בעיית ציוד פרטי מול הספקית וגם בעיית מהירות
-
ronronbbb
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
- שם מלא: רון
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אהלן חברים, אשמח לעזרתכם בשתי שאלות שקשורות לאותה תשתית.
1. ONT פרטי מול סלקום
יש לי תשתית אנלימיטד ו-ONT פרטי מדגם ZNID GPON 2301. ה-ONT עבד תקין לחלוטין אצל ספק אחר עד יום המעבר לסלקום, והוא גם מופיע בטבלת הציוד המאושר באתר של סלקום.
למרות זאת, בסלקום ניסו למנוע חיבור עם ה-ONT הפרטי, ורק אחרי ויכוחים הסכימו “לנסות”. בביקור טכנאי נאמר לי שה-ONT הפרטי “לא עובד”, והוא הוחלף ל-ONT של סלקום מאותו דגם בדיוק, שעבד מיד. לטכנאי לא היה הסבר טכני ברור, והתחושה שלי היא שפשוט לא עודכן מספר סידורי במערכת.
עוד מישהו נתקל בסירוב או ב”תקלה” דומה עם ONT פרטי?
2. בעיית מהירות ב-Wi-Fi
התשתית היא IBC לחבילת 1 ג'יגה, עם ONT מדגם ZNID GPON 2301 וראוטר של TP-Link שתומך במהירויות של עד 1148Mbps ב-2.4GHz ועד 4804Mbps ב-5GHz. כרטיס רשת Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz. הפס מחובר ל5GHZ.
בפועל, בחיבור Wi-Fi אני מקבל מקסימום סביב 250Mbps (כשאני קרוב יותר לראוטר מגיע ל300 בערך). הבדיקה בוצעה עם שתי ספקיות שונות, על אותה תשתית IBC, והתוצאה זהה. בחיבור קווי לעומת זאת, המהירות תקינה ועומדת על 800-900. אגב בראוטר קודם ישן יותר ופחות מתקדם, המהירות הייתה פלוס מינוס אותו דבר.
אשמח לשמוע מכם מה יכול לגרום לפער הזה, והאם סביר שהבעיה בראוטר, בערוץ, הגדרות, או בכלל בתשתית.
תודה רבה!
1. ONT פרטי מול סלקום
יש לי תשתית אנלימיטד ו-ONT פרטי מדגם ZNID GPON 2301. ה-ONT עבד תקין לחלוטין אצל ספק אחר עד יום המעבר לסלקום, והוא גם מופיע בטבלת הציוד המאושר באתר של סלקום.
למרות זאת, בסלקום ניסו למנוע חיבור עם ה-ONT הפרטי, ורק אחרי ויכוחים הסכימו “לנסות”. בביקור טכנאי נאמר לי שה-ONT הפרטי “לא עובד”, והוא הוחלף ל-ONT של סלקום מאותו דגם בדיוק, שעבד מיד. לטכנאי לא היה הסבר טכני ברור, והתחושה שלי היא שפשוט לא עודכן מספר סידורי במערכת.
עוד מישהו נתקל בסירוב או ב”תקלה” דומה עם ONT פרטי?
2. בעיית מהירות ב-Wi-Fi
התשתית היא IBC לחבילת 1 ג'יגה, עם ONT מדגם ZNID GPON 2301 וראוטר של TP-Link שתומך במהירויות של עד 1148Mbps ב-2.4GHz ועד 4804Mbps ב-5GHz. כרטיס רשת Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz. הפס מחובר ל5GHZ.
בפועל, בחיבור Wi-Fi אני מקבל מקסימום סביב 250Mbps (כשאני קרוב יותר לראוטר מגיע ל300 בערך). הבדיקה בוצעה עם שתי ספקיות שונות, על אותה תשתית IBC, והתוצאה זהה. בחיבור קווי לעומת זאת, המהירות תקינה ועומדת על 800-900. אגב בראוטר קודם ישן יותר ופחות מתקדם, המהירות הייתה פלוס מינוס אותו דבר.
אשמח לשמוע מכם מה יכול לגרום לפער הזה, והאם סביר שהבעיה בראוטר, בערוץ, הגדרות, או בכלל בתשתית.
תודה רבה!
לגבי המתאם - הבעיה מתעוררת לפעמים כשהספקית הקודמת (על אותה תשתית) לא "שחררה" את האקטיבציה אצל ibc. סלקום לא יצליחו לאקטב. בכל מקרה, הם נותנים מתאם חינם, אז החשיבות היא רק בסוף - תצטרך לרדוף אחריהם או לשלם כופר...
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
אם אתה מקבל מהירות תקינה בחיבור קווי, בהגדרה הבעיה היא בציוד שלך - או בראוטר או בלקוח.
המהירויות שאתה מצטט הן קישקוש פירסומי. לא נתת מספיק מידע על הראוטר כדי שאפשר יהיה לחוות דעה עליו.
המהירויות שאתה מצטט הן קישקוש פירסומי. לא נתת מספיק מידע על הראוטר כדי שאפשר יהיה לחוות דעה עליו.
-
ronronbbb
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
- שם מלא: רון
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
עונה לשניכם, זה הראוטר
https://www.bug.co.il/brand/tp/link/ax6000/archer/ax80
מבחינת המתאם- שמעצבן פה זה שקניתי במיוחד מתאם פרטי שיהיה לי מעבר חלק, ללא צורך להחזיר ציוד, ויצא לי ההפך. זאת הסיבה שאני מתעקש על הנושא
https://www.bug.co.il/brand/tp/link/ax6000/archer/ax80
מבחינת המתאם- שמעצבן פה זה שקניתי במיוחד מתאם פרטי שיהיה לי מעבר חלק, ללא צורך להחזיר ציוד, ויצא לי ההפך. זאת הסיבה שאני מתעקש על הנושא
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1308
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
כן, יש לי ניסיון רב עם סלקום.
חייב מתאם סיב שלהם כי המערכת שלהם לא יודעת לחבר ל-IBC ידנית עם הזנת פרטים.
רק הוט יודעים להזין פרטים ידנית מול המוקד טכנאים.
בסלקום אם יש צוואר בקבוק בגלל הציוד תהיה ירידה משמעותית במהירות. ראה את הדיונים שלי כאן.
לגבי ה-WiFi, אם זה מחשב נייד אז אתה צריך לדעת שאם המחשב במצב חסכון בחשמל זה משפיע על המהירות המתקבלת.
צריך לוודא שאתה בוודאות מחובר ל-160Mhz ולא ב-80Mhz.
עם כרטיס הרשת הזה אפשר להגיע ל-800Mbps+ על מחשב אסוס נייד שברשותי ואם מבטלים את החסכון בחשמל אפשר להגיע ל-1,000Mbps.
חייב מתאם סיב שלהם כי המערכת שלהם לא יודעת לחבר ל-IBC ידנית עם הזנת פרטים.
רק הוט יודעים להזין פרטים ידנית מול המוקד טכנאים.
בסלקום אם יש צוואר בקבוק בגלל הציוד תהיה ירידה משמעותית במהירות. ראה את הדיונים שלי כאן.
לגבי ה-WiFi, אם זה מחשב נייד אז אתה צריך לדעת שאם המחשב במצב חסכון בחשמל זה משפיע על המהירות המתקבלת.
צריך לוודא שאתה בוודאות מחובר ל-160Mhz ולא ב-80Mhz.
עם כרטיס הרשת הזה אפשר להגיע ל-800Mbps+ על מחשב אסוס נייד שברשותי ואם מבטלים את החסכון בחשמל אפשר להגיע ל-1,000Mbps.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.