלת למסדרון הקטן יוצר הרבה יותר אנטימיות ושקט מכניסה לחדר שינה מהסלון.
תחשוב על מצב שאתה מביא חברים בערב לבית על בירה וכדור רגל או כל דבר אחר ואישתך רוצה ללכת לישון נגיד.
דלת ישירות מהסלון פוגע קצת בתחושת האינטמיות וכל שכן הרבה יותר רעש יחדור דרך הדלת לחדר השינה מאשר אם זה מאחורי קיר והדלת כניסה לחדר בכלל ב 90 מעלות ממוקד הרעש במסדרון הסמוך. זה יוצר בידוד רעש מאד אפקטיבי ותחושת בידוד ואנטימיות לחדר הכי אנטימי בבית.
גם נגיד אישתך רוצה לקום בלילה לשרותים בפיג'מת הקיץ שלה, היא צריכה לעבור דרך החברים שלך בסלון וזה לא תמיד כזה נעים, כי אם לדוגמא היא לא כ"כ אוהבת להתלבש הרבה שהיא ישנה, עכשיו היא צריכה להתלבש ע"מ ללכת לשרותים.
אבל אם זה במסדרון הקטן, זה לא גישה לשרותים דרך הסלון וכל מי ששם.
גם הדרך לשרותים הופכת להיות ארוכה יותר אם דלת הכניסה היא בסלון וזה קריטי באמצע הלילה, הליכה זה גורם מעורר, לכן אתה רוצה לצמצם אותו עד כמה שאפשר, ע"מ שתוכל לחזור לישון..
באופן כללי, אתה לא רוצה (או רוצה להימנע) שדלת הכניסה לחדר השינה והגישה אליו, יהיה מהחדר הכי רועש והומה אדם בבית.
אתה פותח את הדלת וכולם רואים מה יש שמה. זה לא תמיד כזה נעים.
זה פוגע מאד בתחושת האנטימיות של החדר. אני יודע את זה כי לחבר שלי אצלו בבית זה ככה.
ואתה יוצר גם סוג של סגרגציה כזו בדירה, סוג של הפרדה בבית.
החלק השמאלי בדירה זה החלק ה"ציבורי" בבית והחלק הימני בדירה זה החלק הפרטי והאנטימי בבית, כולל דרכי הגישה אליהם.
זאת דעתי בכל אופן.
פוליסטירן מוקצף הוא לא מבודד רעש, הוא מבודד טרמי.04/02/2026 15:33SamiSosa כתב: מבחינת אקוסטיקה/בידוד - הבנתי שהיזם משתמש בפוליסטירן מוקצף, שזה הסטנדרט היום. אין לי מושג מה זה אומר מבחינת בידוד סאונד.
הקיר הקדמי מקביל לקיר ממד של הדירה הסמוכה (שאמור להיות חדר שינה). האם אפשר לעשות נוסף בזמן הבניה ע"מ לשפר את הבידוד בין הדירות?...
מאחר וקיר הקדמי הוא ממ"ד, סביר להניח שמדובר בקיר בטון B300 של 20 ס"מ, אז לא נראה לי הרבה רעש יחדור.
אם אתה רוצה לקחת Extra step , אתה יכול להדביק על הקיר יריעות Tecsound ומעליו צמוד, לוח גבס.
https://www.rotenberg1929.co.il/Catalog ... 7%95%D7%AA
עוד דבר שחשוב לקחת בחשבון הוא זה שהרמקולים הקדמיים יהיו בפועל מופנים כלפיך ולא כלפי הקיר, מה שפחית הרבה מזליגה של רעש לדירה הסמוכה.
אני ממליץ לך גם לבחון בידוד רעש מהסלון לקיר המשותף לחדר שינה.
כי אם בא לך לראות סרט לבד או איפלו עם חברים ואישתך רוצה לישון, אז אתה תהיה הרבה פחות מוגבל בווליום שבו אתה רואה את הסרט.
באופן כללי ווליום נמוך בצפיה בסרטים הוליוודים פוגעת מאד באיכות ודיוק הסאונד / EQ.
נערך לאחרונה על ידי Akila ב 20/02/2026 0:04, נערך 5 פעמים בסך הכל.
אני לא סובל מאי שפיות, אני נהנה ממנה.
פעם סבלתי מפיצול אישיות, היום אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב.
תודה על התשובה וגם אישתי תשמח לשמוע שאתה דואג לה 
כן, הדלת זה חובה. לא ברור בכלל איך הם הגיע להחלטה הזאת שהכניסה לחר שינה היא דרך הסלון.
לגבי הבידוד, אני צריך לבדוק שוב. אני זוכר שהיה איפשהו דיבור גם על בידוד אקוסטי.
נראה לי שאני גם אתייעץ עם אדריכל פנים ברגע שאקבל את המפרט הסופי מהיזם.

כן, הדלת זה חובה. לא ברור בכלל איך הם הגיע להחלטה הזאת שהכניסה לחר שינה היא דרך הסלון.
לגבי הבידוד, אני צריך לבדוק שוב. אני זוכר שהיה איפשהו דיבור גם על בידוד אקוסטי.
נראה לי שאני גם אתייעץ עם אדריכל פנים ברגע שאקבל את המפרט הסופי מהיזם.
- Akila
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 279
- שם מלא: Joel Strikovsky
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
אחי, אתה לא מבין עד כמה הדברים "הזניחים/הקטנים" האלה הם קריטיים ביום יום....
האדריכל פנים לא ידע, אתה צריך אקוסטיקאי. אתה יכול להתייעץ עם רוטנברג, הלינק ששלחתי לך, הם די מבינים בזה (בכל נושא של בידוד רעשים).05/02/2026 0:17SamiSosa כתב: לגבי הבידוד, אני צריך לבדוק שוב. אני זוכר שהיה איפשהו דיבור גם על בידוד אקוסטי.
נראה לי שאני גם אתייעץ עם אדריכל פנים ברגע שאקבל את המפרט הסופי מהיזם....
אני נעזרתי בהם בבידוד האקוסטי אצלי לחדר קולנוע, אם הוא לא יודע משהו או בטוח בזה, הוא יגיד לך את זה, הוא לא ינסה לחרטט אותך.
גם קניתי את כל הבידוד מהם, יש להם מחירים סבירים גם.
אני לא סובל מאי שפיות, אני נהנה ממנה.