מנסה לחבר ציוד פרטי תשתית בזק סיבים
-
AmirMayost
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום אשמח לעזרתכם.
יש ברשותי מתאם סיב gf25c וראוטר של asus rt-bu88
חיברתי את המתאם לסיב ואת הכבל רשת לראוטר יציאת wan איקטבתי בשיחת טלפון את המתאם.
רשמתי את השם משתמש והסיסמא בראוטר והנתב מסרב להתחבר מבחינת בזק הם טוענים שהם לא יכולים לעזור לי להגדיר ציוד פרטי.
הם טוענים שמבחינתם הכל תקין והכל בידיים שלי אשמח לדעת איפה הטעות שלי
איך אני יכול לדעת שבאמת איקטבו אותו והראוטר מתקשר עם המגשר
יש ברשותי מתאם סיב gf25c וראוטר של asus rt-bu88
חיברתי את המתאם לסיב ואת הכבל רשת לראוטר יציאת wan איקטבתי בשיחת טלפון את המתאם.
רשמתי את השם משתמש והסיסמא בראוטר והנתב מסרב להתחבר מבחינת בזק הם טוענים שהם לא יכולים לעזור לי להגדיר ציוד פרטי.
הם טוענים שמבחינתם הכל תקין והכל בידיים שלי אשמח לדעת איפה הטעות שלי
איך אני יכול לדעת שבאמת איקטבו אותו והראוטר מתקשר עם המגשר
יש הרבה דברים שאפשר לעשות ולבדוק (אבל מידת הפרקטיות של חלקם תלויה בציוד שברשותך וגם ברקע שלך בתפעול מחשבים):
1) בשלב ראשון כדאי לוודא שנורית ה-PON ב-GF25C דולקת באופן רציף ושנורית ה-LAN מהבהבת כשאתה מנסה ליצור קשר דרכו (הפעלת חייגן בנתב, למשל). בלי שני הדברים האלה, אין הרבה סיכוי שמשהו יעבוד.
2) בשלב שני כדאי לוודא ששם המשתמש והסיסמה שבהם אתה מנסה להשתמש הם נכונים. אם ספק האינטרנט הוא בזק, שם המשתמש צריך להיות בפורמט: username@b1000 (וחשוב לא לשכוח את ה-b1000). אם אתה לא מצליח להתחבר למרות שאתה חושב ששם המשתמש והסיסמה נכונים, מומלץ לנסות להתחבר עם שם משתמש 1@1 (וכל סיסמה שהיא). שם המשתמש הזה נועד לבדיקת התשתית: הוא לא יחבר אותך לאינטרנט, אבל כן אמור לאפשר לך להתחבר לאתר של בזק בקישור
https://www.bezeq.co.il/
אם זה עובד, אז הבעיה שלך היא עם שם המשתמש ו/או הסיסמה. אחרת, מומלץ לעבור לשלב הבא.
3) אם כשלו הנסיונות להתחבר דרך הנתב, מומלץ לחבר מחשב באמצעות כבל רשת ל-GF25C, לוודא שנוצר בינהם חיבור רשת תקין ולנסות להגדיר חייגן PPPoE במחשב עצמו (אפשר להתחיל משם המשתמש 1@1 שמיועד לבדיקות, ואם הוא עובד, לעבור לשם המשתמש ה"אמיתי" שאמור לחבר אותך לאינטרנט). אם זה עובד בחיבור ישיר של מחשב, הבעיה היא בהגדרות של הנתב. אחרת, יתכן שיש בעיה עם האקטיבציה של ה-GF25C.
4) אם לא מצליחים להתחבר דרך ה-GF25C גם בחיבור ישיר של מחשב, אפשר כעיקרון לבדוק ב-GF25C עצמו אם הוא מאוקטב, אבל מדובר על פרוצדורה קצת מורכבת שלא בהכרח מתאימה לכל אחד. הפרוצדורה הרלוונטית מתוארת בפוסט הבא:
viewtopic.php?t=399863#p3384679+
אם תבצע אותה ותפרסם פה את הפלט של הפקודה
אפשר יהיה לומר לך אם ה-GF25C אכן מאוקטב. (הערה: לא אמורה להיות שום בעיה לפרסם את הפלט הזה; הוא לא אמור לכלול שום פרט מזהה או רגיש.)
1) בשלב ראשון כדאי לוודא שנורית ה-PON ב-GF25C דולקת באופן רציף ושנורית ה-LAN מהבהבת כשאתה מנסה ליצור קשר דרכו (הפעלת חייגן בנתב, למשל). בלי שני הדברים האלה, אין הרבה סיכוי שמשהו יעבוד.
