שלום לכולם,
ברשותי היום ראוטר TP Link ax55 pro
ובנוסף לכך שני מגדילי טווח מדגם RE305
כיום בגלישה ליד הראוטר אני מקבל בערך 650 מגה על חבילה של 1000, זה בערך המקסימום שמגיע בפועל לבית שלי
הבעיה היא שעם מגדילי הטווח בחדרים הרחוקים יותר אני מקבל עד 100 מגה
הראוטר יושב בחדר בפינת הבית, בחדר אחריו זה ממ״ד (הצוואר בקבוק פה) ולאחריו זה הסלון איפה שאני מקבל את המהירות של עד 100
האם יש פתרון להגדיל או טווח או ליצור נקודת גישה בסלון מהראוטר המרכזי? חשוב לציין שאין תשתית rj45 ברחבי הבית אז לא ניתן פשוט לחבר את הראוטר לקיר ולחבר בכבל בסלון -
אני צריך לקנות מגדילי טווח עם אנטנות חזקות יותר?
אולי פתרון של אינטרנט על גבי תשתית החשמל? בסגנון של tp link PG1200 או כל נקודה אחרת בטכנולוגיית G.hn
איך פותרים את הבעיה הזו בבתים בישראלים שיש בהם ממ״ד?
ואולי יש פתרון עם הציוד הנוכחי שיכול לעזור? אולי מיקום יותר טוב של מגדילי הטווח
סקרן לשמוע מאנשים יותר מנוסים ממני.
מחפש פתרון mesh או דומה לו לבית עם ממד
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
1. להוציא את כבל הטלפון שבקיר ולהחליף אותו בכבל רשת, בכך ליצור רשת קווית. אופטמילי והכי מהיר ואמין, לא תמיד אפשרי או מסתדר עם מיקום הציוד.
2. אם קיימת תשתית קואקס (כבלים\יס) שלא בשימוש, לחבר MOCA בנקודה של הראוטר ובנקודה שבתוך הממד.
3. יש גם MOCA או HPNA שעובדים על קו הטלפון.
4. מתאמים לרשת החשמל, אבל זה הכי פחות אמין. לא יודע איך זה היום, בזמנו היית צריך ששני השקעים יהיו על אותה פאזה (אם יש לך חיבור תלת פאזי בבית).
2. אם קיימת תשתית קואקס (כבלים\יס) שלא בשימוש, לחבר MOCA בנקודה של הראוטר ובנקודה שבתוך הממד.
3. יש גם MOCA או HPNA שעובדים על קו הטלפון.
4. מתאמים לרשת החשמל, אבל זה הכי פחות אמין. לא יודע איך זה היום, בזמנו היית צריך ששני השקעים יהיו על אותה פאזה (אם יש לך חיבור תלת פאזי בבית).
תלוי מאד במרחקים וקירות.
אצלי, כמו שהציעו פה, העברתי תשתית רשת לחדרים שאפשר. זה כמובן השיפור הכי משמעותי.
לסלון, הטכנאי לא הצליח להעביר ולכן קניתי בהתחלה TP LINK DECO M9 (TRI BAND) שנתן מהירות של 80-110 מגה בסלון אבל עם עוצמת אות חלשה.
זה עבד בסדר אבל האקס בוקס בסלון במשחקים כמו פורטנייט גמגם קצת.
הוספתי מתאם לחשמל (דגם ישן, אולי חדשים טובים יותר), רק לאקס בוקס, זה נתן יציבות טובה אבל מהירות של 20 מגה.
בהמשך שדרגתי ל TP LINK DECO XE75, שוב TRI BAND וכרגע אני מרוצה בסלון.
מהירות של 200-250 ועוצמת אות טובה יותר, מרגיש יציב.
אצלי, כמו שהציעו פה, העברתי תשתית רשת לחדרים שאפשר. זה כמובן השיפור הכי משמעותי.
לסלון, הטכנאי לא הצליח להעביר ולכן קניתי בהתחלה TP LINK DECO M9 (TRI BAND) שנתן מהירות של 80-110 מגה בסלון אבל עם עוצמת אות חלשה.
זה עבד בסדר אבל האקס בוקס בסלון במשחקים כמו פורטנייט גמגם קצת.
הוספתי מתאם לחשמל (דגם ישן, אולי חדשים טובים יותר), רק לאקס בוקס, זה נתן יציבות טובה אבל מהירות של 20 מגה.
בהמשך שדרגתי ל TP LINK DECO XE75, שוב TRI BAND וכרגע אני מרוצה בסלון.
מהירות של 200-250 ועוצמת אות טובה יותר, מרגיש יציב.