2) בשלב שני כדאי לוודא ששם המשתמש והסיסמה שבהם אתה מנסה להשתמש הם נכונים. אם ספק האינטרנט הוא בזק, שם המשתמש צריך להיות בפורמט: username@b1000 (וחשוב לא לשכוח את ה-b1000). אם אתה לא מצליח להתחבר למרות שאתה חושב ששם המשתמש והסיסמה נכונים, מומלץ לנסות להתחבר עם שם משתמש 1@1 (וכל סיסמה שהיא). שם המשתמש הזה נועד לבדיקת התשתית: הוא לא יחבר אותך לאינטרנט, אבל כן אמור לאפשר לך להתחבר לאתר של בזק בקישור
https://www.bezeq.co.il/
אם זה עובד, אז הבעיה שלך היא עם שם המשתמש ו/או הסיסמה. אחרת, מומלץ לעבור לשלב הבא.
3) אם כשלו הנסיונות להתחבר דרך הנתב, מומלץ לחבר מחשב באמצעות כבל רשת ל-GF25C, לוודא שנוצר בינהם חיבור רשת תקין ולנסות להגדיר חייגן PPPoE במחשב עצמו (אפשר להתחיל משם המשתמש 1@1 שמיועד לבדיקות, ואם הוא עובד, לעבור לשם המשתמש ה"אמיתי" שאמור לחבר אותך לאינטרנט). אם זה עובד בחיבור ישיר של מחשב, הבעיה היא בהגדרות של הנתב. אחרת, יתכן שיש בעיה עם האקטיבציה של ה-GF25C.
4) אם לא מצליחים להתחבר דרך ה-GF25C גם בחיבור ישיר של מחשב, אפשר כעיקרון לבדוק ב-GF25C עצמו אם הוא מאוקטב, אבל מדובר על פרוצדורה קצת מורכבת שלא בהכרח מתאימה לכל אחד. הפרוצדורה הרלוונטית מתוארת בפוסט הבא:
viewtopic.php?t=399863#p3384679+
אם תבצע אותה ותפרסם פה את הפלט של הפקודה
קוד: בחירת הכל
omcicli mib get 84-
AmirMayost
- חבר שרק התחיל

תודה על התשובה
האם יש לי טעות המתאם סיב הוא ip
192.168.1.1
והנתב
192.168.50.1
כמו כן כאשר הנתב מנסה להתחבר הוא פולט ip שמתחיל ב 169 משהו.
אם אני מגדירvlan 10 למרות שבזק טוענים שהם לא עובדים עםvlan אני מקבל ip
10.112.112.112
מה זה אומר
האם יש לי טעות המתאם סיב הוא ip
192.168.1.1
והנתב
192.168.50.1
כמו כן כאשר הנתב מנסה להתחבר הוא פולט ip שמתחיל ב 169 משהו.
אם אני מגדירvlan 10 למרות שבזק טוענים שהם לא עובדים עםvlan אני מקבל ip
10.112.112.112
מה זה אומר
בהנחה ש-192.168.50.1 זו הכתובת של הנתב מצד ה-LAN, אין עם זה בעיה....
קשה מאוד להבין משהו הגיוני ממה שאתה כותב. לאן, בדיוק, הנתב "פולט" כתובת? אם הוא מגדיר לעצמו כתובת WAN שמתחילה ב-169.254 אז זה יכול, אולי, להעיד על זה שהוא מנסה לקבל כתובת WAN בפרוטוקול DHCP וכמובן נכשל, כי הוא אמור להתחבר בפרוטוקול PPPoE.כמו כן כאשר הנתב מנסה להתחבר הוא פולט ip שמתחיל ב 169 משהו....
לא ברור איפה אתה "מגדיר vlan" ולמה. גם לא ברור איפה מופיעה לך הכתובת שאתה "מקבל" ומה בדיוק עשית שגרם לה להופיע. לכן, מן הסתם, לא ברור גם "מה זה אומר."אם אני מגדירvlan 10 למרות שבזק טוענים שהם לא עובדים עםvlan אני מקבל ip
10.112.112.112
מה זה אומר...
-
AmirMayost
- חבר שרק התחיל

הvlan אני מגדיר ב lan iptv או ב 802q ואני מסתכל בsystem log אני לא מבין איפה הבעייה
אצלח או אצל בזק כי נראה שהנתב כן מעוניין להתחבר
אצלח או אצל בזק כי נראה שהנתב כן מעוניין להתחבר
-
AmirMayost
- חבר שרק התחיל

כן הכל מאוקטב אצלם.
יש מצב הראוטר של אסוס תקול ביציאות wan?
או שאני לא יודע להגדיר מגשר על ראוטר של אסוס.
לא הצלחתי להתחבר לא עם מגשר ont ולא עם spf שמחובר ישירות לראוטר
יש מצב הראוטר של אסוס תקול ביציאות wan?
או שאני לא יודע להגדיר מגשר על ראוטר של אסוס.
לא הצלחתי להתחבר לא עם מגשר ont ולא עם spf שמחובר ישירות לראוטר
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1449
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
אמיר,
בהמשך להסבר המפורט של קודמי, לחדד מספר דברים:
בזק לא עובדים עם הגדרת vlan ולא צריכים vlan על מנת להתחבר. עליך לבטל ולמחוק כל הגדרה של vlan, ואם אינך בטוח שמחקת את ההגדרה, מומלץ לאפס את הנתב להגדרות יצרן ולחזור על התהליך
סוג החיבור לאינטרנט צריך להיות pppoe. אין בתשתית בזק שום הגדרה אחרת, ושום הגדרה אחרת לא תעבוד
לאחר שהגדרת את סוג החיבור ל- pppoe, עליך להגדיר שם משתמש וסיסמא כפי שקיבלת מבזק. הפורמט הוא כפי שהוסבר בהודעות הקודמות xxxx@b1000, כאשר xxxx הוא שם המשתמש הספציפי שקיבלת מבזק.
בשלב הזה הנתב אמור להתחבר, כאשר הנחת היסוד היא שהציוד מאוקטב כהלכה. במידה ואין חיבור - התמיכה של בזק אכן לא חייבים לעזור לך להגדיר ציוד פרטי, אבל כן יכולים לומר לך האם הם רואים ניסיונות התחברות ואימות מהצד שלהם. באופן הזה הם כן יוכלו לומר לך לצורך הדוגמא שהם רואים ניסיונות התחברות אבל הסיסמא שגויה (שוב - לצורך הדוגמא). אם הם לא רואים ניסיונות התחברות ואימות אז כנראה הציוד לא מאוקטב , הסיב לא מחובר כהלכה וכו'. את המידע הזה התמיכה כן יכולה לומר לך, ותנסה לעבור לאיש תמיכה אחר אם זה לא כך.
חשוב להדגיש שלצורך חיבור pppoe אין צורך בכתובת IP ראשונית כלשהיא על ממשק ה- wan, פרוטוקול pppoe הוא נקודה לנקודה - point to point ואיננו דורש כתובות משני הצדדים. מה שכן - צריך להגדיר כתובות אם ברצונך להתחבר ולנהל את ה- ONT, אבל בשלב ראשון צריך לבצע את בדיקות החיבור רק עם הגדרת סוג החיבור - pppoe, שם משתמש, וסיסמא.
אנא עדכן.
בהמשך להסבר המפורט של קודמי, לחדד מספר דברים:
בזק לא עובדים עם הגדרת vlan ולא צריכים vlan על מנת להתחבר. עליך לבטל ולמחוק כל הגדרה של vlan, ואם אינך בטוח שמחקת את ההגדרה, מומלץ לאפס את הנתב להגדרות יצרן ולחזור על התהליך
סוג החיבור לאינטרנט צריך להיות pppoe. אין בתשתית בזק שום הגדרה אחרת, ושום הגדרה אחרת לא תעבוד
לאחר שהגדרת את סוג החיבור ל- pppoe, עליך להגדיר שם משתמש וסיסמא כפי שקיבלת מבזק. הפורמט הוא כפי שהוסבר בהודעות הקודמות xxxx@b1000, כאשר xxxx הוא שם המשתמש הספציפי שקיבלת מבזק.
בשלב הזה הנתב אמור להתחבר, כאשר הנחת היסוד היא שהציוד מאוקטב כהלכה. במידה ואין חיבור - התמיכה של בזק אכן לא חייבים לעזור לך להגדיר ציוד פרטי, אבל כן יכולים לומר לך האם הם רואים ניסיונות התחברות ואימות מהצד שלהם. באופן הזה הם כן יוכלו לומר לך לצורך הדוגמא שהם רואים ניסיונות התחברות אבל הסיסמא שגויה (שוב - לצורך הדוגמא). אם הם לא רואים ניסיונות התחברות ואימות אז כנראה הציוד לא מאוקטב , הסיב לא מחובר כהלכה וכו'. את המידע הזה התמיכה כן יכולה לומר לך, ותנסה לעבור לאיש תמיכה אחר אם זה לא כך.
חשוב להדגיש שלצורך חיבור pppoe אין צורך בכתובת IP ראשונית כלשהיא על ממשק ה- wan, פרוטוקול pppoe הוא נקודה לנקודה - point to point ואיננו דורש כתובות משני הצדדים. מה שכן - צריך להגדיר כתובות אם ברצונך להתחבר ולנהל את ה- ONT, אבל בשלב ראשון צריך לבצע את בדיקות החיבור רק עם הגדרת סוג החיבור - pppoe, שם משתמש, וסיסמא.
אנא עדכן.
הציעו לבודד עי חיבור ישיר למחשב. ניסית?